- 29 Ağustos 2017
- 2.225
- 5.074
Şimdi siz bir konu açsanız deseniz ki " ben çok salağım, şöyle bir şey yaptım." ( örnek vermek açısından söylüyorum, kusura bakmayın)Evet söylerim neden söylemiyim? Pise pis denir ne var bunda iftira mı atmış? Günlerdir temizlenmemiş boydan boya dökülü çay görsem anne bunu nasıl böyle bırakabildin derim. Aynısını yaparsam kayınvalidem de bana dese haklıdır olanı söylüyor neticede. Konu sahibi bana temizlikçi çağırmasını önerdiğimde kayınvalidem laf söyler hem annem de aynı lafı söyler ne fark var bunda demişti. Aynı şeyi annesi yapsa sorun olur muydu olmaz mıydı? Bence burda asıl mesele sırf kayınvalidenin kayınvalide olması, siz bu kadar dert edindiyseniz kendinize konu açsanız daha kolay olmaz mı? Objektif yorumlayabildiğinize inanmadığım için sizinle tartışmaya girmek istemiyorum, alıntılamazsanız sevinirim
Allah yardımcın olsun öncelikle.s
Kesinlikle çok ezdirdim kendimi ve şuan evde aldığımız nefese bile karışıyorlar. Kapıdan giriyo' sen ne pişirdin ki böyle kokuyo ' pişirdiğimde kuru fasulye kim olsa anlar. Sanki tuhaf değişik bişeymiş gibi. Her gün sorar sarımsak koksa der eviniz nasıl kokmuş. Bilmiyorum artık bilerek yaptıklarını düşünüyorum zaten beni bunaltmaktan zevk aldıklarını da hissediyorum. Ama nasıl mesafe koyucam bilmiyorum. ben hiç gitmiyorum evlerine. Görümce geliyor tv açıp kafasına göre izliyor benim izlediğim kanalı değiştirmeye kalkıyor bunlar hep gıcıklığına eminimkapıyı açmıyorum yarım saat sonra gene geliyor "heralde uyuyordunuuzz ' diyerek. Ama kararlıyım zaten taşmak üzereyim. Sonuçta evimiz niye ayrı. Eee sen yukardan aşağı iniyosun, benim izlediğimden sıkılıp değiştirmeye kalkıyosun. Ozaman git kendi evinde izle öyle değil mi ama? Sanki yalvaran var gel bizde otur diye. Yada evinde tv yok. Amaç beni sinir etmek..
Ben bi mesafe koyabilsem( eşim önceden çok düşkündü. Biz beraber yiyip içiyoduk maaşıda annesi alıyodu ayy çok kötü günlerdi. Onlardan yağ alırdım yağ mı içiyosunuz zaten yukarda yemiyomusunuz derlerdi. Sonra kavga dövüş ayrıldık ve ben hiç gitmemeye başladım. Bu sorun olmadı. Şimdide mesafeli olabilsem sorun olmaz ama ben nasıl yapıcam bilmiyorum.. ben gitmiyorum onlara ama onlar sürekli geliyor. Bu sefer işim varmış gibi başka odaya gidiyorum bundan da anlamıyolar. Kapiyi açmıyorum yatıyodunuz heralde diyolar.
Başınız sağ olsun. Allah mekanını cennet etsin.bir de 4 ay olmus yani bebek doğalı, neyin bebek görmesiyse bu. Benim bebeğimin en zor zamanlariydi. Annemi yeni kaybetmişim, evin hali perişan, biz perisan. Kayınvalidem de memlekete gitmişti. Onun akrabaları aramış, gelinine bebek görmeye gideceğiz diye kayınvalidem demiş ki "şu an yalnız, müsait değil, mevlit okunurken bekleriz". Bana sormadı bile, sorsaydı da cevabim ayni olurdu. Resmen terbiyesizlik yapilan.
Sabahtan akşama kadar ayaktayım, hiç oturmuyorum ama ortada hiçbir şey yok. Evimi gören der ki "bu ev kaç aydır toparlanmıyor?" Çok dağılıyor yaaaBeni de etiketler misin samdanIhtiyacim var su an motive olmaya. Evin bir tarafi kalk gidelim diyor bir tarafi b.k yeme otur. vaziyet kotu
Başınız sağ olsun. Allah mekanını cennet etsin.
Kayinvalidenizi de ayakta
Şimdi siz bir konu açsanız deseniz ki " ben çok salağım, şöyle bir şey yaptım." ( örnek vermek açısından söylüyorum, kusura bakmayın)
Ben de yorum yazarken " aaa evet çok salaksınız" desem hoşunuza gider mi? Size iftira atmıyorum hatta sizin söylediğinizi tasdik ediyorum sadece ama hiç adab-ı muaşeret kurallarına uyar mı?
Estağfurullah denir mesela." Yani hiç olur mu öyle şey? " anlamında.
Ayrıca eşekten düşmüşün halinden eşekten düşmüş anlar. Alıntıladığınız arkadaş konu sahibiyle benzer şeyleri yaşayıp destek olmuş. Bu sitede de gördüğüm kadarıyla herkes öyle yapıyor.
Siz de katılmamışsınız. " bir kadın nasıl olur da böyle pis olur" demeye getirmişsiniz. Siz de objektif değilsiniz. Çünkü siz kendi temizlik anlayışına gire cevap vermişsiniz.
Valla benim kolum kalkmiyor artikSabahtan akşama kadar ayaktayım, hiç oturmuyorum ama ortada hiçbir şey yok. Evimi gören der ki "bu ev kaç aydır toparlanmıyor?" Çok dağılıyor yaaa
Benim kızım 13 aylık çalışıyorum bende çok rahatla bir iş yapamıyorum,saldımda sayılır.Parama kıyıp temizlikçi çağırıcam artıkKızlar benim 27 aylık kızım ve 4 aylık bi oğlum var. Tahmin edersiniz ki ev işleri hak getire. çoğu zaman yemek bile yapip yiyemiyorum. Kv gille altlı üstlüyüz onlardan da her zaman yardim isteyemem ama istersemde boş çevirmezler. Doğum yaptığımın ertesi gününden itibaren yardım etmelerine fırsat vermeden ayaklandim evimi temizledim kv sadece yemek yapıp getirdi. Başıma kaktıklari için istemedim.
Bugün kv nin akrabaları bebek görmeye gelecekti kv'mi aramışlar. (Doğum yaptığımdan beri gelen giden bitmedi zaten ve hepsi dedikoducu tipler.)
Kaynanam bana sabah geldi söyledi istersen bi kek kısır falan da yap acıkırlar hani evde temiz olsun çocuk dağıtmasin gibi şeyler söyledi tamam dedim. Yani kötü bişey demedi ve yumuşak söyledi. sonuçta ev pis olursa ben utanıcam gene. Kaldı ki ev çöplük gibi
Neyse sonra kv geldi gördü bebek durmuyor. Ben yapmaya çabalıyorum wc yi ozonladım felan ama gidemiyorum çocuğu bırakıp. Evin her tarafı pis mutfak yağ yerler toz yatak odasında giysiler yatağın üstünde dağ oluşturmuş. Buzdolabı mutfak dolapları zaten çöplükten beterDedim çocuklar sizde dursun bari oğlum zaten kucaktan indirdiğim an ağlamaya başlıyor. Gönderdim başladım temizliğe
Kv geldi ne yapacaksin bide aç gelirlerse kısır makarna salatası gibi bişeyler iyi olurdu dedi. Sen yap bende evini süpürürüm duygu da gelcek şimdi sana yardıma damlada çocuklara bakar yukarda dedi.
Neyse tamam dedim . Ben kek yaparken kv mutfağı süpürmeye gelince surati bi değişti. Masanın ayağı pis gibiydi. başladı burayada çay mı döktünüz böyle boydan boya baksana şuna , çöpün kenarı yağ olmuş( kabul ediyorum biraz fazla olmuştu,) uu burada nası yemek dökülmüş dedi bişey demedim döndü tekrar buraya yemek dökmüşsün nası yağ olmuş böyle vs dedi ters ters. Kendimi kötü hissettim silerim ben şimdi dökülmüştür dedim.
Görümce geldi sağolsun dolaplari sildi mutfağın. Baya yardım etti. Sonra İmalı imalı şu salonuda siliyim felan dedi tavırları da baya değişikti rahatsız oldum o halinden yaptığı iyiliği kafama vurur gibiydi. bende ben silerim salonu zaten bi iş kalmadi şunu şunu yapıcam sen git sağol tşklr dedim. Gülerek yapabilcen mi emin misin dedi bende çocuklar sizde nede olsa yaparım dedim.Sinuzit'im var yaşayan bilir baya artmış ıslak saçla gezdiğim için, bana dalga geçer gibi burnun mu tıkanmış ya senin burnundan konuşuyo gibisin diyor gülerek. Sinirim bozuldu.
Sonuç olarak kızlar moralim çok bozuldu. Sanki bişey bilmiyomuş yapamıyomuş pis bir insan gibi hissettim kendimi. Zaten evlenmeden önce ne yemek ne temizlik bi halt bildiğim yoktu hepte başıma kaktılar. Halbuki 9 aylık hamileyken perde taktım camekan duvar sildim her işimi yaptım tertemizdi evim(onlara beğendiremem gerçi). Şimdi ise evi bu kadar pis görmelerinden utandım da. Zaten çok saldım kendimi artık toplanıcam gerekirse gece bile temizliycem kalkıp evi. Üstten temiz görünsede içler çok fena dolaplar vs. Bugün üsttende pisti temizleyemedim cocuktan dolayi(( Ve kv bunu sadece bugün değil,hep yapıyor halıya bişey dökülmüş görse baksana bunuda dökmüş çocuk vs der.
Herkes mi böyle? Altlı üstlü oturunca bunlar kaçınılmaz oluyor evet ama kaynanam karşı komşuya bile karışan bi kadın.. gidip evin pis demez ama herşeyine karışır şunu şöyle böyle yap diye akıl verir. Kendi kızına fazlasıyla yapar. Ama bazen bana sırf bunaltmak için sürekli akıl verdiklerini düşünmeye başladım çünkü sevmediğimi biliyolar Ama ısrarla akıl veriyolar. Zor bi kaynanaya sahibim zaten bunlarda tuzu biberi oluyorofff içim çok daraldı modum acayip düştü yazmak istedim
Aynı bizim evi anlattın biliyor musun?Valla benim kolum kalkmiyor artikO kadar bitkin dusuyorum. Emeklemekte sinir tanimayan, surekli bir yerlere tirmanya calisan bir cocugum var. Salonda masaya giden, koltuklarin altina giden tum bosluklar itinayla minderlerle kaplandi 1 aydir minderler de bizimle birlikte yasiyor salonda. Dahasi bastigimiz her yerden her an oyuncak cikabiliyor.
Gercekten evim pis degil, ama inanilmaz daginik. Gunde en az 4 kez supururum salonu. Emekledigi icin yere mutlaka kirinti, sac, tuy dokuluyor diye. Supurge resmen koridorda her daim hizmet etmeye hazir ve nazır bekliyor
onlar öyle düşünürler ne yaparsanız yapınZahmet edip temizlemiyor ' derken sanki ben keyfimden temizlemiyormuşum gibi davranıyor demek istedim. Yani ben zahmet etmiyorum gibi
Ablacım sen de kabul ediyorsun saldım diyeKızlar benim 27 aylık kızım ve 4 aylık bi oğlum var. Tahmin edersiniz ki ev işleri hak getire. çoğu zaman yemek bile yapip yiyemiyorum. Kv gille altlı üstlüyüz onlardan da her zaman yardim isteyemem ama istersemde boş çevirmezler. Doğum yaptığımın ertesi gününden itibaren yardım etmelerine fırsat vermeden ayaklandim evimi temizledim kv sadece yemek yapıp getirdi. Başıma kaktıklari için istemedim.
Bugün kv nin akrabaları bebek görmeye gelecekti kv'mi aramışlar. (Doğum yaptığımdan beri gelen giden bitmedi zaten ve hepsi dedikoducu tipler.)
Kaynanam bana sabah geldi söyledi istersen bi kek kısır falan da yap acıkırlar hani evde temiz olsun çocuk dağıtmasin gibi şeyler söyledi tamam dedim. Yani kötü bişey demedi ve yumuşak söyledi. sonuçta ev pis olursa ben utanıcam gene. Kaldı ki ev çöplük gibi
Neyse sonra kv geldi gördü bebek durmuyor. Ben yapmaya çabalıyorum wc yi ozonladım felan ama gidemiyorum çocuğu bırakıp. Evin her tarafı pis mutfak yağ yerler toz yatak odasında giysiler yatağın üstünde dağ oluşturmuş. Buzdolabı mutfak dolapları zaten çöplükten beterDedim çocuklar sizde dursun bari oğlum zaten kucaktan indirdiğim an ağlamaya başlıyor. Gönderdim başladım temizliğe
Kv geldi ne yapacaksin bide aç gelirlerse kısır makarna salatası gibi bişeyler iyi olurdu dedi. Sen yap bende evini süpürürüm duygu da gelcek şimdi sana yardıma damlada çocuklara bakar yukarda dedi.
Neyse tamam dedim . Ben kek yaparken kv mutfağı süpürmeye gelince surati bi değişti. Masanın ayağı pis gibiydi. başladı burayada çay mı döktünüz böyle boydan boya baksana şuna , çöpün kenarı yağ olmuş( kabul ediyorum biraz fazla olmuştu,) uu burada nası yemek dökülmüş dedi bişey demedim döndü tekrar buraya yemek dökmüşsün nası yağ olmuş böyle vs dedi ters ters. Kendimi kötü hissettim silerim ben şimdi dökülmüştür dedim.
Görümce geldi sağolsun dolaplari sildi mutfağın. Baya yardım etti. Sonra İmalı imalı şu salonuda siliyim felan dedi tavırları da baya değişikti rahatsız oldum o halinden yaptığı iyiliği kafama vurur gibiydi. bende ben silerim salonu zaten bi iş kalmadi şunu şunu yapıcam sen git sağol tşklr dedim. Gülerek yapabilcen mi emin misin dedi bende çocuklar sizde nede olsa yaparım dedim.Sinuzit'im var yaşayan bilir baya artmış ıslak saçla gezdiğim için, bana dalga geçer gibi burnun mu tıkanmış ya senin burnundan konuşuyo gibisin diyor gülerek. Sinirim bozuldu.
Sonuç olarak kızlar moralim çok bozuldu. Sanki bişey bilmiyomuş yapamıyomuş pis bir insan gibi hissettim kendimi. Zaten evlenmeden önce ne yemek ne temizlik bi halt bildiğim yoktu hepte başıma kaktılar. Halbuki 9 aylık hamileyken perde taktım camekan duvar sildim her işimi yaptım tertemizdi evim(onlara beğendiremem gerçi). Şimdi ise evi bu kadar pis görmelerinden utandım da. Zaten çok saldım kendimi artık toplanıcam gerekirse gece bile temizliycem kalkıp evi. Üstten temiz görünsede içler çok fena dolaplar vs. Bugün üsttende pisti temizleyemedim cocuktan dolayi(( Ve kv bunu sadece bugün değil,hep yapıyor halıya bişey dökülmüş görse baksana bunuda dökmüş çocuk vs der.
Herkes mi böyle? Altlı üstlü oturunca bunlar kaçınılmaz oluyor evet ama kaynanam karşı komşuya bile karışan bi kadın.. gidip evin pis demez ama herşeyine karışır şunu şöyle böyle yap diye akıl verir. Kendi kızına fazlasıyla yapar. Ama bazen bana sırf bunaltmak için sürekli akıl verdiklerini düşünmeye başladım çünkü sevmediğimi biliyolar Ama ısrarla akıl veriyolar. Zor bi kaynanaya sahibim zaten bunlarda tuzu biberi oluyorofff içim çok daraldı modum acayip düştü yazmak istedim