Her Gelen Misafirde İcabet Eden Karşı Komşu

Siz bir şey demediğiniz sürece bu durumun önüne geçemezsiniz. Misafiriniz olduğunda canım şuan misaifirm var kusura bakma deyip göndermeden bu iş çözülmez

Belli ki 2çocukla bunalmış bir komsu var karşınızda.İstiyorsanız arkadaş olun hem destek olmuş olursunuz.istemiyorsanız da nazikçe müsait değiliz daha sonra görüşelim deyip bi kaç kez reddederseniz daha da ısrar edeceğini sanmam.İletişim çok önemli kimse kimsenin aklını okuyamaz

Çocuklar gelince (önden onları gönderiyormuş) güzellikle müsait değiliz diyip evlerine gönderin kırmadan tabi,utanmadan yine çoluğu çocuğu toplayıp gelirse bunun üzerine, yine kapıdan gönderin müsait değiliz,çocuklara da söylemiştim diyerek,almayın.
Baska ne yapılabilir ki.
Ben olsam çoktan yapmıştım bunu,tamam komşudur,yüzyüze bakacağız ama göbek bağımız bir kesilmedi ki her misafirime kafasina göre gelsin otursun. Baştan sınır çizememişsiniz,şimdi cizmeye bakin,yoksa böyle kafasına göre gelip gitmekten vazgeçmeyecektir kendi karar veripte.

Soylemezseniz çekersiniz ömür boyu bu kadar basit. İçeri girmeye çalışan çocuklara canım su an misafirimiz var müsait değiliz derseniz, birkaç kere tekrarlarsaniz gelmezler daha. Temizlik yaparken de anneniz durmuyorlar ben sorumluluk almak istemiyorum desin. Onu diyemiyorsa isim var şimdi cikicaktim deyip çıksın evden. Birkaç kez tekrarlaninca gelmez. Ama bu tip insanlar baya yüzsüz oluyor aslında direk söyleyip kapınızı kapamaniz gerekir.

Bu zamana kadar dememişsiniz bundan sonra nasıl diyeceksiniz bilmiyorum ama bana biraz kadına karşı sizin de iyice kurulduğunuz geldi. Ama onun davranışlarını asla doğrulamıyorum sürekli gelmesi çocukları yollaması hiç hoş değil. Ama siz önünü iyice almazsanız iyice kurulacaksınız annenizle o yüzden önünü alın söyleyin yani yahu nereye kadar böyle gider

Arkadaş o kadar haklı ki!
Çocuk sorumluluğu çok çok zor, iki komşu vardı bizim orada, yedikleri ayrı değildi ben lisedeydim o zaman net değil ama bir yaş civarında bebekleri üst komşuya bırakmış Kadın. Oda yatakta uyutmuş çocuk yataktan düşmüş işte söylememişler birsey yok diye ama sonradan söylenince baya kapıştılar ve ayrı düştüler. Çocuk zor yahu almayın.

Çocuğu gönderdi ya misafiriniz mi var diye. Evet canım şimdi misafirimiz var müsait değiliz sen sonra gel diyip göndereceksiniz. Bu kadar.

Temizlikte vs annenizin cocuk bakmasi annenizin sorunu onu bosverinde misafir varken geldimlerinde kapiyi tam acmadan aralik vaziyette cocuk yada kendisi su anda musait degiliz baska zaman gelin de kapat kapiyi zaten boyleleri arsiz olur size tavir alamaz merak etmeyin yine gelmek cocuk birakmak ister siz misafir varken tavrinizi ooyun neden bukadar cekiniyorsunuzki benim arkadasim geldigimde komsu ne alaka yani gelmez komsularim normal insanlr sagolsunlrda gelseydide hemen onunu keserdim gerekirse iletisim kopsun bosverin

Çok mesafeli biri olmama rağmen üst komşum bu şekilde bana yaptı aynısını bir süre. Ne zaman arkadaşlarım gelse 5 dk sonra gelirdi. Ben de gelene git diyemem, ama soğuk davrandım. Kendisi beni ısrarla evine çağırdı gitmedim hiç. Bir kere geldi kapıyı açmadım, mesaj attım, müsait değilim diye, kesti sonra.

Ben yalan konuşmayı doğru bulmuyorum. Çıkıcam, işim var falan. Ne gerek var..
Evimde oturucam kafa dinlicem, senin çocuğuna bakmak istemiyorum, bakmak zorunda değilim. Oldu bitti.
Bunun için bahaneye gerek yokki. Orası ücretini ödediği kreş değilki çocuğa bakmaya mecbur olsunlar.

Her insanın yüzüne her şey söylenemiyor.

Kadında ortalığı ayağa kaldırma, iftiralar vs her yol var. Konu sahibi ve annesi böyle bir şiddete maruz kalacak, bunu kaldıracak karakterde değiller.

Bu yalan değil, sonuca ulaşmanın seçeneklerinden biri. Asıl yalan, istemedikleri halde sonra gel denmesi.

Herkese her şeyi aynı yöntemle anlatamazsınız. Herkesin öğrenme yöntemi ve olaylara tepkisi farklıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…