Her kv böyle mi yoksa biz çok mu haşır neşiriz..

Evt cocuklariniz hastalanabilir malesef bende titiz bi insanim daginikliga ve pislige tahammulum yok bende is guc bilmedn evlendim ama evimin duzenine cok onem veriyorum.kadin tutup temizletin gerekirse iki gun tutun sonra duzeninizi kurun yilda bir kere kadin tutun iki uc gun gunluk haftalik temizliginizede onem verin.merak ediyorum sizi taslamak icin degil ama nasil rahat ediyorsunuz ben boguluyorum daginik ve pis evde.keske birzcik sizin gibi olabilsem

Evini bukadar boşlamamalıydın bence belliki ev çok pisti seninde zoruna gitti tabi onların öyle konuşması.. ozaman onların ağzına laf verme az da olsa hftada bi evin kaba kirini temizle daha iyi olur en azından hijyenik olur

Şimdi siz bir konu açsanız deseniz ki " ben çok salağım, şöyle bir şey yaptım." ( örnek vermek açısından söylüyorum, kusura bakmayın)
Ben de yorum yazarken " aaa evet çok salaksınız" desem hoşunuza gider mi? Size iftira atmıyorum hatta sizin söylediğinizi tasdik ediyorum sadece ama hiç adab-ı muaşeret kurallarına uyar mı?
Estağfurullah denir mesela." Yani hiç olur mu öyle şey? " anlamında.

Ayrıca eşekten düşmüşün halinden eşekten düşmüş anlar. Alıntıladığınız arkadaş konu sahibiyle benzer şeyleri yaşayıp destek olmuş. Bu sitede de gördüğüm kadarıyla herkes öyle yapıyor.

Siz de katılmamışsınız. " bir kadın nasıl olur da böyle pis olur" demeye getirmişsiniz. Siz de objektif değilsiniz. Çünkü siz kendi temizlik anlayışına gire cevap vermişsiniz.

Allah yardımcın olsun öncelikle.

Ben empati yapmayı da yaptırmayı da çok severim. Madem onlar size bu şekilde davranıyorlar siz de onlara oyke davranın.
Kayinvalidenizin evine hiç olmadık zamanlarda gidin, çocukları da görümcelerinize havale edin. Hiç ilgilenmeyin. Yiyin, için o şekilde bırakıp çıkın. Bir zaman sonra bunalıp onlar size mesafe koyacaklardır.

Başınız sağ olsun. Allah mekanını cennet etsin.

Kayinvalidenizi de ayakta

Beni de etiketler misin samdan Ihtiyacim var su an motive olmaya. Evin bir tarafi kalk gidelim diyor bir tarafi b.k yeme otur. vaziyet kotu
Sabahtan akşama kadar ayaktayım, hiç oturmuyorum ama ortada hiçbir şey yok. Evimi gören der ki "bu ev kaç aydır toparlanmıyor?" Çok dağılıyor yaaa

Bence yardım etmişler size. Çok fazla dağınıksa söylenmeleri hoş değil ama genelde yaparlar bunu. Madem altlı üstlü oturuyorsunuz çocukları arada kayınvalideye bırakıp kendinize eşinize zaman ayırın. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla iş yapmaktan gocunmayan bir kayinvalideniz var

gerçekten sıkıldım bu konudan. Ben kendime salağım dedikten sonra bir başkasının evet öylesin demesine neden bozulayım? Ben kendime söylerken sorun yok ama başkası tasdiklerden neden sorun olsun? Ayıpsa en başta benim kendime söylemem ayıp. Ben yapmam ama bana yapılmasına bozulmam iki yüzlülük olur.
Alıntıladığım arkadaş benzer şeyler yaşamamış sadece kayınvalidesinin kendisine yaptıklarını benzetmiş konu sahibinin kayınvalidesine ki anlattıklarına göre konu sahibinin kayınvalidesi onunkinin Yanında melek kalır. Bir noktadan sonra da kraldan çok kralcı olup yazılan mesajların hepsine cevap vermeye konu kendi konusuymuşçasına sahiplenmeye başladı.
Bir konuda eğer konu sahibi kendini hatalı bulduğu noktayı belirtiliyorsa ama bir üye konu sahibi hariç o evde yaşayan, yaşamayan herkeste suç buluyorsa tabi ki objektif değildir. Herkesin temizlik anlayışı elbette ki bir değil ama günlerce yerde dökülü kalmış çayın göreceli bir temizlikle alakası yok. Bir kadın nasıl böyle pis olur demedim olmamalı dedim aynısı erkek için de geçerli. Hatta öneride bulundum ama kocam yardım edemez yorgun, kadın tutamam ne var bunda hem annem hem kayınvalidem tepki gösterir, kayınvalide yardım ederse sonradan başıma kakarsa cevabıyla karşılaştım ( ki kayınvalidenin görevi değil bu) Ben kendisiyle empati kuramıyorum kurabilen kadınlara kolay gelsin.

Son düzenleme:
Sabahtan akşama kadar ayaktayım, hiç oturmuyorum ama ortada hiçbir şey yok. Evimi gören der ki "bu ev kaç aydır toparlanmıyor?" Çok dağılıyor yaaa
Valla benim kolum kalkmiyor artik O kadar bitkin dusuyorum. Emeklemekte sinir tanimayan, surekli bir yerlere tirmanya calisan bir cocugum var. Salonda masaya giden, koltuklarin altina giden tum bosluklar itinayla minderlerle kaplandi 1 aydir minderler de bizimle birlikte yasiyor salonda. Dahasi bastigimiz her yerden her an oyuncak cikabiliyor.
Gercekten evim pis degil, ama inanilmaz daginik. Gunde en az 4 kez supururum salonu. Emekledigi icin yere mutlaka kirinti, sac, tuy dokuluyor diye. Supurge resmen koridorda her daim hizmet etmeye hazir ve nazır bekliyor

Benim kızım 13 aylık çalışıyorum bende çok rahatla bir iş yapamıyorum,saldımda sayılır.Parama kıyıp temizlikçi çağırıcam artık

Bence siz fazla alınganlık göstermişsiniz eviniz dediği gibi yağ içindeyse çay lekeleri varsa söyleyebilir hani haftasonu bari eşiniz evdeyken çok yağ kir olan yerleri silebilirsiniz salonu da sileyim demiş görümceniz kötü birşey dememiş ki siz ima aramışsınız emin misin deyince de yorgunsun diye sormuş yani en azından yardım edeniniz var çocukları bırakabileceğiniz biri var herkesin bu kadar şansı yok misafirin tek ağırlamak zorunda kalan çok insan var biri de benim. Arkadaşlarım gelecekti gece temizlik yaptım öbür gün de eşim evdeydi sadece ayağımda uyuyan bir çocuk mama ver uyut ikramlıkları yap o arada altını aç üstünü giydir vs. Yani yapsalar da yaranamıyor gibi olmuşlar gelmek isteyen insanı da gerçi çeviremezler ee bir kısır börek çocuklara da onlar baktıktan sonra yapılır ben kaç çeşit yapmıştım gündüze işim kalmamıştı çünkü geceden yaptığım için

Çocuklu evde temizlik yapmak zorsa, halıları kaldırın madem biri gelince temiz temiz serersiniz. Hic degilse halı da şu
veya bu var muhabbetleri olmaz. Bir dahakine yardim icin kendi ailenizden birini yardima cagirin. Suratiniza bu kadar laf soyleyen, ima yapan bu insanlar, arkalanizdan 1 sene boyunca evin icinde bulundugu durumu parmagina dolaya dolaya baya bir dedikodunuzu yaparlar. Madem o kadar iyi niyetli insanlar, senin evine gelip temizlik yapana kadar sana yaptirmayi akil ettigi kısır ve makarnayı kendileri yapsalardı. Bir dahakine ayni durum yasanmamasi icin ben kendi evimin temizligini üstlerinirim siz boğaz meselesine bakın, kafaniza göre ikramliklar yapip asagi indirin diyin.

Sizde de hata var. Eviniz temizlik açısınfan bu kadar kötü durumdayken onlarin temizlik teklifini kabul etmemeniz gerekiyordu. Kendi annemiz bile olsa öyle bir durumda "kızım buralar ne olmuş ya böylr heryer leşş" diye elestirilerde bulunurdu. Altlı üstlü oturuyorsunuz madem biraz daha temizliginize dikkat edin. Kendinize laf ettirmeyin. Çocukla zor oluyorsa, akşam esiniz gelince ona verin öyle yapın. Ya da sabahlari verin gorumcenize ilgilensin siz de bu arada temi,liginizi yapin.

aslında konuyu baştan okudum da. temizliğin ötesinde başka bi sorun var. insanlar kv'yi arayıp konu sahibine bebek görmeye gideceklerini söylüyor.
konu sahibinden izin almak yok.
davetsiz misafir.
asıl ilginç olan bu. bana gelmek isteyen beni arar, benden izin alır. kv ne alaka? düşünüyorum, kendi yaşantımda asla böyle bişey olamaz. neden kabul ediyorsun ki? evi müsait değil şimdi gelmesinler de geç.

ayrıca bu bebek görme olayı nedir? ablam doğum yaptı. ben, ailem, eniştemin ailesi dışında sanmıyorum uzak akrabaların kapısına dayanıp biz bebek göreceğiz dediğini.

Aynı bizim evi anlattın biliyor musun?
Herkes aynı enerjide, dinamikte olamıyor ki. Bazı kadınlar gerçekten çok pratik ve hızlı. Onların önünde şapka çıkarırım.
Bazı bebekler de maşallah çok usludur ama bazı bebekler de benimki gibi çok haraketli ve huysuzdur.
Elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ama iki gündür bebişim çok huysuz. Bir saat ayağımda sallıyorum, tam yerine koyuyorum 5 dakika sonra ağlamaya başlıyor
Artık onu sakinleştirmek ve bir yerini yaralamasın diye sürekli peşindeyim. Ev işi de kalıyor haliyle.

Yardımcı tutayım desem bizim burda 300 tl. Şu an çalışmıyorum. O yüzden o seçenek de ise yaramıyor

Zahmet edip temizlemiyor ' derken sanki ben keyfimden temizlemiyormuşum gibi davranıyor demek istedim. Yani ben zahmet etmiyorum gibi
onlar öyle düşünürler ne yaparsanız yapın
yinede yapmışlar sağolsunlar

eşiniz nerelerde bu arada o da yapsın veya en azından akşam çocuklara baksın siz yapın

Ablacım sen de kabul ediyorsun saldım diye
Cocukla zor sizde 2 tane varmıs.
İmkansız gibi bisey o evi temiz tutmak ama biyerden basla.
Gün gün yap birden girisme,oda oda git .
Hijyenik acıdan da evde cocuklar var,o yere dökğlen seyler sinek vs yapıyordur.
Aksmları daha zor olur,uyku basıyor inssna.
Gündüz yapmaya calısın fırsat bılunca
Allah kolaylık versin

Ev o durumdayken keske kabul etmeseydin misafiri. Ev musait değil. Cocuklar durmuyor deyip geçişeydiniz. Hii cok istiyorsa kayinvalideniz kendi evinde agirlasin. Bir de 2 cocukla sunu yao bunu yap acikirlar demis. Kv Hak veren var tamam ama ben veremiyorum. Siz de madem oyle basa kakiyorlar. Eşinize yaptırın yine de yapin. Onlara acik vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…