Çok teşekkür ederim size beni çok iyi anladınız gerçekten kimse derdimin ne olduğunu anlamadı bile sadece yargılandımVerdiğim örnekler farklı değil. Ben gidip eşimin annesinin evinin temizliğine yardım edip veya etmeyip "evin pis " imasında bulunamam, yardim ettikten sonra başına kakmak gibi bir durum söz konusu olamaz ama eşimin annesi kendinde bu hakkı bulur nedense. Her şeye burnunu sokar. yardim istesem eder ama sonra kurtulamam dilinden. " oglum a yemegini ozlemistir, yapayim" der arkasindan da " ben senin kocanın karnını doyurdum" der
Gelir kendi hür iradesiyle kendince fedakarlık yapar yardım eder (!) sonra da başa kakar. Birinin size yardım etmesi arkasından her istediğini söyleyebileceği anlamına mı geliyor sizce?
Ya yardım etmesin ya da sussun. Bu kaynana değil herkes için geçerli aslında.
Ayrıca konuyu anladım. Hepimizin öyle zamanları oluyor. Enerjimiz kalmıyor bazen. Ya da konu sahibi yapamıyor, beceremiyor, anlamıyor bu işlerden. Evine ayda bir kere dip köşe için yardımcı gelse güzel olur. Ona da kaynanası laf ediyormuş. Hem evin pis diyor hem de yardımcıya laf ediyor. Yani yine benim dediğim gibi kadın çözüm sunmuyor sadece eleştiriyor.
1 1mirac sana tavsiyem, kayınvalide ile arana mesafe koy. Evine yardımcı alman gerekiyorsa al kendisine de sorma. Kovalarmış falan filan deme, dirayetli ol.
Evinin pis veya temiz olması da bırak kayinvalideni senin anneni bile ilgilendirmez.
Aynenn öyle gene kendilerini düşünyolar ve isteseler kendi evlerinde ağırlayabilirler. Misafirler ilk bizim kapiyi çaldı ben emziriyordum kalkıp açana kadar yukardalar heralde diyip çıkmışlar ki arada 10 saniye yoktu hemen çıktılar yukarda sanıp.kv kapıdan çevirdi aşağıda diyerek. İnsan kapıdan çevirmez bari . Bide lafa gelince öyle şeylere de ayıp der. İkramları alır giderdim onlara bebekte yukarıdaydı gitmelerine yakın uyandıda getirdik. zor bişey değildi ki gelenler için aşağı yada yukarda olmak çokta önemli değilHerkes kv gorumce savunmus ama ben savunamiycam. Konu sahibi çokta haksiz degil. Kayinvalide, bu kadinin evine misafir kabul ederken sormus fikrini almis mi? Kizim musait misin hangi gun gelsinler demis mi? Hem emrivaki sekilde kizin evine misafir aliyor kısır yap evi temizle diye akıl veriyor. Hem de eve yardima gelince suratlar tripler. Gelip evini temizlemek istemiyorlarsa bu kadina danismadan bu kadının evine misafir kabul etmeyecekler. Zaten boyle bi haklari da yok. Ha ediyorlarsa da yardim etmek zorundalar. Zaten gelin icin yardim etmiyolar gelenlere rezil olmayalim x in gelini de pismis demesinler diye yardim ediyolar.
Bekar halinizle tek basiniza yasarken ev niye copluk olsun Allah askina?
iki kucuk cocuklu evi, bekar eviyle ozdeslestirmek... cok uyumlu orneklerdi gercekten
İnanki seni çok iyi anlıyorum. Ama herkes anlamıyor işte.Çok teşekkür ederim size beni çok iyi anladınız gerçekten kimse derdimin ne olduğunu anlamadı bile sadece yargılandımYukarda yazdıklarınız benim kv ile birebir uyuyor ya bukadar mı olur ben mi yazdım dedim. Aynı şekilde kakar başıma ne yaptıysa dediğiniz lafları çokk söylemişliği var. Çokta iyi niyetli biri değil ilk doğumum da ilk günler evimi temizleyip yemek getirdiler daha 40ım çıkmadan "getirdiğimiz yemekler burnundan gelsin' dediler.. Sebepte kızımın ağzına kendi ağzından çıkardığı sakızı deydirmeye kalktı görümcem. Neymiş verem mi varmış ağzında. Gene eşimin ailesi diyip yuttum hepsini. Ki benim kimsem yok ne akrabam eş dost kimsem gelmedi onların ise daha hastaneden gelir gelmez eve doluştular küçücük odaya aynı anda 8 kişi girdiğini hatırlıyorum gelsin çaylar gitsin kısırlar tek iyi yanı ikramlardan yiyodum da sütüm oluyodu üstüne bide kürtçe konuşuyolar anlamıyorum da rengim benzim atıyor yanlarında.. soran da yok tabiki misafir gelsin mi diye ..
Esin arkanda durur mu ne tepki verir bisey olsa ailesini mi tutar seni mi? Bence temizlik kadar cözmen gereken bi konu daha var o da kayinvalidenle arana mesafe koymak.Çok teşekkür ederim size beni çok iyi anladınız gerçekten kimse derdimin ne olduğunu anlamadı bile sadece yargılandımYukarda yazdıklarınız benim kv ile birebir uyuyor ya bukadar mı olur ben mi yazdım dedim. Aynı şekilde kakar başıma ne yaptıysa dediğiniz lafları çokk söylemişliği var. Çokta iyi niyetli biri değil ilk doğumum da ilk günler evimi temizleyip yemek getirdiler daha 40ım çıkmadan "getirdiğimiz yemekler burnundan gelsin' dediler.. Sebepte kızımın ağzına kendi ağzından çıkardığı sakızı deydirmeye kalktı görümcem. Neymiş verem mi varmış ağzında. Gene eşimin ailesi diyip yuttum hepsini. Ki benim kimsem yok ne akrabam eş dost kimsem gelmedi onların ise daha hastaneden gelir gelmez eve doluştular küçücük odaya aynı anda 8 kişi girdiğini hatırlıyorum gelsin çaylar gitsin kısırlar tek iyi yanı ikramlardan yiyodum da sütüm oluyodu üstüne bide kürtçe konuşuyolar anlamıyorum da rengim benzim atıyor yanlarında.. soran da yok tabiki misafir gelsin mi diye ..
Hanımefendi mevzu temizlik degil. Konu sahibi kabul ediyor zaten. Şu veya bu sebepten saldım kendimi. Evim cidden temiz değil diyor.Evet uyumlu örnekler zira evde yaşayan başka insan olmadıkça evdeki temizliği salan nasılsa kimse görmüyor benden başka kimse yok diyen çok fazla insan gördüm eğer dikkat ederseniz devamında ne bekarken ne evliyken yazdığımı görürsünüz. Tek çocuklu halimle de yaşamadım sırf uyumlu örnek olsun diye 2.yi doğuramiycam. 2den fazla çocuklu insanlar da çok gördüm ama konu sahibinin betimlediği gibi bir duruma hiç şahit olmadım. Yerdeki dökülen çayın günlerce silinmemesinin bekar olmak çocuklu olmak ile alakası yok pis veya temiz olmakla alakası var zira yarım dakikalık bir işlem.
Hanımefendi mevzu temizlik degil. Konu sahibi kabul ediyor zaten. Şu veya bu sebepten saldım kendimi. Evim cidden temiz değil diyor.
"Ama kendi istekleriyle yardım eden kayınvalide ve görümce yardım ettiler diye bana laf sokma hakkına sahipler mi, istediklerini söyleyebilirler mi?" diye soruyor.
Yani siz birine hem kendi isteginizle temizligine yardim edip hem de "evin de cok pis" der misiniz? Bu görgülü bir hareket mi?
Ya da şöyle sorayım. Kayinvalidenizin temizliğine yardım ediyorsunuz ama hakikaten çok pis evi. Dönüp bunu yüzüne söyleyebilir misiniz?
Maddi durumumuz şükür iyi ama temizlikçi almaya kalksam kv kadını kovalar parayla ev mi temizletcez ben temizlerim derhaklısınız genede.
Misafirlerine zıkkım yedirip Kendi evlerinde ağırlayabilirlerKızlar benim 27 aylık kızım ve 4 aylık bi oğlum var. Tahmin edersiniz ki ev işleri hak getire. çoğu zaman yemek bile yapip yiyemiyorum. Kv gille altlı üstlüyüz onlardan da her zaman yardim isteyemem ama istersemde boş çevirmezler. Doğum yaptığımın ertesi gününden itibaren yardım etmelerine fırsat vermeden ayaklandim evimi temizledim kv sadece yemek yapıp getirdi. Başıma kaktıklari için istemedim.
Bugün kv nin akrabaları bebek görmeye gelecekti kv'mi aramışlar. (Doğum yaptığımdan beri gelen giden bitmedi zaten ve hepsi dedikoducu tipler.)
Kaynanam bana sabah geldi söyledi istersen bi kek kısır falan da yap acıkırlar hani evde temiz olsun çocuk dağıtmasin gibi şeyler söyledi tamam dedim. Yani kötü bişey demedi ve yumuşak söyledi. sonuçta ev pis olursa ben utanıcam gene. Kaldı ki ev çöplük gibi
Neyse sonra kv geldi gördü bebek durmuyor. Ben yapmaya çabalıyorum wc yi ozonladım felan ama gidemiyorum çocuğu bırakıp. Evin her tarafı pis mutfak yağ yerler toz yatak odasında giysiler yatağın üstünde dağ oluşturmuş. Buzdolabı mutfak dolapları zaten çöplükten beterDedim çocuklar sizde dursun bari oğlum zaten kucaktan indirdiğim an ağlamaya başlıyor. Gönderdim başladım temizliğe
Kv geldi ne yapacaksin bide aç gelirlerse kısır makarna salatası gibi bişeyler iyi olurdu dedi. Sen yap bende evini süpürürüm duygu da gelcek şimdi sana yardıma damlada çocuklara bakar yukarda dedi.
Neyse tamam dedim . Ben kek yaparken kv mutfağı süpürmeye gelince surati bi değişti. Masanın ayağı pis gibiydi. başladı burayada çay mı döktünüz böyle boydan boya baksana şuna , çöpün kenarı yağ olmuş( kabul ediyorum biraz fazla olmuştu,) uu burada nası yemek dökülmüş dedi bişey demedim döndü tekrar buraya yemek dökmüşsün nası yağ olmuş böyle vs dedi ters ters. Kendimi kötü hissettim silerim ben şimdi dökülmüştür dedim.
Görümce geldi sağolsun dolaplari sildi mutfağın. Baya yardım etti. Sonra İmalı imalı şu salonuda siliyim felan dedi tavırları da baya değişikti rahatsız oldum o halinden yaptığı iyiliği kafama vurur gibiydi. bende ben silerim salonu zaten bi iş kalmadi şunu şunu yapıcam sen git sağol tşklr dedim. Gülerek yapabilcen mi emin misin dedi bende çocuklar sizde nede olsa yaparım dedim.Sinuzit'im var yaşayan bilir baya artmış ıslak saçla gezdiğim için, bana dalga geçer gibi burnun mu tıkanmış ya senin burnundan konuşuyo gibisin diyor gülerek. Sinirim bozuldu.
Sonuç olarak kızlar moralim çok bozuldu. Sanki bişey bilmiyomuş yapamıyomuş pis bir insan gibi hissettim kendimi. Zaten evlenmeden önce ne yemek ne temizlik bi halt bildiğim yoktu hepte başıma kaktılar. Halbuki 9 aylık hamileyken perde taktım camekan duvar sildim her işimi yaptım tertemizdi evim(onlara beğendiremem gerçi). Şimdi ise evi bu kadar pis görmelerinden utandım da. Zaten çok saldım kendimi artık toplanıcam gerekirse gece bile temizliycem kalkıp evi. Üstten temiz görünsede içler çok fena dolaplar vs. Bugün üsttende pisti temizleyemedim cocuktan dolayi(( Ve kv bunu sadece bugün değil,hep yapıyor halıya bişey dökülmüş görse baksana bunuda dökmüş çocuk vs der.
Herkes mi böyle? Altlı üstlü oturunca bunlar kaçınılmaz oluyor evet ama kaynanam karşı komşuya bile karışan bi kadın.. gidip evin pis demez ama herşeyine karışır şunu şöyle böyle yap diye akıl verir. Kendi kızına fazlasıyla yapar. Ama bazen bana sırf bunaltmak için sürekli akıl verdiklerini düşünmeye başladım çünkü sevmediğimi biliyolar Ama ısrarla akıl veriyolar. Zor bi kaynanaya sahibim zaten bunlarda tuzu biberi oluyorofff içim çok daraldı modum acayip düştü yazmak istedim
KesinlikleHerkes kv gorumce savunmus ama ben savunamiycam. Konu sahibi çokta haksiz degil. Kayinvalide, bu kadinin evine misafir kabul ederken sormus fikrini almis mi? Kizim musait misin hangi gun gelsinler demis mi? Hem emrivaki sekilde kizin evine misafir aliyor kısır yap evi temizle diye akıl veriyor. Hem de eve yardima gelince suratlar tripler. Gelip evini temizlemek istemiyorlarsa bu kadina danismadan bu kadının evine misafir kabul etmeyecekler. Zaten boyle bi haklari da yok. Ha ediyorlarsa da yardim etmek zorundalar. Zaten gelin icin yardim etmiyolar gelenlere rezil olmayalim x in gelini de pismis demesinler diye yardim ediyolar.
Kesinlikle
Asıl önemli konu kayınvalideyle bu kadar içli dışlı olunması
Kadının destursuz misafir çağırması
Gelen misafirin önce kaynanayı araması
Evin kirli olması bir problem ama bunlarda çok ayrı problem
İki küçük bebekli kadına sürekli sürekli neyin misafiri geliyor onu da anlamadım
Bebek mevlüdü bir defa hadi mevlüde yetişemeyenlerde bir iki defa toptan gelse misafir biter
Beni de etiketler misin samdanseni yüce negoya havale ediyorumonun topigi çok güzel. istersen oraya etiketleyim seni. hem fikir alirsin hem motive olursun hem bi yerden baslamis olursun