• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gün et ya da tavuk yemek??

Uff canım et istedi ya🤪 et severim ben. Abartma olmasa sabahta yiyebilirim🤣 eşim oğlumu dinliyordum bir süre, istediklerini yapınca az et ürünü tüketmişiz ki b12 ve demirim düşmüş. Herşeyi unutuyorum.

Sebze de yerim.

Arada farklı şeyler de yemeli ama birden olmaz o. Yavaş yavaş alıştırsanız …

Mesela canım çikolata istedi geçen. Gitmiş 900 tl ye çikolata almış. Bir de peynir al bana dedim 4 çeşit almış. Mutfak harcama tutkusu var. Ama eşya desem burun kıvırır. Kendine de almaz telefonu 7 yıllık. Ayakkabısı 2 yıllık 😂
Boğazdan kısmıyor, diğer şeyler gereksiz geliyor o zaman.

Koltuk takımı değiştirmek istiyorsunuz da kaç yıllık evlisiniz ki? Salon 15 yıllık da bizim, oğlan iyice üstünde tepinsin sonra değiştireceğiz🤣 oturma odası da 10 yıllık. İlk oturma grubum çökmüştü de ondan değiştirdik🤣

temizlikçi gereksiz ev eşyası fuzuli der.
temizlik yapar mi peki? eger yapmazsa nereden biliyor fuzuli oldugunu?
bjraz birak evi b.k götürsün de anlasin evin nasil temizlendigini. simdilik ucretsiz hizmetciisi hem temizlik hem yemek yapıp hem de maasini eve harcayınca yeni ve pahali hizmetciye ihtiyaç duymuyordur

Mesela canım çikolata istedi geçen. Gitmiş 900 tl ye çikolata almış. Bir de peynir al bana dedim 4 çeşit almış. Mutfak harcama tutkusu var. Ama eşya desem burun kıvırır. Kendine de almaz telefonu 7 yıllık. Ayakkabısı 2 yıllık 😂
Adam tam benim kafada 😂😂😂 Burda dengeli beslenme bütçesi acikladigim için defalarca linclenmisligim var , "her gün et mi yenir, mutfağa bu kadar harcanır mi? abartma blabbla" diye...Yenir abi, bigun kuzu, bigun dana, birgün hindi, bigun balık yenir, her gun bir porsiyon yenir, yenmelidir. Evde çocuk varsa Beslenme -barinma- egitimden kısılmaz... Bırakın o mutfağa harcasin siz de yettiği kadar eşya alın.

Bir ara ben de et yemeyi bıraktım, ferritin demir b12 o kadar düşmüş ki kendimi toparlayana kadar aylar geçti ignelerle haplarla. Gene de çok yiyemiyorum her kontrolde biri düşmüş oluyor

Adam tam benim kafada 😂😂😂 Burda dengeli beslenme bütçesi acikladigim için defalarca linclenmisligim var , "her gün et mi yenir, mutfağa bu kadar harcanır mi? abartma blabbla" diye...Yenir abi, bigun kuzu, bigun dana, birgün hindi, bigun balık yenir, her gun bir porsiyon yenir, yenmelidir. Evde çocuk varsa Beslenme -barinma- egitimden kısılmaz... Bırakın o mutfağa harcasin siz de yettiği kadar eşya alın.
Günde 1 porsiyon yemediği aşikar yalnız söz konusu kocanın 😅
Ve tabii ki çok abartı, asla sağlıklı değil.

Sağlıklı olduğunu söyleyenler kendi porsiyonları kadar düşündüler bence.

Kızlar eşimle 2 miz çalışıyoruz. Neyse ev borcumuz var. 1 tane de çocuk. Ben elbise vs alırım. Ama çok büyük harcamam yok. Eşim eve temizlikçi almaz müsrif görür. Eşyamız idare eder. Aldıklarımızı da bir sürü söylerim zorla aldırırım. Eşim de dişini sık borç bitsin vs. Ama yemeğe gelince kahvaltı yemez. Sade yemek yemez. Makarna yemez. Çorba içmez. Vee etsiz hiç bir şey asla yemez. Şuan eksi 15 deyiz. Her gün 500 tl ye tavuk ya da et yiyor. Tm yanında bende yiyorum ama çok az. Çünkü olmasa da olur.Arada yemiyorum. Ama o acımaz gider kilo kilo alır yer. Tm yesin tabiki yicek ama bu kadar borç varken ben her şeyde fedakarlık yaparken üstüne eksideyiz her ay. Kaşıkla et yiyor artık. Yesin tabi ama her gün her gün olur mu sizce kızlar? Ben mi yanlış düşünüyorum.?Bir de 5 dkklk yere bile araba ile gider. Ha beni de bırakır alır vs ama bunlardan kısmayıp temizlikçi gereksiz ev eşyası fuzuli der.
Temizlikçi çağırmıyor peki temizliğe yardım ediyor mu?

Günde 1 porsiyon yemediği aşikar yalnız söz konusu kocanın 😅
Ve tabii ki çok abartı, asla sağlıklı değil.

Sağlıklı olduğunu söyleyenler kendi porsiyonları kadar düşündüler bence.
Zaten çalışan insan günde tek öğünü evde yer, hadi ramazandan ramazan'a sahur dahil 2 öğün olsun, adam bütün gün evde oturup kuzu budu dişleyerek TV seyretmiyorsa sağlıksız bir durum yok aslında.

Zaten çalışan insan günde tek öğünü evde yer, hadi ramazandan ramazan'a sahur dahil 2 öğün olsun, adam bütün gün evde oturup kuzu budu dişleyerek TV seyretmiyorsa sağlıksız bir durum yok aslında.
1 kilo yediğini yazmıştı sanki bir yerde.
Normal yediğinden bahsetmemiş ki, yoksa niye konu açsın.

Eee doğrusunu yapıyor. Sağlık için her gün et yemek lazım. Kocan 80ine kadar hayvan gibi yaşar, sen 60da kemik erimesine yakalanırsın hastane hastane gezerken keşke ben de yeseydin dersin.

Yemeğini ye, temizlikçini çağır, sen yemezsen beriki öküz gibi oturur senin kıstığın parayı bir öğünde yer. Yorumum bu kadar.
Cherry sen öyle diyorsun ama biliyorsun burda beslenme uzmanları haftada bir kez et yiyin diyorlar. Benim isim yemek hazırlamak ve DGE ye göre kişi başı haftalık et tüketimi 300 gram sanırım. Buna kahvaltıda yenilen sucuk salam da dahil.

Sanırım dünya kaynakları tükeniyor diye böyle bir yöntem uyguluyorlar.

Ama doktorlara göre de bu kadar çok et tüketmek zararlı.

Ben tam olarak hangisi dogru bilmiyorum. Vücudumu dinliyorum ben, canım çok isterse et alıyorum vücut istiyor diye.

Bu kadar et yerse proteinli beslenmekten gut hastası olacağını söyleyin ve sizde onun etine karışın. Teyzem et yemekten gut hastası. Doktor bırak eti yumurtayı bile yemeyeceksin diyor.

Cherry sen öyle diyorsun ama biliyorsun burda beslenme uzmanları haftada bir kez et yiyin diyorlar. Benim isim yemek hazırlamak ve DGE ye göre kişi başı haftalık et tüketimi 300 gram sanırım. Buna kahvaltıda yenilen sucuk salam da dahil.

Ben tam olarak hangisi dogru bilmiyorum. Vücudumu dinliyorum ben, canım çok isterse et alıyorum vücut istiyor diye.
Her şeyin fazlası zarardır

Ben yemenin içmenin lafının yapılmasına hele de kaşıkla yiyor denilmesine utanırım. Temzilik için birinin gelmesi ve yeme işi aynı mı? Ya da kıyafet aynı mı? Mantığın yanlış.
Ama yürüme mesafesindeki yerlere bile araçla gitmesi. Keyfi araç kullanımı olmamalı onu söyleyebilirsin.

😂😂😂 ben et yemiyorum demek hastane hastane gezecem ilerde. Saka bi yana et yemek o kadarda saglikli oldugunu sanmiyorum arastirin derim
Evet maalesef gezeceksin ;) örnekleri bolca bence sende bir araştır ister hoşunuza gitsin ister gitmesin hayvansal gıda almak zorundayız özellikle kadınlar belli bir yaştan sonra

Hayvan yetiştiriciliği ile kaynakların hızla tükenmesi arasındaki ilişkiyi öğrendiğimden beri ete bakışım farklılaştı.
Zaten her gün yemenin gerekli olduğunu düşünmedim hiç.

Ana konuda doğulu bir erkek kafasında olduğumu öğrendim. Pek çoğunuz benimle ayrı fikirdesiniz. Benim için de her gün protein tüketmek, iyi/sağlıklı/dengeli beslenmek ne giydiğmizden, nereye gittiğimizden önemli. Hele temizlikçi gelmesi ile asla mukayese edemem, tabi ki et almak. Bence beslenme barınmadan sonraki ikinci madde. Kafamızı sokacak evden sonra mandalina, kıyma geliyor.
Ben de kesinlikle bu konuda size katılıyorum. Maaşımın büyük bir kısmını yemek için harcıyorum. Koltuklarim 18 yıllık , kirilana kadar kullanırım. Ahşap eşyaları ve kiyafetlerimin çoğunu ikinci el alırım. Bozulmadan yeni eşya almam ama gezmek de önemli benim için. Gezmek derken otel tatili değil dağ tepe gezip bulunduğun yeri keşfetmek anlamında.

1 kilo yediğini yazmıştı sanki bir yerde.
Normal yediğinden bahsetmemiş ki, yoksa niye konu açsın.
Ben o bir kg ı üç kişi tüketiyorlar gibi hesapladım. Kişi başı günde 300 Gr et, balık çok değil , hele ki gelişim çağındakiler, spor yapanlar veya kas gucuyle çalışan insanlar için ...

Hayvan yetiştiriciliği ile kaynakların hızla tükenmesi arasındaki ilişkiyi öğrendiğimden beri ete bakışım farklılaştı.
Zaten her gün yemenin gerekli olduğunu düşünmedim hiç.
Kesinlikle haklısınız. O hayvanları beslemek için yağmur ormanları kesilip yerine soya ekiliyor. Hayvan besini için kullanılan araziler aç insanlari doyurmaya yetecek miktarda.

Ülkemizde meralar tükenmis durumda. Aşırı otlatmak doğanın dengesini bozuyor. Bilinçli tüketmek boynumuzun borcu bana kalırsa.

Back
X