Herkes Kaynanadan Ben Kendi Ailemden...

kadının cihadı evliliğidir derler, valla birşey diyemiyorum ya aileni eşini en iyi sen tanıyorsun, al mesela bak şimdi geldi eşim ne yapıyon bu saatte hani uyuyacaktın diyor :) herkesin evliliğinde var kimininkisi büyük kimininkisi küçük sorunlar ama var yani

sorunsuz evlilik, sorunsuz arkadaşlık hiçbişey olmaz evet. Ama biriktikçe çekilmez oluyor işte...

bana dokunan beni soktuğu bu durum... Hem de kime-kimlere karşı. Dedimya en başta kime kızacağımı bilmiyorum. Şu bayramı bana zehir ettiler, anne babam diye beddua da edemiyorum. Boşanayım da bakalım damatları yüzlerine mi bakıyor. Boşanalım da yada rahat rahat konuşsunlar birlikte. Sen de yüzüğü at bakalım annen rahatlıcak mı? Bu nasıl bir mantık ya!

ben yüzüğü atmaya kalksam annem ömrü boyunca benii iğneler.diceklerini düşünemiyorum bilee=).sakinleş otur düşünn eşinlede konuşş gerçek düşüncelerinin bu olup olmadığı gerçekten onu tanıyıp tanımadığını falan yatır masaya baktınki tanıyamamışsın dicek lafım yok ama bunlara dicek bi lafı varsa dinlemelisin bence.anne baba atsan atamıosunn yapıcak bişi yok uzak tutucaksınn

ben yüzüğü atmaya kalksam annem ömrü boyunca benii iğneler.diceklerini düşünemiyorum bilee=).sakinleş otur düşünn eşinlede konuşş gerçek düşüncelerinin bu olup olmadığı gerçekten onu tanıyıp tanımadığını falan yatır masaya baktınki tanıyamamışsın dicek lafım yok ama bunlara dicek bi lafı varsa dinlemelisin bence.anne baba atsan atamıosunn yapıcak bişi yok uzak tutucaksınn

eşimle konuştum. Bu beni soktuğu ilk durum değil. Anlattım da kimi kime kötülüyorsun dedim. Benimle bir sorunun vardı söylemeye çalıştın da ben mi dinlemedim dedim. Çocuk gibi nedir bu şikayet eder gibi tavırlar dedim. Onlar susmaz hadi, sen nasıl savunamıyorsun dedim. Sustu. Saçma sapan kendini savundu ama genelde sustu. Ayrılmak istediğimi de söyledim. Güya sinir olduğu şeyleri kendime çeki düzen vereyim diye annemlerin yanında söylüyormuş. İyi o zaman tamamen çeki düzen veriyorum hayatıma, ayrılmak istiyorum dedim. Gitti. Nerde şimdi bilmiyorum...

eşimle konuştum. Bu beni soktuğu ilk durum değil. Anlattım da kimi kime kötülüyorsun dedim. Benimle bir sorunun vardı söylemeye çalıştın da ben mi dinlemedim dedim. Çocuk gibi nedir bu şikayet eder gibi tavırlar dedim. Onlar susmaz hadi, sen nasıl savunamıyorsun dedim. Sustu. Saçma sapan kendini savundu ama genelde sustu. Ayrılmak istediğimi de söyledim. Güya sinir olduğu şeyleri kendime çeki düzen vereyim diye annemlerin yanında söylüyormuş. İyi o zaman tamamen çeki düzen veriyorum hayatıma, ayrılmak istiyorum dedim. Gitti. Nerde şimdi bilmiyorum...

aynı benim gibisin.bende tahammül edemiyorum böyle durumlara.sinir olduğu şeyler varsa gelsin paylaşsın senle çeki düzen ver ne demek.sanki söylemiş bu zamana kadar sen dikkate almamışsında o da son çare annenlerin yanında söylemiş gibi.haksız olduğunun o da farkında bahanelere sğınıyr ama seviyor senii de birazcıkk cezalandır ama boşanma konusunu askıya al bence.aklı başına gelir zaten

aynı benim gibisin.bende tahammül edemiyorum böyle durumlara.sinir olduğu şeyler varsa gelsin paylaşsın senle çeki düzen ver ne demek.sanki söylemiş bu zamana kadar sen dikkate almamışsında o da son çare annenlerin yanında söylemiş gibi.haksız olduğunun o da farkında bahanelere sğınıyr ama seviyor senii de birazcıkk cezalandır ama boşanma konusunu askıya al bence.aklı başına gelir zaten

sevdiğini nasıl anladınız? Ben bile anlayamıyorum. İnsan sevdiği birini bu duruma sokmazki. Annem babam bana birşeyler derken hadi savunmasın ama olay büyümesin diye bile yapıcı konuşması gerekirken onun laflarıyla birlikte daha da çıldırdım. Bi elimde demlik bi elimde altı çay dolduracakken oldukları yere bıraktım direk giyindim çıktım annemlerden. Bir daha gitmeyide düşünmüyorum. Aradı annem bugün açmadım. Ne aramayı, ne gitmeyi düşünmüyorum. En azından uzuuuun bir süre. Anne baba da olsa kimsenin evimin içine karışıp huzurumu bozmaya hakkı yok. Şimdi diyorum 2 kelime etseydi de hem gözümde değerini yitirmeseydi, hem ailemle de kendiyle de konu böyle büyümeseydi. Nolurdu?

bana dokunan beni soktuğu bu durum... Hem de kime-kimlere karşı. Dedimya en başta kime kızacağımı bilmiyorum. Şu bayramı bana zehir ettiler, anne babam diye beddua da edemiyorum. Boşanayım da bakalım damatları yüzlerine mi bakıyor. Boşanalım da yada rahat rahat konuşsunlar birlikte. Sen de yüzüğü at bakalım annen rahatlıcak mı? Bu nasıl bir mantık ya!

Esin doldurusa gelmis baban bir yandan annen bir yandan... esin mutlaka seni iyi taniyordur ve güveniyordur ama annenler üsteleye üSteleye esinin icine zorla kurt düsürmüsler. Bence kizma ....cünki insan o anda düsünemez belki derinlemesine....karimin anne babasi böyle söylüyorsa bir bit yenigi vardir diye kalbinden degil ama aklindan gecmis olabilir.

Bizim icin de kuzenler kardes gibidir. Zaten ortaminizda evli evine olmus artik, vicik vicik bir durum yok ki, esiniz kendi kuzenleri varsa o da empati yapar zamanla endiselenmeyin.

Ve ben bir de sunu söylemek istiyorum. Kizla erkek arkadas olmaz diyen arkadaslar var.
Hem de öyle iyi arkadasliklar olabiliyor ki....iki kizin arasinda cogunlukla kiskanclik oluyor ama digerinde olmuyor.
Bunu zamanla görüyoruz zaten farkli bir gözle görününce yürümez ama olmaz diye de birsey yok.

Anne-babaniz enteresan, demek ki uzak durmaniz gerek. En azindan ciddi anlamda nelere sebep olduklarini ve daha da ilerde daha kötü huzursuzluklara sebep olabileceklerini cok keskin ve net bir sekilde anlayincaya kadar.
Bu sizin bundan sonraki kesin ve cok bariz tutumunuzla halledebileceginiz bir konu diye düsünüyorum.
Esinizle konusacaksaniz da bu konuyla ilgili onun en keyifli oldugu yani iyi bir gününde empati yapmasini saglayacak sekilde konusursaniz üstünden atacaktir eminim. Allah yardimciniz olsun.

Favour, doğru söylüyorsun arada bir fesatlık yok erkekle kadın gayette arkadaş olur. Ama işte bunu gazla çalışan eşim; sen arkadaş derken o ne düşünüyor biliyormusun diyor. Tamam doğrudur arkadaşı geçtim, kuzenim bir sorun olmazsa ömür boyu yüzyüze geleceğim biri. Ona da mı arama deyip, telni açmim. Kuzenim şu an nişanlı evlenecek. Eşimin dediği şu, bak bakalım o evlenince bir daha arıyor mu? Aramasın dedim, bende evlendim onu aramadım ama o arayınca açtım. O da evlendikten sonra aramasa da ben arayınca açmaz mı? Savunması da bu kadar sığ! Özrü kabahatinden beter...

diğer konularını okudum da merak ettim mesleğin ne
sayısalcıyım diyorsun bu paragrafları ancak bir psikolog veya filozof yazabilir
anlatımını çok beğendim
böyle bir aileden çok bile iyi çıkmışsın
bu şiddetin en kötüsü psikolojik şiddet bence
bakalım sonuç nasıl olacak

diğer konularını okudum da merak ettim mesleğin ne
sayısalcıyım diyorsun bu paragrafları ancak bir psikolog veya filozof yazabilir
anlatımını çok beğendim
böyle bir aileden çok bile iyi çıkmışsın
bu şiddetin en kötüsü psikolojik şiddet bence
bakalım sonuç nasıl olacak

est.abartmışsınız ama bilmiyorum belki de kendi kendime derman olayım derken bir psikolog seviyesine gelmişimdir haberim olmadan:) asıl mesele ne biliyormusun ailemin hiiiiiç bir şekilde bana verdikleri zararın farkında olmamaları. söylediğimde ise kabul etmemeleri. Ben mi paranoyağım, ben mi öyle yorumluyorum diye düşüne düşüne cidden paranoyak, şizofren fln olacağım galiba.

Şu an gece nerde kaldı bilmiyorum. Hala gelmedi ve telefonu açıkken annesi aramış açmamış. Şimdide telefonu kapalı... Bakalım sonumuz nolur...

sevdiğini nasıl anladınız? Ben bile anlayamıyorum. İnsan sevdiği birini bu duruma sokmazki. Annem babam bana birşeyler derken hadi savunmasın ama olay büyümesin diye bile yapıcı konuşması gerekirken onun laflarıyla birlikte daha da çıldırdım. Bi elimde demlik bi elimde altı çay dolduracakken oldukları yere bıraktım direk giyindim çıktım annemlerden. Bir daha gitmeyide düşünmüyorum. Aradı annem bugün açmadım. Ne aramayı, ne gitmeyi düşünmüyorum. En azından uzuuuun bir süre. Anne baba da olsa kimsenin evimin içine karışıp huzurumu bozmaya hakkı yok. Şimdi diyorum 2 kelime etseydi de hem gözümde değerini yitirmeseydi, hem ailemle de kendiyle de konu böyle büyümeseydi. Nolurdu?

yani en azından sevdiğini düşünmek istedim..sen ona eve geldiğinde sorduğunda kemküm edip boşanıroum dediğinde çekip gitmesine bağladım susupta..üzülmüş bellikii.inşş öyledir tabii.açma bi süre telfları en iyisi.

yani en azından sevdiğini düşünmek istedim..sen ona eve geldiğinde sorduğunda kemküm edip boşanıroum dediğinde çekip gitmesine bağladım susupta..üzülmüş bellikii.inşş öyledir tabii.açma bi süre telfları en iyisi.

üzülmüştür muhakkak. Bu kadar kırılabileceğimim kızabileceğimin farkına varamamıştı bence. Aileme ise diyecek söz bile yok. Sinirle evden çıkarken 1-2şey kalmış orada eşimi arayp biz gelirken getirirz vs demişler. Ben görüşmek istemiyorum uzun bi süre. Naparım tel.i kapıyı açmammı naparım orasını bilemedm:44:

bende onun tam tersini soruyorum işte niye atsın ki, bu her iki tarafa da çekilebilir, sen neden atmasın diye sorarsın ben neden atsınki diye sorarım, ama o konuda gerekli açıklamayı da yaptı arkadaş, o olay çözüldü canım

yanlış anlaşılmalara sebep olacak birşeymiş demekki uzun uzadı ya whatsapp fln yazmalıymışım:)

Esin durduk yere öyle hareketler ve sözler yapsaydi haklisin bosanmayi düsünmekle derdim. Ama patavatsiz ailenin gazina gelmis, bence affedilmeyecek bir durum degil. Ailene agzinin payini ver, bir daha öyle yaparsaniz bende bosanirim sizde mutlu olursunuz olur biter diye bir seyler söyleyin, aileniz korksun. Ayrica huzurumuzu iyice kacirdiniz, eve geldik kavga kiyamet devam etti, artik size bir müddet gelmemizide beklemeyin de. Esini fazla ailenin yanina götürme, ayda yilda bir, bayramda seyranda, en azindan ailen akillana kadari. Birdaha onlarin yanindada dikkat et bu konuda, demekki babanda annende firsat kolluyormus seni yerin dibine batirmak icin.
Demekki esin hakkinda yeterince onlarin yaninda yakinmiyorsun, öyle birseyler bekliyorlar sanirim.
Sen esinle cok fazla iyisin demek. Bosanmanida istemiyorlardir, ama cok da iyi olmanizida istemiyorlardir belki, tuhaf birsey ama belki senin esinle olan iyi iliskini kiskaniyorlardir? Var öyle garip kiz aileleri, isterlerki kizlari hep kocalarindan sikayetde bulunsunlar, arada kavga dögüs göz yasi olsun vs, cünki ozaman kizlarinin onlara daha cok ihtiyaci oluyor, daha cok "gerekli" oluyorlar...

ailene anlat bakalım durumu, sizin yüzünüzden ne duruma geldikk de

normalde kızmadığı konulara siz dedinişz diye beni korumadı diye birbirimize girdik de

korkut bakalım gözlerini, siznin yüzünüzden boşanıcaz belki de

o korku onlara yeter en azından bir daha gereksi mevzulara girmezler

Esin durduk yere öyle hareketler ve sözler yapsaydi haklisin bosanmayi düsünmekle derdim. Ama patavatsiz ailenin gazina gelmis, bence affedilmeyecek bir durum degil. Ailene agzinin payini ver, bir daha öyle yaparsaniz bende bosanirim sizde mutlu olursunuz olur biter diye bir seyler söyleyin, aileniz korksun. Ayrica huzurumuzu iyice kacirdiniz, eve geldik kavga kiyamet devam etti, artik size bir müddet gelmemizide beklemeyin de. Esini fazla ailenin yanina götürme, ayda yilda bir, bayramda seyranda, en azindan ailen akillana kadari. Birdaha onlarin yanindada dikkat et bu konuda, demekki babanda annende firsat kolluyormus seni yerin dibine batirmak icin.
Demekki esin hakkinda yeterince onlarin yaninda yakinmiyorsun, öyle birseyler bekliyorlar sanirim.
Sen esinle cok fazla iyisin demek. Bosanmanida istemiyorlardir, ama cok da iyi olmanizida istemiyorlardir belki, tuhaf birsey ama belki senin esinle olan iyi iliskini kiskaniyorlardir? Var öyle garip kiz aileleri, isterlerki kizlari hep kocalarindan sikayetde bulunsunlar, arada kavga dögüs göz yasi olsun vs, cünki ozaman kizlarinin onlara daha cok ihtiyaci oluyor, daha cok "gerekli" oluyorlar...

Evet gaza geldi. Gaza getirenlerde kim... Burada bir sürü konu var eşim annesinin dolduruşuna geliyor diye. Bizimki benim annemin babamın dolduruşuna geliyor ne kadar ilginç! Aileme ağzının payını vermek için bile aramayı düşünmüyorum. Gitmeyi zaten düşünmüyorum. Annem aradı açmadım da meşgule aldım, eşimi aradı sonra oda açmamış o an sinirliymiş aramızdaki tartışmadan dolayı. Sonra eşimi tekrar aramış "naptınız aranız düzeldi mi? baban hala sinirli, aklına geldikçe sinirlenio" vs demiş. Bu beni daha çok sinirlendirdi. Hem üstüne vazife olmayan şeylere karışıyorlar hem sert çıkıp sanane vs deyince kavga çıkıyor ve hala kendilerini haklı görüp sinirlenebiliyorlar.

Dediğiniz gibi ben eşimden hiç yakınmadım, hiç kötülemedim onların yanında. Ufak tefek tartışmalarımıza şahit olmuşlardır. Ama onlardada bişey anlatmadım. Noldu dediklerinde yok bişey dedim hep. Onlarla aynı ortamda olmamıza rağmen... Bir de ben evlenirken acele ettim. Babamla oldum olası anlaşamazdım zaten. O hiçbir dediğinin yanlış olabileceğini düşünmez. Babadır sonuçta yanlış olsa bile itiraz istemez. Kardeşlerim hep tamam baba deyip bildiğini okuyan kişiler ama ben bu oyunculuğu gösteremem. Yanlışsa yanlıştır ve bunu anlatıp karşımdakini ikna edebileceğimi sanar sonundada kavga ederdim:) Evlilikte onların "burası baba evi burda bizim kurallarımız geçer. Kendi evinde sen öyle yaparsın" tarzındaki tavırlarından dolayı bir kaçıştı benim için. Öyle de oldu. Kendi evim, kendi kurallarım, kendi düzenim. Eşimle de iyiyim çok şükür. Belki bu dokunmuştur onlara. Zaten ilk evlendiğimde babam bir kez bana seslenirken adım ve eski soyadımla seslendi bende o değil benim soyadım artık bu, yanlış seslendin dedim. Acayip bozuldu. Kaç gün sonra tekrarladı vs. Sonra yine ilk evlendiğimde annemlerde bir mutfak eşyasını bulamadım. Herzamanki yerindeymiş ama herzamanki yeri neresiydi ne bilim unuttum dedim. Hemen zaten çok meraklıydın unutmaya, yabancılaşmaya dediler. Sanırım sizin dediğiniz gibi olabilir. Hiç bu açıdan bakmamıştım, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
ailene anlat bakalım durumu, sizin yüzünüzden ne duruma geldikk de

normalde kızmadığı konulara siz dedinişz diye beni korumadı diye birbirimize girdik de

korkut bakalım gözlerini, siznin yüzünüzden boşanıcaz belki de

o korku onlara yeter en azından bir daha gereksi mevzulara girmezler

aileme birşey anlatmayacağım çünkü görüşmeyeceğim. Aramayacağım, ararlarsa açmayacağım, gitmeyeceğim... Tartıştığımızın farkındalar zaten çünkü babam konuşurken eşim beni korumadı onlara uydu diye ona da birkaç laf söyledim ve evden çıkarken onu beklemeden çıktım gittim. Yani onlardan çıkarken de tartışarak ayrıldık biliyorlar, gördüler. Ama büyük ihtimal şöyle yorumlamışlardır ben suçlu olduğum için "Bak çocuğa çattı,naptı ki çocuk. Bize diyemediklerinin sinirini de ondan çıkarır şimdi. Yazık çocuğa." Eminim bu yada buna benzer şeyler düşünmüşlerdir. O yüzden anlayabilceklerini hiiiiiiiiiiiç sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
eşinin demesi gerken tabiki benim eşim kimle nekadar konuşacağını bilir demekti. ama tabiki senin kendi ailenin bukadar olayı çirkin duruma getirmesi. eşine bir nevi sende erkekmisin be demişler yani. eşinin onuru baya zedelenmiş. erkek kafası işte yahu bunun ailesi bile hakıında neler düşünüyo baksana kendi kızları falan diye kuruyodur o şimdi. senin böyle bi durumda yapman gereken. aileni arayıp. teşekür ederim bugünkü saçmalıklarınız yüzünden bu konular için birkere bile bana laf etmeyen eşimle kavga ettik ve evi terk edip gitti. dul bi kızınızın olmasını istiyosunuz sanırım bu yolda devam edin ozaman. demen eğerki laftan sözden az biraz anlıyolarsa evlatlarının iyiliğini azıcık düşünüyorlrsa akıllarını başlarına getirir.

ama hala aynı tas aynı hamamsa canım ailen ama bayramdan bayrama 5 dk komşu ziyareti gibi görüşmen senin karına olur.

benim anlamadığım '' erkek olup bilmem ne yapsaydı'' lı baslayan cumleleri neden kuruyorsunuz?. yanı aynı durumda eşiniz olsa yani ben eşime güvenıyorum lafını demek için erkekmi olmak gerekiyor. ?? konunuza gelınce annenız ve babanızın tabiki yaptığı hoş değiil de
eşiniz enteresan yanı eşiniz demekki güvenmıyor size ki savunmamış demekki çok korkkutmuşsunuz eşinizin içini bız bılemeyızki siz tanıyorsunuz kım bılır nasıl dominantsınız vs vs .demekki rahatsız sizdenki oda patlamış . ilk defa bu denli yazıyorum k.bakmayın.bence siz abartmışssınız benımde kuzenlerım var kardeşimden daha cok sevdiğim ama 15 dakka bence baya uzun sure hani bunu kıskanmamak yada en iyi ihtimalle eşiniz ne kadar guvensede rahatsız olmamak zor.ayrıca eşinizin arkadasına sız neden mesaj atıyorsunuz?. bılmıyorum siz bence başına çok buyruksunuz ki babanız bunu yapmış babanızn bu yaptığı bence yılların bırıkımı.1 2 3 olaydan sonra babanız bunu yapmaz demekki bekarkende zora sokmuşssunuz ailenizi..üzgünüm :/ ..(şimdi olumsuz yorum yaptım diye takma kafayı bana :)

X