Hergün hergün

Biz hergün işte sorun o. Bazı gelinler buna alışıyor yapıyor ama ben yapamıyorum sonra alışırmıyım bilmiyorum
Alışırsın ama kendi istediğin hayatı surmeyeceksin hep buruk olacaksın eşim bir gün şey demisti herkeste mi böyle diyip bı kaç evli arkadaşına ve kuzenlerine sormuştu hep gel diyorlar hep gidelim istiyorlar cevabını duydu ama kendi yuvanın olduğunu fark etmeliler demistiler oda ya ben tavır yapıyorlar cekmektense gidelim istiyorum bişey demiyor diyordu sonra sen istemidiginde söyle dedi bu sefer hep ısrar trip oluyor ama yavaş yavaş kopuyorlar şimdi daha iyiyiz ama sürekli söylenmekte kaynanam eşim ne zaman gitse gelse yada arasa neden gelmiyorsunuz evde napiyorsunuz gelin yavaş yavaş yürüsün çıksın gelsin bize evde tek kalmasın burda yemeyiz onu diyor bende açıkçası uzulsemde takmamaya çalışıyorum bizim en büyük tartışmamız ve sürat asmalarim hep bundandi eşim benim suratımı çekmekteseartik ayak uydurdu bana kendi tek gidiyor çok kalınca da özledim tekim sıkılıyorum falan diyorum çok durmuyornazlanicaksin erkkeler pohpohlaninca ve çok değer görünce yumuusyor bence bakıyor sen söylemiyorsun el üstünde tutuyorsun kb ise hep söylenip çok şey bekliyor ozaman sana daha çok yonleniyor eğer yine yumusamiyorsa eşin anne kuzusu dur kabullenip esinle mutluysan sen git benim gelesim yok diyip alltan alıp kendini az soyutluyacaksin ama asla huzurunu kacirtma ve lafını sakınma annen neden verdi dediğinde keşke sende annem tarlada çalışayım diye vermedi kendi yuvam olsun eşimle mutlu olayım diye verdi deseydin o nasıl lafını sakinmiyorsa sende sakınma zaten bunu görünce sana söylediklerini düşünerek söyler senden istediklerini tekrar düşünür çok sinir oluyorum kb yuzunden bu gerginlikler yüzünden evlilikler bitiyor huzur kalmıyor resmen

Bak şimdi kardeşim sana bunu soylediğinde içimde kalacaksa ogrenmeme gerek yok dicebileceksin en azından.
Ben eşime evimde yemek yapmadıktan sonra ögrenmenin anlamı yok diyeceksin.

ya da hiç olmadı 'evet anne öğreniyim ben artık evimde eşimle yiyeceğim' vs demen lazım.
Öğrende siz yapın yemeği artık diyor görümcemle bana

Yaşınız mı küçük, ağzınız mı yok?
Eşin ne dedi, eşin bir şey demiyor mu, eşim tartışıyor vs çok mu önemli milletin eşinin ne dediği ya da sizin eşinizin ne düşündüğü? Adam sizin düşüncelerinizi, isteklerinizi umursuyor mu ki siz onunkileri umursayacaksınız?

- Gitmek istemiyorum, kendi evimde yemek istiyorum.
- Her gün annenlerle oturmak için evlenmedim.
- Her gün annenlerle yemek yiyeceğimi bilsem evlenmez, kendi evimde kendi ailemle yerdim.
- 10 kişi yemek yiyip oturmayı çok seviyordun madem, evlenmeyip her gün ananla yeseydin yemeğini.
- Ben seninle evlendim, ailene evlatlık gelmedim.

Düzgün konuşmaktan anlamıyorsa diyecekleriniz bunlar. Saçınızdan sürükleyip götürecek değildir herhalde. Öyle bir şey yapacak biriyse şimdi gidin boşanın zaten.

Onlar da öyleyse bende de böyle diyeceksin canım lütfen kendini ezdirme
Çok haklsiin canım bizde gelinler sürekli kaynanaya gezerler sabahtan akşama kadar aynı evdeler diyor sanki kaynanaya evlendik yahu çok saçma hep bir beklenti sanki kendi kızlarına oyleler biizm annemiz babamız da ozaman öyle yapsın bakalım kabulleniyorlar mi

Yaşınız mı küçük, ağzınız mı yok?
Eşin ne dedi, eşin bir şey demiyor mu, eşim tartışıyor vs çok mu önemli milletin eşinin ne dediği ya da sizin eşinizin ne düşündüğü? Adam sizin düşüncelerinizi, isteklerinizi umursuyor mu ki siz onunkileri umursayacaksınız?

- Gitmek istemiyorum, kendi evimde yemek istiyorum.
- Her gün annenlerle oturmak için evlenmedim.
- Her gün annenlerle yemek yiyeceğimi bilsem evlenmez, kendi evimde kendi ailemle yerdim.
- 10 kişi yemek yiyip oturmayı çok seviyordun madem, evlenmeyip her gün ananla yeseydin yemeğini.
- Ben seninle evlendim, ailene evlatlık gelmedim.

Düzgün konuşmaktan anlamıyorsa diyecekleriniz bunlar. Saçınızdan sürükleyip götürecek değildir herhalde. Öyle bir şey yapacak biriyse şimdi gidin boşanın zaten.
Alkışlıyorum sizi gerçekten👏

Altlı üstlüyüz. Arqda sürtüşmeler oluyor evet ama iyi anlaşıyoruz eskiden daha kötüydü şuan iyiz. İki taraftan biri alttan alması gerekiyo. Ogluyla kötüyüm ama anasıyla iyim 😂 eskiden anasıyla kötüydüm ogluyla iyidim simdi taam tersi

Konu sahibi kıyamadım ben size hiç.

İstemiyorsanız söyleyeceksiniz, kırılmasınlar diye düşünüp kendinizi yersiniz sadece.
Eşiniz istemiyorum deyince sorun çıkarıyor mu, bundan mi çekiniyorsunuz? İlk önce onunla.bu meseleyi halletmeniz lazım.

Bulmuşlar sessiz sakin gelini, eşi, istedikleri gibi hareket etmesini istiyorlar. Buda bir çeşit zulüm malesef.

Arada dicem bakalım yemeği bugün beraber yiyelim annene sen söyle gitmeyecemizi ne dicek
Eşim bana gelinleri değil kızları gibi görmelerini istiyorsan gideriz demiştide
Sana nasıl değer veriyorlar kıymet bilmiyorsun herhalde diyor

Konudan çıkamıyorum..
Kafamda deli sorular.. Siz evleneli ne kadar oldu? Yaşlarınız kaç? Hergün beraber yemek yiyoruz demişsiniz, siz hiç çıkıp başbaşa yemek yemiyormusunuz eşinizle. Hadi şimdi pandemi var marta kadar yoktu böyle bi derdimiz.
Eşin seni çok fena sindirmiş, sen kızları değil gelinlerisin, tabiki gelinleri gibi görecekler nasıl kızları gibi görsünler, birde değer vermek tarlada çalıştırmakla, temizlik yemek yaptırmakla mı oluyormuş. Neyin kıymetini bilecekmişsin.
Seni çok fena sindirmişler. Çocuk filan yapma sakın, bu kez torun sevicez diye hiç çıkmazlar senden. Benim kv 5 ayda 1 kere geldi bana bende ona 3 kez filan gitmişimdir. Başlarda o da benden temizlik filan beklerdi, baktı ki yapmıycam sustu oturdu. Hizmetçi değilim sonuçta ben. Biz sık görüşmediğimiz halde şimdiden başladı benimki haftada 1 gelirim torunumu görürüm diye.. Şimdiden huzursuzluk çıkarmamak için sesimi çıkarmadım ama bunaltırsa eğer tavrımı koyarım. Sen bu tavırlara devam edersen daha çok ezerler seni.

X