Her kv böyle mi yoksa biz çok mu haşır neşiriz..

Bende 17 ay arayla 2 çocuk büyüttüm kimse gelip evimi temizlemedi. Kv çayını döktü ayy neyse şekersiz leke olmaz deyip rahatına bakıp birde sık sık yemekli gelen insanlardı. Benim evimi temizleyecek yemeğime yardım edecek bense şikayet edecem ..asla.

isini bilmiyon aende dalgayabvur zaten emin ol cocukla zor oldugunu anliyorlar bak bnde de 4 cocuk var yeni dogum yaptim bagzen temizligi gece yapiyorum sakin oldugu zamn hemen yemeklere girisiryorum evim dip kose her gun temizleyemiyorum ama duzenli temiz tutmya calisiyorum zamnla sende pratikleseceksin

Herşey bir tarafa o kadar pis evde iki çocuk yaşıyor. Tama dağınıklık olur herşey pürü pak olmaz ama bahsettiğiniz kadarı da çok fazla.

İki küçük çocukla esinizin size yardım etmesi lazım. Temizlik içinde, yemek içinde. Temizlik işini haftasonu dönüşümlü olarak yapabilirsiniz, biriniz çocuklarla ilgilenir biriniz temizlik yapar. Temizlik için yardım alın imkânınız varsa ama bu temizlik işini çözüm bulun mutlaka.

Benim kaynana şimdiye kadar kalkıp 1 bardak su almamıştır.
3 yaşına geldi çocugum 1 kere bile bırakmadım çünkü bilmiyor çocugumun huyunu suyunu.
Bence şükret.

Zor olabilir iki tane küçük çocuk
Haftada bir gün genel temizlik yapın cam silme banyo temizligi ayna silme gibi
Tabi yemekten sonra yenen bulasıkları filan o gün içinde kaldırın elden çocukların oyuncakları oyun bitince hemen kaldırın birikmesin hergün evinizi havalandırın süpürme konusunda ise iki günde bi süpürün evi
Olmadı yardımcı bi abla ile bahsettigim genel temizligi beraber yapın kv bana ima yapti diyorsanız
Onun dışında hergün temizlik delisi de olmayın kadının biri her gün banyoyu siliyordu.
Yok böyle bir şey ya gerçekten tamam temiz olunurdu biraz abartı
Kendinizi de unutmayın yani
Ayrıca beni yemek yapmayı bilmedigimi bilerek aldı vs.demişsiniz.
Bakın siz yemek yarısmasında vs.degilsiniz evliliginiz iki yılı gecmiştir. Kendiniz ogrenmişsinizdir bir şeyler yapmayı kimseyi ilgilendirmez bu durum.
Yemek yapmak ve temizlik yapmak bence övünülcek bir şey degil gunluk şeyler bunlar tabi yarişmada degilseniz
O yüzden sinir olurum mesela bi yemek hakkında ben daha iyi yaparım söylemlerine falan

Sizde yağ o kadar birikene kadar beklemeyın nasılsa sıkısınca bakıyolarmıs haftada bır gun cocukları onlara bırakın evınızı temızleyın ıkı cocugunuz var hijyenik değil bikere buzdolabınız pismiş ordan nasıl yemek yapıp yedırıyorsunuz cocuklarınıza kendınız nasıl yıyıuorsunuz. Ayların kırı pısı ıkı saatte arınır mı ıkı saatte kırlenmedı kı bı sılıp supurunce temız gozuksun. Ozaman tabı utanırsınız barız gorunen pıslıkten. Benımde 4aylık oglum var ve ınanılmaz huysuz bır bebek önüme baglayıp ev supuruyorum yemek yapıyorum uyuyunca da banyoları tuvaletlerı temızlıyorum. Sız ıse halılarınızı yıkatmaya vererek baslayın sonra cam kapı koltuk banyo bır gune. Sonrakı fırsatınızda da dolap ıclerını halledersınız. Yanı yag baglamıs mutfagınızı goren ordan yıyıp ıcmez elbette kaynanana kızamadım ne guzel en azından yardıma gelmıs

Sizin ev mikrop yuvası olmuş 2 çocuğa olmaz ki öyle öğrenci evinde değilsiniz. Eşiniz de mi rahatsız olmuyor? Laf ettiler filan demeyin temizledikleri için teşekkür edin. Pismişim gibi davrandılar diyorsunuz ama zaten pissiniz kendiniz de yazmışsınız. Niye alınıyorsunuz ki..

Tabi bakın sizde kabul ediyorsunuz. Bir saat de isterseniz çok ii yaparsınız. İstemek önemli, gerisi bahane, dost acı söyler alınma arkadaşım. Çocuklar açısından hijyen kısmı çok önemli.
Eşiniz çocuklarla ilgilendiği her fırsatta ev işinizi yaparsınız.
Kk ya telefonla giriyorsunuz değil mi, sosyal medya da kullanıyorsunuz muhtemelen, aşırı zaman alıyor bu mecralar. Sınır getirmek şart, kendimden biliyorum :)

Birde kan tahlili verin siz, doğum yaptınız demir eksikliği vs vardır yüksek ihtimal, o da böyle bezginlik yapar

valla aynısı içimden geçiyordu ,

Çok takılacak bir durum yok sen biraz bunalmissin belkide ondan moralin bozuldu gelen giden de bitmemiş kendine zaman ayiramamissin belkide ondan kötü hissettin üzülme altli ustlu olunca böyle durumlar oluyor

kimseye temızlemeye yardıma gelmek zorunda değildi.. kendniz söyledinz kendmı saldım diye demekki salmamak gerekıyorms..
o zaman çocuklara bakmasını istiyip direk siz eve girişseydnz kimseye yardıma istemeseydinz yada isteselerde siz çocuklara bakın yeter deseydnz..
altlı ustu oturmann +ları da -leri de vardır bu değişir. Kimisi yapar idare eder görmezden duymazdan gelir yurutr hatta durumu kendi işine cevırır bu en guzeli..
ben mesela yapamam bu yuzden nişanlmdan her 2 tarafa uzak istedim arada mesafe kalsn saygı kalsın..
bizde abimlerle altlı ustu oturuyoruz. misafr gelineceği zaman her 2 tarafa yardımlaşma olur ama karşılıklı oluyo.. Annem karışmaz yengeme halam karışır daha çok (halamda bizle yasıyor) hatta herseylerine söylenr tam bir görumce + kaynana ama annem pek sayılmaz halam sayılır .. halam biraz maddi destek verdiği için daha çok faturalarnı fln öduyo cocukların ihtiyaçlarını karsılıyo ondan halam laf etse de ses etmez yengem.. Annemde kendi halinde .. ben kendı halimdeyım evden işe işten eve haftada 1 görurum yada görmem yengemle abim..
kısacası işi kendnize çevirin.. ama yukarda okudugum kadarıyla pek bi durum sezemedim.. görumcem imaa etmiş dedinz mesela aynı cumleyı kızkardesnz söyleseydi aynı dusunurmuydunuz ??

O zaman yardım istemeyecek
Zaten istemedim ki kendileri geldi
İyi de konu sahibi yardım istememiş ki, kendileri yardım etmişler. Sonra da başakakmak gibi olmuş.
Bu durumda nasıl konu sahibine yükleniyorsunuz anlamıyorum
Evet kesinlikle ben istemedim. Ben onların huyunu bildigim için doğum yapip geldiğim gün elime süpürgeyi aldım onlar gelmeden evi süpürdüm sildim tahmin ettiğim gibi geldiler baktılar ben kendim yapiyorum bişey demeden çıkıp gittiler dünde gelip kendisi süpürgeyi aldı ben yapiyim sen yiyecekleri hallet dedi çünkü vaktimiz azdı kendisi kabul etmiş misafiri de . Gerçi bugün gelmeyin de demez kimseye

Yardım etmeseydiler ne yapmayı düşünüyordunuz acaba

27 aylık nedir ? Neden çocuğun yaşını yazmak yerıne 12 aylık 20 aylık 35 aylık vs derler hiç anlamıyorum itici oluyor

laf söylerler tabiki yardımcı oldukları için sizde bir şey diyemezsiniz. Evin baya pis ve dağınık olduğunu kendinizde kabul etmişsiniz zaten onlar deyince neden alındınız ki

Evinin durumunu kendin bile ifade etmişsin. Sagolsun yıne temızlemısler bırakta o kadar soylesınler yani haklılar.benimde bir kızım var bebekken asla durmazdı sureklı emmek ve kucak ısterdi ama evim senin dedigin raddeye hıc gelmedi :/ üstelik senin üst katında gorumcen ve kaynana var. Haftada bır kere dahi olsa bir kac saatlıgıne sızr gelıp cocuklara baksalar (yukarı cıksınlar ıstemıyosan dıye) evin temiz olur.

valla evim o şekil olduğunda kayınvalidemden ziyade annem der hatta baya söylenir.
kayınvalideniz kötülüğünden söylememiş öyle olsa yardım da etmezdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…