İçinden çıkamıyorum bir yol gösterin

Beta91

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2021
94
99
43
31
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır burayı takip ederim ilgili başlıkları da okurum payımı alırım. Ama şimdi bunu paylaşmak ve bir nebze olsun içimi dökmek için üyelik açtım.
1 seneyi geçen bir ilişkim var 3 yıldır tanışıyoruz. Her ortamda birbirimizi görüp tanımaya çalıştık.Ciddi olarak başladık birbirimizi tanıyıp evlenme kararı aldık. Aramızda şuan için gördüğum hicbir anlaşmazlık yok. Anlaşiyoruz seviyoruz, bir konu dışinda. O da yaşanacak yer mevzuu. Bunu hiçbir zaman çözemedik ve şu an son çıkıştayız.
O doğudan kalabalık bir aileden geliyor ama akdenizde yaşıyor, ben iç anadoluda daha kendi halinde bir aileye sahibim. Doğuda görev yaptığimız yerde tanıştık. Ikimizde ailelere uzak olmak istemiyoruz ortada bir yerde yasayalim dedik. Orta yer iç anadolu ama o ben deniz olmadan yaşayamam diyor. Çok bunalir mutsuz olurum seni de mutsuz ederim diyor. Karadeniz vs içinse aileme uzak diyor. Onun gitmek istedigi yer bana 5 6 saat uzaklıkta. Başlangiçta mesafe uzak geldi ama yollar aşılır tek derdimiz bu dedim. Ama bahsettigi şehri ve yaşam seklini sevmiyorum ben orda bunalip mutsuz olursam ne olacak geri donecek miyiz diyorum ben ic anadoluda yasamam diyor. 3-4 sene senin istedigin yerde yasar akdenize dönerim diyor. Konu artık sadece yer mevzuunu geçti aklımda çok sey dolanmaya başladı. Bir seylerden fedakarlik yapman lazim ya ben ya deniz ya aileye biraz daha uzaklik diyorum senden vazgecemem ama hayattan beklentilerim de bu şehirde diyor. Yani ben yok dersem bitecek. Böyle bir durumu aklım almıyor. Ben de çok fekadarlik yaparak o şehre gideceğim giderim de ama beni bu sıkıştirması ve nokta atisi bir yer soyleyip al burda yasa yoksa yok demesi beni cok bunaltiyor. Ne yani ben sevgim icin gideceğim ama sevgisi aile huzuru icin yapmayacak ben mi yanlış düşünüyorum bir sorun yok mu sizce burada?
Bahsettiği sehirde birkac akrabasinin oldugu ailesine 1.5 saat mesafede bir yer.
Giderim bir yere yasayalim ailemiz duzene girdikten sonra istersek tayin isteriz baska yere senin istedigin yerde olur ama sene sınırı koyma diyorum yok kesin konuşalım sonra sıkıntı olur diyor ve şu an bir sure konusmayip duşünme kararı aldik ona da benim dusuncem bu degismez dedi zorla bari ben düşüneyim diye zamana biraktim. Şu an konuşmuyoruz. Ayrilmak istemiyorum çok üzgunüm ama sevgi yoksunluğu mu ondaki ben mi göremiyorum?
Yarına çikacağımızın garantisi yokken benden yer garantisi istiyor evet kafamiza uyarsa gideriz dedigim halde. 81 ilden kendimize yaşayacak bir çatı bulamadığımız için mi ayrilacağız bu kadar mı yani sevgi ve aile huzurunun önemi?
Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama içimi dökmek istedim. Ne yapayım, ne açıdan düşüneyim aklım şaştı.

sen neden ailemden uzak olmak istemiyorum diye direniyorsun ,

adam seni ailesinin şehirnde yaşamak zorunda bırakması daha mı iyi olur ,
hemde aile apartumanında ( güldür güldür naime)

benceikinizinde buluşacagı bir ortak şehit bulabilirsiniz ,

bende deniz olmazsa yaşayamam diyenlerdenim ,

En azından net basta konusuyor
Orta yolu bulabilirmisiniz bilmem ama bende denize kiyisi olan şehirlere aşığım şuan bulunduğum yerde deniz yok ama mecburen burdayız imkanım olsa kosa kosa giderim

Erkeklerin bastan soyle yapariz sonra soyle sozunu tuttugu pek gorulmus sey degildir kendi konforundan odun vermiyor ama sen?dedigin gibi bu yer mevzusu degil bencillik on planda oluyor ...ilk zamanlarda annemlerle yasayalim para biriktirir kendi evimi aliriz diyerek kvde ile yillarca yasamak zorinda kalanlari animsatti bana iyi dusun

Arkana bakmadan kaç. “Deniz olmadan yaşayamam.” tercümesi “aileme yakın bir hayat yaşamak istiyorum.”
Herkes ailesine yakın deniz kenarında bir hayat yaşamak ister tabii ama ben olmaz dersem bu ilişki bitecek diyorsunuz. Siz onun şartlarını kabul ettiğiniz sürece devam ediyor gibi görünüyor ilişkiniz. Kalabalık aile yapısında çok sıkıntı yaşarsınız. Biraz da Kadını söz dinleyecek bir eşya gibi gören zihniyete benziyor.
Orta yolu bulamazsanız birkaç aday daha değerlendir derim. Hakkında hayırlısı olsun

Hayatın neresinde olursak olalım memleketimde yasamak isterim diyorsan ben o yoldan çocugumla da olsa dönerim dedim. O yüzden bu ihtimali göze alıp gidelim demiyor ama uzaklaşmak da istemiyor. Deniz aile huzurunuzdan daha mı kiymetli bu durumu kadın gözüyle açiklar misiniz bana lütfen? Merakımdan ve onu anlamak icin soruyorum bunu yanlış anlamayın. Etrafimda hic boyle dusunen yok. Neden ailemden uzak olmayım derdim de aile her seydir hep gelip gidemesem de yakında olmak ferahlatıyor. Hayatım boyunca hep uzakta yasadım lise üniversite çalıştiğım yer vs vs cenazeye hastaneye hastalığa iyi güne kötü güne yetişemediğim çok oldu bu yuzden istemiyorum.

En azından net basta konusuyor
Orta yolu bulabilirmisiniz bilmem ama bende denize kiyisi olan şehirlere aşığım şuan bulunduğum yerde deniz yok ama mecburen burdayız imkanım olsa kosa kosa giderim
Orta yola gelmiyor maalesef...

Ve diyor ki ben seni de mutsuz ederim. Her türlü mutsuz olacaksak tamam bitir o zaman diyorum onu da benden bekliyor.

Ve diyor ki ben seni de mutsuz ederim. Her türlü mutsuz olacaksak tamam bitir o zaman diyorum onu da benden bekliyor.
E sen ayrildin diyecek kendi vicdani rahat olaracak derdi bu ...kuzum ilk adim kimden gelmis bunlara takilma o kucuk hesap pesinde gelecegini goremiyorsan onune bak

Merhaba, yer sorunu bu kadar arşa çıkmışsa karşı tarafın sevgisinden şüphe ederim. Ben ki eşimin işi Muş ta olduğu için İzmirden geldim ve burda mutluyum. Sevgi illere bağlı kalmamalı

Ailesine uzak bir akdeniz şehri ve aynı saatlerde bir karadeniz şehri söyledim derdi mesafe mi aile mi esasinda diye.Ikisi de ona 9 saat. Akdeniz olana tamam diyor karadenize bir sürü kulp buluyor anlamadım gittim. Evet en çok da benim cabamla mi ilerleyecek ne zamana kadar ben sürdurecegim diyorum haklısiniz☹

iç anadolunun hangi şehri bilmiyorum ailenizin yaşadığı yer ama iç anadolu akdenize oldukça yakın 5-6 saatte araba ile 1 saatte uçakla ulaşım sağlanabilecek uzaklıkta. artık at arabası ile yolculuk yapılmadığı düşünüldüğünde göze alınabilecek bir mesafe..
yani ben sevgilinizin istediğini anormal görmüyorum. adam ailem de ailem demiyor deniz diyor. akdenizden kastı antalya ise gayet da yaşanılabilecek bir büyükşehir. aileniz de ankarada ise yabancılık çekmezsiniz. başka bi iç anadolu ili ise zaten antalya hepsine bin basar.
ayrıca ailelerde aynı yerde olmayalım, akdeniz de olmasın karadeniz olsun demek o kadar manasız ki. tamam aileler olmasın ama sosyal bi çevreye gidin.. karadenizde nasıl bir sosyal çevre bekliyorsunuz? arkadaş yok, tanıdık yok, sosyal hayat kısıtlı, deniz desen bakmaktan öteye geçemediğiniz bi alan..
yani sırf adamın istediği olmasın diye diretmek bana çok manasız geldi.

E sen ayrildin diyecek kendi vicdani rahat olaracak derdi bu ...kuzum ilk adim kimden gelmis bunlara takilma o kucuk hesap pesinde gelecegini goremiyorsan onune bak
Benim hiç ilişkim olmadi daha once ve hic kimseyi sevmemistim bu yasima kadar. En cok bunun zorlugunu yasiyorum sanirim birakmak bana ne yasatir unutur muyum bunlari bilmemek cok kötü

diğer cevabımda da yazdım karadenizde bir şey yok.. alışmamış insan için denize giremezsin, büyükşehirlerdeki gibi sosyal hayat yok, canın sıkılınca yaylaya gitsen alışık olmayan insan 2 günde daralır. yani karadenizi çok severim ok ama gezmeye mesela yaşamaya ben de yaşayamam.
ankaralıyım.. biri deniz kenarı seçmemiz gerek dese izmir ya da antalya seçerim..
yani sırf o erkek onun dediği değil benim önerdiğim olacak inadı neden ben anlayamıyorum..

Merhaba, yer sorunu bu kadar arşa çıkmışsa karşı tarafın sevgisinden şüphe ederim. Ben ki eşimin işi Muş ta olduğu için İzmirden geldim ve burda mutluyum. Sevgi illere bağlı kalmamalı
Ben de bu düşüncedeyim tamam geleyim ama sonra icin napariz bunalirsak napariz diyorum ona netlik yok. Ben boyle istiyorum olursa buna geldi en son

Mesafeyi mi soyluyor acaba diye o yuzden karadeniz dedim. Bahsettigimiz sehir mersin. Orasi nasil bir yer

O zaman kesin memeden kopamıyor. Ölçüp biçip tartmışsınız ve her şey ortada. Sevgiliniz aşırı bencil ve açık açık dile getirmiş zaten bu yüzden böyle aklınızın almayacağı hareketlerde bulunuyor. Ama ne güzel en azından şimdiden söylüyor neler olacağını çünkü sana tamam deyip evlenip kısa bir süre sonra anasının dibinede geçebilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…