Her Gelen Misafirde İcabet Eden Karşı Komşu

Bence anneniz çok tolerans gösterdiği için o da oyle davranıyor

Şu an misafirimiz var müsait değiliz diyip almayın çocuğu. Cidden okurken sinirlerim bozuldu bu insanlar nasıl böyle rahat olabiliyor aklım almıyor.!!! Siz çok taviz vermişsiniz çok yüz bulmuş.

Kızlar aslinda burası büyük bir platform illa bir tanıdık çikar ifsa olurum kaygısıyla net bilgi vermedim hepiniz zamsnindan ayirmissiniz gercekten iyi niyet gosterip bana yardimci olmsya calismissiniz o yuzden biraz daha net olarak aciklamaya çalışayım.

Şöyleki söz ettigim sahisın esiyle uzaktan akrabalığımiz var sayilir dedeler kuzen falan bina aile apartmani cok buyuk degil ama diger daire sahiplerinden yazdan yaza gelen var bi iki daire sahibide kendi dairelerini kiraya vermis akraba olarak bi biz variz birde bu dedigim komşu...

Disarda besledigim kediler var ilk geldigi zaman kedileri sorun falan etti o yuzden bi tatsızlik yasandi ben sanirim birazda bu durumdan dolayı bu dedigim kisiden biraz sogudum.

Sonrasinda bisey olmamis gibi devam etti dedigim gibi anneme gelir oturur cocuklari birakir falan bi kac kere anneme bak kisinin biseye ihtiyaci olur yardimci ol ama samimi olma daha once esinin ailesiyle yasadiklarini biliyorsun gorumcesine iftira atan sana niye atmasin diye konustum annem yok samimi değilim diye gecistirdi...

Neyse ben bu soz ettigim kisinin eşi olan abiyle zamsnla hayat sartlari is guc vs araya mesafe girsede cocuklugumdan beri cok seviyorum benim icin degerli belkide bunun icin bu kizada keskin cizgiler koyamıyorum.

Mesela geçen sene bahceye oturmaya cikardim hemen cocugu kucagima vermeye calisirdi bahaneler uydurur eve gecerdim bi gun bahcede ciceklerimin saksilarini degistiriyorum cocuguyla konusuyor teyze ben cok tatliyim beni kucagina alsanz benimle ilgilensene vibi seyler söyluyor cocugun agzindan valla goruyorsun isim basimdan askin dedi ciktim

Neyse bugun seslendi balkondan noldu dedim bakkala ekmek almaya gidicem cocuklara gozkulak olun dedi bende annem banyoda bende temizlik yapıyorum dedim ki bayram temizligi yapiyorum gercekten perisan haldeydi sadece goz kulak olun disariya cikmasinlar dedi gitti...

Annem banyodan cikinca tartistim bak senin yuzunden bu kadar rahat davraniyor sen alistirdin bizdende bekliyor dedim annemde bak nen yardimci olunca oda kedilere karsi sıkinti cikartmiyor idare ediyor falsn dedi

Hepinizin yorumlarinda bende gelince misafirim var musait degilim demeyi dudunuyorum artik ams esine ve ortak tanidiklarins gittin beni eve almadi gibi dedikodular cikarirsa diye tedirginim sanirim

Çocuklar geldiğinde geri çevireceksiniz.
Kendi gelse bile misafirimiz var uzun zamandır görüşmedik özel görüşeceklerimiz var. 3 redden sonra insan olan gelmez zaten

Yahu çıldırıcam bu ne pasıflık yoksa benmı manyagım bagırın çağırın kovun ayol kibarca anlamıyorsa aaa . Benım burdan sinirlerim bozuldu.

Arkadaşlar gerekenleri yazmış ama ben şuraya takıldım;

Bunları yapan bi insan size neler yapmaz.

İyi niyetlisiniz ama o sizin hayatınıza saygısızlık ediyor eğer dur demezseniz daha ileri gidecek bu böyle gelip gececek

Siz bir şey demediğiniz sürece bu durumun önüne geçemezsiniz. Misafiriniz olduğunda canım şuan misaifirm var kusura bakma deyip göndermeden bu iş çözülmez

Annenize ilk ayar sonrada komşuya

Müsait degiliz demek bu kadar zor olmamalı. Siz bunu bile diyemiyosanız biz ne yapalım. Herkesi bosuna sinirlendiriyosun

Komşularla bu derece bir vıcık ilişki nasıl ve neden kuruluyor hiç anlamıyorum. Hadi aile olsa, kayınaile olsa anlarım da komşu yahu...

Çocuğu gönderdi ya misafiriniz mi var diye. Evet canım şimdi misafirimiz var müsait değiliz sen sonra gel diyip göndereceksiniz. Bu kadar.

Milletin cocuklarına niye bakayım zaten yahu.
Valla kapıda misafir var der yollarım cocugu.
Ne münasebet ,komsu yüzünden eve misafir cagırmaktan cekincem bide oldu:S

Bi cinnet herşeyi çozer yaramazlık yapinca cocuğu bagirarak yeter be hep sizimi çekicez riye kalkip odaniza gidin kapiyı sertçe kapayın ama siz daha gelmeyin diyemiyorsunuz sizden bu performası beklemiyorum

İnsanlar gerçekten çok yüzsüz Bencede yazılan yorumları uygulayın o yaptıklarından utanmıyorsa siz mi utanacaksınız?

önce hayır diyebilin. sonra da kadına hayır deyin. bu kadar basit.
eğer hayır diyemiyorsanız evet sonsuza kadar çekeceksiniz bunu.

Çocukları almayın eve olsun bitsin. Kadın gelince de şu an müsait değiliz diyin. Koç başıyla falan kapıyı kırıp girecek hali yok. Siz kabul ediyorsunuz oda geliyor.

Gelmesin diyr taşınacak haliniz yok eve almayın söyleyin müsait değiliz diye anneniz de çekinmeisn valla ilerde daha problem olur ne böyle.

Misafirim var müsait değilim, işim var müsait değilim demek çok zor olmasa gerek.

Gerekeni yaptığında bizi de bilgilendir de içimiz soğusun konu sahibi

ahahaha

klasik koylu kurnazi. sen koyden cikmamis diye aciyorsun da kiz annenle seni parmaginda ceviriyor.

cok gaza gelmeden sinirlarinizi cizmeniz gerek

Bu kadar rahat yalan konuşan biriyle asla ilişkimi devam ettirmem herşey beklenir

"müsait değiliz" diye bi cümle var. Bunu kullanmayı öğrenin yoksa hiç şikayet etmeyin.

Bence anneniz çok tolerans gösterdiği için o da oyle davranıyor

Neden adiniz cikar veya kotu olmaktan korkuyorsunuz
Ilk once sakince sinirlari cizin o zaman nazik bir sekilde
Olmazsa mecbur artik patlamak zorunda kalirsiniz birinin birini cekmeye calismasi hos degil
Dedikodu cikarir diye korkarak kendinize zehir etmeyin tahammul etmek kolay degil

Akraba da olsa arkadaş da olsa çekmek zorunda değilsiniz.
Emir kipiyle konuşmalar falan.
Mecburmuşsunuz gibi.
Ayar vermelisiniz artık,kendisine çeki düzen versin fazla iyilikten maraz doğuyor maalesef.

Türkçe' de mükemmel iki kelime var.
Hayır
İstemiyorum
Bol bol kullanın. Komşunuz biraz tehlikeli bir tip. Evden uzak tutmanız gerek, zorla misafirlik olmaz. Gelmeye yeltendiği her sefer hayır, müsait değiliz diyeceksiniz.

Çocukları da kabul etmesin anneniz. Hastalık olur, önemli bir durum olur insaniyet gösterir ilgilenirseniz ama bu şekilde olmaz. İyi polis, kötü polis oyunu oynayın. Belli ki anneniz hayır diyemiyor. O zaman kızım rahatsız oluyor desin.

Asla açıklama yapma işim var de geç sorarsa işim var dıye tekrarla.

Gitsin desin ne olacak ki? Zaten aile içinde herkes biliyordur huyunu,suyunu. Bilmeseler de ne olacak,gitsin konuşsun sağda solda banane der geçerim.
Öte yandan o çocuklara sizin gözetiminizdeyken en ufak birşey olsa ne olacak? 2 çocuğum var ve bir anlık olay düşmeleri,yaralanmaları,diğer tehlikeleri saymıyorum bile,kadındaki rahatlığa pes diyorum. Ama birşey olsa konuşmayı bilir siz sebep oldunuz diye.
Bence sınırlarınızı çizin, akrabanız bile olsa adap bilmeli. Evinize misafir gelince dalmamalı içeri kafasina göre. Bunun akrabalık,dostluk vb konularla ilgisi yok. Görgü meselesi.
Kendi anneme bile giderken arayıp soruyorum müsaitmi diye. Belki yorgun,belki hasta,belki dışarı çıkacak yada ne bileyim misafiri,başka bir programı var. Baba evim,çocukluğumun gectiği yer yani burası,orada yaşayan anneme bile müsaitlik durumuna göre giderim. Kaldı ki komşuya,akrabaya cocuk bırakacağım,çat kapı gideceğim. Olmaz yani,olmamalı.
Ama anneniz değişmedikçe bu kadin değişmez bence.
Büyüğü olarak güzellikle uyarsa kızım böyle habersiz gelme,çocukları bırakma ben bakamıyorum,düşerler başka birşey olur sorumluluk alamam vb cümlelerle, belki en azından kafasina göre davranmaz böyle.

Ne komsuymus evlerden ırak anneniz çocukları bırakmak istediğinde başım ağrıyor canim hiç çocuk çekemem desin geri çevirsin bir iki yapınca artık bırakmaz, misafirimiz varken çocuklar kapıyı çalınca içeri almayıp müsait değiliz canim misafirimiz var sonra gelirsiniz deyip geri yollayın ,daha doğrusu en doğrusu şu olmalı kadını karşınıza alıp bak tatlım seni anlıyoruz ama biz çocuklarla bu denli içli dişli olmak istemiyoruz çocuklara birşey olursa bizim evdeyken bu dostluk düşmanlığa evrilir sen yokken çocukların gelmesin,bilinci mevzuda subki arkadaşlarım ilkkez gördükleri insanların yanında rahat edemiyor bende böyle olunca huzursuz oluyorum iyisi mi evde birileri varken gelme başka zaman tabiki de büyür bir kahve içelim bitti bu kadar

son possta yazmısım zaten en cok müsait degilizi akrabaya dicen snden alır lafı üstüne 1000 katar anlatır en sevmedigim seydir ev halkını görür ne yiyor ne iciyor evde durumlar nasılll o yuzden o evin kralı sen olcan :))) 1 kere kavga eder saziyenin kızı cok yırtık artık gitmiypruz der :))) söz temsil kurtulursun barii

Bi cinnet herşeyi çozer yaramazlık yapinca cocuğu bagirarak yeter be hep sizimi çekicez riye kalkip odaniza gidin kapiyı sertçe kapayın ama siz daha gelmeyin diyemiyorsunuz sizden bu performası beklemiyorum
Annesine bağırmak varken çocukta tramva yaratmak yanlış olur. Bunların sorumlusu anne. Çıksın kadına konuşsun.

Senin çocukların olsa büyük ihtimal yatıya da kalırlar.artik hiç çıkmazlar evden

"Eve almamak ne kelime yakında ikametini bize alacağız, özellikle çocukların" de, o düşünsün. Abi de size küseceğine karısına ayar versin, ona da gereken açıklamayı dosdoğru yap, kendi evimde kendi başıma misafir ağırlamak kısmet olmuyor eşin sayesinde diyebilirsin, küsen de küssün, tacize uğrayan sizsiniz, üste çılmalaeına izin vermeyin

Ama buna ne gerek var ki belki sadece müsait değiliz deseler hallolacak. Üst üste bir kaç kez dediler mi tamam. Zaten başka ne yapılabilir ki burda danışıyor konu sahibi?

tamamini okumadim yazinin ama madem cocuklari alma bahanesi ile sana geliyor

mosafirin varken kapiui caldiklarinda misaifirim var musait degilim deyip geri cevirmen lazim anlar yani

Bi de emrediyor gözkulak olun diye. Valla kendi hakkını savunamayan kişilerde buluyorum ben kabahati. O çiğ biri ve siz ona prenses mualemesi yapıyorsanız zaten başınız daha çook ağrır. Böyle görgüsüz yalancı iftiracı birini asla almazdım evin bereketini de kaçırır böyle tipler.
Evime misafir geldiğinde emrivaki misafiri asla kabul etmem,ağırladığım misafire saygısızlık olur. Ben de bi yere gittiğimde tanımadığım birinin ziyaretime dahil olmasını istemem çünkü. Ne alaka yani.
Kocasıymış uzaktan akrabaymış dıdısının dıdısı kim ki yani küsseler nolur? Kafanız rahat eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…