• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her gün et ya da tavuk yemek??

Evet doğru kıyafet spor almaz. Daha ben ona aldım 4 5 defa. 2 3 ayda halı saha. Onun dışında evde sürekli. Et yemesine de gerçekten bir şey demedim tabiki yesin içsin ama bu ara ev borcu taşınma çocuk çok sıkıştık. Azıcık düşünmesi lazım dedim.
Kız daha ne kadar düşünecek adam? Lokmalari batmasa burda bu kadar yerin dibine sokmazdin, sabahtan beri neler dedi millet arkasından....

Ay kendi biraderim olsa bu kadar üzülürdüm kötü gelin elindeki haline, içim parçalandı yemin ediyorum... Allah iyilerle karşılaştırsın, ne diyeyim.

Gebelikte tansiyonum düşüyordu. Bir de duş alınca ekstra zorlanıyordum. Özellikle son aylarda kilo çok aldım. O da yıkıyordu. Bir de sezeryan sonrası 4 5 defa yıkadı. Ben sezeryan sonrası eğilemiyordum bir süre. Bence çoğu kişi böyledir.
Gebelikte tansiyon problemi olup 25 kilo almış biri olarak hiç başkasının yıkamasına ihtiyaç duymadım. Sezaryen de oldum, bence çoğu kişi böyle değil. Siz fazla nazlıymışsınız. Aferin ama köpek edin böyle erkolara acımak yok skdkdkkd

Valla o erkek atamaz zaten ailesi yardım etmemiş ev geçimi onda bir de ben o kadar destek çıkıyorum ona. Atsa kabul etmem zaten söylemiştim bunu. Ama eşimin ailesi diğer 2 kardeşine ev verdi eşya yaptı. Bize hiç bir şey yapmadı. Eğer eşit davransalardı onlara da hediyeydi harçlıktı karışmazdım. Benim aile okuttu hepsini fakirler.
O erkek atamaz diye bir şey yok. Siz atıyorsanız o da atar.
Ayrıca kardeşiniz de sizin eve geliyormuş. O durum da sakat bu arada. Eşiniz istiyor mu bakalım. Ben olsam eşimin kardeşini 4 sene evde istemem.

Ay pastırmasız kahvaltı yapmayan birini biliyorum bende. Arkadaşımın babasıydı bu adam,öyle zengin falan da değillerdi ama babaya o pastırma illaki alınırdı. Çocukları ,eşi yer miydi sanmıyorum güç yetirebildiklerini ama adam sorun çıkarıyordu evde pastırma yoksa. Çok bencil olduğunu düşünüyorum bu adamın ben. Eşinin çocuklarının boğazından kısıp kendine her sabah pastırma aldırması bencillik.
Eşiniz bana bu adamı hatırlattı.
Tabi ki et yesin,erkekler zaten eti sebzeye, bakliyata tercih ediyor genelde ama dengeli beslenmek gerek. Ayrıca borca girip et almak mantıklı değil. Haftada 2 yersin hadi 3 yersin ama her akşam olmaz sizin durumunuzda.

Onu ben de seviyorum ama farklı bir formatta tüketiyorum. Çok sağlıklı diyorlar böyle füme ürünlere, bir de hafif geliyor bana normal balık yemek yerine ondan eksiklerimi gideriyorum. Gerci ben günde 2 öğün yediğim için ilk öğünüm 12 gibi oluyor zaten tuhaf kaçmıyor 😅

Gebelikte tansiyon problemi olup 25 kilo almış biri olarak hiç başkasının yıkamasına ihtiyaç duymadım. Sezaryen de oldum, bence çoğu kişi böyle değil. Siz fazla nazlıymışsınız. Aferin ama köpek edin böyle erkolara acımak yok skdkdkkd
Hanımefendi bilip bilmeden konuşmayın ben bir bebeğimi kaybetmiştim bu da çok riskliydi çok zor geçiyordu dr sadece lavaboya git dedi. Bir de son 3 ayda risk vs kalmayınca işe gidiyordum o ara eşim arabayı vurdu arabayı satmak zorunda kaldık yürüyerek gidiyordum. O da destek çıkıyordu. Her şey karşılıklı. İstesem izne de ayrılırdım.

Yani eşiniz öyle yiyorsa yapacak bir şey yok bu saatten sonra değişmez ki yeme tercihleri. Ama ben genel olarak yeme işine çok düşkün olan, aşırı miktarlarda et falan tüketen insan tiplemesini mide bulandırıcı bulduğum için bana da batardı. Bazen instagramda önüme düşüyor bu etçil yaşam videolari, gerçekten midem kalkıyor. O gözlerdeki açlık oburluk irite ediyor.

Bir de bizim ülkemizin çok güzel yemekleri var ya, insanin cani cekmez mi?
Bi mercimek köftesi yapayım, kuru fasulye yapayım, mücver olsun taze fasulye olsun istemiyor mu gerçekten? Haftada 3 günü en azından onlara ayirmak isterdim. Diğer 4 gün et balık ürünleri benim için yeterli. Tabi ben 200 gram falan yiyorum, eşim 300. Öyle 1 kilo yese onunla da aynı masaya oturamam. Babamla oturamıyorum 🙄

Hanımefendi bilip bilmeden konuşmayın ben bir bebeğimi kaybetmiştim bu da çok riskliydi çok zor geçiyordu dr sadece lavaboya git dedi. Bir de son 3 ayda risk vs kalmayınca işe gidiyordum o ara eşim arabayı vurdu arabayı satmak zorunda kaldık yürüyerek gidiyordum. O da destek çıkıyordu. Her şey karşılıklı. İstesem izne de ayrılırdım.
Ay bayılazam. Benim de kayıplarım oldu. İkinci gebeliğimde 37. haftaya kadar da çalıştım. Ve mecburen yürüyordum, işim gereği hep ayaktaydım. Benim gibi çok arkadaşım var. Hiçbirinden duymadım böyle şeyler. Garip geldi. Ama destekliyorum yine de, acımayın. Onca eti boşuna yemiyor. 😂

Ay anlatamiycam bacım, içim parçalandı adamın hâline, ailesini de bypass etmiş , koparmış bağlarını resmen sahipsiz kalmış oğlan bunların elinde, boğaz toklugu bile çok görülmüş, en son lokmaları sayılıyor işte haberi yok 😢 az geri git yorumları oku bak bakalım sen ne diycen?

İyi ki ben bunun gorumcesi değilim valla, yoksa eminim çok vukuatimi okurdunuz burda 😂

Bı de sen elin ailesinde eşitlik arıyorsun ama senin 5 kardeşinin hepsi daha bekar...

Sana düğününde bı çeyreği bile layık görmeyen üstüne yıllarca bütün maaşını yiyip " ne var sanki verdiğinde , sen vermesen bı yerden bulunur" diyen o anan, erkek kardeslerine evlenirken dizi dizi bilezik takacak, mirasından ev verecek biliyorsun değil mi? Hepsini kendin yazmışsın konularında....

Burda da gelip eş ailesini kötüleyip kocanın lokmasını anlatıyorsun.

Ben korktum senden valla, allah kocana çocuğuna hidayet , sana vicdan versin inşaallah...
Ben konuştum annemle bana vermezsen onlara yaparsan seni silerim dedim. Böyle düşünüyorsan bir daha beni arama dedim 2 3 gün konuşmadım. O da aradı açmadım. Mesaj atmış ağlıyordu kızım sen benim ilk göz ağrımsn ben sana herkesten çok layık görüyorum baban yapmaz erkek kardeşine de yapmaz zaten biliyorsun vs dedi. Benim elimde olsa keşke dedi. Tm verme para zaten sen haklısın dedi. Bunlar işe girsin inşallah hepsi de senin çocuğa alır dedi Keşke bende olsa torunuma dünyayı almak istiyorum çok seviyorum onu görmeden uykum gelmiyor dedi. Yani öyle diyince bende uzatmadım.

Ay anlatamiycam bacım, içim parçalandı adamın hâline, ailesini de bypass etmiş , koparmış bağlarını resmen sahipsiz kalmış oğlan boğaz toklugu bile çok görülmüş 😢 az geri git yorumları oku bak bakalım sen ne diycen? İyi ki ben bunun gorumcesi değilim valla, yoksa eminim çok vukuatimi okurdunuz burda 😂
Hanımefendi ben ailesine hediye vs aldım. Ama onlar diğer 2 kaynıma ev eşya verdi. Ev dizdik gelmediler. Eşya aldık 0 destek. Maddi manevi destek olmak yerine her defasında onlar bahane buldu. Ayrıca durumları var. Bir de annesi önüme yemek bile koymaz. 10 saat yol gittik görmeye bu oda büyük küçük odaya geç diyor. Ve evden 2 defa kovdular. Anneme bile küfür etti. Diğer eltimin ailesini baş üstünde tutar. Ben o kadar merhametsiz değilim öyle yapayım. Yarın da benim çocuğum kalkar bana öyle yapar.

Herkesin bünyesi aynı değil benim demirim çok düşüktü. İşte bile 1 2 defa bayıldım. Zaten gebeliğe nazaran doğumum iyiydi 1 hafta annem kaldı sonra eşim işte vs bebeğe kendim baktım kayınvalidem gelme zahmetini bırak aramadı bile ben ne yapabilirim. Eşim le 2 miz fedakarlık yapıyoruz.

Bu ay itibariyle vermicem dedim ama kardeşim küsmüş doğum günü çiçek almamışım. 5 kardeş annem. Ben 2 ayda 1 hediye alıyorum yetişmiyor artık almicam. Bir de kız kardeşim yanıma gelecek o da mühendislik okuyor dersleri zor. Bende dedim anne iyi geliyor bari arada yemek yapsa çok yoruldum ev çocuk. Diyor ki o gezmeye geliyor iş yapmaya değil.
E sizin sorununuz çok başkaymış ki. Bu devirde çocuklu iki memur anca kendi çekirdek ailesine bakabilir. Fabrika sahibi değilsiniz 5 kardeşe ve anneye destek atacak kadar. Şu sırttan bir türlü inmeyen toksik aileler çocuklarını o kadar olumsuz etkiliyor ki açıkçası zorluk yaşamanızın sebebini bile anlayamamışsınız.

Herkesin bünyesi aynı değil benim demirim çok düşüktü. İşte bile 1 2 defa bayıldım. Zaten gebeliğe nazaran doğumum iyiydi 1 hafta annem kaldı sonra eşim işte vs bebeğe kendim baktım kayınvalidem gelme zahmetini bırak aramadı bile ben ne yapabilirim. Eşim le 2 miz fedakarlık yapıyoruz.

Hemşire olmanıza rağmen bu soruna çözüm üretilmedi ve çalışırken bayıldınız mı? Çok ilginç. Hemşire olsam hemen bi bi ünite kan, bi sarı serum falan bağlatırdım.

Hemşire olmanıza rağmen bu soruna çözüm üretilmedi ve çalışırken bayıldınız mı? Çok ilginç. Hemşire olsam hemen bi bi ünite kan, bi sarı serum falan bağlatırdım.
Demir takviyesi vs aldım.Sezeryan öncesi dr kırmızı serum vs. Yoo kimin umrunda 1 saat sonra ararlar nerde kaldın diye. Bizde çok zorlandık hamileyken vs 😂

Et met hikaye arkadaşlar, yiyeceklerde top nokta kısırdır. Mükemmel bir buluş, en baba antidepresandan daha iyi toplar mentali. Öyle bir yiyecek ki, günün her saatine gider. Bence adına esas konu açılması gereken yiyecek kısır ve üzerine konuşulması gereken de kısır bağımlılığımız.

Bir de çoğunlukla rapor almak zorunda kaldım. Hastanede yattım vs. Kanamalı geçiyordu bir yandan da.

Et met hikaye arkadaşlar, yiyeceklerde top nokta kısırdır. Mükemmel bir buluş, en baba antidepresandan daha iyi toplar mentali. Öyle bir yiyecek ki, günün her saatine gider. Bence adına esas konu açılması gereken yiyecek kısır ve üzerine konuşulması gereken de kısır bağımlılığımız.
Kısır kırmızı çizgimizdir 🤤🤤

Back
X