Her sabah uyandığımda bebeğime bakmak istemiyorum :(

Vallahi bu yazdıklarınız aynı ben benim bebeğim 6 aylık oldu bi dönem bende aynı hissettiğinizi hissettim hatta bazen ara ara yine hiç dinlenmeden çocuk bakmak çok zor geliyor.. en büyük sıkıntı kendimize vakit ayıramamak…hep aynı şeyleri yapmak bizleri de bunaltıyor ama evlatlarımızın canı sağolsun Buda işin tuzu biberi

Aa kötü anne, şaka şaka! Çok normal. O kadar çok insan tecrübe ediyor ki yaşadığınızı. Çare dışarı çıkmak, hava almak, hiç olmadı evi havalandırmak. Bağlayın bebeği üzerinize dışarı çıkın, boş boş dolanın, görün bakın iyi gelecek. Zamanla yavru büyüyecek, başka çocuklularla arkadaş olup sosyalleşeceksiniz. Bebek gelimce sosyallik bir ande sıfırlanıyor. İnsan çok zorlanıyor.

Hiç arkadaşım bile yok yaşadığım şehirde biliyor musun bi kafa dağıtabileceğim kapısını çalabileceğim kimsem yok bu da sanırım bu kadar bunalmama sebep oluyor bilmiyorum..
Yeni evlendiğim dönemlerde bende cok sizin gibiydim ilcede oturuyoken evlendikten sonra ile geldim iş yok arkads yok komşu yok okadr zorlandımki tek basınada insan gezemıyo bi yere kadar gezıyosun hamilelik dönemimde kışa denk geldi dahada zorlandım kimse yoktu yanımda bazen cinnet gecirecek duruma gelmştim hava güzel oldukca marketleri dolaşırdım bebek arabasyla.. simdi düşününce ne kadar üzülüyorum o halime ve bu yüzdende kimi zorda görsem koşarım..
Bebeğiniz büyüsün biraz mahallede parklarda oldukca arkadaş ediniyosunuz benim park arkadsım var hatta bi anne grbumuz vardı eskiden facebktn ordan bile yüz yüze görstüğüm arkads edindiğim insanlar var zor sürec bıliyorum sadece biraz sabır..

Şuan daha yenisin 2 evlat annesiyim ilki oglum 2 cisi kiz kizim dogudan 1 aya kadar nasil yapicam diye kara kara düşünüyordum gece 10 defa kalkiyordum ve kizim cok huysuz bir bebekti şuan 5 yaşinda halen öyle cok huysuz hic birseyden memnun degil cok şükür üstesinden geliyorum bol bol dua edin allah sizin yaninizda olur şuan şeytan sürekli sizinle ugraşır ruh haliniz iyi degil olsun hepsi gecicek iyiki gelmiş dünyaya

Hiç arkadaşım bile yok yaşadığım şehirde biliyor musun bi kafa dağıtabileceğim kapısını çalabileceğim kimsem yok bu da sanırım bu kadar bunalmama sebep oluyor bilmiyorum..
Kesinlikle sebep bu inanın bana. Yoksa anneliğiniz ile ilgili bir problem değil. Bir de hep yardım almaya alışıp bir an bebekle baş başa kalınca insan çok tuhaf oluyor başta. Merak etmeyin size tepki vermeye o güzel gözleri ile gözlerinize bakmaya başlamasına az kaldı. Hepimiz sizin gibi o günleri yaşadık ve geçti. Sizin de geçecektir kendinizi kötü hissetmeyin

Lohusalliktan oluyor canım ben annemin yanindayim ona rağmen zorlaniyorum kirkim cikmasina 3 gün var.. ilk doğumumda böyle olmuştu eve gittikten sonra da zorlandim bebeğin gazından dolayi cok ağlıyordu ama geçiyor

Hiç endişelenme, utanma sıkılma çoğu kadın bunları hissediyor. Benimde lohusalığım böyle geçti annem yanımda olmasına rağmen 3. Ayda falan adapte oldum biliyorum şuan bu söylediklerim mümkün değil gibi görünüyor ama hepsi geçicek bebek bakımı sana kolay gelecek severek her gün daha çok bağlanarak yapıcaksın kendine zaman ver

Canım çok normal. Hayatımızdaki sorumluluk o kadar artıyor ki bebeğim doğasıyla. Önceki hayatını özlemeyen yoktur diye tahmin ediyorum. Mesela benim bebeğim 6.5 aylık ama hala özlüyorum eski kafama göre takıldığım günleri. Ama inan gün geçtikçe her şey oturacak yerine bebeğin çevreyi keşfetmeye başlayınca her şey çok eğlenceli oluyor

Merhaba midyesever aynı şeyleri birebir yaşadım. Şuan bebeğim 5 ay 2 günlük ilk doğduğu anda bile gram hissiyat oluşmadı ne hissedeceğimi ebeye sordum hatta sonra kokluyorum ne kokması lazım hani evlat kokusu falan diye bende 2 aya yakın ailemle beraber kaldım emzirmek alt değiştirme dışında adam gibi çocukla ilgilenmedim hep anneme babama verdim sonra ilk eve döndüğümde sudan çıkmış balık gibi oldum aniden anca alıştım aramızdaki bağ emek vere vere güçlendi sonra bir 4. Ay atağı yedik evlerden ırak uykusuzluktan yorgunluktan ölcem sandım burda post bile açtım. Yorgunluktan dolayı yeniden o bunalım hallerim geri geldi dedim ben iyileşmemişim 2 hafta önce hergün ağlıyorum kendimi anne gibi hissetmiyorum. Çocuğuma bakmak istemiyorum bunlar için kendimi suçlu hissediyorum kime anlatsam beni yargılıyor falan kafayı yeme raddesinde 2 hafta önce nihayet psikiyatriye gittim o muayene bana o kadar iyi geldi ki beni yargılamadan dinleyen sen annesin kendine gel demeyen birine içimi açmak bana ilaç başlama gereği duymadı doktor zaten içini dökmek bile seni rahatlamıştır dedi hakikaten öyle oldu 2 haftadır yorgun bile olsam çok çok iyiyim özellikle birde deprem sonrasında çıkan bebekleri gördükçe oğluma daha bir bağlandım . Çok uzun oldu bu durumun adı Anne hüznü yada bebek hüznü diye geçiyormuş tıpta böyle bir ismi varmış yani bir rahatsızlık. Literatüre bile geçmiş sadece kendini suçlama ben niye böyleyim deme inan ki çoğu insan böyle ama yargılanma korkusuna içindekileri dökemiyor bana psikiyatrinin dediği şey şuydu bana bu şekilde çok hasta geliyor ama benim bile yargılamamdan korktukları için sen kadar rahatça duygularını anlatamıyorlar bile benden dahi çekiniyorlar

midyesever bu arada hatırladım bu durumun adı ANNELİK HÜZNÜ diye geçiyormuş değişen hormonların etkisi çok büyük özellikle prolaktin denilen süt hormonu buna neden olabiliyormuşmuş daha çok sende bir sorun yok kesinlikle asla ve asla kendini suçlama bana göre evlat dünyanın en güzel şeyi ama annelikte dünyanın en zor şeyi arasında bizde ordan oraya sürükleniyoruz asla mükemmel olamayacağız hep yetersizlik hissi olacak ama alışacağız insanoğlu nelere alışmıyor ki. Bebeğini sağlıkla büyüt ömrü bahtı güzel olsun

Benimki de 2 ayda geçmişti aynı şeyler. Sabah kalkıyordum tamam çok güzel bebeğim var ama mutsuzum nolacak diyordum. Bir bağlanma hissi geldi ki tarif edemem. Sanki aniden kendiliğinden oldu. Şimdi 6 aylık bebeğim. Depremden sonra hele yan odaya gitsem deprem olur da yanına yetişemeden bişey olur diye korkuyorum aklıma geliyor. Aynı odada kalmak istiyorum hep. Tamamen hormonlarla alakalı bir şey sanırım. Ben yatarak emzirmeye başlayınca o yakınlıkta uyuyunca geçti sanmıştım ama belki de bağlantısı yoktur. Bir an önce uyusun da ben de dinleneyim düşüncesinden onunla birlikte dinlenmeye geçtim. Hep onun ritmine uydum faydası oldu sanıyorum.

Yalnız değilsin, birçok anne böyle hissediyor ilk başta.
Yıllarca hayalini kurup, tedavi gördüğüm halde pişman olmuştum anne olduğuma. Sürekli ağlıyordum, bir keresinde “ben bakmak istemiyorum çocuklara” diye ağlamıştım. Geçiyor, geçecek. Bebek daha uzun süre uyumaya başlayacak, sen dinleneceksin. Gülümseyecek, tekrar tekrar hayran olacaksın.
Şuan hissettiklerin çok normal

Yaşadığınız şehir neresi aynı şehirdeysek size arkadaşlık edebilirim benimde 7 aylık bebeğim var hava güzel oldukça kendimizi atıyoruz dışarı. Ya birde ev işi yemek temizlik bebek derken cidden psikolojimiz çok bozuluyor. Yemek yapmak zoruma gidiyor mesela istemiyorum mutfağı, ek gıda başlı başına kabusum dokunur mu alerji yapar mı ay ne pişiricem bugün ne yapsam fırınımda yok olsa salla geç yaparım . Benimde hiç hadi gel bi kahve içelim diyeceğim arkadaşım yok. Çoğu bebekten sonra çağırsak gelemezsin artık rahat değilsin diye uzaklaştı çok üzüldüm

Seni çok iyi anlıyorum çünkü bende yaşadım korkunç rüyalar görüyordum bunaliyordum ağlıyordum hatta psikiyatriye bile gittin ilaca başladım ama devam etmedim bıraktım çok zor günler geçirdim ama çocuktan ötürü değil kendi psikolojimden ötürü ama inan geçiyor kendi başıma çocuğu alıp dışarı çıkmakta gelmiyordu içimden insan kalabalık istiyor biz anne olmamıza rağmen annemizi istiyoruz çok karmaşık duygular ama asla kötü anne olmuyoruz hatta bu günler geçecek belki de etrafınızda iyi gördüğünüz annelerden daha iyi bir anne olacaksanız bu günler geçecek

Biz Afyonkarahisar’da yaşıyoruz işimiz dolayısıyla sürekli bi tayin durumumuz var o yüzden hiç arkadaş edinemiyorum ama bebeğime alıştım o bana alıştı konuyu açarken yazdıklarımı şuan asla düşünmüyorum çok mutluyum ve keyifliyim geçici bi psikolojiymiş şükürler olsun ki

Bebek planlarken hayatinizin etkilenecegini, eskisi gibi olmayacagini biliyordunuz tahminim ve ona ragmen yaptiniz. Bu sekilde dusunun, belki rahatlarsiniz ama hayatiniz asla eskisi gibi olmayacak ne yazik ki

Bebek planlarken hayatinizin etkilenecegini, eskisi gibi olmayacagini biliyordunuz tahminim ve ona ragmen yaptiniz. Bu sekilde dusunun, belki rahatlarsiniz ama hayatiniz asla eskisi gibi olmayacak ne yazik ki
Az önce bi arkadaşa yanıt verdiğimde de yazdığım gibi o düşüncelerimin hislerimin hiçbiri kalmadı şuan aşırı mutlu ve keyifli hissediyorum bebeğimle birbirimize iyice alıştık evet zorlanıyorum ama annelik mükemmel bi duygu çok şükür ki o an ki hislerim geçti gitti. Sanırım lohusalıktandı

Ne zaman gecti?
Ben de 7 haftalık anneyim ben de gurbetteyim haftaya annem gidince ne yapacağımı kara kara düşünüyorum

Merhaba canım benimde suan 50 günlük bir oğlum var bende bazen çok bunalıyorum uykusuzluk çok yoruyor ve 50 gündür tek bakıyorum çocuğuma benim annem yardımcı olmadı doğumdan 2 gün sonra döndü yaşadığı şehre eşim evden çalışıyor ama çovuk ağlamasına gelemiyor ve evdende olsa çalıştığı için ilgilenemiyor hamileliğimin son zamanlarıda hep evdeydim ve nerdeyse 2 aydır evden çıkmadığım için de çok bunaldım son zamanlarda da kolik sancıları başladı ama ve sağlık sorunu çıktı hepsi bir yandan gelince bağırarak ağlayasım geliyor konuşacak birini arıyorum senin gibi o yüzden iyi anne olmadığını düşünme herkese oluyor hatta konuşmak istersen mailimi verebilirim

Ah canım anne o kadar normalki bunlar sakın kendini suçlu hissetme. Lohusalık geçici. Anın tadını çıkar bebeğim beş aylık oldu dönüp baktığımda çok zor zamanlardı ama suan çoktan aştık o durumları bak yaz geliyor al bebeğini çık gez boş boş dolanın çok güzel gelecek İnan bana. Sadece sabır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…