• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hükümetin Reklamları

şimdi şöyle bir sorunumuz var öncelikle illaki bir partiyi tutmammı gerekiyor,bundan öncekiler ne iyi yaptı demişsiniz,öncekileri savunan kim???
benim partim yok,ben doğrudan güzelden iyiden yanayım.ben sadece gördüğümü söylüyorum daha öncede iyi değildi ama türban din vs...bu kavramlar böyle gözümüze gözümüze sokulmuyordu,bu kadar konuşulmuyordu,peki ben size bir soru sorayım ben eskiden yatlimanında biramı içebilirken şimdi polis gelip bana içemezsin diyor,hani nerede özgürlük,adam türbanda türban diye tutturdu bunu siyasete karıştırdı,peki benim içkime niye müdahale ediyor,antalyada yaşıyorum sidede.turistler saat 10 dan sonra bira alamıyor bu ne kadar saçma birşey.konu türban içki meseleside değil bu sadece örnek.

eskiden hatırlıyorumda ekmeğe,makarnaya,pirince vs...zam gelirken 0,5 kuruş 0,10 kuruş gibi zamlar geliyordu şimdi biranda 25 kuruş 50 kuruş zam geliyor,ayrıca Türkiye bu kadar karışık değildi,ben sonuca bakarım,şuan ülke karışık,demekki daha öncekiler daha iyi birşeyler yapmış.

Tatil beldelerinde de içki olayı aynı mı yaa çok garip e turist falan gelmez artık. Üç kuruş para giriyordu onu da kaybettik desene.

şimdi şöyle bir sorunumuz var öncelikle illaki bir partiyi tutmammı gerekiyor,bundan öncekiler ne iyi yaptı demişsiniz,öncekileri savunan kim???
benim partim yok,ben doğrudan güzelden iyiden yanayım.ben sadece gördüğümü söylüyorum daha öncede iyi değildi ama türban din vs...bu kavramlar böyle gözümüze gözümüze sokulmuyordu,bu kadar konuşulmuyordu,peki ben size bir soru sorayım ben eskiden yatlimanında biramı içebilirken şimdi polis gelip bana içemezsin diyor,hani nerede özgürlük,adam türbanda türban diye tutturdu bunu siyasete karıştırdı,peki benim içkime niye müdahale ediyor,antalyada yaşıyorum sidede.turistler saat 10 dan sonra bira alamıyor bu ne kadar saçma birşey.konu türban içki meseleside değil bu sadece örnek.

eskiden hatırlıyorumda ekmeğe,makarnaya,pirince vs...zam gelirken 0,5 kuruş 0,10 kuruş gibi zamlar geliyordu şimdi biranda 25 kuruş 50 kuruş zam geliyor,ayrıca Türkiye bu kadar karışık değildi,ben sonuca bakarım,şuan ülke karışık,demekki daha öncekiler daha iyi birşeyler yapmış.
ülkemizde artık medya bambaşka bir boyutta. Her şey o kadar sindirilmiş ki en berbat gelişmeler bile olumlu gibi gösteriliyor. Eskiden kötü şeylerin üstüne gidilirdi. Artık her şeyin üstü örtülüyor. Bugün internet denen şey olmasa nasıl bir hayal dünyasında yaşardık düşünemiyorum.

Benim de çok sevdiğim bir arkadaşım senin gibi girerdi okula..üniversitedeydik.
Derse girerken çıkarır, dersten çıktıktan sonra örtüp öyle giderdi evine.

Bu yüzden baş örtüsü yasağı konusunda sizin gibiler için her daim mücadele etmişimdir kendi çapımda.

Ha bu arada, gerçekten okumak isteyen içi kan ağlayarak ta olsa okudu. Cidden bu yasak yüzünden çok sıkıntı çekenler oldu.
Bir kesim de, bu yasak üzerinden nemalanıp bol bol mağdur edebiyatı yaptı.
Zaten fiks savunmalar var. Başta türbanla üniversitelere girebilme, sonra refah artışı. Bilmem kaç yıl önce istediğim televizyonu alamıyordum şimdi istediğimi alıyorum diyor teyze. Diyemiyorum ki teyzecim o zaman televizyon mu vardı. Tüplü televizyon zamanı. Her şeyler sayılı. Şimdi öyle mi. En gelişmemiş ülkeler bile bu teknolojilere sahip. Sanki rte üretti televizyonu. :31:

Tatil beldelerinde de içki olayı aynı mı yaa çok garip e turist falan gelmez artık. Üç kuruş para giriyordu onu da kaybettik desene.

evet tabiiki aynı,kanun Türkiyenin heryerinde aynı,turist yazın tatile geliyor,para harcamaya geliyor,ülkenin yarı kazancı neredeyse turizmden ama işte böyle birşeyle karşılaşıyor.

zaten burada önemli olan turistten çok benim özgürlüğüm,ona ne milletin içkisinden sigarasından,bu zamana kadar herkes içiyorduda birşeymi oluyordu,içki içip zarar vermekse kastı içki içmeyenlerde kavga ediyor,cinayet işliyor yada vs...yada saat 10 dan önce içince hiçbir sorun olmuyormu?

zaten konuda içki meselesi değil,türban meselesi değil,özgürlük meselesi,adam diktatör işte.

evet tabiiki aynı,kanun Türkiyenin heryerinde aynı,turist yazın tatile geliyor,para harcamaya geliyor,ülkenin yarı kazancı neredeyse turizmden ama işte böyle birşeyle karşılaşıyor.

zaten burada önemli olan turistten çok benim özgürlüğüm,ona ne milletin içkisinden sigarasından,bu zamana kadar herkes içiyorduda birşeymi oluyordu,içki içip zarar vermekse kastı içki içmeyenlerde kavga ediyor,cinayet işliyor yada vs...yada saat 10 dan önce içince hiçbir sorun olmuyormu?

zaten konuda içki meselesi değil,türban meselesi değil,özgürlük meselesi,adam diktatör işte.

Evet. Diktatörlerin sonu hiç iyi olmamıştır. Bu dönem kötü bitmeden bu tutumundan vazgeçse keşke. Olan halka da oluyor sonra.

ülkemizde artık medya bambaşka bir boyutta. Her şey o kadar sindirilmiş ki en berbat gelişmeler bile olumlu gibi gösteriliyor. Eskiden kötü şeylerin üstüne gidilirdi. Artık her şeyin üstü örtülüyor. Bugün internet denen şey olmasa nasıl bir hayal dünyasında yaşardık düşünemiyorum.

hah işte tayyibin şimdide taktığı bu,baksana kapatabiliriz you tube,facebook u diyor,neden çünkü hayal dünyasında yaşayalım,gözümüz açılmasın istiyor.

neyse yazmayacağım daha,umarım herşey güzel olur.

şu mağdur edebiyatınada bitiyorum :)
herkes kendi çapında çektiği sıkıntılardan mağdur edebiyatı yapmadımı?
yapmayada devam ediliyor
o zaman kimse çektiği sıkıntıları burda anlatıp ağlamasın
başbakan şöyle yaptı,başbakan böyle yaptı diye
Evet bu mağdur edebiyatı bi sizden bir de kürdistan sevdalılarında var zaten. acizlik ne kötü şey. Nefret, kin, hırs , düşmanlık... Bunların sonu hiç iyi olmuyor ama.

hah işte tayyibin şimdide taktığı bu,baksana kapatabiliriz you tube,facebook u diyor,neden çünkü hayal dünyasında yaşayalım,gözümüz açılmasın istiyor.

neyse yazmayacağım daha,umarım herşey güzel olur.
Internet de elimizden alınsa tam bir kaos olur. Mayıs Haziran olayları bitmemek üzere geri gelir.

Tek mesele türban diye düşünmedim de öyle birşey söylemedim de. Çözülen bir sürü konudan biri türban. Dini kullanıp kandıranlar asıl, içlerinde "bez parçası" olarak niteledikleri türbana,türbanlılara,çarşaflılara göğsünü gere gere parti rozetini elleriyle takanlardı bence. Beğenmeyebilir, sevmeyebilirsiniz ama bir atasözümüz vardır bizim "yiğidi öldür, hakkını yeme" Hiç mi iyi birşey yapmadı bu adam? Ya da soruyu değiştireyim diğerleri iyi ne yaptı???
Babasının hatrına mı yaptı. Baktı hangi kesimi kolayca taraftarımız yaparız, mağdur olduğuna iyice inandırıp radikalleştirip ayrıştırıp oylarımızı garantileriz. Piyango size vurdu. Sizi aldılar avuca. siz de mağduriyetimizi giderdi diye avunun. Kadın olarak üniversite okuyoruz. Hadi artık başımızı açmadan girebiliyoruZ diyorsunuz da açın îstatistiklere bakın. Kadın istihdamında kaçıncı sıradayız. Hangi kıytırık ülkelerden bile sonra geliyoruz. Başörtüyle eğitim tamam da kadına istihdam mı var. Kadını sürekli ikinci plana atan kadını ikinci sınıf vatandaş yapmaya çalışan bi hükümet var savunduğunuz. Yani okusanıZ ne okumasanız ne. Başörtünüzle uğraşan lideriniz onunla uğraştığı kadar iş yaratmakla uğraşmıyor ki bu daha çok görevidir. Daha genel bir sorundur. Ama onunla uğraşmaz tabi, sahalarda dillendirmez çünkü oy potansiyeli olan Anadolu insanı ne yapsın kadın istihdamını değil mi. Oy nerdeyse, ayrıştırma nerdeyse oraya çalışılır. Siz de sazan avı gibi hayran hayran oy verirsiniz. Sinek kadar değer vermiyor pek sevgili lideriniz. O cebine bakar siz de ona kulluk yapıp ego tatmin etmeye. Futbol gibi. Yok benimki kazandı yok seninki kaybetti. Bu kadar.

Babasının hatrına mı yaptı. Baktı hangi kesimi kolayca taraftarımız yaparız, mağdur olduğuna iyice inandırıp radikalleştirip ayrıştırıp oylarımızı garantileriz. Piyango size vurdu. Sizi aldılar avuca. siz de mağduriyetimizi giderdi diye avunun. Kadın olarak üniversite okuyoruz. Hadi artık başımızı açmadan girebiliyoruZ diyorsunuz da açın îstatistiklere bakın. Kadın istihdamında kaçıncı sıradayız. Hangi kıytırık ülkelerden bile sonra geliyoruz. Başörtüyle eğitim tamam da kadına istihdam mı var. Kadını sürekli ikinci plana atan kadını ikinci sınıf vatandaş yapmaya çalışan bi hükümet var savunduğunuz. Yani okusanıZ ne okumasanız ne. Başörtünüzle uğraşan lideriniz onunla uğraştığı kadar iş yaratmakla uğraşmıyor ki bu daha çok görevidir. Daha genel bir sorundur. Ama onunla uğraşmaz tabi, sahalarda dillendirmez çünkü oy potansiyeli olan Anadolu insanı ne yapsın kadın istihdamını değil mi. Oy nerdeyse, ayrıştırma nerdeyse oraya çalışılır. Siz de sazan avı gibi hayran hayran oy verirsiniz. Sinek kadar değer vermiyor pek sevgili lideriniz. O cebine bakar siz de ona kulluk yapıp ego tatmin etmeye. Futbol gibi. Yok benimki kazandı yok seninki kaybetti. Bu kadar.

:46::46::46::46::46::46: :13:

valla beğen butonunu nereye saklamışlar bulamadım da buradan alkışlayayım dedim,aferim kız:1:

Son düzenleme:

Bırak Allah aşkına jooker.Başörtüsü sorunu çözüldü geri kalan her şey mübah.Ben de soruyorum kadın cinayetleri,kadın şiddeti için ne yapıldı ? Daha bu sabah izledim yüzüne kezzap dökülen 23 yaşındaki kadını...Üniversiteye girerken başımı açtım evet,çalışmaya başlasaydım ve kamuda serbest bırakılmasydı yine açacaktım.Kimse benim Müslümanlığımı sorgulamaya kalkmasın,ben de zil taka taka açmıyordum ama bu toplumda bir yere gelebilmek için okumak şart.

yalnız bu içki kısıtlaması olayı yurtdışında da böyle yamukprenses
hatta çok daha katı olan yerler var bazılarında sokakta serbest ama polis görürse bıraktırabiliyo
bazı ülkelerde sadece turistik yerlerde sokakta içilmesine göz yumuluyo

bazılarında direk yasak mesela fransada 21.00-5.00 arası sokakta içmek te yasaktı
ispanya hollanda gibi ülkelerde de yasak sokakta içmek para cezası var ama göz yumulabiliyo oralarda turistik çünkü
finlandiya isveç gibi ülkelerde çok daha sert yasaklar var

prag ta filan biz de gece aldık sokakta kullandık orda pek bi kısıtlama yoktu

ben yurtdışında çeşitli ülkelerle bulundum o yüzden biliyorum öyle sokakta istediğiniz gibi içemiyosunuz bazı ülkelerde
genelde saat 10 yada 11den sonra da market vs yerlerde satışı yasak
bazılarının 8den sonra başlıyo
ama yasağı önemseyip satıyolarsa da bilemem orası ayrı bi konu
zaten oralarda belli bi saatte açık yer bile olmuyo barlara gidiyo herkes doğal olarak orada içiyolar

bakın siz çevreye zarar vermiyo olabilirsiniz ama zarar verenler var işte
bütün ülkelerde bu tarz düzenlemeler olduğuna göre bi sebebi vardır
sadece kendi açınızdan düşünemezsiniz durumu

biz daha geçen yıl sokakta içen sarhoş bi adamın saldırısına uğradık bi arkadaşımla eskişehirde gece 12 gibiydi
ordan tesadüfen geçen bi adam yetişip yardım etti uzaklaştırdı
o yüzden ben de belli bi saatten sonra sokakta içilmesine karşıyım
benzinlik vs yerlerde satılmasına inanılmaz karşıyım
bazıları varki alıyo şişeyi eline kafayı bulana kadar içip milleti rahatsız ediyo
onlar yüzünden sokakta rahat yürüyemiyoruz
bizim özgürlüğümüz de kısıtlanmış olmuyo mu onlar gibiler yüzünden

Son düzenleme:
Bırak Allah aşkına jooker.Başörtüsü sorunu çözüldü geri kalan her şey mübah.Ben de soruyorum kadın cinayetleri,kadın şiddeti için ne yapıldı ? Daha bu sabah izledim yüzüne kezzap dökülen 23 yaşındaki kadını...Üniversiteye girerken başımı açtım evet,çalışmaya başlasaydım ve kamuda serbest bırakılmasydı yine açacaktım.Kimse benim Müslümanlığımı sorgulamaya kalkmasın,ben de zil taka taka açmıyordum ama bu toplumda bir yere gelebilmek için okumak şart.

Tamam iyi güzel de , bu dediklerini baş örtünü çıkarmadan yapıyor olman olumlu bir gelişme değil mi ? Yani zil takıp oynayarak açmadığını yazıyorsun zaten canım hatta daha önceki mesajlarında da çok üzülüp içinin kan ağladığını yazmıştın . Serbest bırakılmasaydı elbette yine açardın , açabilirdin bunu sorgulamak kimin haddine ama açmamak , açamamak noktasında kitlenip kalan neslinde bu haktan yararlanması iyi olmadı mı ? Bunu kullandılar ama abla diyeceksin , evet kullandılar . Her siyasi parti bir şeyleri kullanır , eğer AKP de bunu çok daha önce halkı galeyana getirmeden yapabilecekken yapmamışsa bunun vebali sorulur elbet ama yine de hiç yapmayacaklardan , yapmayı akıllarından bile geçirmeyeceklerden bir tık önde değil midirler ?

Baş örtüsü üzerinden siyasetten nefret eden biriyim , hak olan bir şey üzerine yıllarca yazılıp çizilmesi ağır geliyor bana çünkü . Bu reklama da sinir olmuştum , yerel seçimlerde neden bu reklam diye . Ama konu dallanıp budaklandıkça bunları da yazmak istedim :31:

Reklamın amacı bellidir.Zor durumda olmayan kimse reklam yapmaz.İhtiyaclar, gözden düşme korkuları vs vs.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tamam iyi güzel de , bu dediklerini baş örtünü çıkarmadan yapıyor olman olumlu bir gelişme değil mi ? Yani zil takıp oynayarak açmadığını yazıyorsun zaten canım hatta daha önceki mesajlarında da çok üzülüp içinin kan ağladığını yazmıştın . Serbest bırakılmasaydı elbette yine açardın , açabilirdin bunu sorgulamak kimin haddine ama açmamak , açamamak noktasında kitlenip kalan neslinde bu haktan yararlanması iyi olmadı mı ? Bunu kullandılar ama abla diyeceksin , evet kullandılar . Her siyasi parti bir şeyleri kullanır , eğer AKP de bunu çok daha önce halkı galeyana getirmeden yapabilecekken yapmamışsa bunun vebali sorulur elbet ama yine de hiç yapmayacaklardan , yapmayı akıllarından bile geçirmeyeceklerden bir tık önde değil midirler ?

Baş örtüsü üzerinden siyasetten nefret eden biriyim , hak olan bir şey üzerine yıllarca yazılıp çizilmesi ağır geliyor bana çünkü . Bu reklama da sinir olmuştum , yerel seçimlerde neden bu reklam diye . Ama konu dallanıp budaklandıkça bunları da yazmak istedim :31:

Abla tamam olumlu bir gelişme çok şükür ki artık başımı açmak zorunda değilim ama artık bunun üzerinde konuşulmasından ben çok sıkıldım.Yani ne zaman eleştirilecek bir yanlarını söylesek ''Ama başörtüsünü serbest bıraktı.''cevabı geliyor. Bu bir lütuf değil,hayrına yapmadığını anlamamak zor olmasa gerek.Evet,ben de nefret ediyorum artık,konuyu da fazla dağıtmayalım.:31:

yalnız bu içki kısıtlaması olayı yurtdışında da böyle yamukprenses
hatta çok daha katı olan yerler var bazılarında sokakta serbest ama polis görürse bıraktırabiliyo
bazı ülkelerde sadece turistik yerlerde sokakta içilmesine göz yumuluyo

bazılarında direk yasak mesela fransada 21.00-5.00 arası sokakta içmek te yasaktı
ispanya hollanda gibi ülkelerde de yasak sokakta içmek para cezası var ama göz yumulabiliyo oralarda turistik çünkü
finlandiya isveç gibi ülkelerde çok daha sert yasaklar var

prag ta filan biz de gece aldık sokakta kullandık orda pek bi kısıtlama yoktu

ben yurtdışında çeşitli ülkelerle bulundum o yüzden biliyorum öyle sokakta istediğiniz gibi içemiyosunuz bazı ülkelerde
genelde saat 10 yada 11den sonra da market vs yerlerde satışı yasak
bazılarının 8den sonra başlıyo
ama yasağı önemseyip satıyolarsa da bilemem orası ayrı bi konu
zaten oralarda belli bi saatte açık yer bile olmuyo barlara gidiyo herkes doğal olarak orada içiyolar

bakın siz çevreye zarar vermiyo olabilirsiniz ama zarar verenler var işte
bütün ülkelerde bu tarz düzenlemeler olduğuna göre bi sebebi vardır
sadece kendi açınızdan düşünemezsiniz durumu

biz daha geçen yıl sokakta içen sarhoş bi adamın saldırısına uğradık bi arkadaşımla eskişehirde gece 12 gibiydi
ordan tesadüfen geçen bi adam yetişip yardım etti uzaklaştırdı
o yüzden ben de belli bi saatten sonra sokakta içilmesine karşıyım
benzinlik vs yerlerde satılmasına inanılmaz karşıyım
bazıları varki alıyo şişeyi eline kafayı bulana kadar içip milleti rahatsız ediyo
onlar yüzünden sokakta rahat yürüyemiyoruz
bizim özgürlüğümüz de kısıtlanmış olmuyo mu onlar gibiler yüzünden

neden sürekli Türkiye başka ülkelerle kıyaslanıyor bunu çözebilmiş değilim,İspanya,Fillandiya,Hollandada yasaklar varsa bana ne,lütfen öncelikle kıyaslamayı bırakalım,onlar bizden daha mı üstünler ?ben bunu kabul etmiyorum,eğer oradada belli saatlerde yasaksa o zaman onada karşıyım,çünkü mantıksız.

insanlar sadece gece 10 dan sonra sarhoş olmuyor,saat 10 dan önce de insanlar sarhoş olabilir,size saldırabilir,kaldıki sizi rahatsız etmeleri için illa içmeleri gerekmiyor bunu pekala biliyorsunuz,bu ülkede tek tacizleri,cinayetleri vs...alkol alan yada saat 10 dan sonra alkol alan insanlar mı işliyor,işte benim mantığım burada tıkanıyor.

o şişeyi eline alıp kafayı buluncaya kadar içen adam için yapabileceğimiz birşey yok,hem bu ülkede hem de diğer ülkelerde.tabii ki başka insanları rahatsız etmediği sürece ama dediğim gibi her içen insana direk potansiyel suçlu gibi bakamayız,adam içmedende seni beni rahatsız ediyor.şimdi sizin cümlenizin sonunda sorduğunuz soruya cevap verecek olursak;hayır sizin özgürlüğünüz içki içtiği için kısıtlanmıyor,o kişi sorunlu olduğu için saldırıya uğramışsınız,aynı saldırıyı ayık kafalı birisindende görebilirdiniz, zaten hergün haberlerde görüyoruz,sanki taciz eden kavga çıkaran hırsızlık yapan insan grubu sadece alkol alanlarmış gibi yazmışsınız.bunun kişilikle alakası var.bunun içkiyle alakası yok.

üniversiteden ilk mezun olduğum senelerde sabah işe giderken bir inşaatın önünden geçerken adamın biri kolona yaslanmış yoldan geçen kadınlara bakarak mastürbasyon yapıyordu bu ne kadar iğrenç birşey.o adamda alkollümüydü acaba,hiç sanmam.geçen yaz kuzenimle sokakta yürürken sözlü saldırıya uğradık onlarda sarhoşmuydu acaba,hayır değillerdi.bunun gibi binlerce örnek,demekki bizim özgürlüğümüzün kısıtlanmasının alkolle değil beyinle alakası var!

ayrıca bu alkol olayı sadece bir örnekti,bunda takılıp kalınmaya,ısıtılıp ısıtılıp konuşulmasına gerek yok.

Son düzenleme:
neden sürekli Türkiye başka ülkelerle kıyaslanıyor bunu çözebilmiş değilim,İspanya,Fillandiya,Hollandada yasaklar varsa bana ne,lütfen öncelikle kıyaslamayı bırakalım,onlar bizden daha mı üstünler ?ben bunu kabul etmiyorum,eğer oradada belli saatlerde yasaksa o zaman onada karşıyım,çünkü mantıksız.
.

benim yazdıklarımı çarpıtmayın lütfen
ben sadece alkol alan kesim bunları yapar mı dedim
siz alkol konusunu ortaya attığınız için ona yönelik bi örnek verdim ve başıma gelen birşeyi yazdım
bunu alkol almayan biri de yapabilirdi ama belki o şahıs sokakta kafayı bulacak kadar alkol almasa kendini kaybetmeyecekti bi de bu açıdan düşünün

bir şeye size mantıklı gelmediği için karşı çıkabilirsiniz
ama bu kısıtlamaların getirilmesinin de çeşitli sebepleri olamaz mı
ve o çok modern diye her açıdan örnek gösterilen ülkelerde de bu kısıtlamaların olmasının hiçbir mantığı yok mu
siz tek bir noktadan bakıyosunuz olaya o da özgürlüğün kısıtlanması
ama alkolün insan sağlığı açısından pek çok zararı yok mu ve devlet buna yönelik koruyucu önlemler alamaz mı
ben bu açıdan da konuşuyorum

toplum içinde yaşıyoruz ve sınırsız özgür değiliz
eğer devlet bazı alanlarda özgürlüğümüzü kısıtlayabilir diyosak alkol ile ilgili düzenlemeleri hemen bir yaşam biçimi müdahalesi olarak algılamamamız gerekir. Sağlık güvenlik hukuk vs ile ilgili konularda yaptığı düzenlemelerle devlet toplumu koruyucu önlemler alabilir.
Siz sadece 22den sonra satışa takıldıysanız orası tartışılır mantıksız da olabilir ama kısıtlamalar sadece bunu içermiyo ki incelerseniz görürsünüz.

mesela sigara yasağı olunca herkes tarafından destekleniyo
o zaman da o insanların özgürlükleri kısıtlanmıyo mu
sigaranın kullanımı pek çok alanda yasak ve biz bunu çok olumlu karşılıyoruz
çünkü sağlığa zararlı olduğunu düşünüyoruz vs
ama olay alkole gelince çok başka algılıyoruz
çünkü hükümetin ideolojisinden dolayı yaşam biçimimize müdahale mi yapılıyor sorusu geliyo akla
diğer ülkeleri örnek vermemin sebebi de buydu

bu arada uzatmak istemiyosanız cevap vermek zorunda değilsiniz
ben düşüncelerimi paylaştım sadece

Son düzenleme:
bu kadarı da mide bulandırıcı ama....

az önce denk geldim bir tanesine (down sendromlu olan) ...herkesi, herşey kullandınız ama meleklere dokunmayın, çekin pis ellerinizi üzerlerinden..tiksindim, bir kez daha nefret edip kurtulmak için dua ettim...

Back