- 13 Eylül 2018
- 1.710
- 2.693
-
- Konu Sahibi Maariftakvimi
Annemide anlamadim valla yaninda destek olacak kimse olmadigindan vicdan mi yapiyor nedir bilemedimMisafiriniz geldiğinde çocukları gönderdiğinde çocuğa canım şu an misafirimiz var daha sonra gel olur mu deyin.
çocukları annenize bırakacağı zaman da anneniz bende temizlik yapıyorum desin ya da evden çıkıcam işlerim var desin
konuyu okurken herhalde sosyalleşmek istiyor dedim ama durum çok farklıymış böyle giderse önünü alamazsınız
Inanin o kadar ustun körü anlattim kiKadın başlı başına bir olay ancak müsait değiliz deyip kapıdan çevirme hakkınızı da göz ardı etmeyin yani. O kadar da söz hakkınız olsun evinizde. Anneniz ben kötü olmayayım ama birisi müdahale etsin zihniyetinde mı? Eğer öyleyse siz ne kadar tepki gösterseniz de şuan müsait değiliz deyip kabul etmeseniz de anneniz grev kırıcı olarak kadının davranışlarına çanak tutabilir. O yüzden ortak bir davranış kararı alın ve sergileyin derim .
Anneme defalarca kez soyledim birde cocuklardan biri asiri yaramaz bak basina bisey gelse napacaz diyorum ama annemde yalniz oldugu icin mi uzuluyor yoksa hayir mi diyemiyor cozemedim.Ya çocukların ne işi var sizde annesi olmadan büyük sorumluluk lütfen kabul etmeyin devir kötü şimdi başınız ağırır sonradan aranız bozulur bir laf eder falan.akrabamın çocuğunu bile kabul etmem kolay kolay ama siz komşu çocuğunu kabul ediyorsunuz.
Ozguven durumundan midir kirmak incitmek istemedigimdenmkdir bilmiyorum kac kere denediysemde soyleyemedimDirek söylemelisiniz .evde çocuktan ben ve misafirlerim rahatsız oluyoruz .ayrıca onlarla yanlız oturmak ve sohbet etmek istiyorum .sizi dusunmeyeni siz hiç düşünmeyin.
Anneniz pasifse sizin demeniz lazım çocukları gönderince işimiz var canım deyin sürekli sonunda anlar size sorarsa dersiniz kusura bakma bu zamana kadar birşey demedik ama çocukların sorumluluğunu almamız doğru değil deyin kısacası kıvırmayın net olun mesafe koyun bakın kadın iftira atabilen bir yapıda sizede aynısını yapabilir.Anneme defalarca kez soyledim birde cocuklardan biri asiri yaramaz bak basina bisey gelse napacaz diyorum ama annemde yalniz oldugu icin mi uzuluyor yoksa hayir mi diyemiyor cozemedim.
Bi kac kere hafta sonu yolladi ama biz işimiz falsn var diye kabul etmedik ama kardesimin dedigine gore diger zamsnlar baya yolluyormus
Yahu çıldırıcam bu ne pasıflık yoksa benmı manyagım bagırın çağırın kovun ayol kibarca anlamıyorsa aaa . Benım burdan sinirlerim bozuldu.Herkese iyi geceler
Bir derdim var ama sizlerde bana çözüm olurmusunuz bilemedim ama yinede akıl akıldan üstündür diye kapınızı çaldım kızlar.
Şöyle anlatayım benle yaşıt karşı komsumuz var kız benimle yasit 2 de çocuğu var.Eş kisi ailesiyle iyi degil pek görüşmuyor kendi ailesi cok uzakta senede bir gidiyor esiylede tahminimce pek iyi degil özetle biraz yalnız bi kisi...
Kendisiyle hicbir sıkintım yok yakınlığımda yok karşılaşınca selamlasirim hal hatir sorarim o kadar annemle konusur görüşür eve gelincede hos geldin derim halini hatrini sorarim cocuklari sorarim o kadar yani açıkcasi pek muhabbet edecegimiz bi yakinligimiz yok aslında hani sohbet muhabbet edecek ortsk noktalarimizin oldugu biride degil.
Sunlari anlatmaktada fayda var biraz yakinlik kursam cocuklarina ev islerine yardimci olmami isteyecek bir yapısi var ama sabah işe gidip aksam eve geliyorum acikcasi haftasonuda cocuklarla vs ilgilenmek istemem
Zaten temizlik vs yaparken ekmek almaya falan giderken cocuklari anneme birakiyor cocuklardan biri cok yaramaz anneme bak bu sorumluluktur Allah korusun bisey olsa basina is gelse ne yapacaksin diyorum ama annemde hayir mi diyemiyor durumuna mi uzuluyor bilmiyorum genelde cocukları hep bırakiyor.
Neyse benimle ilgili konuya gelince ailemle yasiyorum eve pek misafir cagirmiyorum ama ne zamsn misafir gelse oda cocuklari alıp geliyor bazen çocuklari önden yollayıp sonradan onlari alma bahanesiyle kendiside gelip oturuyor kalkmıyor...
Mesela en son bi arkadasımı be annesini cagirmistim kapı caldi cocugu misafiriniz mi var annem beni gonderdi dedi sonradan anneside kizi cagirmaya diye geldi figer cocuguda aldi geldi oturdu cocuklar birbirine girdi cocuk curcunasi ne biz bisey anladik ne gelenler vs misafirler kalkmaya yakın oda kalkti.
Sırf bu nedenden eve firsatini bulsamda kimseyi cagirasim gelmiyor ben bi arkadasimi cagirirken baska bir arkadasimi bile cagirmiyorum hani digeri rahat etmez konusacak ortak biseyleri olmaz diye.
Aylardir cagirmayi dusundugum bi kac arkadasim var anneme ben cagirinca sende baska yere git belki oda gelmez dedim annemde sen saniyormisun ben evde olmasam o gelmesin dedi biraz yakindim falan annemde ben ne diyebilirim diyor bende bisey diyemiyorum bizde ev sahibiyiz oda ev sahibi yani ne bizim tasinma durumumuz var ne onun ben ömür boyunca bu durumla karşılaşmakta istemiyorum ne yapacağımı sasirdim yemin ederim.
......
Biraz uzun olacak ama isteyenler burayi okumadan gecrbilir kız cok farkli bir yapida yanlis anlasilmasin lutfen kesinlikle küçük gorme falan degil ama ciddi manada medeniyetten uzak bir köyde büyümüş örnek vereyim mesela sizin kaoinizi calip selam vermeden eve girip iyi aksamlar yada iyi gunler dilemeden kapidan cikip gidebilen
Kendinden çok buyuklerle amca teyze sıfatlari kullanmadan isimleriyle hitap eden biri yada daha mesela ilgi cekmek icin es kisinin ailesine gebeyim diyen yalandan bayilma numaralari yapan karıncayı incitmeyecek yapıda olan görümcesine beni dövdü diye iftira atan daha bi cok sey varda konuyu uzatmak istemiyorum ben bu tarz seylerden dolayi kendisine pek ısınamsdım bu gibi nedenlerden dusunuyorumda acaba bende kibir mi var farkinda olmadan kendisini kucuk mu goruyorum diye bu sefer kafaya takiyorum icten ice bi sucluluk psikolojisiyle doluyorum.
Bunları yapan bi insan size neler yapmaz.mesela ilgi cekmek icin es kisinin ailesine gebeyim diyen yalandan bayilma numaralari yapan karıncayı incitmeyecek yapıda olan görümcesine beni dövdü diye iftira atan