- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.891
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Büyük ihtimal akşam sadece sosis kızartabilicem.
Dünden çorbası kuru fasulye var özellikle onun için ayırdım bugün sadece temizlik yapabilmek için. Giysilerimi katlıyorum şuan Tshirt gömlek bluzlar yarın da alt taraflarını halletcem27 aylık olan kızınız ne yiyecek peki?
Sen sanki çok had bilir yorum yazıyorsun değil mi?
Kadına evini b.k götürüyor yazıyorsun sonra da had bekliyorsun. Ben sana gayet de had bilir bir cevap verdim.
"Yetmeyen çocuk yapmasın" sana ne?
"Evi pislik yuvasıymış " sana ne?
Sen başkalarının hayatına burnunu sokunca iyi ama.
Hem ben seni alıntılamadım, sen alıntıladın.
Senin gibi çözüm odaklı değil de sorun odaklı olan insanlar yüzünden herkes kabuğuna çekildi. Sürekli eleştirin insanları. Onu niye böyle yaptın, şunu niye şöyle yaptın?
Çözüm sunmayın.
Sana da tavsiyem birine iyilik yaparsan kesinlikle o kişinin başına kak. Ya da hiç iyilik falan yapma sen .
Siz en azından çözüm bulmuşsunuz. Körü körüne eleştirmemişsiniz. Sizin tavsiyenize uymak istemez ise benden bu kadar dersiniz.Bütün yorumları okudum o yüzden size cevap yazayım dedim gözünüzden kaçan veya okumadığınız yerler var. Kocası 2 işte toplam 16 saat çalışıyormuş dolayısıyla eve yetişemez. Yardımcı tutmak iyi fikir bende önerdim ama konu sahibi istemiyor, kayınvalidem kadını kovalar yüzüme karşı ev temizlemekte ne var der yazmış, bu yönde bir isteği yok yani. Kadın robot değil zaten ev tertemiz değil hatta pislik içinde, yemek konusunda da öğlen ekmek arası akşam tek çeşit kızartma yapıyorum yazmış yani onu da yapmıyor, sadece çocuklarına bakıyor. Ne zaman uyuyor bilmem ama burada yorum yazarak harcadığı zaman kendine ayırdığı zaman oluyor sanırım. Siz kraldan çok kralcı olmuşsunuz. Konunun sevgiyle bağlantısını ben bulamadım, çocuklar pislik içinde yaşıyorlar konu sahibinin anlattığı ayrıntılara göre ve evet bakamayacak olan çocuk yapmamalı hemde araları bu kadar az 2 küçük çocuk. Herkesin becerisi aynı olmasa da bu şekilde çöpe dönmüş bir ev daha önce hiç duymadım, bilmiyorum. Üstteki mesajda çözüm bulun yazmışsınız benim bulduğum çözümüm temizlikçi kadın tutulmasıydı onu da konu sahibi kabul etmedi, bende çözümler tükendi.
Siz en azından çözüm bulmuşsunuz. Körü körüne eleştirmemişsiniz. Sizin tavsiyenize uymak istemez ise benden bu kadar dersiniz.
Ama kadına evini b.k götürüyor, çöp ev, çocuklar hastalık kapacak, pis kadın diye yorum yapılmaz.
Belki lohusalık depresyonunda.
Önce anlamaya çalışmak lazım.
İşin sevgiyle alakasını sormuşsunuz. Evi zil düzen temiz tutmak bir enerji istiyor. Yani 24 saatin yarısında temizlik yapacak olsanız yaparsınız. Çünkü iş bitmiyor.
Ee çocuğunuzla ne zaman ilgileceksiniz? Ev temiz olmasın bir şekilde hallolur ama önce çocuk.
Benim eşim dağınıklığı sevmiyor mesela. Ben de evi toplu tutmaya çalışırken 5 yaşındaki kızımın evi dağıtmasına aşırı tepki gösterdiğimi fark ettim.
Farkında olmadan çok sıkmışım çocuğu. Şimdi şimdi eşime senin dağınıklık takıntın çocuğun oynamasından daha önemli degil diye.
Konu sahibinin kayınvalidesine gelecek olursak madem çok rahatsız gelininin durumundan alır karşısına konuşur. Kızım bu şekilde olmaz. Ben çocuklara bakayım sen evini temizle ya da alsın eline bez temizlesin. Oglu ve torunları yaşıyor o evde.
Bir konu açılmıştı, konu sahibi kayınvalidesinin evinin pis olduğunu ve bunu ona nasıl söyleyeceğini sormuştu. Gelen cevaplar " seni ilgilendirmez kadının evi. Begenmiyorsan gitmezsin ya da alır eline bez temizlersin "
Bir Allah'ın kulu geline hak vermedi.
Ayrıca ben kraldan kralcı değilim sadece insancılım
Verdiğim örnekler farklı değil. Ben gidip eşimin annesinin evinin temizliğine yardım edip veya etmeyip "evin pis " imasında bulunamam, yardim ettikten sonra başına kakmak gibi bir durum söz konusu olamaz ama eşimin annesi kendinde bu hakkı bulur nedense. Her şeye burnunu sokar. yardim istesem eder ama sonra kurtulamam dilinden. " oglum a yemegini ozlemistir, yapayim" der arkasindan da " ben senin kocanın karnını doyurdum" derÇöp ev bizim değil konu sahibinin yorumu kendisi yazmış ilk sayfada evim çöplük gibi diye. Lohusa depresyonu tamamen sizin belkiye dayanan yorumunuz. Lohusa depresyonu genellikle 10 gün sürmekle birlikte belirtisi ev temizlememek olan basit bir hastalık değil. Ağır bir depresyon ve tedavisi şart eğer öyle bir durum olsaydı şimdiye çoktan fark edilmişti.
Ev temiz olmasın hallolur demişsiniz ama ev pislik içinde olunca gördüğünüz gibi hemen hallolmuyor. Sizin ısrarla anlamak istemediğiniz nokta şurası kimse tertemiz full düzen bir ev istemiyor da beklemiyor da. Anlatılan ev, ayrıntılar, konu sahibinin kendi yorumu evin çöplük gibi olduğu yönünde. Ev temiz olmasın ama bu kadar da pis olmasın. Bu derece evin ihmal edilmesi en başta 2 küçük çocuğun sağlığı açısından doğru değil. Boydan boya yerde dökülü çayı silmek 1 dakikayı almaz.
Eğer bir kez daha okursanız konuyu dikkatli bir şekilde konu sahibinin kayınvalidemlerden yardım istesem boş çevirmezler yazdığını görürsünüz. Soru sahibi yardım istememiş kayınvalide geldiğinde haliyle söylenmiş evin o halini temizlikçi kadın görse o da söylenir. Bunda yanlış bir durum yok, ayrıca çocukları kayınvalide yapmadı evin temizliğini yapmak zorunda asla değil. Sonuçta o evde soru sahibinin 2 küçük çocuğu kendisi ve eşi yaşıyor. Neden düşünmesi gereken kayınvalide olsun?
Verdiğiniz iki örnek birbirinden şöyle Farklı benim evim pis diye konu açmak var, kayınvalidemin evi diye konu açmak var.
Verdiğim örnekler farklı değil. Ben gidip eşimin annesinin evinin temizliğine yardım edip veya etmeyip "evin pis " imasında bulunamam, yardim ettikten sonra başına kakmak gibi bir durum söz konusu olamaz ama eşimin annesi kendinde bu hakkı bulur nedense. Her şeye burnunu sokar. yardim istesem eder ama sonra kurtulamam dilinden. " oglum a yemegini ozlemistir, yapayim" der arkasindan da " ben senin kocanın karnını doyurdum" der
Gelir kendi hür iradesiyle kendince fedakarlık yapar yardım eder (!) sonra da başa kakar. Birinin size yardım etmesi arkasından her istediğini söyleyebileceği anlamına mı geliyor sizce?
Ya yardım etmesin ya da sussun. Bu kaynana değil herkes için geçerli aslında.
Ayrıca konuyu anladım. Hepimizin öyle zamanları oluyor. Enerjimiz kalmıyor bazen. Ya da konu sahibi yapamıyor, beceremiyor, anlamıyor bu işlerden. Evine ayda bir kere dip köşe için yardımcı gelse güzel olur. Ona da kaynanası laf ediyormuş. Hem evin pis diyor hem de yardımcıya laf ediyor. Yani yine benim dediğim gibi kadın çözüm sunmuyor sadece eleştiriyor.
1 1mirac sana tavsiyem, kayınvalide ile arana mesafe koy. Evine yardımcı alman gerekiyorsa al kendisine de sorma. Kovalarmış falan filan deme, dirayetli ol.
Evinin pis veya temiz olması da bırak kayinvalideni senin anneni bile ilgilendirmez.
Sen sanki çok had bilir yorum yazıyorsun değil mi?
Kadına evini b.k götürüyor yazıyorsun sonra da had bekliyorsun. Ben sana gayet de had bilir bir cevap verdim.
"Yetmeyen çocuk yapmasın" sana ne?
"Evi pislik yuvasıymış " sana ne?
Sen başkalarının hayatına burnunu sokunca iyi ama.
Hem ben seni alıntılamadım, sen alıntıladın.
Senin gibi çözüm odaklı değil de sorun odaklı olan insanlar yüzünden herkes kabuğuna çekildi. Sürekli eleştirin insanları. Onu niye böyle yaptın, şunu niye şöyle yaptın?
Çözüm sunmayın.
Sana da tavsiyem birine iyilik yaparsan kesinlikle o kişinin başına kak. Ya da hiç iyilik falan yapma sen .
Kacirdiginiz bi nokta var kv bunda da haksiz. Konu sahibine sormadan onun evine neden misafir kabul ediyor? Evin hanimi orda bostan korkulugu mu? Ona danismadan evine misafir getiriliyor? Danissa konu sahibi ona gore hareket ederdi gun verirdi o gune kadar pisse de parça parça temizler hallederdi. Insan yerine koyup sormadan etmeden kizin evine misafir aliyorsa yardım da etmek zorunda. Zaten o yardimi da akrabalara rezil olmamak icin yapiyo gelini icin degil. Gelini icin olsa o ev o hale gelmeden zaten normalde de yardimci olurdu.Önceki konularinizda haklıydıniz ama bunda kv nizin garip bir şey yaptığını görmedim. Yardım etmişler işte bir de söyleyiş tarzı falan demişsiniz siz ona takılmayın o kadar iş yapmışlar olacak o kadar. İstemiyorsanız söylersiniz hem yapıp hem laf sokmayın ya yapın ya yapmayın diyebilirsiniz. Bunu dert edeceğinize eviniz neden bu kadar kötü durumda onu düzeltmeye çalışın yerlere kadar yağ olmuş diyorsunuz çocuklar için hiç hijyenik değil her gün 1 oda temizleseniz durumunuz toparlanir
Peygamber efendimiz sallahu aleyhi vesellem " tek kollu yani cocuklu annelere yardım edin" demiş. Ama öz babaannemde bile torunlarını doğuran kadınlara bırak yardımcı olmayı onları hunharca eleştiriyor.
Dert anlatmaya korkar oldu herkesde bir elit
Bir düşünceli
Bir bilmiş
Bir eleştiri hastalığı
Çözüm yok yargılamak var
Burada öyle birşey olsada yerden yere vursak diyen kişi çok napalim görmezden gelelim mecburPeygamber efendimiz sallahu aleyhi vesellem " tek kollu yani cocuklu annelere yardım edin" demiş. Ama öz babaannemde bile torunlarını doğuran kadınlara bırak yardımcı olmayı onları hunharca eleştiriyor.
Konu sahibi evinin temiz olmadığını kabul ediyor ama kalbinin kırıldığını, yardım ettikleri için her istediklerini söyleyebilirler mi diye soruyor. Kimse kadının ne sorduğunu anlamadı.
Bekar halinizle tek basiniza yasarken ev niye copluk olsun Allah askina?Sizin neden kraldan çok kralcı olduğunuz şimdi anlaşıldı. Kendi kayınvalideniz ve kendi hayatınızla konuyu özdeşleştirmişsiniz. Verdiğiniz örnekler bana göre farklı sadece siz meseleye kendi hayatınızı dahil ederek baktığınız için objektif olamıyorsunuz. Kayınvalide arkasından söylememiş zaten yüzüne söylemiş ki kalkıp sen ne pissin bu etrafın hali ne dememiş. Yardım etmemesi de bir seçenek ama konu sahibi temizlikçi tutmak istemediğine göre geriye olması gereken tek bir seçenek kalıyor o da kendi evini kendin temizleyip hiç kimseye muhtaç olmamak. Temizlik denilince çöpün kenarının yağ tutmaması, dökülen yemeğin veya çayın temizlenmesi gelsin aklınıza kimse temizlik avcıları Kadir gibi temizlik beklemiyor.
Herkesin öyle zamanları olura asla katılmıyorum bekar halimle tek yaşarken bile evime çöplük gibi dediğim bir zaman olmadı. Dolaplarımın içine elime geleni tıkmadım hiç ne evliyken ne bekarken. Çaya, yemeğe değinmek bile istemiyorum tekrar.
Sırf savunmuş olmak için savunuyorsunuz gibi geliyor bana yoksa bu ayrıntılarla konu sahibinin kendi evine çöp ev dediği bir evin savunulacak hiçbir tarafı yok. 2 küçük çocuğun yaşadığı evin bu hale gelmesinde evdeki kadının haricinde herkesi suçlayarak hata bulmaya çalışmanızın başka bir açıklaması olamaz çünkü.
Daha fazla ikili tartışmaya dönsün istemiyorum o yüzden bana cevap yazarsınız yazmazsınız benden yana bir dönüş olmayacak. İyi günler dilerim