Her kv böyle mi yoksa biz çok mu haşır neşiriz..

Eski insanlar daha bir zarifti sanki
Biz küçükken rahmetli anannem yeni doğan bebekli eve gitmemize izin vermezdi
Çocuktan çocuğa çabuk geçer hastalık diye
Biz özenirsek biraz büyüyünce görürsünüz derdi
Ne yeni evlinin ne bebeğin kırkı çıkmadan evlerine gitmezdi
Onda da ev sahibi haber verir şu gün müsaitim derse giderdi
Hoş sadece rahmetli anannem değil bir çok kişi buna dikkat ederdi
Şurada okuduğum konulara şok oluyorum bu yüzden
Yok balayına bende geleceğim diye tutturan görümceler yok evin kapısının önünde biz yemeğe geldik diye arayan misafirler
Yok lohusa evinde gelinden her gün yemek bekleyen kayınpederler
Bu konuda gideceği ev sahibini değil kaynanayı arayan misafirler
Buna bende sinir olurdum açıkçası sınır mınır kalmamış

Hakkaten ya Dümdüz 2.5 yas yani cok komik geliyo ay hesabi bana da Konu sahibi alinma valla sana has demedim. Genel olarak yaş soylenmemesi tuhafima gidiyor

cidden allah yardım etsin böyle insanlarla uğraşanlara.
Kayınvalidem çok titizdir, temizlik hastasıdır hatta. Ben de bir o kadar beceriksizim bu konularda, neyi nasıl yapacağımı yeni öğreniyorum. 2 yıllık evliyim bir de.
Daha kızım ilk doğduğunda kayınvalidem gelip yardım ediyordu bana, ben de ondan öğrenmeye calisiyordum. Kendisine de açıkça söyledim, ben zaman bulamadım heves etmedim yemeğe, temizliğe. Bana sen öğret, kaynanalık yapmayayım diye çekinme. Laf soksan bile ben anlamam zaten o yuzden açıkça söyle ki öğreneyim dedim. O da hiç birseyi yüzüme vurmadı sağolsun, bilmediğim şeyleri güzellikle öğretiyor.
Yeter ki insan olsun, anlayışlı olsun karsindaki. Hayati birbirine zindan etmek neden, hic anlamıyorum.

Evinize bir misafir geliyorsa sizi aramaları gerekir. Siz de bakarsınız ev işlerinin altından kalkabilecek gibiyseniz çağırırsınız değilseniz müsait değilim dersiniz. Kv size sormadan mı gelin diyor misafirlere

s
Kesinlikle çok ezdirdim kendimi ve şuan evde aldığımız nefese bile karışıyorlar. Kapıdan giriyo' sen ne pişirdin ki böyle kokuyo ' pişirdiğimde kuru fasulye kim olsa anlar. Sanki tuhaf değişik bişeymiş gibi. Her gün sorar sarımsak koksa der eviniz nasıl kokmuş. Bilmiyorum artık bilerek yaptıklarını düşünüyorum zaten beni bunaltmaktan zevk aldıklarını da hissediyorum. Ama nasıl mesafe koyucam bilmiyorum. ben hiç gitmiyorum evlerine. Görümce geliyor tv açıp kafasına göre izliyor benim izlediğim kanalı değiştirmeye kalkıyor bunlar hep gıcıklığına eminim kapıyı açmıyorum yarım saat sonra gene geliyor "heralde uyuyordunuuzz ' diyerek. Ama kararlıyım zaten taşmak üzereyim. Sonuçta evimiz niye ayrı. Eee sen yukardan aşağı iniyosun, benim izlediğimden sıkılıp değiştirmeye kalkıyosun. Ozaman git kendi evinde izle öyle değil mi ama? Sanki yalvaran var gel bizde otur diye. Yada evinde tv yok. Amaç beni sinir etmek..
Esin arkanda durur mu ne tepki verir bisey olsa ailesini mi tutar seni mi? Bence temizlik kadar cözmen gereken bi konu daha var o da kayinvalidenle arana mesafe koymak.
Ben bi mesafe koyabilsem ( eşim önceden çok düşkündü. Biz beraber yiyip içiyoduk maaşıda annesi alıyodu ayy çok kötü günlerdi. Onlardan yağ alırdım yağ mı içiyosunuz zaten yukarda yemiyomusunuz derlerdi. Sonra kavga dövüş ayrıldık ve ben hiç gitmemeye başladım. Bu sorun olmadı. Şimdide mesafeli olabilsem sorun olmaz ama ben nasıl yapıcam bilmiyorum.. ben gitmiyorum onlara ama onlar sürekli geliyor. Bu sefer işim varmış gibi başka odaya gidiyorum bundan da anlamıyolar. Kapiyi açmıyorum yatıyodunuz heralde diyolar.

Hepsine yavaşa yavaş ve tek tek cevap vererek mesafe koyma işine başlayabilirsin.
Kapıyı mı çaldı? Aralarsın hafifçe " müsait değilim, uyumak üzereyim, isim var" dersin cevaplarını beklemeden cat diye kapatırsın suratlarına. Hatta eşin evdeyken gelirlerse mesguluz siz anlamazsınız yaşınız küçük falan der gönderirsin.
Seyrettiğin kanalı değiştirirse " hayırdır ayşe, benim seyrettiğimi unuttum galiba " diyerek elinden alırsın, olur biter.
Bize yazdığın gibi onlara da söyle hiç çekinme. Onlar senin yüzüne karşı söylerken veya bunlari yaparken hiç cekiniyorlar mı?

Çok doğru hiiç çekinmiolar inan ki ne laflar ne sözler. Eşim bile onlara neler diyor bi duysan yüzsüzlüğe vardırıyolar işi. ama dediğin gibi yapıcam canim eminim işe yarar bunlar alışmış benim susmama nede olsa bişey diyemiyor diye at koşturuyolar. Bende şakayla karışık yapıcam onlar gibi. Eşimde diyor zaten laf sokuyolarsa sende karşılığını ver ama beni bunaltma anlatarak diyor..

Peki kapiyi acmadin yarim saat sonra yine geldi yine acma. Yine geldi yine acma. Görüştüğünüzde de sordugunda musait degildim de, veya moralim bozuktu yalniz kalmak istedim de. Islerim vardi de. Bir iki kavga etse de alışırlar.

Mesela geldi tv kanalini mi değiştirdi kumandayı al geri kendi izledigin kanali ac. Bisey derse X ciğim ben burayı izliyorum biraz saygili olur musun neden degistiriyosun de yumusak şekilde. Sonra o sert cevap verirse sen de sert cevap ver. Senin evinde de tv var de. Kaynanan ne pisirdin ne kokuyo dediginde duymazdan gel cevap verme. Veya kokabilir normal evde yemek pisiyor de. Böyle böyle o mesafe koyulur

madem kv ayni apt oturuyosunuz haftada 2 3 cocuklari birakin 1 saat temizleyin evinizi. Bu avantaj size. Ben 2 sokak öteye goturup kv me birakip isimi yapardim . Sagolsun bakardi. Imkan var yakinlar bakiyorlar cocugunuza ne diye bu kadar kirli bıraktiniz evinizi anlayamadim dogrusu.

Çok teşekkür ederim evet bundan sonra öyle yapıcam . Çok yüz verdim tepeme çıktılar yardımlarını filanda istemiyorum beni rahat bıraksınlar tek isteğim bu. Direk yüzüne Tvyi filanda açma evinde de izleyebilirsin diyicem. Beraber yiyip içerken bana 1 saat tv izletmiyolardı fatura cok geliyomuşda . Tv yüzünden Ders çalışamıyoruz hakkımızı helal etmiyoruz bilmem ne diyorlardı. Evde başka oda yok sankii.. Geçen geldi tv açtılar bende inadına elektrikli süpürgeyi aldım elime süpürdüm evi genede gitmediler. Yüzüme 2 gülüp 1 gıcıklık yapıyolar resmen oyun oynuyolar ama bitti zaten bana nasıl nefret dolu olduklarını da biliyorum. Yardım filan bos amaç beni utandırmak

Belli ki evi salmissiniz , salinca önüne geçilmiyor.

Iki çocukta çok küçük, bu dönem yadirganamaz.

Bir yardımcı gelse dip köşe temizlik yapsa sonra kirlenmesin izin vermeden temizlersiniz.

Ev kirli diyenlere, temiz olsa zaten temizliğe ihtiyaç olmazdı şu an diyin. Alınmayın da Ellerinden geleni yapmaya çalışmışlar.

Aynen oyle yapın. Evinize utanmadan misafir çağırıyorlar bunun sucuyla da durmuyolar daha bide evine laf ediyolar. Hatta mumkun oldugunca cocuklarini da gönderme onlara. Alismasinlar cocuklar onlara mumkun olduğunca az gorsunler. Cocuklarla yapmaya calis ya da kendi annen falan yok mu onlara birak. Bidaha bu sekilde misafir çagirirsa kabul etme sakin.

Ayyy yeni doğum yaptığım zamanlar geldi aklıma. Dıdının dıdısını bebek görmeye diye getirirdi bana. Yemekli üstelik yemek olmasada çaylı yanına 3,4 çeşit ikramlı. Gece yarılarına kadar yemekle temizlikle bebekle uğraşırdım. Ama ondan hiç yardım almadım.
İlk hamileliğimde evine misafir gelmiş benide çağırmıştı. Bende işten yorgun geldiğim için yatıp uyumuşum eşim gelene kadar. Eşimde geldiğinde bakmış ben uyuyorum dinleneyim diye beni kaldırmadan gitmiş. Sonradan duydumki "o sonra görecek doğum yapsın yardım isteyecek bende kapısını açmayacağım" demiş. Doğum yaptım eve gelir gelmez ayaklandım 2.gün gitti 1 kere bile çağırmadım.banyosu bebeği temizliği misafiri hepsini hallettim. O bana tavır almakla bebeğin ilk 1 yılını göremedi misafir gibi oldu. Sonra kendi kendine düzeldi.
Ya kayınvalidelerin birçoğu asla anne gibi olmuyor. Kendi göbeğini kendin keseceksin.

Aile büyüklerinin yardımcı olması lazım... Aile ler ne için var ? Destek için mi köstek için mi ? 2 çocuk vermişsiniz, Belki bakmak zorunda değiller tamam amenna ama bir şekilde destek olunmalı... Sende takma kafana eşinle çocukların ile mutlu olmaya bak gerisini tınlama...

benim arkadaşımda kv ile altlı üstlü oturuyordu
Kız artık kayınvalidesinin misafirinden bir yere giderken hep kayınvalidesiyle çağrılmaktan bıkmıştı
Bir gün komşusunun iftar davetine gitmemiş orada kadın neden gelmedin diye arayıp sorunca sen sadece kaynanamı arayıp çağırdın beni çağırmadınki ben ayrı evim diye cevap vermiş
Bir defada komşuların yanında açık açık söylemiş bana gelecekseniz bana haber verin kaynanamda değil diye konuşmuş ondan sonra epey rahatlamıştı
Sizi sürekli birlikte görünce sende her şeyi kabul edince büyük ihtimalle seni aynı ev gibi görüyorlar

Arkadaşım mutfak dolaplarını sildirmeyi falan misafir önüne bırakmayacaksın. Ayda bir yarım gün temizlikçi çağır. Sen yerleri süpür o peşinden silsin beyaz eşyaları çeksin, sen camları silerken o da bağlamış yağları temizler... o yarım gün çocukları kv bırak temizliğini yaptır otur. Böyle nereye kadar... hem kimsenin eline koz vermemiş olursun, kimseye minnetin olmaz.

Benim babaannem 76 yaşında ve tek başına yaşıyor. Kimsede kalmayı asla kabul etmiyor. Ben şimdi ki insanlara bakıyorum 50 yaşında, gezip tozuyor ama tutturuyor oğlmla yaşayacağım.
Babaannem, anneannem hep kusur örterlerdi. Annem hala der “ilk evlendim yemeği yaktım babaannen babanı görünce ‘ya aklım gitmiş yaktım yemeği görüyor musun’ dedi”, bir yanlışım olsa asla demezdi der annem. Şimdikiler de oğluyla gelininin dedikodusunu etmeye bayılıyor.
Eskiler daha naifti galiba gerçekten de

Benim kv de geçen yıl aradı beni, “yarın x’ler bebek görmesine geliyormuş, bişeyler sen yap ben de yaparım gerekirse”. Emrivakiye bak. Ben de “sanmam bebek görmesine geleceklerini, öyle olsa sana değil bana sorarlardı ben yarın müsait değilim” dedümkapadım. Yoksa önü alınmaz bunların

Elbette cocuklarla zordur benimde 3 çocuğum var 2.5 yaşında ikizler ve 7 aylık bebek ama onlar uyurken ya da oynarken her şeyi halletmeye çalışıyorum olmadı gece yapıyorum esimde zaten çocuklardan beter bende bekarken bir şey bilmiyordum ama iş başa düştü mü her şeyi de öğrendim eğer anlattığın gibiyse kusura bakma canım ya kv haklı sen biraz daha özen göster çocuğu kucağında taşıma alistirmissin demek

Sizin temizliğiniz sizedir.Kimse başkasını kınayacak kadar temiz değil.Evinizin kapısından içeride olan da sizi ilgilendirir.Sizi kendilerine gebe bırakmak isteyen insanlara prim vermeyin.Yukarıda da biri yazmış, müsait değilseniz kimseyi ağırlamak zorunda değilsiniz.Sanki mecburmuşsunuz gibi hava yaratmışlar başta laf sokmadıklarından siz de inanmışsınız.Kendi akrabalarına oğullarının karısı kötü görünsün istemezler, onlar ezer ama başkası konuşmasın amaç.Evinize el sürdürmeyin bu kişileri.Torunlarına baksınlar, sevmeyi insanlara göstermeyi, emrivakiyi biliyorlar.Nimetin külfeti de vardır.Yerinde cevabını verirseniz bu muameleye maruz kalmazsınız.Evinizin ne kadar temiz olduğuyla alakalı bir durum yok ortada.Bazen senin en temiz sandığın başkasınn pasaklı halidir.Kimse kendini en temizi sanıp başkasına laf etmeyecek.Hayatınıza ve size karışmalarına izin vermeyin, yardım ederek üzerinize ipotek koyuyorlar akıllarınca.

kendinizi içten içe mahçup hissettiğiniz için söylenenlere biraz alınganlık yapmışsınız gibi geldi bana ve bu cidden çok doğal ben kendi annem yaparken bile o bir yeri siliyorken koşup diğer sileceği yeri üstten alıyorum çok pismiş gibi görünmesin diye e birde gelen giden yormuş sizi bebek ufak ayrı bir sorumluluk aniden değişen bir hayat Allahım yardımcınız olsun ama ortada birşey yok cidden içinizi rahat tutun. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…