Her gün et ya da tavuk yemek??

Uff canım et istedi ya et severim ben. Abartma olmasa sabahta yiyebilirim eşim oğlumu dinliyordum bir süre, istediklerini yapınca az et ürünü tüketmişiz ki b12 ve demirim düşmüş. Herşeyi unutuyorum.

Sebze de yerim.

Arada farklı şeyler de yemeli ama birden olmaz o. Yavaş yavaş alıştırsanız …
 
Boğazdan kısmıyor, diğer şeyler gereksiz geliyor o zaman.

Koltuk takımı değiştirmek istiyorsunuz da kaç yıllık evlisiniz ki? Salon 15 yıllık da bizim, oğlan iyice üstünde tepinsin sonra değiştireceğiz oturma odası da 10 yıllık. İlk oturma grubum çökmüştü de ondan değiştirdik
 
temizlikçi gereksiz ev eşyası fuzuli der.
temizlik yapar mi peki? eger yapmazsa nereden biliyor fuzuli oldugunu?
bjraz birak evi b.k götürsün de anlasin evin nasil temizlendigini. simdilik ucretsiz hizmetciisi hem temizlik hem yemek yapıp hem de maasini eve harcayınca yeni ve pahali hizmetciye ihtiyaç duymuyordur
 
Adam tam benim kafada Burda dengeli beslenme bütçesi acikladigim için defalarca linclenmisligim var , "her gün et mi yenir, mutfağa bu kadar harcanır mi? abartma blabbla" diye...Yenir abi, bigun kuzu, bigun dana, birgün hindi, bigun balık yenir, her gun bir porsiyon yenir, yenmelidir. Evde çocuk varsa Beslenme -barinma- egitimden kısılmaz... Bırakın o mutfağa harcasin siz de yettiği kadar eşya alın.
 
Bir ara ben de et yemeyi bıraktım, ferritin demir b12 o kadar düşmüş ki kendimi toparlayana kadar aylar geçti ignelerle haplarla. Gene de çok yiyemiyorum her kontrolde biri düşmüş oluyor
 
Günde 1 porsiyon yemediği aşikar yalnız söz konusu kocanın
Ve tabii ki çok abartı, asla sağlıklı değil.

Sağlıklı olduğunu söyleyenler kendi porsiyonları kadar düşündüler bence.
 
Temizlikçi çağırmıyor peki temizliğe yardım ediyor mu?
 
Günde 1 porsiyon yemediği aşikar yalnız söz konusu kocanın
Ve tabii ki çok abartı, asla sağlıklı değil.

Sağlıklı olduğunu söyleyenler kendi porsiyonları kadar düşündüler bence.
Zaten çalışan insan günde tek öğünü evde yer, hadi ramazandan ramazan'a sahur dahil 2 öğün olsun, adam bütün gün evde oturup kuzu budu dişleyerek TV seyretmiyorsa sağlıksız bir durum yok aslında.
 
1 kilo yediğini yazmıştı sanki bir yerde.
Normal yediğinden bahsetmemiş ki, yoksa niye konu açsın.
 
Cherry sen öyle diyorsun ama biliyorsun burda beslenme uzmanları haftada bir kez et yiyin diyorlar. Benim isim yemek hazırlamak ve DGE ye göre kişi başı haftalık et tüketimi 300 gram sanırım. Buna kahvaltıda yenilen sucuk salam da dahil.

Sanırım dünya kaynakları tükeniyor diye böyle bir yöntem uyguluyorlar.

Ama doktorlara göre de bu kadar çok et tüketmek zararlı.

Ben tam olarak hangisi dogru bilmiyorum. Vücudumu dinliyorum ben, canım çok isterse et alıyorum vücut istiyor diye.
 
Bu kadar et yerse proteinli beslenmekten gut hastası olacağını söyleyin ve sizde onun etine karışın. Teyzem et yemekten gut hastası. Doktor bırak eti yumurtayı bile yemeyeceksin diyor.
 
Her şeyin fazlası zarardır
 
Ben yemenin içmenin lafının yapılmasına hele de kaşıkla yiyor denilmesine utanırım. Temzilik için birinin gelmesi ve yeme işi aynı mı? Ya da kıyafet aynı mı? Mantığın yanlış.
Ama yürüme mesafesindeki yerlere bile araçla gitmesi. Keyfi araç kullanımı olmamalı onu söyleyebilirsin.
 
ben et yemiyorum demek hastane hastane gezecem ilerde. Saka bi yana et yemek o kadarda saglikli oldugunu sanmiyorum arastirin derim
Evet maalesef gezeceksin örnekleri bolca bence sende bir araştır ister hoşunuza gitsin ister gitmesin hayvansal gıda almak zorundayız özellikle kadınlar belli bir yaştan sonra
 
Hayvan yetiştiriciliği ile kaynakların hızla tükenmesi arasındaki ilişkiyi öğrendiğimden beri ete bakışım farklılaştı.
Zaten her gün yemenin gerekli olduğunu düşünmedim hiç.
 
Ben de kesinlikle bu konuda size katılıyorum. Maaşımın büyük bir kısmını yemek için harcıyorum. Koltuklarim 18 yıllık , kirilana kadar kullanırım. Ahşap eşyaları ve kiyafetlerimin çoğunu ikinci el alırım. Bozulmadan yeni eşya almam ama gezmek de önemli benim için. Gezmek derken otel tatili değil dağ tepe gezip bulunduğun yeri keşfetmek anlamında.
 
1 kilo yediğini yazmıştı sanki bir yerde.
Normal yediğinden bahsetmemiş ki, yoksa niye konu açsın.
Ben o bir kg ı üç kişi tüketiyorlar gibi hesapladım. Kişi başı günde 300 Gr et, balık çok değil , hele ki gelişim çağındakiler, spor yapanlar veya kas gucuyle çalışan insanlar için ...
 
Hayvan yetiştiriciliği ile kaynakların hızla tükenmesi arasındaki ilişkiyi öğrendiğimden beri ete bakışım farklılaştı.
Zaten her gün yemenin gerekli olduğunu düşünmedim hiç.
Kesinlikle haklısınız. O hayvanları beslemek için yağmur ormanları kesilip yerine soya ekiliyor. Hayvan besini için kullanılan araziler aç insanlari doyurmaya yetecek miktarda.

Ülkemizde meralar tükenmis durumda. Aşırı otlatmak doğanın dengesini bozuyor. Bilinçli tüketmek boynumuzun borcu bana kalırsa.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…