- Konu Sahibi denizmelekk
Evet bence temel sorununuz öğlen uykusu. Bazen geç bazen erken olabilse de ortalama 1 yaşındayken tek uykuya geçiyorlar. Şu anda tam hatırlayamadım ama 14 saat olması lazım ortalama bi günde uyuması gereken zaman. Bunun 2 saati gündüz 12 saati gece olmalı. Tabi çocuğa bağlı olarak 10 saat gece 4 saati bi kaç parça gündüzde uyuyabilir mesela. Önemli olan büyük çoğunluğu geceye bırakmak. Yani 5te uyanınca gece uykusuna tabiki geç geçer bu çok normal. Zaten emzirme danışmanı bu yüzden var. Gece emmesini kesmenin en güvenli yolunun profesyonel destek olduğunu düşünüyorum küçük olduğu için. 2 yaş falan olsa o zaman anlatırsın suyla falan kandırır gerekirse yemek yedirirsin. Bi de şimdi gece emmesini kesmeniz lazım ki aklı daha fazla erince daha fazla düşkünlük oluyor. Yatağa da bi bakın 1 yaşındayken altında yavrusu olan yatağıns kendi rahatlıkls çıkıyodu oğlumyardımın için cidden teşekkür ederim. tek tek okuyorum ne yapabilirim diye. sanırım ilk olarak öğlen uyku sayısı azaltılmalı. gece emmesini kesersem ve yine sık uyanırsa nasıl geri uykuya döndüreceğim gerçekten korkuyorum. işten 5,30 da dönüyorum bebeğimi annem yeni uyutmuş ve uyandırmış oluyor. gece 11 e kadar birlikte oyun yemek zamanımız oluyor. saklambaç gibi oyunlar oynuyoruz evet. 6. aydan sonra daha sık uyanmaya başladıeşim ilk altı aylık süreçte bana çok yardımcı oldu ama çocuk uyandıktan sonra meme olmadan asla uyumadığı için adam ne yapayım memem yok ki diyor. alternatif yatak bakacağım şimdi canım.