Herkes Kaynanadan Ben Kendi Ailemden...

smyraaa

.
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2010
878
46
Başlıkta aslında işin özü... Bayramı zehir ettiler bana. Hem de kendi ailem ve eşim. Konu çok saçma, gereksiz gibi başlamıştı aslında. Annemlerdeydik bayram için. Erkek kuzenim aradı bayramlaşmak ve havadan sudan konuşmak için. Biraz uzun konuştuk 15dak fln. Sonra telefonu kapar kapamaz babamlardan tepki aldım. Neden o kadar konuşmuşum? Ne konuşmuşum? Eşim kıskanırmış, söyleyemezmiş vs. Ki eşim de orada, o tek birşey demezken onlar böyle yorumlar yaptı. O geri kafalı değil çok şükür dedim konuyu kapattım. Kapandığını sandım yada... Yanlış anlaşılmasın dini boyuta girilirse kuzen her ne kadar kardeş gibi olsa da, beraber büyünmüş olsa da din sınır koymuş bunu inkar etmiyorum tabii ki. Ama bayram günü arayan birine de hadi seninde bayramın mübarek olsun deyip telefonu yüzüne mi kapatmalıydım acaba? Neyse aradan saatler geçti. Ertesi gün buluşacağımız eşimin çocukluk ve benimde 6-7 yıldır tanıdığım arkadaşı ve eşiyle buluşup gezecektik. Ben saf saf eşimin arkadaşını kastederek "x e de mesaj attım" diye bir cümle kurdum. Babam zaten fırsat kolluyormuş başladı konuşmaya. Mesaj atmışım ya, Eşime "yanlış anlama da doğru değil. Kıskanmıyormusun" vs demeye. Şimdi sanacaksınız ki çok samimi bir ilişkimiz var. Müdahale gerektiren bir boyutta. Alakası bile yok, sadece eşimde yanımdayken bize gelip gittiğinde görüşmüşlüğümüz var, bir de onun eşi varken. Ama Allah biliyor kardeşim gibi severim. Ki dediğim gibi 6-7yıldır tanıdığım için de öyle olması normal zaten. O arkadaşı ki eşimle bana hem maddi hem manevi her konuda destek oldu, gerçekten kardeşlik yaptı. Ama babama göre kardeş gibi sevmek, arkadaş olmak karşı cins için kullanılacak terimler olmadığından eşimi de yadırgıyor. Hiiiiç ortada mesele yokken onu gaza getirmeye çalıştı bu şekilde. Annem de körük... Daha eskiden üniversiteden bi arkadaşı daha vardı arıyordu, ben sana söylemedim kızarsın diye diyor babama. Bahsettiği 3-4 yıl öncesi ve de arkadaşım ya evlenecek bi sınıf arkadaşımız olduğunda, ya iş arama mevzularında ya mezun toplantıları olacağında arardı. Tamam aradı mı öyle hemen kapatamazdık çok konuşan biriydi ama eşimin yanında-bilgisi dahilinde konuşurdum. Evlendim evimize geldi. Bunlar hiç sorun olmamışken şimdi kalkıp böyle demenin manası nedir? Bunları duyup gaza gelen, galiba sinirlenmeliyim mantığına bürünen eşim daha 1gün önce kuzenim için arasana onu derken "evet ne gerek var konuşuyorsunuz okadar, ne konuştunuz diyorum cevap veremiyorsun" demeye başladı! Bu ne demek ya cevap veremiyorsun her yere gider! Bunu hiç bayramlaştık, işten güçten konuştuk dedim diye diyor. Kelime kelime söylemek mi gerekliydi bilmiyorum. Babam bi yandan birşey diyor, annem bi yandan. Arada "erkek gibi" eşim diyemedi ki ben kimlerle konuştuğunu biliyorum. napsamki kendini bilir zaten, ki ben de ona güveniyorum. Kıskanılacak birşey yok diyemedi! Gazlarına geldi ve taaa 5 yıl önceki konuyu açtı. Benden 2yaş küçük, beraber büyüdüğümüz komşumuzun oğlu buluşmak istemişti. O aralar bi kız arkadaşı vardı ve hediye almak için ben anlamam birlikte seçelim diye kız arkadaşına hediye almaya gitmiştik öncesinde. Ben yine öyle birşey sandım,buluşacaktım. Şimdiki eşim ozamanlar sevgilim izin vermedi, ben de gelicem dedi. O zamanlar da kimse bilmediğinden sevgilim olduğunu komşumuz-dolayısıyla başkaları öğrensin istemediğim için tek gitmek istedim. Ben tek gitmek istedikçe o ısrar etti. Sonra "beraber büyüdüğümüz, benden küçük komşu oğluna" mecburen durumu anlatınca, "tamam o zaman gerek kalmadı, ben sana duygularımı açacaktım" dedi. Ben tabii ki şok oldum. Hala şaka yapıyordur diye düşünüyordum. Eşim haklı çıktı ya(o zaman sevgiliydik) bunu dillendirdi bir kaç kez. Hadi tamam ben erkek milletini, ne düşünebileceklerini bilmiyorum ders oldu tamam. Bu konuyu şimdi annemlerin yanında hem de böyle bir zamanda açmanın manası nedir? Ben adam gibi arkamda durmasını beklerken daha çok üstüme gelip konuyu bambaşka yerlere getirmek nedir? Annemlerden zaten iyice soğudum. Evlendim haaaala müdahalelerinden kurtulamadım. İnsan evladının mutlu olmasını ister. Hayır ne anlayacaklar acaba, eşim beni kıskanınca, kızınca, huzursuzluk çıkınca? Birşeyin yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyor olsalar bana ayrıca, eşimde yokken söylerler. Neymiş zaten eşim de kızıyormuştur ama ben sinirlenip bağırıp çağırıp üste çıkarım diye birşey diyemiyormuştur. Annemler ondan karışmışlar. Yoksa ben çocuğu ezerim, 2laf ettirmem, hep içine atar susardı annemler olmasa! Şimdi çok sinirliyim, kırgınım, kızgınım. Kime kızacağımı bilemez bir haldeyim... Annemlerle uzun bir süre görüşmeyi-gelip gitmeyi düşünmüyorum. Evimin içine-eşimle ilişkime karışmamayı nasıl öğretebilirim bilmiyorum. Eşimle... Onla sonumuz ne olur bilemiyorum. Mert olmayışı, adam gibi arkamda durmayışı, sanki ben neymişim napmışım da beni bi bataktan kurtarmış havalarına girişi... Kaldıramıyorum. Boşanmayı da ciddi ciddi düşünüyorum. Ki bunu konuştum, anlattım. Bilmiyorum hak verdi yada kendini haklı görüp sinirlendi ama evden gitti. Bakalım nolur sonumuz. "Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler."

Son düzenleyen: Moderatör:
allah allah çok garip geldi bana bu durum yahu, anlattıklarınıza göre sizin de haklı tarafınız var ailenizin de, ne yorum yapsam bilemedim

aynen anlattığım gibi. çok garip değil mi. Tabii ben sinirlendim sert cevaplar verdim babama bununla ilgili ama eşimin tavrının alakası bile yok. Gazla çalışan bir insanmış, onu öğrendim...

aynen anlattığım gibi. çok garip değil mi. Tabii ben sinirlendim sert cevaplar verdim babama bununla ilgili ama eşimin tavrının alakası bile yok. Gazla çalışan bir insanmış, onu öğrendim...
seninde hataların var ama, elin adamlarını niye arıyon, kadınla erkek arkadaş kardeş filan olmaz inanmıyorum ben buna, ben şahsen defalrca denemiş birisi olaraktan bunun böyle omladığını tecrübeyle sabitledim, kadınla erkek arkadaş kardeş olmuyor, olsa olsa sevgili falan oluyor, senin hatan burda yani

ben eşinize değil ailenizin tutumuna takıldım daha çok ,eşinizi kışkırtmışlar oda yüz bulmuş erkeklik havalarına girmiş ,ailenizle ilişkilerinizi minimum tutun,eşinizlede konuşun tutumunu abartmasın,aşılmayacak birşey yok bence ,ama üzüce ve kırıcı yaşadıklarınız tabiki,sevgiler.

elin adamı dediğin kuzenim canım. Üniv.arkadaşıymış oymuş buymuş onlar nişanlıykendi. şimdi görüşmüyorum kimseyle. Kuzenimle de konuşunca bir sakınca mı var diye düşünülecekse, aradığında açamayacaksam...

hayır ben kuzeni demiyorum, ortak bir arkadaşınız varmış ona mesaj atmışsın falan, oralarına takıldım daha çok

Ben de ailemin tutumuna takılıyorum. Çok anormal. Ama yine de onları susturacak olan da eşimdi. Aşılmayacak birşey yok gibi görünüyor ama ben aşamıyorum. İlk değil ki bu. Sanki annem değil kaynanam,güya takılma güya eğlence diye bir araya geldiklerinde eşim o gün yada ertesi gün bir gazla geziyor sürekli. Ne zaman annemlerden gelsek kavga ediyoruz çoğunlukla. Onlar da bana hak veriyor havalarına giriyor. Çok sıkıldım...

hayır ben kuzeni demiyorum, ortak bir arkadaşınız varmış ona mesaj atmışsın falan, oralarına takıldım daha çok

O ortak arkadaş dediğimiz kuzenimden daha çok yanımızda olmuştur herşeyde. Akrabalık, kan bağı yok ama kardeşim gibi... Kaldıki oda evli ve eşide okuyor ona yazdığım mesajı. aynı şekilde benim eşimde yanımda ve okuyor. Ki sürekli olan birşey değil ki bu. O gün öyle oldu ve salak gibi babamın yanında bahsettim...

aileler çocukları nı kayırcağına böyle yapıyorya sinir oluyorum.bende bi kaç aya nişanlanıcam sözlüyüm.sözlüm napsa annem onu savunur..tartışırız telf duyar annem aramız iyidir ama gelir karışır tartışırsanız attırırım yüzüğü böle olmaz falan.bi kez aldı karşısına dediki çocuğa eğer tartıştığınızı göreyim yüzüğü attırırım ne demek ya.patladımm sen karışamazsın tartışırızda gülerizde seni ilgilendirmez bi daha burnunu sokma dedim..gidip kaynanamlara benim kız dillidir çenebazdır başınıza iş alıonuz falan yapmış espiriyle karışık hayret ettim yanii..hala diokii çocuk dünya iyisi sen şöylesin bölesinn senin yüzünden bilmem ne muhattap olmuyorum şimdilik savunuo sözlüm ama ileride evet anne haklısın demiceği ne malum..insan her zaman kızının eksiklerinii kapatır ama bunlar bir acayipp.kuzen olayına gelincee dinimize ve bazı insanlara göre amca oğlu dayı oğluu eldir kocadır ama bize göre kardeştir..benim erkek arkadaşımda bunun ayrımını yapamadı dünn geldiler bayramlaşmaya 2 amcaoğlum babamlar eve çıkın gelioruz dışardayz dedi istdan geldiler uzak yoldan bana erkek arkadaşmın dediği laf 2 adamlamı oturcan evde..garipler kardeşimm zihniyetleri farklı çalışıyo üzülme hiç takma kafana değişmezler çünkü

hayır tamam doğruyu söylüyorsundur inanıyorum da ama bu hiç ugyun değil, bir mesaj atılacaksa kocan atsın sen niye atıyorsun ben onu diyorum

canım eşin daha çok kendi ailesine müdahil olabilir,bence senin kendi ailene tepki göstermen daha doğru olurdu ,o benim kuzenim bayram için aradı konuştum bu beni ilgilendirir deyip kestirip atsaydınız,yada kendi ifadenizle ,siz sustukça sizin hakkınızda herkes söz hakkı olmuş ,bu gibi konularda kimseye söz hakkı vermem ,ailemde olsa bu kadar beni basitleştirmelerine asla izin vermem ,insanın ailesinin insanı özelliklede eş ve eşin ailesinin yanında değerli göstermesi gerekir,senin ailen sana böyle davranırken eşinin tutumu gayet doğal,ama nitekim sen kendini biliyorsun bu gibi konularda kimseye söz hakkı tanıma,abla tavsiyesi ,sevgiler.

annemi anlatıyorsun sanki. Çocuk çok iyiymiş, birşey demiyormuş yoksa kızıyordur fln. Yahu o melekte ben şeytanmıyım? Kızan, sinir olan adam gibi söyleyince anlayamazmıyım? Bu zamana kadar eşimle hiçbir kavgamızı anlatmadım aileme. Çünkü biliyorum senin anlattığın örnekteki gibi ben suçlu olacağım. Gerçekten haklıyken bir bakıcamki yine beni haksız çıkartacaklar. Özür dilemesi gereken eşimken bi bakmışım ki annemlerin gazıyla tepeme çıkacak. Böyle berbat bir durum. Sen sen ol, tavrını kesin net koy. Sözlüne de ilişkinize 3.kişileri kesinlikle karıştırmayacağından kesin dille bahset. Annenlere yapacak birşey yok, değişmiyorlar...

hayır tamam doğruyu söylüyorsundur inanıyorum da ama bu hiç ugyun değil, bir mesaj atılacaksa kocan atsın sen niye atıyorsun ben onu diyorum

mesaj diye bahsettim herkes anlasın diye. Whatsappten yazdım aslında. Neden eşim değil de ben? Çünkü eşimin telefonunda o program yok, benim telefonumda var. Neden o arkadaşın eşine değilde o arkadaşa yazdım. Çünkü onunda eşinin tel.nde yok kendi telnde var. Yani telefondan msn gibi birşey. Online dı yazdım, o kadar...

anladım, bana göre senin tek kusurun buydu, mademki durum bu diyorsun o halde peki, ailenin haksız olduğu konular daha çok dediğim gibi, ama herkesin de ailesiyle bi sürü problemi var, inanki benimde var, eşimle ailem görüşmüyorlar, bende eşimin ailesiyle görüşmüyorum, eşim bayramda günübirlik köyüne gitti geldi, ben annemlere gittim, ne zamandır böyle bayram geçiriyoruz, seni bu konuda anlıyorum, ama yapcak bişey yok işte sonuçta annen baban, hata bence asıl eşinde, gerçi eşin siz karışmayın dese bu sefer yine sorun olurdu, bunun iki ucu .. değnek derler ya o hesap

tavsiye için teşekkürler ama keşke öyle kolay olsaydı. Denedim. İlk uyardıklarında, eşin kıskanır dediklerinde "o geri kafalı değil çok şükür" dedim. Burada bitmişti bence. Sanane demekle eşdeğerdi. Sonra saatler geçip konuyu tekrar açtıklarında ben neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorum da dedim, günah değil yanlış değil iddia etmiyorum ama ne konuştum sanki de dedim, en son onlar susmadıkça sizene de dedim. Yok farketmiyor. Adam yerine koymuyorlar demekki...

herkesin eşiyle, ailesiyle derdi başka... Eşim için iki ucu...değnek ama öyle bir cümleyle durumu o halden çıkarabilirdi. Sadece "ben biliyorum kimlerle konuştuğunu, zaten ayda yılda bi onda da haberim var." demesi bile yeterliydi. Ama o kaypaklık yapıp, döneklik yapıp sayamayacağım bir sürü sıfata uyup bir gün önce kuzenim için "arasana ayıp ettin çocuğa" derken bir gün sonra "ne gerek var ne konuşuyorsun" diyebiliyor. Bunu söyleyince de "ben sadece ara dedim 15-20dak konuş demedim" diyor. Ya sabıııır

sözlüm ona öyle bişi dedikii daha çenesini açamıo ona karşı bana hala devam ama..annem yüzüğü attırırım dediğinde anne saçmalama öyle bişi olmaz.eğer sen böyle yaparsan ben bi daha haksızda olsam farklı şeylerde olsa(şiddet gibi) sana belli ettirtmem dedi annem korktu o anda..sussun diye dedi o da..yaa annedir tamm duramaz çeker seni köşeye kızım eşin bişi diyomuu bak yanlış anlayabilir bilmiyorum huyunu ama der sende anne biz bunları aştık eşimm modern sorun etmiyo dersin tamm kızım der kapar bunlar bir başka fena yaa.yuvanı yıkma bu nedenden dolayı çünkü çok üstüne gitmişler o gün bir an gaza gelmiş belkide annenler daha fazla abartmasın die evet haklısınız moduna geçmiş bilemiyorum

kadının cihadı evliliğidir derler, valla birşey diyemiyorum ya aileni eşini en iyi sen tanıyorsun, al mesela bak şimdi geldi eşim ne yapıyon bu saatte hani uyuyacaktın diyor :) herkesin evliliğinde var kimininkisi büyük kimininkisi küçük sorunlar ama var yani

bana dokunan beni soktuğu bu durum... Hem de kime-kimlere karşı. Dedimya en başta kime kızacağımı bilmiyorum. Şu bayramı bana zehir ettiler, anne babam diye beddua da edemiyorum. Boşanayım da bakalım damatları yüzlerine mi bakıyor. Boşanalım da yada rahat rahat konuşsunlar birlikte. Sen de yüzüğü at bakalım annen rahatlıcak mı? Bu nasıl bir mantık ya!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…