kadının cihadı evliliğidir derler, valla birşey diyemiyorum ya aileni eşini en iyi sen tanıyorsun, al mesela bak şimdi geldi eşim ne yapıyon bu saatte hani uyuyacaktın diyor :) herkesin evliliğinde var kimininkisi büyük kimininkisi küçük sorunlar ama var yani
bana dokunan beni soktuğu bu durum... Hem de kime-kimlere karşı. Dedimya en başta kime kızacağımı bilmiyorum. Şu bayramı bana zehir ettiler, anne babam diye beddua da edemiyorum. Boşanayım da bakalım damatları yüzlerine mi bakıyor. Boşanalım da yada rahat rahat konuşsunlar birlikte. Sen de yüzüğü at bakalım annen rahatlıcak mı? Bu nasıl bir mantık ya!
ben yüzüğü atmaya kalksam annem ömrü boyunca benii iğneler.diceklerini düşünemiyorum bilee=).sakinleş otur düşünn eşinlede konuşş gerçek düşüncelerinin bu olup olmadığı gerçekten onu tanıyıp tanımadığını falan yatır masaya baktınki tanıyamamışsın dicek lafım yok ama bunlara dicek bi lafı varsa dinlemelisin bence.anne baba atsan atamıosunn yapıcak bişi yok uzak tutucaksınn
eşimle konuştum. Bu beni soktuğu ilk durum değil. Anlattım da kimi kime kötülüyorsun dedim. Benimle bir sorunun vardı söylemeye çalıştın da ben mi dinlemedim dedim. Çocuk gibi nedir bu şikayet eder gibi tavırlar dedim. Onlar susmaz hadi, sen nasıl savunamıyorsun dedim. Sustu. Saçma sapan kendini savundu ama genelde sustu. Ayrılmak istediğimi de söyledim. Güya sinir olduğu şeyleri kendime çeki düzen vereyim diye annemlerin yanında söylüyormuş. İyi o zaman tamamen çeki düzen veriyorum hayatıma, ayrılmak istiyorum dedim. Gitti. Nerde şimdi bilmiyorum...
aynı benim gibisin.bende tahammül edemiyorum böyle durumlara.sinir olduğu şeyler varsa gelsin paylaşsın senle çeki düzen ver ne demek.sanki söylemiş bu zamana kadar sen dikkate almamışsında o da son çare annenlerin yanında söylemiş gibi.haksız olduğunun o da farkında bahanelere sğınıyr ama seviyor senii de birazcıkk cezalandır ama boşanma konusunu askıya al bence.aklı başına gelir zaten
bana dokunan beni soktuğu bu durum... Hem de kime-kimlere karşı. Dedimya en başta kime kızacağımı bilmiyorum. Şu bayramı bana zehir ettiler, anne babam diye beddua da edemiyorum. Boşanayım da bakalım damatları yüzlerine mi bakıyor. Boşanalım da yada rahat rahat konuşsunlar birlikte. Sen de yüzüğü at bakalım annen rahatlıcak mı? Bu nasıl bir mantık ya!
hayır tamam doğruyu söylüyorsundur inanıyorum da ama bu hiç ugyun değil, bir mesaj atılacaksa kocan atsın sen niye atıyorsun ben onu diyorum
diğer konularını okudum da merak ettim mesleğin ne
sayısalcıyım diyorsun bu paragrafları ancak bir psikolog veya filozof yazabilir
anlatımını çok beğendim
böyle bir aileden çok bile iyi çıkmışsın
bu şiddetin en kötüsü psikolojik şiddet bence
bakalım sonuç nasıl olacak
sevdiğini nasıl anladınız? Ben bile anlayamıyorum. İnsan sevdiği birini bu duruma sokmazki. Annem babam bana birşeyler derken hadi savunmasın ama olay büyümesin diye bile yapıcı konuşması gerekirken onun laflarıyla birlikte daha da çıldırdım. Bi elimde demlik bi elimde altı çay dolduracakken oldukları yere bıraktım direk giyindim çıktım annemlerden. Bir daha gitmeyide düşünmüyorum. Aradı annem bugün açmadım. Ne aramayı, ne gitmeyi düşünmüyorum. En azından uzuuuun bir süre. Anne baba da olsa kimsenin evimin içine karışıp huzurumu bozmaya hakkı yok. Şimdi diyorum 2 kelime etseydi de hem gözümde değerini yitirmeseydi, hem ailemle de kendiyle de konu böyle büyümeseydi. Nolurdu?
bende onun tam tersini soruyorum işte niye atsın ki, bu her iki tarafa da çekilebilir, sen neden atmasın diye sorarsın ben neden atsınki diye sorarım, ama o konuda gerekli açıklamayı da yaptı arkadaş, o olay çözüldü canımniye atmasın
yani en azından sevdiğini düşünmek istedim..sen ona eve geldiğinde sorduğunda kemküm edip boşanıroum dediğinde çekip gitmesine bağladım susupta..üzülmüş bellikii.inşş öyledir tabii.açma bi süre telfları en iyisi.
bende onun tam tersini soruyorum işte niye atsın ki, bu her iki tarafa da çekilebilir, sen neden atmasın diye sorarsın ben neden atsınki diye sorarım, ama o konuda gerekli açıklamayı da yaptı arkadaş, o olay çözüldü canım
Esin durduk yere öyle hareketler ve sözler yapsaydi haklisin bosanmayi düsünmekle derdim. Ama patavatsiz ailenin gazina gelmis, bence affedilmeyecek bir durum degil. Ailene agzinin payini ver, bir daha öyle yaparsaniz bende bosanirim sizde mutlu olursunuz olur biter diye bir seyler söyleyin, aileniz korksun. Ayrica huzurumuzu iyice kacirdiniz, eve geldik kavga kiyamet devam etti, artik size bir müddet gelmemizide beklemeyin de. Esini fazla ailenin yanina götürme, ayda yilda bir, bayramda seyranda, en azindan ailen akillana kadari. Birdaha onlarin yanindada dikkat et bu konuda, demekki babanda annende firsat kolluyormus seni yerin dibine batirmak icin.
Demekki esin hakkinda yeterince onlarin yaninda yakinmiyorsun, öyle birseyler bekliyorlar sanirim.
Sen esinle cok fazla iyisin demek. Bosanmanida istemiyorlardir, ama cok da iyi olmanizida istemiyorlardir belki, tuhaf birsey ama belki senin esinle olan iyi iliskini kiskaniyorlardir? Var öyle garip kiz aileleri, isterlerki kizlari hep kocalarindan sikayetde bulunsunlar, arada kavga dögüs göz yasi olsun vs, cünki ozaman kizlarinin onlara daha cok ihtiyaci oluyor, daha cok "gerekli" oluyorlar...
ailene anlat bakalım durumu, sizin yüzünüzden ne duruma geldikk de
normalde kızmadığı konulara siz dedinişz diye beni korumadı diye birbirimize girdik de
korkut bakalım gözlerini, siznin yüzünüzden boşanıcaz belki de
o korku onlara yeter en azından bir daha gereksi mevzulara girmezler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?