-
- Konu Sahibi Maariftakvimi
Bence anneniz çok tolerans gösterdiği için o da oyle davranıyorAnneme defalarca kez soyledim birde cocuklardan biri asiri yaramaz bak basina bisey gelse napacaz diyorum ama annemde yalniz oldugu icin mi uzuluyor yoksa hayir mi diyemiyor cozemedim.
Bi kac kere hafta sonu yolladi ama biz işimiz falsn var diye kabul etmedik ama kardesimin dedigine gore diger zamsnlar baya yolluyormus
Anneniz pasifse sizin demeniz lazım çocukları gönderince işimiz var canım deyin sürekli sonunda anlar size sorarsa dersiniz kusura bakma bu zamana kadar birşey demedik ama çocukların sorumluluğunu almamız doğru değil deyin kısacası kıvırmayın net olun mesafe koyun bakın kadın iftira atabilen bir yapıda sizede aynısını yapabilir.
Çocuklar geldiğinde geri çevireceksiniz.
Kendi gelse bile misafirimiz var uzun zamandır görüşmedik özel görüşeceklerimiz var. 3 redden sonra insan olan gelmez zaten
Yahu çıldırıcam bu ne pasıflık yoksa benmı manyagım bagırın çağırın kovun ayol kibarca anlamıyorsa aaa . Benım burdan sinirlerim bozuldu.
Bunun için burda konu açıp uzun uzun anlatmanın mantığı ne?
Çocuk geldiği zaman müsait değiliz diyerek eve yollicaksınız, yada karşı daire değilmi zaten elinden tutup eve geri getirip kadına misafirimiz var müsait değiliz, başka zaman görüşelim diyerek çocuğu bırakıp kapınızı kapatacaksınız.
Annemide anlamiyorum, çözemiyorum diyorsunuz sürekli ama sizin anlamadığınız annenizi biz nasıl anlayalım. Sorun kendisine, gerekirse çocuk geldikçe evine geri getirin, komşuya msj atın olmuyor böyle çocuğu sürekli bize yollama diye oldu bitti.
Komşunun annenize bir yardımı falan dokunmuyorsa neden sürekli çocuğa bakıyor? Anneannesi değil babaannesi değil, herkes baksın doğurduğuna.
Arkadaşlar gerekenleri yazmış ama ben şuraya takıldım;
Bunları yapan bi insan size neler yapmaz.
İyi niyetlisiniz ama o sizin hayatınıza saygısızlık ediyor eğer dur demezseniz daha ileri gidecek bu böyle gelip gececek
Siz bir şey demediğiniz sürece bu durumun önüne geçemezsiniz. Misafiriniz olduğunda canım şuan misaifirm var kusura bakma deyip göndermeden bu iş çözülmez
Belli ki 2çocukla bunalmış bir komsu var karşınızda.İstiyorsanız arkadaş olun hem destek olmuş olursunuz.istemiyorsanız da nazikçe müsait değiliz daha sonra görüşelim deyip bi kaç kez reddederseniz daha da ısrar edeceğini sanmam.İletişim çok önemli kimse kimsenin aklını okuyamaz
Çocuklar gelince (önden onları gönderiyormuş) güzellikle müsait değiliz diyip evlerine gönderin kırmadan tabi,utanmadan yine çoluğu çocuğu toplayıp gelirse bunun üzerine, yine kapıdan gönderin müsait değiliz,çocuklara da söylemiştim diyerek,almayın.
Baska ne yapılabilir ki.
Ben olsam çoktan yapmıştım bunu,tamam komşudur,yüzyüze bakacağız ama göbek bağımız bir kesilmedi ki her misafirime kafasina göre gelsin otursun. Baştan sınır çizememişsiniz,şimdi cizmeye bakin,yoksa böyle kafasına göre gelip gitmekten vazgeçmeyecektir kendi karar veripte.
Annenize ilk ayar sonrada komşuya
Soylemezseniz çekersiniz ömür boyu bu kadar basit. İçeri girmeye çalışan çocuklara canım su an misafirimiz var müsait değiliz derseniz, birkaç kere tekrarlarsaniz gelmezler daha. Temizlik yaparken de anneniz durmuyorlar ben sorumluluk almak istemiyorum desin. Onu diyemiyorsa isim var şimdi cikicaktim deyip çıksın evden. Birkaç kez tekrarlaninca gelmez. Ama bu tip insanlar baya yüzsüz oluyor aslında direk söyleyip kapınızı kapamaniz gerekir.
Müsait degiliz demek bu kadar zor olmamalı. Siz bunu bile diyemiyosanız biz ne yapalım. Herkesi bosuna sinirlendiriyosun
Komşularla bu derece bir vıcık ilişki nasıl ve neden kuruluyor hiç anlamıyorum. Hadi aile olsa, kayınaile olsa anlarım da komşu yahu...
Bu zamana kadar dememişsiniz bundan sonra nasıl diyeceksiniz bilmiyorum ama bana biraz kadına karşı sizin de iyice kurulduğunuz geldi. Ama onun davranışlarını asla doğrulamıyorum sürekli gelmesi çocukları yollaması hiç hoş değil. Ama siz önünü iyice almazsanız iyice kurulacaksınız annenizle o yüzden önünü alın söyleyin yani yahu nereye kadar böyle gider
Arkadaş o kadar haklı ki!
Çocuk sorumluluğu çok çok zor, iki komşu vardı bizim orada, yedikleri ayrı değildi ben lisedeydim o zaman net değil ama bir yaş civarında bebekleri üst komşuya bırakmış Kadın. Oda yatakta uyutmuş çocuk yataktan düşmüş işte söylememişler birsey yok diye ama sonradan söylenince baya kapıştılar ve ayrı düştüler. Çocuk zor yahu almayın.
Çocuğu gönderdi ya misafiriniz mi var diye. Evet canım şimdi misafirimiz var müsait değiliz sen sonra gel diyip göndereceksiniz. Bu kadar.
Misafir için örmekler verilmiş zaten. Diğer günler için de, biz şimdi dışarı çıkıyoruz diyerek gönderebilirsiniz. Ancak cümle sonuna, sonra gel vs. asla demeyiniz.
Bu kadar pasif olunması doğru değil.
Milletin cocuklarına niye bakayım zaten yahu.
Valla kapıda misafir var der yollarım cocugu.
Ne münasebet ,komsu yüzünden eve misafir cagırmaktan cekincem bide oldu:S
Temizlikte vs annenizin cocuk bakmasi annenizin sorunu onu bosverinde misafir varken geldimlerinde kapiyi tam acmadan aralik vaziyette cocuk yada kendisi su anda musait degiliz baska zaman gelin de kapat kapiyi zaten boyleleri arsiz olur size tavir alamaz merak etmeyin yine gelmek cocuk birakmak ister siz misafir varken tavrinizi ooyun neden bukadar cekiniyorsunuzki benim arkadasim geldigimde komsu ne alaka yani gelmez komsularim normal insanlr sagolsunlrda gelseydide hemen onunu keserdim gerekirse iletisim kopsun bosverin
Çok mesafeli biri olmama rağmen üst komşum bu şekilde bana yaptı aynısını bir süre. Ne zaman arkadaşlarım gelse 5 dk sonra gelirdi. Ben de gelene git diyemem, ama soğuk davrandım. Kendisi beni ısrarla evine çağırdı gitmedim hiç. Bir kere geldi kapıyı açmadım, mesaj attım, müsait değilim diye, kesti sonra.
Bi cinnet herşeyi çozeryaramazlık yapinca cocuğu bagirarak yeter be hep sizimi çekicez riye kalkip odaniza gidin kapiyı sertçe kapayın ama siz daha gelmeyin diyemiyorsunuz sizden bu performası beklemiyorum
İnsanlar gerçekten çok yüzsüzBencede yazılan yorumları uygulayın o yaptıklarından utanmıyorsa siz mi utanacaksınız?
Ben yalan konuşmayı doğru bulmuyorum. Çıkıcam, işim var falan. Ne gerek var..
Evimde oturucam kafa dinlicem, senin çocuğuna bakmak istemiyorum, bakmak zorunda değilim. Oldu bitti.
Bunun için bahaneye gerek yokki. Orası ücretini ödediği kreş değilki çocuğa bakmaya mecbur olsunlar.
Her insanın yüzüne her şey söylenemiyor.
Kadında ortalığı ayağa kaldırma, iftiralar vs her yol var. Konu sahibi ve annesi böyle bir şiddete maruz kalacak, bunu kaldıracak karakterde değiller.
Bu yalan değil, sonuca ulaşmanın seçeneklerinden biri. Asıl yalan, istemedikleri halde sonra gel denmesi.
Herkese her şeyi aynı yöntemle anlatamazsınız. Herkesin öğrenme yöntemi ve olaylara tepkisi farklıdır.
İnsanların algısı beni ilgilendirmez
Kadın Algısı açık anlayışlı biri olsa böyle bir konu açılmazdı zaten.
Belliki çirkef ve yüzsüz birisi, böyle insanları şuan çıkıyorum, işim var diyerekten başInızdan atamazsınız. Açık açık söyleyeceksiniz. Komşu alttarafı hep ortalığı ayağı kaldırsa nolur, iki lafımla olduğu yere çöker, bidaha kapıma gelemez.
Ama ben konu sahibinin annesinin bu durumdan rahatsız olduğunuda çok sanmiyorum. Rahatsız olan insan bakar bir değil iki değil derki ben istemiyorum getirme çocuklarını. Evimde çocuk istesem doğurur bakarım.
Buraya konu açıldığına göre karşı taraftan çekinme var. Siz o şekilde söyleyebilirsiniz. Ben de duygularımı saklayan biri değilim ve çok güzel haddini bildiririm. Ancak burada komşu ile muhattap olan bizler değiliz.
Komşuyla muhtap olan bizler değiliz o yüzdende herkes kendisi nasıl cevap verirdi ona göre yorum yapiyor.
Ama ben bugün müsait değilim, tamda şimdi evden çıkıyorumlar sadece bahane. Çözüm odaklı değil, karşı tarafı oyalama taktiğidir.
Karşı tarafa borcu yoksa konu sahibinin oyalaması gerekmiyor. Çok çok görüşmeyi keser, ki öyle yüzsüz biri için büyük performans olur
Komşularınızla yakın olmak zorunda değilsiniz. Normal olan açık açık konusmakken bunu neden yapmıyorsunuz?.. İlla yapamam diyorsanız bahane uydurdun. Çocukları bırakacağı zaman anneniz basım ağırıyor hastayım, bakamayacağım desin. Çocukları tek yollayınca müsait değiliz deyin. Kendisi gelince misafirimiz var su an müsait değiliz deyin, dış kapınızı kitli tutun. Zamanla anlar herhalde.
En sevmediğim insan tiplerinden.
Yüzsüz, anlayışsız,kendini akıllı sanan yıkılgan insan cinsi.
Arada samimiyet yoksa bu şekilde davranması fazlasıyla enteresan.
Ona bu cüreti veren sizsiniz tepki vermediğiniz sürece yaşadıklarınız şuan yaşayacaklarınızın yanında hiçbir şey.
İşler daha fazla sarpa sarmadan daha fazla kullandırmayın kendinizi.
Sevmiyorum böyle şeyleri, hoşlanmıyorum, gelmenizi istemiyorum gibi konuşamıyorsanız kapıyı açmayın,duymadım,müsait değilim diyip geçiştirin.İnsansa anlar herhalde istenmediğini.
valla ben böyle komsu olaylarını hıcccccccccc sevmem annemlerin komsuları bilir mesela zile mi bastılar annemlerdeysem ben bakarı camdan kapıdan müsait degiliz derim :)))) yollarım
sende kapıyı actıgında müsait degiliz diceksin bu kadar daha iyi küserse hic gelmez bizm millet hayır demeyi neden bilmiyo anlamıyorum sonra hepsi goll yiyooo
Bazi durumlarda cocuklari birakabilecegin bir komsunun olmasi cok büyük nimettir, o yuzden anneniz cok güzel yapiyor, büyük yardim.
Ama suyunu da cikarmamak lazim.
Karsi taraf dusuncesizmis belli olmus, artik sizin bir sekilde misafir varken kabul etmeyeceginizi söylemeniz lazim. Direk kapidan cevirmek en kolayi olur emin olun.
önce hayır diyebilin. sonra da kadına hayır deyin. bu kadar basit.
eğer hayır diyemiyorsanız evet sonsuza kadar çekeceksiniz bunu.
Önden çocuğu gönderiyorsa uygun değiliz deyip geri çevirin. Böylece anne de gelemez. Geleceği belli nasıl olsa kapı çaldığında siz açıp çocuğu geri yollayın. Belli ki sıkıntılı birisi gücense de kafaya takmamanız gerekiyor.
Çocukları almayın eve olsun bitsin. Kadın gelince de şu an müsait değiliz diyin. Koç başıyla falan kapıyı kırıp girecek hali yok.Siz kabul ediyorsunuz oda geliyor.
Annemlerin komsusu boyleydi
Misafir gelince pat diye gelir aksamlari oturmaya gelirdi
Artik bikmislardi artik yuzsuzce uyarir oldular kusura bakma Misafir geliyor yalniz kalmak istiyoruz diye
Ama yok gene cikip geliyordu ara koymak icin her halti yaptilar bir kac gun ise yariyordu Geri tekrar basa donuyordu ki ben onlara kus olun daha temiz diyordum onlar gene sakin davrandi
Sonra tasindi kurtuldular
Şu mevzuyu canım kanım kardeşim yapsa vallahi çekmem.
Hayretler içerisinde okudum. Konunun açılma amacını da anlamadım. Kabul etmeyeceksiniz işte bundan ötesi var mı? Çocuklar için oyun önerisi mi istiyorsunuz bilmiyorum ki.
Gelmesin diyr taşınacak haliniz yok eve almayın söyleyin müsait değiliz diye anneniz de çekinmeisn valla ilerde daha problem olur ne böyle.
Misafirim var müsait değilim, işim var müsait değilim demek çok zor olmasa gerek.
Gerekeni yaptığında bizi de bilgilendir de içimiz soğusun konu sahibi
ahahaha
klasik koylu kurnazi. sen koyden cikmamis diye aciyorsun da kiz annenle seni parmaginda ceviriyor.
cok gaza gelmeden sinirlarinizi cizmeniz gerek
Bu kadar rahat yalan konuşan biriyle asla ilişkimi devam ettirmem herşey beklenir
Bir de, gelen misafir de gıcık olur ya, bu ne böyle gerçekten, komşu kadınla oturmaya mı geldik, belki özel bi sey konuşulacak, bu kadarını nasıl düşünmez ki insan? Gerçi işine gelmiyordur, anlamamazliga vuruyordur.
Çocukları gönderip kendisi gelirse, çocuklara söylemiştim musait degiliz demek veya çocukları gönderip peşinden mesaj atmak çok mantıklı.
"müsait değiliz" diye bi cümle var. Bunu kullanmayı öğrenin yoksa hiç şikayet etmeyin.
Siz haklısınız kesinlikle. Teyzemler bizle aynı apartmanda oturuyor.aynı akrabalarımız gelse bile arayıp davet ediyoruz. Isterse kendileri direk gelebilirler tabi ama yapmıyoruz o şekilde. Kuzenimin arkadaşı geliyor arada mesela. O durumda da "aa arkadası gelmis ben de gideyim" deyip gitmiyorum. Beni de istese davet eder zaten. Kaldı ki komşu yani. O kadar samimiyete ne gerek var.mesafe koyun. Çocuklarını önden yolladıgında "kusura bakma misafirimiz var müsait degiliz" deyin geri gönderin. Bu nezaketsiz bir davranıs degil bence onun yaptıkları karsısında
Bence anneniz çok tolerans gösterdiği için o da oyle davranıyor
Neden adiniz cikar veya kotu olmaktan korkuyorsunuzKızlar aslinda burası büyük bir platform illa bir tanıdık çikar ifsa olurum kaygısıyla net bilgi vermedim hepiniz zamsnindan ayirmissiniz gercekten iyi niyet gosterip bana yardimci olmsya calismissiniz o yuzden biraz daha net olarak aciklamaya çalışayım.
Şöyleki söz ettigim sahisın esiyle uzaktan akrabalığımiz var sayilir dedeler kuzen falan bina aile apartmani cok buyuk degil ama diger daire sahiplerinden yazdan yaza gelen var bi iki daire sahibide kendi dairelerini kiraya vermis akraba olarak bi biz variz birde bu dedigim komşu...
Disarda besledigim kediler var ilk geldigi zaman kedileri sorun falan etti o yuzden bi tatsızlik yasandi ben sanirim birazda bu durumdan dolayı bu dedigim kisiden biraz sogudum.
Sonrasinda bisey olmamis gibi devam etti dedigim gibi anneme gelir oturur cocuklari birakir falan bi kac kere anneme bak kisinin biseye ihtiyaci olur yardimci ol ama samimi olma daha once esinin ailesiyle yasadiklarini biliyorsun gorumcesine iftira atan sana niye atmasin diye konustum annem yok samimi değilim diye gecistirdi...
Neyse ben bu soz ettigim kisinin eşi olan abiyle zamsnla hayat sartlari is guc vs araya mesafe girsede cocuklugumdan beri cok seviyorum benim icin degerli belkide bunun icin bu kizada keskin cizgiler koyamıyorum.
Mesela geçen sene bahceye oturmaya cikardim hemen cocugu kucagima vermeye calisirdi bahaneler uydurur eve gecerdim bi gun bahcede ciceklerimin saksilarini degistiriyorum cocuguyla konusuyor teyze ben cok tatliyim beni kucagina alsanz benimle ilgilensene vibi seyler söyluyor cocugun agzindan valla goruyorsun isim basimdan askin dedi ciktim
Neyse bugun seslendi balkondan noldu dedim bakkala ekmek almaya gidicem cocuklara gozkulak olun dedi bende annem banyoda bende temizlik yapıyorum dedim ki bayram temizligi yapiyorum gercekten perisan haldeydi sadece goz kulak olun disariya cikmasinlar dedi gitti...
Annem banyodan cikinca tartistim bak senin yuzunden bu kadar rahat davraniyor sen alistirdin bizdende bekliyor dedim annemde bak nen yardimci olunca oda kedilere karsi sıkinti cikartmiyor idare ediyor falsn dedi
Hepinizin yorumlarinda bende gelince misafirim var musait degilim demeyi dudunuyorum artik ams esine ve ortak tanidiklarins gittin beni eve almadi gibi dedikodular cikarirsa diye tedirginim sanirim
Asla açıklama yapma işim var de geç sorarsa işim var dıye tekrarla.Kızlar aslinda burası büyük bir platform illa bir tanıdık çikar ifsa olurum kaygısıyla net bilgi vermedim hepiniz zamsnindan ayirmissiniz gercekten iyi niyet gosterip bana yardimci olmsya calismissiniz o yuzden biraz daha net olarak aciklamaya çalışayım.
Şöyleki söz ettigim sahisın esiyle uzaktan akrabalığımiz var sayilir dedeler kuzen falan bina aile apartmani cok buyuk degil ama diger daire sahiplerinden yazdan yaza gelen var bi iki daire sahibide kendi dairelerini kiraya vermis akraba olarak bi biz variz birde bu dedigim komşu...
Disarda besledigim kediler var ilk geldigi zaman kedileri sorun falan etti o yuzden bi tatsızlik yasandi ben sanirim birazda bu durumdan dolayı bu dedigim kisiden biraz sogudum.
Sonrasinda bisey olmamis gibi devam etti dedigim gibi anneme gelir oturur cocuklari birakir falan bi kac kere anneme bak kisinin biseye ihtiyaci olur yardimci ol ama samimi olma daha once esinin ailesiyle yasadiklarini biliyorsun gorumcesine iftira atan sana niye atmasin diye konustum annem yok samimi değilim diye gecistirdi...
Neyse ben bu soz ettigim kisinin eşi olan abiyle zamsnla hayat sartlari is guc vs araya mesafe girsede cocuklugumdan beri cok seviyorum benim icin degerli belkide bunun icin bu kizada keskin cizgiler koyamıyorum.
Mesela geçen sene bahceye oturmaya cikardim hemen cocugu kucagima vermeye calisirdi bahaneler uydurur eve gecerdim bi gun bahcede ciceklerimin saksilarini degistiriyorum cocuguyla konusuyor teyze ben cok tatliyim beni kucagina alsanz benimle ilgilensene vibi seyler söyluyor cocugun agzindan valla goruyorsun isim basimdan askin dedi ciktim
Neyse bugun seslendi balkondan noldu dedim bakkala ekmek almaya gidicem cocuklara gozkulak olun dedi bende annem banyoda bende temizlik yapıyorum dedim ki bayram temizligi yapiyorum gercekten perisan haldeydi sadece goz kulak olun disariya cikmasinlar dedi gitti...
Annem banyodan cikinca tartistim bak senin yuzunden bu kadar rahat davraniyor sen alistirdin bizdende bekliyor dedim annemde bak nen yardimci olunca oda kedilere karsi sıkinti cikartmiyor idare ediyor falsn dedi
Hepinizin yorumlarinda bende gelince misafirim var musait degilim demeyi dudunuyorum artik ams esine ve ortak tanidiklarins gittin beni eve almadi gibi dedikodular cikarirsa diye tedirginim sanirim
son possta yazmısım zaten en cok müsait degilizi akrabaya dicen snden alır lafı üstüne 1000 katar anlatır en sevmedigim seydir ev halkını görür ne yiyor ne iciyor evde durumlar nasılll o yuzden o evin kralı sen olcan :))) 1 kere kavga eder saziyenin kızı cok yırtık artık gitmiypruz der :))) söz temsil kurtulursun bariiHerkese iyi geceler
Bir derdim var ama sizlerde bana çözüm olurmusunuz bilemedim ama yinede akıl akıldan üstündür diye kapınızı çaldım kızlar.
Şöyle anlatayım benle yaşıt karşı komsumuz var kız benimle yasit 2 de çocuğu var.Eş kisi ailesiyle iyi degil pek görüşmuyor kendi ailesi cok uzakta senede bir gidiyor esiylede tahminimce pek iyi degil özetle biraz yalnız bi kisi...
Kendisiyle hicbir sıkintım yok yakınlığımda yok karşılaşınca selamlasirim hal hatir sorarim o kadar annemle konusur görüşür eve gelincede hos geldin derim halini hatrini sorarim cocuklari sorarim o kadar yani açıkcasi pek muhabbet edecegimiz bi yakinligimiz yok aslında hani sohbet muhabbet edecek ortsk noktalarimizin oldugu biride degil.
Sunlari anlatmaktada fayda var biraz yakinlik kursam cocuklarina ev islerine yardimci olmami isteyecek bir yapısi var ama sabah işe gidip aksam eve geliyorum acikcasi haftasonuda cocuklarla vs ilgilenmek istemem
Zaten temizlik vs yaparken ekmek almaya falan giderken cocuklari anneme birakiyor cocuklardan biri cok yaramaz anneme bak bu sorumluluktur Allah korusun bisey olsa basina is gelse ne yapacaksin diyorum ama annemde hayir mi diyemiyor durumuna mi uzuluyor bilmiyorum genelde cocukları hep bırakiyor.
Neyse benimle ilgili konuya gelince ailemle yasiyorum eve pek misafir cagirmiyorum ama ne zamsn misafir gelse oda cocuklari alıp geliyor bazen çocuklari önden yollayıp sonradan onlari alma bahanesiyle kendiside gelip oturuyor kalkmıyor...
Mesela en son bi arkadasımı be annesini cagirmistim kapı caldi cocugu misafiriniz mi var annem beni gonderdi dedi sonradan anneside kizi cagirmaya diye geldi figer cocuguda aldi geldi oturdu cocuklar birbirine girdi cocuk curcunasi ne biz bisey anladik ne gelenler vs misafirler kalkmaya yakın oda kalkti.
Sırf bu nedenden eve firsatini bulsamda kimseyi cagirasim gelmiyor ben bi arkadasimi cagirirken baska bir arkadasimi bile cagirmiyorum hani digeri rahat etmez konusacak ortak biseyleri olmaz diye.
Aylardir cagirmayi dusundugum bi kac arkadasim var anneme ben cagirinca sende baska yere git belki oda gelmez dedim annemde sen saniyormisun ben evde olmasam o gelmesin dedi biraz yakindim falan annemde ben ne diyebilirim diyor bende bisey diyemiyorum bizde ev sahibiyiz oda ev sahibi yani ne bizim tasinma durumumuz var ne onun ben ömür boyunca bu durumla karşılaşmakta istemiyorum ne yapacağımı sasirdim yemin ederim.
......
Biraz uzun olacak ama isteyenler burayi okumadan gecrbilir kız cok farkli bir yapida yanlis anlasilmasin lutfen kesinlikle küçük gorme falan degil ama ciddi manada medeniyetten uzak bir köyde büyümüş örnek vereyim mesela sizin kaoinizi calip selam vermeden eve girip iyi aksamlar yada iyi gunler dilemeden kapidan cikip gidebilen
Kendinden çok buyuklerle amca teyze sıfatlari kullanmadan isimleriyle hitap eden biri yada daha mesela ilgi cekmek icin es kisinin ailesine gebeyim diyen yalandan bayilma numaralari yapan karıncayı incitmeyecek yapıda olan görümcesine beni dövdü diye iftira atan daha bi cok sey varda konuyu uzatmak istemiyorum ben bu tarz seylerden dolayi kendisine pek ısınamsdım bu gibi nedenlerden dusunuyorumda acaba bende kibir mi var farkinda olmadan kendisini kucuk mu goruyorum diye bu sefer kafaya takiyorum icten ice bi sucluluk psikolojisiyle doluyorum.
Annesine bağırmak varken çocukta tramva yaratmak yanlış olur. Bunların sorumlusu anne. Çıksın kadına konuşsun.Bi cinnet herşeyi çozeryaramazlık yapinca cocuğu bagirarak yeter be hep sizimi çekicez riye kalkip odaniza gidin kapiyı sertçe kapayın ama siz daha gelmeyin diyemiyorsunuz sizden bu performası beklemiyorum
Çoçuğa yazmıyor orda çocuğa bağır değil çocuku yaramazlik yapınca tepki goster içeri git dedim yaniAnnesine bağırmak varken çocukta tramva yaratmak yanlış olur. Bunların sorumlusu anne. Çıksın kadına konuşsun.
"Eve almamak ne kelime yakında ikametini bize alacağız, özellikle çocukların" de, o düşünsün. Abi de size küseceğine karısına ayar versin, ona da gereken açıklamayı dosdoğru yap, kendi evimde kendi başıma misafir ağırlamak kısmet olmuyor eşin sayesinde diyebilirsin, küsen de küssün, tacize uğrayan sizsiniz, üste çılmalaeına izin vermeyinKızlar aslinda burası büyük bir platform illa bir tanıdık çikar ifsa olurum kaygısıyla net bilgi vermedim hepiniz zamsnindan ayirmissiniz gercekten iyi niyet gosterip bana yardimci olmsya calismissiniz o yuzden biraz daha net olarak aciklamaya çalışayım.
Ama buna ne gerek var ki belki sadece müsait değiliz deseler hallolacak. Üst üste bir kaç kez dediler mi tamam. Zaten başka ne yapılabilir ki burda danışıyor konu sahibi?Bi cinnet herşeyi çozeryaramazlık yapinca cocuğu bagirarak yeter be hep sizimi çekicez riye kalkip odaniza gidin kapiyı sertçe kapayın ama siz daha gelmeyin diyemiyorsunuz sizden bu performası beklemiyorum
tamamini okumadim yazinin ama madem cocuklari alma bahanesi ile sana geliyorHerkese iyi geceler
Bir derdim var ama sizlerde bana çözüm olurmusunuz bilemedim ama yinede akıl akıldan üstündür diye kapınızı çaldım kızlar.
Şöyle anlatayım benle yaşıt karşı komsumuz var kız benimle yasit 2 de çocuğu var.Eş kisi ailesiyle iyi degil pek görüşmuyor kendi ailesi cok uzakta senede bir gidiyor esiylede tahminimce pek iyi degil özetle biraz yalnız bi kisi...
Kendisiyle hicbir sıkintım yok yakınlığımda yok karşılaşınca selamlasirim hal hatir sorarim o kadar annemle konusur görüşür eve gelincede hos geldin derim halini hatrini sorarim cocuklari sorarim o kadar yani açıkcasi pek muhabbet edecegimiz bi yakinligimiz yok aslında hani sohbet muhabbet edecek ortsk noktalarimizin oldugu biride degil.
Sunlari anlatmaktada fayda var biraz yakinlik kursam cocuklarina ev islerine yardimci olmami isteyecek bir yapısi var ama sabah işe gidip aksam eve geliyorum acikcasi haftasonuda cocuklarla vs ilgilenmek istemem
Zaten temizlik vs yaparken ekmek almaya falan giderken cocuklari anneme birakiyor cocuklardan biri cok yaramaz anneme bak bu sorumluluktur Allah korusun bisey olsa basina is gelse ne yapacaksin diyorum ama annemde hayir mi diyemiyor durumuna mi uzuluyor bilmiyorum genelde cocukları hep bırakiyor.
Neyse benimle ilgili konuya gelince ailemle yasiyorum eve pek misafir cagirmiyorum ama ne zamsn misafir gelse oda cocuklari alıp geliyor bazen çocuklari önden yollayıp sonradan onlari alma bahanesiyle kendiside gelip oturuyor kalkmıyor...
Mesela en son bi arkadasımı be annesini cagirmistim kapı caldi cocugu misafiriniz mi var annem beni gonderdi dedi sonradan anneside kizi cagirmaya diye geldi figer cocuguda aldi geldi oturdu cocuklar birbirine girdi cocuk curcunasi ne biz bisey anladik ne gelenler vs misafirler kalkmaya yakın oda kalkti.
Sırf bu nedenden eve firsatini bulsamda kimseyi cagirasim gelmiyor ben bi arkadasimi cagirirken baska bir arkadasimi bile cagirmiyorum hani digeri rahat etmez konusacak ortak biseyleri olmaz diye.
Aylardir cagirmayi dusundugum bi kac arkadasim var anneme ben cagirinca sende baska yere git belki oda gelmez dedim annemde sen saniyormisun ben evde olmasam o gelmesin dedi biraz yakindim falan annemde ben ne diyebilirim diyor bende bisey diyemiyorum bizde ev sahibiyiz oda ev sahibi yani ne bizim tasinma durumumuz var ne onun ben ömür boyunca bu durumla karşılaşmakta istemiyorum ne yapacağımı sasirdim yemin ederim.
......
Biraz uzun olacak ama isteyenler burayi okumadan gecrbilir kız cok farkli bir yapida yanlis anlasilmasin lutfen kesinlikle küçük gorme falan degil ama ciddi manada medeniyetten uzak bir köyde büyümüş örnek vereyim mesela sizin kaoinizi calip selam vermeden eve girip iyi aksamlar yada iyi gunler dilemeden kapidan cikip gidebilen
Kendinden çok buyuklerle amca teyze sıfatlari kullanmadan isimleriyle hitap eden biri yada daha mesela ilgi cekmek icin es kisinin ailesine gebeyim diyen yalandan bayilma numaralari yapan karıncayı incitmeyecek yapıda olan görümcesine beni dövdü diye iftira atan daha bi cok sey varda konuyu uzatmak istemiyorum ben bu tarz seylerden dolayi kendisine pek ısınamsdım bu gibi nedenlerden dusunuyorumda acaba bende kibir mi var farkinda olmadan kendisini kucuk mu goruyorum diye bu sefer kafaya takiyorum icten ice bi sucluluk psikolojisiyle doluyorum.