Doktorlar mezun olduktan sonra eğer TUS ile yerleşmezlerse doğrudan DHY kurasına yani mecburi hizmet kurasına dahil olurlar ve normal şartlarda pratisyen olarak çalışmaya başlarlar.
Eğer mecburi hizmete gitmeyip müstafi kalırlarsa da 1 sene herhangi dhy kurasına girmeleri yasaklanır, yalnızca TUS ile yerleşme imkanları olur ( 1 sene içinde )
Hakikaten bir miktar sallıyor olabilir misiniz, en azından bu konuda?
Hayır yaşamasam inanacağım
** ekleme: doktorlar pratisyen olduklarında dahi hiçbir zaman asgari ücretle çalışmazlar. Hatta çoğu zaman acillerde nöbet usülü çalıştıkları için maaşları asistan doktorlardan yüksek olur. Eğitim kadrosunda gözükmedikleri için
Ben yaklaşık 2 buçuk senelik asistan hekim olarak yaklaşık 100 k maaş alıyorsam, bir pratisyen hekimin alacağı maaşı bir düşünün derim. ( normal şartlarda asla maddiyat konularından hoşlanmam ancak ayan beyan atıyorsunuz, açıklama yapmakta mecbur kaldım maalesef)