Eski insanlar daha bir zarifti sankibir de 4 ay olmus yani bebek doğalı, neyin bebek görmesiyse bu. Benim bebeğimin en zor zamanlariydi. Annemi yeni kaybetmişim, evin hali perişan, biz perisan. Kayınvalidem de memlekete gitmişti. Onun akrabaları aramış, gelinine bebek görmeye gideceğiz diye kayınvalidem demiş ki "şu an yalnız, müsait değil, mevlit okunurken bekleriz". Bana sormadı bile, sorsaydı da cevabim ayni olurdu. Resmen terbiyesizlik yapilan.
Hakkaten ya27 aylık nedir ? Neden çocuğun yaşını yazmak yerıne 12 aylık 20 aylık 35 aylık vs derler hiç anlamıyorum itici oluyor
laf söylerler tabiki yardımcı oldukları için sizde bir şey diyemezsiniz. Evin baya pis ve dağınık olduğunu kendinizde kabul etmişsiniz zaten onlar deyince neden alındınız ki
Eski insanlar daha bir zarifti sanki
Biz küçükken rahmetli anannem yeni doğan bebekli eve gitmemize izin vermezdi
Çocuktan çocuğa çabuk geçer hastalık diye
Biz özenirsek biraz büyüyünce görürsünüz derdi
Ne yeni evlinin ne bebeğin kırkı çıkmadan evlerine gitmezdi
Onda da ev sahibi haber verir şu gün müsaitim derse giderdi
Hoş sadece rahmetli anannem değil bir çok kişi buna dikkat ederdi
Şurada okuduğum konulara şok oluyorum bu yüzden
Yok balayına bende geleceğim diye tutturan görümceler yok evin kapısının önünde biz yemeğe geldik diye arayan misafirler
Yok lohusa evinde gelinden her gün yemek bekleyen kayınpederler
Bu konuda gideceği ev sahibini değil kaynanayı arayan misafirler
Buna bende sinir olurdum açıkçası sınır mınır kalmamış
Kesinlikle çok ezdirdim kendimi ve şuan evde aldığımız nefese bile karışıyorlar. Kapıdan giriyo' sen ne pişirdin ki böyle kokuyo ' pişirdiğimde kuru fasulye kim olsa anlar. Sanki tuhaf değişik bişeymiş gibi. Her gün sorar sarımsak koksa der eviniz nasıl kokmuş. Bilmiyorum artık bilerek yaptıklarını düşünüyorum zaten beni bunaltmaktan zevk aldıklarını da hissediyorum. Ama nasıl mesafe koyucam bilmiyorum. ben hiç gitmiyorum evlerine. Görümce geliyor tv açıp kafasına göre izliyor benim izlediğim kanalı değiştirmeye kalkıyor bunlar hep gıcıklığına eminimİnanki seni çok iyi anlıyorum. Ama herkes anlamıyor işte.
Araya mesafe koymak zorundasın. Yoksa ota b.ka karışırlar.
Çünkü seni kaale almıyorlar. Tek hatalı olduğun kısım bu. Kendini çok ezdirmissin. Hep susmuşsun.
Kayınvalide denen kişi en nihayetinde bir ölümlü. Bu kadar çekinmeye gerek yok. Sana en fazla ne yapabilir ki?
Ben bi mesafe koyabilsemEsin arkanda durur mu ne tepki verir bisey olsa ailesini mi tutar seni mi? Bence temizlik kadar cözmen gereken bi konu daha var o da kayinvalidenle arana mesafe koymak.
Hepsine yavaşa yavaş ve tek tek cevap vererek mesafe koyma işine başlayabilirsin.s
Kesinlikle çok ezdirdim kendimi ve şuan evde aldığımız nefese bile karışıyorlar. Kapıdan giriyo' sen ne pişirdin ki böyle kokuyo ' pişirdiğimde kuru fasulye kim olsa anlar. Sanki tuhaf değişik bişeymiş gibi. Her gün sorar sarımsak koksa der eviniz nasıl kokmuş. Bilmiyorum artık bilerek yaptıklarını düşünüyorum zaten beni bunaltmaktan zevk aldıklarını da hissediyorum. Ama nasıl mesafe koyucam bilmiyorum. ben hiç gitmiyorum evlerine. Görümce geliyor tv açıp kafasına göre izliyor benim izlediğim kanalı değiştirmeye kalkıyor bunlar hep gıcıklığına eminimkapıyı açmıyorum yarım saat sonra gene geliyor "heralde uyuyordunuuzz ' diyerek. Ama kararlıyım zaten taşmak üzereyim. Sonuçta evimiz niye ayrı. Eee sen yukardan aşağı iniyosun, benim izlediğimden sıkılıp değiştirmeye kalkıyosun. Ozaman git kendi evinde izle öyle değil mi ama? Sanki yalvaran var gel bizde otur diye. Yada evinde tv yok. Amaç beni sinir etmek..
Ben bi mesafe koyabilsem( eşim önceden çok düşkündü. Biz beraber yiyip içiyoduk maaşıda annesi alıyodu ayy çok kötü günlerdi. Onlardan yağ alırdım yağ mı içiyosunuz zaten yukarda yemiyomusunuz derlerdi. Sonra kavga dövüş ayrıldık ve ben hiç gitmemeye başladım. Bu sorun olmadı. Şimdide mesafeli olabilsem sorun olmaz ama ben nasıl yapıcam bilmiyorum.. ben gitmiyorum onlara ama onlar sürekli geliyor. Bu sefer işim varmış gibi başka odaya gidiyorum bundan da anlamıyolar. Kapiyi açmıyorum yatıyodunuz heralde diyolar.
Çok doğru hiiç çekinmiolar inan ki ne laflar ne sözler. Eşim bile onlara neler diyor bi duysanHepsine yavaşa yavaş ve tek tek cevap vererek mesafe koyma işine başlayabilirsin.
Kapıyı mı çaldı? Aralarsın hafifçe " müsait değilim, uyumak üzereyim, isim var" dersin cevaplarını beklemeden cat diye kapatırsın suratlarına. Hatta eşin evdeyken gelirlerse mesguluz siz anlamazsınız yaşınız küçük falan der gönderirsin.
Seyrettiğin kanalı değiştirirse " hayırdır ayşe, benim seyrettiğimi unuttum galiba " diyerek elinden alırsın, olur biter.
Bize yazdığın gibi onlara da söyle hiç çekinme. Onlar senin yüzüne karşı söylerken veya bunlari yaparken hiç cekiniyorlar mı?
s
Kesinlikle çok ezdirdim kendimi ve şuan evde aldığımız nefese bile karışıyorlar. Kapıdan giriyo' sen ne pişirdin ki böyle kokuyo ' pişirdiğimde kuru fasulye kim olsa anlar. Sanki tuhaf değişik bişeymiş gibi. Her gün sorar sarımsak koksa der eviniz nasıl kokmuş. Bilmiyorum artık bilerek yaptıklarını düşünüyorum zaten beni bunaltmaktan zevk aldıklarını da hissediyorum. Ama nasıl mesafe koyucam bilmiyorum. ben hiç gitmiyorum evlerine. Görümce geliyor tv açıp kafasına göre izliyor benim izlediğim kanalı değiştirmeye kalkıyor bunlar hep gıcıklığına eminimkapıyı açmıyorum yarım saat sonra gene geliyor "heralde uyuyordunuuzz ' diyerek. Ama kararlıyım zaten taşmak üzereyim. Sonuçta evimiz niye ayrı. Eee sen yukardan aşağı iniyosun, benim izlediğimden sıkılıp değiştirmeye kalkıyosun. Ozaman git kendi evinde izle öyle değil mi ama? Sanki yalvaran var gel bizde otur diye. Yada evinde tv yok. Amaç beni sinir
Ben bi mesafe koyabilsem( eşim önceden çok düşkündü. Biz beraber yiyip içiyoduk maaşıda annesi alıyodu ayy çok kötü günlerdi. Onlardan yağ alırdım yağ mı içiyosunuz zaten yukarda yemiyomusunuz derlerdi. Sonra kavga dövüş ayrıldık ve ben hiç gitmemeye başladım. Bu sorun olmadı. Şimdide mesafeli olabilsem sorun olmaz ama ben nasıl yapıcam bilmiyorum.. ben gitmiyorum onlara ama onlar sürekli geliyor. Bu sefer işim varmış gibi başka odaya gidiyorum bundan da anlamıyolar. Kapiyi açmıyorum yatıyodunuz heralde diyolar.
Çok teşekkür ederim evet bundan sonra öyle yapıcam . Çok yüz verdim tepeme çıktılar yardımlarını filanda istemiyorum beni rahat bıraksınlar tek isteğim bu. Direk yüzüne Tvyi filanda açma evinde de izleyebilirsin diyicem. Beraber yiyip içerken bana 1 saat tv izletmiyolardı fatura cok geliyomuşda . Tv yüzünden Ders çalışamıyoruz hakkımızı helal etmiyoruz bilmem ne diyorlardı. Evde başka oda yok sankii.. Geçen geldi tv açtılar bende inadına elektrikli süpürgeyi aldım elime süpürdüm evi genede gitmediler. Yüzüme 2 gülüp 1 gıcıklık yapıyolar resmen oyun oynuyolar ama bitti zaten bana nasıl nefret dolu olduklarını da biliyorum. Yardım filan bos amaç beni utandırmakPeki kapiyi acmadin yarim saat sonra yine geldi yine acma. Yine geldi yine acma. Görüştüğünüzde de sordugunda musait degildim de, veya moralim bozuktu yalniz kalmak istedim de. Islerim vardi de. Bir iki kavga etse de alışırlar.
Mesela geldi tv kanalini mi değiştirdi kumandayı al geri kendi izledigin kanali ac. Bisey derse X ciğim ben burayı izliyorum biraz saygili olur musun neden degistiriyosun de yumusak şekilde. Sonra o sert cevap verirse sen de sert cevap ver. Senin evinde de tv var de. Kaynanan ne pisirdin ne kokuyo dediginde duymazdan gel cevap verme. Veya kokabilir normal evde yemek pisiyor de. Böyle böyle o mesafe koyulur
Çok teşekkür ederim evet bundan sonra öyle yapıcam . Çok yüz verdim tepeme çıktılar yardımlarını filanda istemiyorum beni rahat bıraksınlar tek isteğim bu. Direk yüzüne Tvyi filanda açma evinde de izleyebilirsin diyicem. Beraber yiyip içerken bana 1 saat tv izletmiyolardı fatura cok geliyomuşda . Tv yüzünden Ders çalışamıyoruz hakkımızı helal etmiyoruz bilmem ne diyorlardı. Evde başka oda yok sankii.. Geçen geldi tv açtılar bende inadına elektrikli süpürgeyi aldım elime süpürdüm evi genede gitmediler. Yüzüme 2 gülüp 1 gıcıklık yapıyolar resmen oyun oynuyolar ama bitti zaten bana nasıl nefret dolu olduklarını da biliyorum. Yardım filan bos amaç beni utandırmak
benim arkadaşımda kv ile altlı üstlü oturuyorduÇok teşekkür ederim evet bundan sonra öyle yapıcam . Çok yüz verdim tepeme çıktılar yardımlarını filanda istemiyorum beni rahat bıraksınlar tek isteğim bu. Direk yüzüne Tvyi filanda açma evinde de izleyebilirsin diyicem. Beraber yiyip içerken bana 1 saat tv izletmiyolardı fatura cok geliyomuşda . Tv yüzünden Ders çalışamıyoruz hakkımızı helal etmiyoruz bilmem ne diyorlardı. Evde başka oda yok sankii.. Geçen geldi tv açtılar bende inadına elektrikli süpürgeyi aldım elime süpürdüm evi genede gitmediler. Yüzüme 2 gülüp 1 gıcıklık yapıyolar resmen oyun oynuyolar ama bitti zaten bana nasıl nefret dolu olduklarını da biliyorum. Yardım filan bos amaç beni utandırmak
Arkadaşım mutfak dolaplarını sildirmeyi falan misafir önüne bırakmayacaksın. Ayda bir yarım gün temizlikçi çağır. Sen yerleri süpür o peşinden silsin beyaz eşyaları çeksin, sen camları silerken o da bağlamış yağları temizler... o yarım gün çocukları kv bırak temizliğini yaptır otur. Böyle nereye kadar... hem kimsenin eline koz vermemiş olursun, kimseye minnetin olmaz.Kızlar benim 27 aylık kızım ve 4 aylık bi oğlum var. Tahmin edersiniz ki ev işleri hak getire. çoğu zaman yemek bile yapip yiyemiyorum. Kv gille altlı üstlüyüz onlardan da her zaman yardim isteyemem ama istersemde boş çevirmezler. Doğum yaptığımın ertesi gününden itibaren yardım etmelerine fırsat vermeden ayaklandim evimi temizledim kv sadece yemek yapıp getirdi. Başıma kaktıklari için istemedim.
Bugün kv nin akrabaları bebek görmeye gelecekti kv'mi aramışlar. (Doğum yaptığımdan beri gelen giden bitmedi zaten ve hepsi dedikoducu tipler.)
Kaynanam bana sabah geldi söyledi istersen bi kek kısır falan da yap acıkırlar hani evde temiz olsun çocuk dağıtmasin gibi şeyler söyledi tamam dedim. Yani kötü bişey demedi ve yumuşak söyledi. sonuçta ev pis olursa ben utanıcam gene. Kaldı ki ev çöplük gibi
Neyse sonra kv geldi gördü bebek durmuyor. Ben yapmaya çabalıyorum wc yi ozonladım felan ama gidemiyorum çocuğu bırakıp. Evin her tarafı pis mutfak yağ yerler toz yatak odasında giysiler yatağın üstünde dağ oluşturmuş. Buzdolabı mutfak dolapları zaten çöplükten beterDedim çocuklar sizde dursun bari oğlum zaten kucaktan indirdiğim an ağlamaya başlıyor. Gönderdim başladım temizliğe
Kv geldi ne yapacaksin bide aç gelirlerse kısır makarna salatası gibi bişeyler iyi olurdu dedi. Sen yap bende evini süpürürüm duygu da gelcek şimdi sana yardıma damlada çocuklara bakar yukarda dedi.
Neyse tamam dedim . Ben kek yaparken kv mutfağı süpürmeye gelince surati bi değişti. Masanın ayağı pis gibiydi. başladı burayada çay mı döktünüz böyle boydan boya baksana şuna , çöpün kenarı yağ olmuş( kabul ediyorum biraz fazla olmuştu,) uu burada nası yemek dökülmüş dedi bişey demedim döndü tekrar buraya yemek dökmüşsün nası yağ olmuş böyle vs dedi ters ters. Kendimi kötü hissettim silerim ben şimdi dökülmüştür dedim.
Görümce geldi sağolsun dolaplari sildi mutfağın. Baya yardım etti. Sonra İmalı imalı şu salonuda siliyim felan dedi tavırları da baya değişikti rahatsız oldum o halinden yaptığı iyiliği kafama vurur gibiydi. bende ben silerim salonu zaten bi iş kalmadi şunu şunu yapıcam sen git sağol tşklr dedim. Gülerek yapabilcen mi emin misin dedi bende çocuklar sizde nede olsa yaparım dedim.Sinuzit'im var yaşayan bilir baya artmış ıslak saçla gezdiğim için, bana dalga geçer gibi burnun mu tıkanmış ya senin burnundan konuşuyo gibisin diyor gülerek. Sinirim bozuldu.
Sonuç olarak kızlar moralim çok bozuldu. Sanki bişey bilmiyomuş yapamıyomuş pis bir insan gibi hissettim kendimi. Zaten evlenmeden önce ne yemek ne temizlik bi halt bildiğim yoktu hepte başıma kaktılar. Halbuki 9 aylık hamileyken perde taktım camekan duvar sildim her işimi yaptım tertemizdi evim(onlara beğendiremem gerçi). Şimdi ise evi bu kadar pis görmelerinden utandım da. Zaten çok saldım kendimi artık toplanıcam gerekirse gece bile temizliycem kalkıp evi. Üstten temiz görünsede içler çok fena dolaplar vs. Bugün üsttende pisti temizleyemedim cocuktan dolayi(( Ve kv bunu sadece bugün değil,hep yapıyor halıya bişey dökülmüş görse baksana bunuda dökmüş çocuk vs der.
Herkes mi böyle? Altlı üstlü oturunca bunlar kaçınılmaz oluyor evet ama kaynanam karşı komşuya bile karışan bi kadın.. gidip evin pis demez ama herşeyine karışır şunu şöyle böyle yap diye akıl verir. Kendi kızına fazlasıyla yapar. Ama bazen bana sırf bunaltmak için sürekli akıl verdiklerini düşünmeye başladım çünkü sevmediğimi biliyolar Ama ısrarla akıl veriyolar. Zor bi kaynanaya sahibim zaten bunlarda tuzu biberi oluyorofff içim çok daraldı modum acayip düştü yazmak istedim
Benim babaannem 76 yaşında ve tek başına yaşıyor. Kimsede kalmayı asla kabul etmiyor. Ben şimdi ki insanlara bakıyorum 50 yaşında, gezip tozuyor ama tutturuyor oğlmla yaşayacağım.Eski insanlar daha bir zarifti sanki
Biz küçükken rahmetli anannem yeni doğan bebekli eve gitmemize izin vermezdi
Çocuktan çocuğa çabuk geçer hastalık diye
Biz özenirsek biraz büyüyünce görürsünüz derdi
Ne yeni evlinin ne bebeğin kırkı çıkmadan evlerine gitmezdi
Onda da ev sahibi haber verir şu gün müsaitim derse giderdi
Hoş sadece rahmetli anannem değil bir çok kişi buna dikkat ederdi
Şurada okuduğum konulara şok oluyorum bu yüzden
Yok balayına bende geleceğim diye tutturan görümceler yok evin kapısının önünde biz yemeğe geldik diye arayan misafirler
Yok lohusa evinde gelinden her gün yemek bekleyen kayınpederler
Bu konuda gideceği ev sahibini değil kaynanayı arayan misafirler
Buna bende sinir olurdum açıkçası sınır mınır kalmamış
Elbette cocuklarla zordur benimde 3 çocuğum var 2.5 yaşında ikizler ve 7 aylık bebek ama onlar uyurken ya da oynarken her şeyi halletmeye çalışıyorum olmadı gece yapıyorum esimde zaten çocuklardan beter bende bekarken bir şey bilmiyordum ama iş başa düştü mü her şeyi de öğrendim eğer anlattığın gibiyse kusura bakma canım ya kv haklı sen biraz daha özen göster çocuğu kucağında taşıma alistirmissin demekKızlar benim 27 aylık kızım ve 4 aylık bi oğlum var. Tahmin edersiniz ki ev işleri hak getire. çoğu zaman yemek bile yapip yiyemiyorum. Kv gille altlı üstlüyüz onlardan da her zaman yardim isteyemem ama istersemde boş çevirmezler. Doğum yaptığımın ertesi gününden itibaren yardım etmelerine fırsat vermeden ayaklandim evimi temizledim kv sadece yemek yapıp getirdi. Başıma kaktıklari için istemedim.
Bugün kv nin akrabaları bebek görmeye gelecekti kv'mi aramışlar. (Doğum yaptığımdan beri gelen giden bitmedi zaten ve hepsi dedikoducu tipler.)
Kaynanam bana sabah geldi söyledi istersen bi kek kısır falan da yap acıkırlar hani evde temiz olsun çocuk dağıtmasin gibi şeyler söyledi tamam dedim. Yani kötü bişey demedi ve yumuşak söyledi. sonuçta ev pis olursa ben utanıcam gene. Kaldı ki ev çöplük gibi
Neyse sonra kv geldi gördü bebek durmuyor. Ben yapmaya çabalıyorum wc yi ozonladım felan ama gidemiyorum çocuğu bırakıp. Evin her tarafı pis mutfak yağ yerler toz yatak odasında giysiler yatağın üstünde dağ oluşturmuş. Buzdolabı mutfak dolapları zaten çöplükten beterDedim çocuklar sizde dursun bari oğlum zaten kucaktan indirdiğim an ağlamaya başlıyor. Gönderdim başladım temizliğe
Kv geldi ne yapacaksin bide aç gelirlerse kısır makarna salatası gibi bişeyler iyi olurdu dedi. Sen yap bende evini süpürürüm duygu da gelcek şimdi sana yardıma damlada çocuklara bakar yukarda dedi.
Neyse tamam dedim . Ben kek yaparken kv mutfağı süpürmeye gelince surati bi değişti. Masanın ayağı pis gibiydi. başladı burayada çay mı döktünüz böyle boydan boya baksana şuna , çöpün kenarı yağ olmuş( kabul ediyorum biraz fazla olmuştu,) uu burada nası yemek dökülmüş dedi bişey demedim döndü tekrar buraya yemek dökmüşsün nası yağ olmuş böyle vs dedi ters ters. Kendimi kötü hissettim silerim ben şimdi dökülmüştür dedim.
Görümce geldi sağolsun dolaplari sildi mutfağın. Baya yardım etti. Sonra İmalı imalı şu salonuda siliyim felan dedi tavırları da baya değişikti rahatsız oldum o halinden yaptığı iyiliği kafama vurur gibiydi. bende ben silerim salonu zaten bi iş kalmadi şunu şunu yapıcam sen git sağol tşklr dedim. Gülerek yapabilcen mi emin misin dedi bende çocuklar sizde nede olsa yaparım dedim.Sinuzit'im var yaşayan bilir baya artmış ıslak saçla gezdiğim için, bana dalga geçer gibi burnun mu tıkanmış ya senin burnundan konuşuyo gibisin diyor gülerek. Sinirim bozuldu.
Sonuç olarak kızlar moralim çok bozuldu. Sanki bişey bilmiyomuş yapamıyomuş pis bir insan gibi hissettim kendimi. Zaten evlenmeden önce ne yemek ne temizlik bi halt bildiğim yoktu hepte başıma kaktılar. Halbuki 9 aylık hamileyken perde taktım camekan duvar sildim her işimi yaptım tertemizdi evim(onlara beğendiremem gerçi). Şimdi ise evi bu kadar pis görmelerinden utandım da. Zaten çok saldım kendimi artık toplanıcam gerekirse gece bile temizliycem kalkıp evi. Üstten temiz görünsede içler çok fena dolaplar vs. Bugün üsttende pisti temizleyemedim cocuktan dolayi(( Ve kv bunu sadece bugün değil,hep yapıyor halıya bişey dökülmüş görse baksana bunuda dökmüş çocuk vs der.
Herkes mi böyle? Altlı üstlü oturunca bunlar kaçınılmaz oluyor evet ama kaynanam karşı komşuya bile karışan bi kadın.. gidip evin pis demez ama herşeyine karışır şunu şöyle böyle yap diye akıl verir. Kendi kızına fazlasıyla yapar. Ama bazen bana sırf bunaltmak için sürekli akıl verdiklerini düşünmeye başladım çünkü sevmediğimi biliyolar Ama ısrarla akıl veriyolar. Zor bi kaynanaya sahibim zaten bunlarda tuzu biberi oluyorofff içim çok daraldı modum acayip düştü yazmak istedim