• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hükümetin Reklamları

Sınav ücretlerini de unutmamak lazım ben de kpssye girecem alan için yds sınavına 50 tl yatırdım, kpss geçen sene 120 tl idi bu sene ne kadar olur Allah bilir. İşsizlik yetmiyormuş gibi sınavlara da dünya kadar para yatırıyoruz ki bu en basiti.

Herkes ieltse girmeye başladı diye onu da kaldırdılar. ieltse 375 vermiştim geçen sene istediğim notu da almıştım şimdi hiçbir işime yaramıyor. Mecbur yds ye giricem. Baktılar kimse yds yi sallamıyor artık..

Sınava iki ay kala getirilen alan sınavı belası yüzünden atanamadım.Çıkarılan yasalarla babamın emekliliği 5 yıl uzadı.10 bin liradan fazla öğrenim kredisi borcum var.İşim yok,kafayı yemek üzereyim.Bizim özelde okuyacak paramız yoktu.Türkiye'de okuduk,başımızı açtık.Başım kapalı olduğu için okuyamadım demesin kimse.Kapının önünde örtünüzü çıkardığınız zaman kimse üniversiteye giremezsiniz dedi mi ? Bana demedi.Evet,her seferinde içim kan ağlayarak açtım ama ben oraya ilim öğrenmeye gittim.Kolayı seçmedim,kaçmadım.Çabaladım ve okudum.

45 lira su faturası geliyor harcadığımız su 28 liralık,gerisi vergi.Hala görünümüyor bunlar pes ! Ne yaşanması gerekiyor daha ? Cidden şaka gibi.

Benim de çok sevdiğim bir arkadaşım senin gibi girerdi okula..üniversitedeydik.
Derse girerken çıkarır, dersten çıktıktan sonra örtüp öyle giderdi evine.

Bu yüzden baş örtüsü yasağı konusunda sizin gibiler için her daim mücadele etmişimdir kendi çapımda.

Ha bu arada, gerçekten okumak isteyen içi kan ağlayarak ta olsa okudu. Cidden bu yasak yüzünden çok sıkıntı çekenler oldu.
Bir kesim de, bu yasak üzerinden nemalanıp bol bol mağdur edebiyatı yaptı.

nasıl tiksiniyorum nasıl iğreniyorum anlatamam. herşeyden bir pay çıkarma kavgası. herşeyi icraate dökme kavgası. aldım almış çarpmış çırpmış. ama sizin için diyor. başörtüsü yüzünden olanı özellikle en tiksindiğim kısmı. kefen bile örtemeyecek sizleri ama.. az kaldı. defolup gidiceksiniz soyunuz sopunuz yedi ceddiniz bu ülkeden.

Sınav ücretlerini de unutmamak lazım ben de kpssye girecem alan için yds sınavına 50 tl yatırdım, kpss geçen sene 120 tl idi bu sene ne kadar olur Allah bilir. İşsizlik yetmiyormuş gibi sınavlara da dünya kadar para yatırıyoruz ki bu en basiti.

Siz sınav ücreti diyince, işe ilk girişte alınan sağlık raporlarının ücretli olduğu aklıma geldi. Bazen insanın elinde bir simit parası yokken nereden bulacak 50 TL`yi, işsiz insanın cebi boş olur genelde...

şu mağdur edebiyatınada bitiyorum :)
herkes kendi çapında çektiği sıkıntılardan mağdur edebiyatı yapmadımı?
yapmayada devam ediliyor
o zaman kimse çektiği sıkıntıları burda anlatıp ağlamasın
başbakan şöyle yaptı,başbakan böyle yaptı diye

Siz sınav ücreti diyince, işe ilk girişte alınan sağlık raporlarının ücretli olduğu aklıma geldi. Bazen insanın elinde bir simit parası yokken nereden bulacak 50 TL`yi, işsiz insanın cebi boş olur genelde...

ben sağlık ocağından bedavaya rapor almıştım
okulun hastanesinde 100 lira istemişlerdi ben de gittim sağlık ocağından aldım

sizin dediğiniz nasıl bir rapor ki

Son düzenleme:
Benim de çok sevdiğim bir arkadaşım senin gibi girerdi okula..üniversitedeydik.
Derse girerken çıkarır, dersten çıktıktan sonra örtüp öyle giderdi evine.

Bu yüzden baş örtüsü yasağı konusunda sizin gibiler için her daim mücadele etmişimdir kendi çapımda.

Ha bu arada, gerçekten okumak isteyen içi kan ağlayarak ta olsa okudu. Cidden bu yasak yüzünden çok sıkıntı çekenler oldu.
Bir kesim de, bu yasak üzerinden nemalanıp bol bol mağdur edebiyatı yaptı.

Evet Med,kolay bir şey değildi başındaki o örtüyü çıkarmak.Bunu gerçekten yaşamayan bilemez.Ama evde otursam ne değişecekti ? Hiçbir şey. Ben pişman değilim,çünkü normalde bahçede açardık başımızı ama rektörün gözüne batmış,bizi bahçenin dışına çıkmaya mecbur etti.Saatlerce ağladığımı bilirim ama okulu bırakmak,okumamak ne kazandıracaktı bana ? Haa 2.sınıfın 2.döneminden itibaren başörtülü girmeye başladım şükür.Şimdi atanamamış olsam da öğretmenim ben.Mutluyum,Rabbim başımı açtığım için de affetsin beni.Çünkü benim Türkiye dışında okuyacak param yoktu.

Herkes ieltse girmeye başladı diye onu da kaldırdılar. ieltse 375 vermiştim geçen sene istediğim notu da almıştım şimdi hiçbir işime yaramıyor. Mecbur yds ye giricem. Baktılar kimse yds yi sallamıyor artık..

ieltsde mi kalktı
ben de ona girmeyi düşünüyodum

dikkatimi çeken reklamların hepsinde türbanlı bayanlar seçilmiş neden?akp sadece türbanlı bayanların partisimi,yada başı açık olanlar bizden değil yada başı açıklar müslüman değilmi demeye mi getiriyorlar anlamadım.

git türbanlının yanına birde başı açık bayan koy,o zaman daha çok kitleye hitap edersin.ben açık bir bayanım,annem kapalı,ailemde birsürü pardüselide var açık bayanda var,hiçbir zaman sorun olmadı hep sevdik birbirimizi,herkesin kendi düşüncesi.ama hükümet resmen kapalılık açılıklığı siyasete karıştırıp kardeşi kardeşe düşman etti,kim ne derse desin ben bunu bilir bunu söylerim.

ayrıca atv zaten hükümetindi de,kanal d ile starıda satın almışlar sanırım.vay be para nelere kadirsin sen.

23 yaşına gireceğim 8 yıldır başörtülüyüm.Lisedeyken okul gezilerine gidememe dışında hiçbir sorunum olmadı benim.Yeter artık,gündeme gelmesinden ısıtılıp ısıtılıp sunulmasından illallah geldi.

üniv.e girerken başınızı açıyor olmanız sorun değil miydi? Yada eğer alan sınavı gelmeseydi-atansaydınız emekli olana kadar her gün okul kapısında başınızı açmak ağırınıza gitmeyecekmiydi? Evet bunun göze sokulmaması gerek ve de belediye seçimlerinde konu bile edilmemesi gerek ama kimse de "hiç bir sorun yoktu zaten" durumuna getirmesin başörtüsü olayını.

Türkiyenin tek sorunu başörtüsü değildir,tabiiki başörtüsü takmak isteyenler okullardada takabilmelidirler ama yeter artık bunu konuşmayı bırakın,hükümet işte yıllardır bunu bahane edip kandırdı hepinizi,olay türban meselesi değil,herkesin inancı kendisine.

görmüyormusunuz adam masus dini alet edip seni beni kandırmaya çalışıyor,bizi birbirimize düşürüyor.

Türkiyenin tek sorunu başörtüsü değildir,tabiiki başörtüsü takmak isteyenler okullardada takabilmelidirler ama yeter artık bunu konuşmayı bırakın,hükümet işte yıllardır bunu bahane edip kandırdı hepinizi,olay türban meselesi değil,herkesin inancı kendisine.

görmüyormusunuz adam masus dini alet edip seni beni kandırmaya çalışıyor,bizi birbirimize düşürüyor.

Tek mesele türban diye düşünmedim de öyle birşey söylemedim de. Çözülen bir sürü konudan biri türban. Dini kullanıp kandıranlar asıl, içlerinde "bez parçası" olarak niteledikleri türbana,türbanlılara,çarşaflılara göğsünü gere gere parti rozetini elleriyle takanlardı bence. Beğenmeyebilir, sevmeyebilirsiniz ama bir atasözümüz vardır bizim "yiğidi öldür, hakkını yeme" Hiç mi iyi birşey yapmadı bu adam? Ya da soruyu değiştireyim diğerleri iyi ne yaptı???

Son düzenleme:
adamın çaldığı iddia edilen paraların yanında, zaten görevi gereği yapması gerekenleri, kendi cebinden yapmış olsa bile (öyle bir ihtimal yok da), zekatı bile etmez ayy.

Tek mesele türban diye düşünmedim de öyle birşey söylemedim de. Çözülen bir sürü konudan biri türban. Dini kullanıp kandıranlar asıl, içlerinde "bez parçası" olarak niteledikleri türbana,türbanlılara,çarşaflılara göğsünü gere gere parti rozetini elleriyle takanlardı bence. Beğenmeyebilir, sevmeyebilirsiniz ama bir atasözümüz vardır bizim "yiğidi öldür, hakkını yeme" Hiç mi iyi birşey yapmadı bu adam? Ya da soruyu değiştireyim diğerleri iyi ne yaptı???

şimdi şöyle bir sorunumuz var öncelikle illaki bir partiyi tutmammı gerekiyor,bundan öncekiler ne iyi yaptı demişsiniz,öncekileri savunan kim???
benim partim yok,ben doğrudan güzelden iyiden yanayım.ben sadece gördüğümü söylüyorum daha öncede iyi değildi ama türban din vs...bu kavramlar böyle gözümüze gözümüze sokulmuyordu,bu kadar konuşulmuyordu,peki ben size bir soru sorayım ben eskiden yatlimanında biramı içebilirken şimdi polis gelip bana içemezsin diyor,hani nerede özgürlük,adam türbanda türban diye tutturdu bunu siyasete karıştırdı,peki benim içkime niye müdahale ediyor,antalyada yaşıyorum sidede.turistler saat 10 dan sonra bira alamıyor bu ne kadar saçma birşey.konu türban içki meseleside değil bu sadece örnek.

eskiden hatırlıyorumda ekmeğe,makarnaya,pirince vs...zam gelirken 0,5 kuruş 0,10 kuruş gibi zamlar geliyordu şimdi biranda 25 kuruş 50 kuruş zam geliyor,ayrıca Türkiye bu kadar karışık değildi,ben sonuca bakarım,şuan ülke karışık,demekki daha öncekiler daha iyi birşeyler yapmış.

Back