• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hükümetin Reklamları

Ambulans gelmediği için,doktora ulaşamadığı için ölen Muharrem'in kemikleri sızlıyordur.Bir de öyle bir reklam var ya...İzleyince kahroldum.Yok eve gelmiş ambulans,yok eve bırakmış.Biraz insaf.

Ben de lafa değil icraata bakarım.Ben ambulans gelmediği için ölen Muharrem'e,donarak ölen 40 günlük bebeğe bakarım.

smyraaa için geçerli olmayabilir bilemiyorum fakat AKP'yi ideolojilerine uyduğu için destekleyen insanlar biraz da sembolik düşünüyorlar. Yani onun maddi anlamda kazandığı şeylere daha farklı bakıyorlar. Sıra artık bizde mantığıyla. O kadar içlerine sindirmişler ki Robin Hood gibi düşünün. Zenginden alıp fakire verdiği düşünülüyor ama bu sefer hem maddi hem manevi anlamda. Ortada bir terazi ve bu kişilerin gözünde bir gözlük olduğunu hayal edin, başbakanın maddi kazanımları onlar için kendi taraflarının güçlenmesi anlamına geliyor. O yüzden onun maddi kazancı, onların hayatlarını sağlama alıyormuş gibi görünüyor.

Bu dediğime muhtemelen karşı çıkılacaktır, ama ben açık açık olan bir şeyi değil zaten çoğunun farkında olmadan düşündüklerini söyledim. Aynı durumda ideolojisi karşıt olan kişiler olsaydı onlar da öyle düşünürlerdi maalesef. O yüzden terazinin dengede olması bence çok önemli bu da ancak terazinin 2 kefesinin de diğerine sağduyuyla ve hoşgörüyle yaklaşmasıyla olur ki bu da sanıyorum ülkemiz için ütopik bir durum :55:
hislerime tercüman olmuşsunuz. aynen sizin gibi düşünüyorum.

kız konyada oturup ankaradan günlük gidiş dönüş mü yapıyomuş

ben o şekilde anlamadım da o yüzden soruyorum

Hanım kızımız yurtta mı kalsam akrabalarda mı kalsam karar verememiş bir hesaplama yapmış hiç gerek yokmuş.Hergün gidiş geliş yapmaya karar vermiş.Hadi kombine gibi bişey alsa 20 tl den gitse günde harcamalar vs 50 lira.Amannn be ya 50 lira ne ki hanım kızımız için.
Nasıl bir idea oluşturuluyor reklamla üniversiteye hazırlanan gençler üzerinde inanmak güç.

Hanım kızımız yurtta mı kalsam akrabalarda mı kalsam karar verememiş bir hesaplama yapmış hiç gerek yokmuş.Hergün gidiş geliş yapmaya karar vermiş.Hadi kombine gibi bişey alsa 20 tl den gitse günde harcamalar vs 50 lira.Amannn be ya 50 lira ne ki hanım kızımız için.
Nasıl bir idea oluşturuluyor reklamla üniversiteye hazırlanan gençler üzerinde inanmak güç.

fiyat olarak 275 tl yazıyo aylık
aşağıya yazdım
eğer bu fiyatsa gidiş dönüş yapabilir ama yine aynı masraf oluyo yol parası yemek vs de eklenirse

Tam ve Genç Yüksek Hızlı Tren Seyahat Kartları, Yüksek Hızlı Trenlerde Economy Class Vagonunda, süper ekspres, mavi tren, ekspres, bölgesel ekspres, ray otobüsü ve mototrenler ile normal yolcu trenlerinde, Banliyö trenlerinde 30 gün süresince kullanılabiliyor.

YHT Kartların Ücretleri ise;

Hızlı Tren Abonman Kartı
Tam YHT Kartı (Ankara'dan Eskişehir ve Konya’ya) 385,00 TL
Genç YHT Kartı 275,00 TL

Ankara-Polatlı 155,00 TL
Genç YHT 130,00 TL

Eskişehir- Polatlı 180,00 TL
Genç YHT 150,00 TL

Son düzenleme:
fiyat olarak 275 tl yazıyo aylık
aşağıya yazdım
eğer bu fiyatsa gidiş dönüş yapabilir ama yine aynı masraf oluyo yol parası yemek vs de eklenirse

Yok yahu yine aynı olur mu ? ilk mesajında arkadaşın alıntıdır dediği hesap 1.870 lira idi ayda , o nere bu nere ?

Konyadan Ankaraya gidiş geliş yolda geçen zamanı göze alıyorsan süper fiyat . Süper hizmetmiş bence .Hem ev tutma , yurt masrafı vs de yok . İyiymiş .

Yok yahu yine aynı olur mu ? ilk mesajında arkadaşın alıntıdır dediği hesap 1.870 lira idi ayda , o nere bu nere ?

Konyadan Ankaraya gidiş geliş yolda geçen zamanı göze alıyorsan süper fiyat . Süper hizmetmiş bence .Hem ev tutma , yurt masrafı vs de yok . İyiymiş .

aynı olur derken yurtta kalsa da aynı masraf olur demek istedim
1800lü rakamı kastetmedim

ben iki yıl kadar kaldım yurtta
yurtlar aylık 100 tl gibi birşeydir şimdi yemek fişi de veriliyo ama yine günlük en az 3-4 lira fiş üstü veriyoduk biz
bi de okulda öğle yemeği 1 liraydı dört çeşit yemek ona rağmen aylık bi sürü para gidiyodu
yol parası da veriyoduk okula gitmek için

ama normal yutta kalan bi öğrenci aylık 300den aşağı harcayamaz zaten
çok sıkması gerekir kendini daha az harcamak için

hele ki ev apart tutarsan 500-600tl kesin gider en az o da
o açıdan haklılar biraz yolu görmezden gelirsen gidiş dönüş yapılabilir

Son düzenleme:
aynı olur derken yurtta kalsa da aynı masraf olur demek istedim
1800lü rakamı kastetmedim

ben iki yıl kadar kaldım yurtta
yurtlar aylık 100 tl gibi birşeydir şimdi yemek fişi de veriliyo ama yine günlük en az 3-4 lira fiş üstü veriyoduk biz
bi de okulda öğle yemeği 1 liraydı dört çeşit yemek ona rağmen aylık bi sürü para gidiyodu
yol parası da veriyoduk okula gitmek için

ama normal yutta kalan bi öğrenci aylık 300den aşağı harcayamaz zaten
çok sıkması gerekir kendini daha az harcamak için

hele ki ev apart tutarsan 500-600tl kesin gider en az o da
o açıdan haklılar biraz yolu görmezden gelirsen gidiş dönüş yapılabilir

Genç YHT Abonman Kartı 275,00 TL demişsiniz. Yurtta kalmakla aynı değil daha ucuz bile olur. 100tlye nerde var yurt? devlet yurdu herkese çıkmıyorki. Özel yurtta kalmak istese aylık 300-400tl. Ee daha uyguna bile geliyor. Bilmeden muhalefet edenler şu abonman ücretlerine baksaymış keşke zahmet edip...

Son düzenleme:

Genç YHT Abonman Kartı 275,00 TL ise yurtta kalmakla aynı değil daha ucuz bile olur. 100tlye nerde var yurt? devlet yurdu herkese çıkmıyorki. Özel yurtta kalmak istese aylık 300-400tl. Ee daha uyguna bile geliyor. Bilmeden muhalefet edenler şu abonman ücretlerine baksaymış keşke zahmet edip...

ben devlet yurdunu baz alarak yazdım en az 300 gider diye
yazıyı okuduysan dışarıda kalmanın 500-600 tl maliyeti olacağını yazdım

o 200 tl vsyi ben de gördüm ama doğru değil sanırım
çünkü bi arkadaşım da 200ün üstünde birşey ödüyodu ankara eskişehir için
eğer 200se daha iyidir tabi ama sanmıyorum bikaç sitede 275 diye yazıyo çünkü

Son düzenleme:
ben devlet yurdunu baz alarak yazdım en az 300 gider diye
yazıyı okuduysan dışarıda kalmanın 500-600 tl maliyeti olacağını yazdım

o 200 tl vsyi ben de gördüm ama doğru değil sanırım
çünkü bi arkadaşım da 200ün üstünde birşey ödüyodu ankara eskişehir için
eğer 200se daha iyidir tabi ama sanmıyorum bikaç sitede 275 diye yazıyo çünkü

Evet 200den emin olamadığım için düzelttim ztn:) Çünkü başka bir yerde de 275TL diyordu. Sonuçta 275sede gerçekten yurtta kalmaktan ucuz ve kendi evinin rahatlığı sonuçta. Bilmeden muhalefet eden diye de size söylemedim üstünüze alındıysanız. 1800liramı ne bir hesap çıkaranlar için demiştim.

Reklamı çok beğendim ..
Bunun kıymetini ancak benim gibiler bilir..
Yıllarca başörtüsünü kullanıyor ,bu sorunu çözmeyecek dediler öyle avundular ,şimdi bu sorun çözüldü bu sefer de başörtüsü ile oy topluyor dediler .
Öyle değil ama öyle bile olsa yeter .
Çünkü yıllardır bu ülke var olan özgürlük sorununu ,hakettiği okula gidemeyen ,askeriyedeki oğlunu göremeyen ,hastanelerde bile tacize uğrayan insanların sorununu çözebildiyse tabiki reklamını da yapacak .
Bir ara bu reklamı CHP de yapıyordu kimseden gık çıkmıyordu hatta herkes savunuyordu ,şimdi neden batıyor .
Ha CHP li başkan dindar olmayınca kullanmamış oluyor ,Başbakan dindar olunca kullanmış oluyor .Ne kadar basit bir düşünce yaklaşımı ..
11 yaşımdan beri örtülüyüm .Yıllarım başörtü mücadelesiyle geçti .
Kendini o çok hümanist sanan budalalar yüzünden yıllarca itildim ,kakıldım ,yollarda tacize uğradım ,Boğaziçini kazanacak puanım varken hiçbir yere giremedim ,memelkete benim gibi akıl küpü evlatlarını bu sisteme kurban verdi .
Kendi vergilerimle yaptırılan okullarıma ,hastanelerime ,askeriyeme almadılar ..
Şimdi ise yılların eziyetinden sonra HAK yerini buldu .Bİr eşcinsel kadar bile hakkım yokken bu ülkede artık hakettiğim hak hakkedene iade edildi .
Bunu kim gerçekleştirdiyse Ondan ALLAH RAZI OLSUN ..Tabiki reklamını yapacak.

canım bunu çekmeyen bilemez de anlamazda..
damdan düşenin halini damdan düşen anlar ben seni çok iyi anlıyorum..

Arkadaşım sonuna kadar arkandayım, ben başörtülü biri degilim ama her zaman müslüman bir ülkede başörtülüye uygulanan zulmün ne denli saçma oldugunun farkındayım, yani özgürlük diye yırtınıp duruyorlar ama başörtülü bir insanın özgürlügünü çalacak kadarda vicdansizlar.Benım başörtüsüyle ilgili sıkıntım hiç olmamış olabilir ama hastaneler ve su sorunuyla ilgili cok sıkıntı cekmiştik ailecek. Annem ruhsal rahatsızdır , ilaçlarını alamadıgı ilaç kuyruklarında o babamın annem içinne eziyetler cektigini gayet iyi bilirim, suyumuz akmıyordu gidip annemle camiden güyümlerle alır gelirdik.Akrabamın balikesir tarafında bi yazlıgı var belediyesi chp ye ait, sular hala daha akmıyor :) denız temızlenmıyor yosun içinde , yazlık site içinde cami hiç yok ,cami yapılmasına bile karşı gelen komşularmz varr ,hepside koyu chpli zihniyet :) ben sağdan soldan duydugumu degil yaşadıgımı anlattım, şimdi birileri cıkar hükümeti kötüler,meyve veren agacın taşlayanı cok olurr
:ssz:

:46::46::46: süper

chp gibi hiç bi iş yapmayı beceremeyen partiler olduğu için olmasın?? adam muhalefet olmayı bile beceremiyor.
neydi bi atasözü vardı tam da bununla ilgili ama...
hah
koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler..

adamlar bişeyler yaptığı için baştalar.. ve chp ve zihniyeti gibi Türk halkının aslında bulunan tesettür namaz vb şeylerin rahatça yapılabilmesinin önünü açtığı için...

dsp chp ye kalsa ne yapar??? benim lisede olduğum dönemlerdeki gibi başını bahçe dışında açtırır, namazını okulda asla kıldırtmaz.. okula Kuran getirmek yasak olur. ben bunları yaşadım gördüm kimse inkar edemez. sol partiler de ülkenin aslına sırtını döndüğü sürece bişey olamazlar.
ekonomi ise yerlerde.. şimdi diyoruz vay efendim şuna zam buna zam geldi..
biz ecevitin yaptığı krizlerde yağ kaç katladı tüp kaç katladı diye sorardık.

bu ülke dürüst ve refah bi şekilde bi lider tarafından yönetilecekti(yaşım gereği hatırladıklarımdan kıyas yapıyorum) onun da ipini kestiler, Erbakan hocanın.

1.kimse halkın çoook da sevdiği için oy verdiğini düşünmesin akp ye.
2. sol hükümetlerin bi iş yapabildiği görülmemiş şimdiye kadar.
bu ikisi çok büyük etken.

chp zihniyetini değiştirmediği sürece oy moy alamaz.

ben de bu yönden çok bakıyorum olaya.. zaten karşısında veya öncesin de doğru dürüst bir hükümet ya da muhalefet olsaydı şuan ülke
geldiği noktadan 20 kat daha yukarda olurdu..

ben chpliyim yada şu partiliyim demedim ben sadece Atatürk düşmanı insanların bu vatanı yağmalamasından hoşnut değilim
kabul ediyorum yaptıkları çok şey var ama yaparken de eksilen bi ülke var bilmem farkında mısınız?
ben hiç bi partiyi savunmuyorum beğenmiyorum bu da bir gerçek
hepsi birbirinden beter
açıkcası çok şey yazmak isterdim ama bende kalsın gerisi..
ayrıca bişeyleri yaptıktan sonra ki mecburlar yapmaya bu hangi hükümet olursa olsun
yapılan şeyler milletin gözüne sokulmaz benim demek istediğim buydu

ne demesini bekliyorsunuz biz bu ülke için ne yaptıkki deyip
alçakgönüllü olmalarını mı?

AKP hükümetinin bu kadar icraatı gerçekleştimesinde bir avantajı vardı iktadar partisi olması. Karşısında herhangi bir engelle karşılaşmadı tek söz sahibiydi çünkü; çoğunluktu. Ondan önce gelen iktidar partilerine bakarsanız muhafazakar sağ partilerdi. Madem bu kadar soruna onlar çözüm bulsaydı. Sürekli CHP' ye bir çamur atılıyor ama 1949'lardan beri tek başına iktidar olmadı. Eğer biraz objektif düşünürsekte koalisyon hükümetlerinde farklı sesler çıktığından bukadar icraatı gerçekleştirmek gerçekten zordu. Başörtüsü nedeniyle haksızlığa uğrayanlar (kesinlikle ortada onlara yapılan bir haksızlık olduğunu savunuyorum) bunun hesabını Muhafazakar sağ görüşlü iktidar hükümetlerinden sorsunlar. Ayrıca aslında yapılan icraatlar olması gerekenlerdi zaten, ama bu ülke yıllardır doğru düzgün bir icraat görmediği için şimdi yapılanlar bir lütufmuş gibi görünüyor. Hatta bazı vatandaşlar sırf bu nedenle "bu kadar icraat yaptı o kadar çalacak tabi, ötekiler yapmadan çaldı" diye hırsızlığı, yolsuzluğu savunmaya geçiyorlar. En çok kızdığım bu işte. Hırsızlık bir hak değildir yapılan işler karşılığında verilen ! Verilmesi gereken mücadele tüm yolsuzluk yapanlara, hırsızlara karşı olması gerekirken malesef kötünün iyisinden seçim yapmak zorunda bırakılıyoruz. Ayrıca benim anladığım Belediye Başkanı seçimlerine neden Genel Başkanların bu kadar müdahale ettiği. Ben Kadir Topbaş'tan daha çok Erdoğan'ı görüyorum. Bir Başbakanın Belediye Başkanı seçimlerinde bukadar aktif rol oynaması doğrumu ki?

Evet mührü basılmış oy pusulalarının niçin hazırlandığını biliyor musunuz?

"Ben de geçenlerde arkadaşla konuşurken öğrendim; demiştim ki para veya kömür falan gibi şeyler karşılığı nasıl oy veriyorlar yani istiyorsan al verdiklerini ama oyunu kime istiyorsan ona at diyordum ama kazın ayağı öyle değilmiş;

Arkadaş dedi ki sana vadettikleri karşılığında önceden evet mührü basılmış oy pusulası veriyorlar ve sen oy kullanmaya gittiğinde boş oy pusulasını alıp kabine girerek orada boş oy pusulası yerine sana önceden verilmiş olan evet mührü basılı pusulayı zarfa koyuyorsun sonra sende kalan boş pusulayı götürüp sana vadedileni alabilmek için adamlara veriyorsun.

Boş pusula getirmezsen sana vadedileni alamıyorsun. Böylelikle oy satın alma işlemi garantiye alınmış oluyor."

Bu şehir efsanesini twittera da taşımışlar. Üstelik aynen sizin kelimelerinizle. Yani buradan alınmış, eğer siz koymadıysanız?

https://twitter.com/BarbarosSansall/status/441334229449048064/photo/1/large

aynı üye daha öncede bir resim paylaşmıştı arkadaşının çektiğini söyleyerek,sonra bi haber sitesinden alıntılandığı anlaşıldı :ssz:

arkadaşın arkadaş çevresi bi hayli geniş olmalı :52:

o zaman ne arkadaşmış be diyelim :52:
demekki insanlar karalamak için elinden geleni yapıyorlar yazık

aynı üye daha öncede bir resim paylaşmıştı arkadaşının çektiğini söyleyerek,sonra bi haber sitesinden alıntılandığı anlaşıldı :ssz:

arkadaşın arkadaş çevresi bi hayli geniş olmalı :52:

tabi yaaa. Birileri bu siteden görüp twitterda paylaşmadı, arkadaş orda okuduklarını "bir arkadaşım" diye anlatıyor. Ben haaala iyi niyetli:1: Hala insanlara inanan ben, arkadaş burdan sonra twitterda da paylaştı yada birileri buradan gördü sanıyorum. Neyse zaten bunun şehir efsanesi olduğunu düşünüyordum, şimdi öğrendim ki twitter efsanesiymiş:1: Zaten twitter efsanelerle dolu. Baksan bütüüüün mitinglerde montaj var, canlı izlediklerinde bile:) Miting başlamadan yada bittikten sonra çekilen fotoğraflardan medet umuyorlar. Yada kendi yaptıkları montajları gösteriyorlar. Haa bir de hızlı trenle Konyadan Ankaraya okumaya giden kızın masraf hesabı varki 2000lirayı geçtiğini iddia edenler bile olmuş:1: Neyse 25gün daha neler söylenecek, bizde böyle güleceğiz napalım:)

Bu şehir efsanesini twittera da taşımışlar. Üstelik aynen sizin kelimelerinizle. Yani buradan alınmış, eğer siz koymadıysanız?

Arkadaş zaten alıntı olduğunu belirtmek için tırnak içinde yazmış. Bir arkadaş kısmı da tırnakların içinde olduğuna göre sorun yok gibime geliyor. Tek eksiği link eklememek olmuş ama her halukarda alıntı olduğunu ben algılayabildim..

açıkçası bunlara ben de pek inanmıyorum
bizim köyümüze ne makarna ne kömür ne de başka bi birşey yardımı yapılıyo babannem kaldığı için biliyorum
yine ak partiye oy veriyolardı her yıl
yani yardım alsa bile istemiyosa vermez diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Cidden insanların tahammül sınırlarıyla oynuyor.

Şehit analarını oynatsa ya reklamlarda, bakalım neler söyleyecekler?

Bugün yeni bir tane izledim, "kendi dilimizi konuşabiliyoruz, artık şehit vermiyoruz, kan dökülmüyor" şeklinde bir şeydi...Resmen dalga geçiliyor milletle.

Cidden insanların tahammül sınırlarıyla oynuyor.

Şehit analarını oynatsa ya reklamlarda, bakalım neler söyleyecekler?

Bugün yeni bir tane izledim, "kendi dilimizi konuşabiliyoruz, artık şehit vermiyoruz, kan dökülmüyor" şeklinde bir şeydi...Resmen dalga geçiliyor milletle.

bu reklamlar tvde mi dönüyo
yoksa internette mi

Back