Her kv böyle mi yoksa biz çok mu haşır neşiriz..

Çok teşekkür ederim size beni çok iyi anladınız gerçekten kimse derdimin ne olduğunu anlamadı bile sadece yargılandım Yukarda yazdıklarınız benim kv ile birebir uyuyor ya bukadar mı olur ben mi yazdım dedim. Aynı şekilde kakar başıma ne yaptıysa dediğiniz lafları çokk söylemişliği var. Çokta iyi niyetli biri değil ilk doğumum da ilk günler evimi temizleyip yemek getirdiler daha 40ım çıkmadan "getirdiğimiz yemekler burnundan gelsin' dediler.. Sebepte kızımın ağzına kendi ağzından çıkardığı sakızı deydirmeye kalktı görümcem. Neymiş verem mi varmış ağzında. Gene eşimin ailesi diyip yuttum hepsini. Ki benim kimsem yok ne akrabam eş dost kimsem gelmedi onların ise daha hastaneden gelir gelmez eve doluştular küçücük odaya aynı anda 8 kişi girdiğini hatırlıyorum gelsin çaylar gitsin kısırlar tek iyi yanı ikramlardan yiyodum da sütüm oluyodu üstüne bide kürtçe konuşuyolar anlamıyorum da rengim benzim atıyor yanlarında.. soran da yok tabiki misafir gelsin mi diye ..

Aynenn öyle gene kendilerini düşünyolar ve isteseler kendi evlerinde ağırlayabilirler. Misafirler ilk bizim kapiyi çaldı ben emziriyordum kalkıp açana kadar yukardalar heralde diyip çıkmışlar ki arada 10 saniye yoktu hemen çıktılar yukarda sanıp.kv kapıdan çevirdi aşağıda diyerek. İnsan kapıdan çevirmez bari . Bide lafa gelince öyle şeylere de ayıp der. İkramları alır giderdim onlara bebekte yukarıdaydı gitmelerine yakın uyandıda getirdik. zor bişey değildi ki gelenler için aşağı yada yukarda olmak çokta önemli değil

Ben alıncak birşey göremedim. İnanın düzene başladığınızda o evi o hale getirmeden yapıcak vakit buluyosunuz. Ben rutine oturttuğum için günlük yarım saat yetiyor temizlik için ve evimde daima misafire hazırlıklıdır. Çocukla ilk adapte döneminde bende bocalamıştım çözümü gece kızım uyuduğunda yaparak bulmuştum şimdi gece temizliği en sevdiğimdir. Bir yeri dağınık görünce annemiz bile söyleniyor bize ondan alınmıyosak kv dende alınmamak gerek. Kadının morali bozulmuştur evi o halde görünce hangi biri yetişcek diye. Bence günlük hiç yapamadınız yarım saat görümcenizi çağırıp çocukları emanet edip temizliğinizi yapabilirsiniz arkasından da bir kahve için ikiniz oh mis herkezin içi rahat olur.

Bekar halinizle tek basiniza yasarken ev niye copluk olsun Allah askina?

iki kucuk cocuklu evi, bekar eviyle ozdeslestirmek... cok uyumlu orneklerdi gercekten

Evet uyumlu örnekler zira evde yaşayan başka insan olmadıkça evdeki temizliği salan nasılsa kimse görmüyor benden başka kimse yok diyen çok fazla insan gördüm eğer dikkat ederseniz devamında ne bekarken ne evliyken yazdığımı görürsünüz. Tek çocuklu halimle de yaşamadım sırf uyumlu örnek olsun diye 2.yi doğuramiycam. 2den fazla çocuklu insanlar da çok gördüm ama konu sahibinin betimlediği gibi bir duruma hiç şahit olmadım. Yerdeki dökülen çayın günlerce silinmemesinin bekar olmak çocuklu olmak ile alakası yok pis veya temiz olmakla alakası var zira yarım dakikalık bir işlem.

Son düzenleme:
İnanki seni çok iyi anlıyorum. Ama herkes anlamıyor işte.

Araya mesafe koymak zorundasın. Yoksa ota b.ka karışırlar.
Çünkü seni kaale almıyorlar. Tek hatalı olduğun kısım bu. Kendini çok ezdirmissin. Hep susmuşsun.
Kayınvalide denen kişi en nihayetinde bir ölümlü. Bu kadar çekinmeye gerek yok. Sana en fazla ne yapabilir ki?

Esin arkanda durur mu ne tepki verir bisey olsa ailesini mi tutar seni mi? Bence temizlik kadar cözmen gereken bi konu daha var o da kayinvalidenle arana mesafe koymak.

Olabilir gelmişler temizlemişler neticede. 2 bebekli kadına da kimse yemeye içmeye kusur bulmaya gelmesin ya artık bi değişelim bu konuda. Bir tepsi börek yapsalar bi sarma sarıp getirseler ellerine yapışır. Tek çocukluyum ve kesinlikle derli toplu duramıyorum ocağımı bile çoğu zaman silemiyorum ne yapayım

Evet ev kirliymiş siz de söylüyorsunuz zaten. Ama kayınvalideniz size sormadan sizin evinize nasıl misafir kabul ediyor ben orayı anlamadım. Buna müsaade etmeyin bence. Kendi kendine gelin buyrun dediyse temizliğe ya da çocuk bakmaya yardim edecek tabi ki, hiç alınganlık göstermeyin. Ben olsam misafiri de kabul etmezdim, müsait değilim dışarı çıkıcam, evde yokum keske bana haber verseydin derdim. Kendi evinde bir güzel agirlardı misafirini.
İnsan en azindan 1 gün önceden haber verir ki evi barki dağınıksa toparlasın. Misafir densiz, kayınvalide daha densiz. Siz de alınmayın ben gibi azıcık tembelsiniz :)
çocuklar için evin temizliği daha da önemli olacak.
Şu an kızım emeklediği için mesela her gün hemen hemen ev süpürüyorum, siliyorum. Balkon her daim temiz olmak zorunda çünkü çıkmak gezmek istiyor çocuk. Biraz kendinizi alıştırın, eşinize emanet edip günde 1 saat ayırsanız sürekli temiz kalir. Dağınıklık da olsun artık çocuklu ev ne de olsa.

Kv ve görümceler yardıma gelmiş, biz çocuklara bakalım sen iş yap da diyebilirlerdi. Eğer eviniz söylediğiniz kadar yerlerde yemek olacak seviyede kirlendiyse e bi zahmet gelecek imalı yorumları da kaldırabilin.

Bizim analarımız da iki bebekle ev çevirdi, hem de o zamanlar hazır bebek bezi, hayatı kolaylaştırıcı ev aletlerinin çoğu yoktu ama evleri temizdi ve yemekleri de vardı. Yani isteseniz yaparsınız, madem rahatsız oluyorsunuz, o zaman bir an önce toparlanın bence.

Anneniz de olsa böyle söylenecekti bence takmayın.
Benim annem de bize geldiğinde ilk iş olarak evin temiz olup olmadığına bakar ve mutlaka da bir kulp bulur.
Her girdiğinde istisnasız ooo bu ne biçim ev böyle ya, çocuklara dağıttırma şu evi der.
Ayyy der de der..
Hiç bozulmayın, çocuklu insanlara yardım etmek sevaptır deyin geçin.

Hanımefendi mevzu temizlik degil. Konu sahibi kabul ediyor zaten. Şu veya bu sebepten saldım kendimi. Evim cidden temiz değil diyor.

"Ama kendi istekleriyle yardım eden kayınvalide ve görümce yardım ettiler diye bana laf sokma hakkına sahipler mi, istediklerini söyleyebilirler mi?" diye soruyor.

Yani siz birine hem kendi isteginizle temizligine yardim edip hem de "evin de cok pis" der misiniz? Bu görgülü bir hareket mi?
Ya da şöyle sorayım. Kayinvalidenizin temizliğine yardım ediyorsunuz ama hakikaten çok pis evi. Dönüp bunu yüzüne söyleyebilir misiniz?

Evet söylerim neden söylemiyim? Pise pis denir ne var bunda iftira mı atmış? Günlerdir temizlenmemiş boydan boya dökülü çay görsem anne bunu nasıl böyle bırakabildin derim. Aynısını yaparsam kayınvalidem de bana dese haklıdır olanı söylüyor neticede. Konu sahibi bana temizlikçi çağırmasını önerdiğimde kayınvalidem laf söyler hem annem de aynı lafı söyler ne fark var bunda demişti. Aynı şeyi annesi yapsa sorun olur muydu olmaz mıydı? Bence burda asıl mesele sırf kayınvalidenin kayınvalide olması, siz bu kadar dert edindiyseniz kendinize konu açsanız daha kolay olmaz mı? Objektif yorumlayabildiğinize inanmadığım için sizinle tartışmaya girmek istemiyorum, alıntılamazsanız sevinirim

Yanlış anlamayın ama iki çocuk da bebek sayılır zaten, öyle pis bir evde benimde oğlum torunum yaşa sa kendine gel derdim yani kzıım da gelinim de olsa kimden alıyorsanız yardım alın. Alt üstmişsğnğz ne güzel günde yarım saat 1 saat bırakın işte en azından temizleyin evin hijyenini sağlayın yada gece onlar uyuduktan sonra. Siz baya salmışsınız sanırım. Ben bile rahatsız oldum ama şükredin hem konulup hemde işlerinizi yapmışlar daha ne istiyorsunuz

Maddi durumumuz şükür iyi ama temizlikçi almaya kalksam kv kadını kovalar parayla ev mi temizletcez ben temizlerim der haklısınız genede.

Kayınvalide fazla baskın heralde. Benzer durumda olsam ikramları sizin evde hazırlayıp indirin derim çocukları da bi iki saatliğine verip işlerin bi ucundan tutarım. Evi temizlerim hiç yoramam kendimi.

Anlattığınız günkü tavrı değil de bu söylediğiniz garip geldi.

Misafirlerine zıkkım yedirip Kendi evlerinde ağırlayabilirler
İki küçük bebeği olan kadına dakika başı misafirin işi ne
Az anlayış yahu

Kesinlikle
Asıl önemli konu kayınvalideyle bu kadar içli dışlı olunması
Kadının destursuz misafir çağırması
Gelen misafirin önce kaynanayı araması
Evin kirli olması bir problem ama bunlarda çok ayrı problem
İki küçük bebekli kadına sürekli sürekli neyin misafiri geliyor onu da anlamadım
Bebek mevlüdü bir defa hadi mevlüde yetişemeyenlerde bir iki defa toptan gelse misafir biter

Konu sahibine ise önerim
Küçük uyuyup büyük sakinleşince babaannelerine gönder çocukları
Sen bir yandan evi temizlersin
Bir düzen oturursa gerisi rahat gelir
Kimsenin lafını sözünü çekmek zorunda kalmazsınız

Ayrıca kimsenin çat kapı gelen misafirini ağırlamak zorunda değilsin
Zır kapı deyip geleni içeri almazdım ben olsam

bir de 4 ay olmus yani bebek doğalı, neyin bebek görmesiyse bu. Benim bebeğimin en zor zamanlariydi. Annemi yeni kaybetmişim, evin hali perişan, biz perisan. Kayınvalidem de memlekete gitmişti. Onun akrabaları aramış, gelinine bebek görmeye gideceğiz diye kayınvalidem demiş ki "şu an yalnız, müsait değil, mevlit okunurken bekleriz". Bana sormadı bile, sorsaydı da cevabim ayni olurdu. Resmen terbiyesizlik yapilan.

Sizin yerinizde olsam yardimci alirdim hafatada 1 15 gunde 1 ama alirdim yani. Ya da elimden gelenin fazlasini yaparidm. Cocuklar uyurken yapardim. Anlattiklarini cocuklar icin hic uygun degil ki misafir hic onemli degil.

seni yüce negoya havale ediyorum onun topigi çok güzel. istersen oraya etiketleyim seni. hem fikir alirsin hem motive olursun hem bi yerden baslamis olursun
Beni de etiketler misin samdan Ihtiyacim var su an motive olmaya. Evin bir tarafi kalk gidelim diyor bir tarafi b.k yeme otur. vaziyet kotu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…