Hep kiracılar mı haklı ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Evet tam olarak bu

Eşimin arkadasi ben enayi miyim suriyelilere xx tlye veririm diye anlatıyordu 2senede zor cikardi kapıları baltalamislar duvarları Arapça yazılar ile doldurmuşlar muslukları bile sökmüsler şimdi kredi çekip tadilat yaptırıyor

Niye kiracı garanti mi verdi size?
Bu yoruma yapılacak hiç yorum yok
Böyle devam edelim bakalım nereye varacağız?
Hayır kiracı değil devlet TÜFE oranına göre zam garantisi vermişti. Ama bir gecede kafasına göre değiştirerek saçma sapan bir oran getirdi. TÜFE oranına göre artış yapılabiliyor olsa bunlar konuşuluyor olmayacaktı da. Bence bu kesinlikle yasal da değil benim sözleşmemde yazılı edinilmiş hakkımı devlet nasıl kafasına göre 1 gecede değiştirebiliyor akla mantığa uygun hiçbi yönü yok.

%200 nerde öyle bir tefe tüfe rakamı var allah aşkına, bu nasıl bir kötü kalplilik, nasıl bir artniyet? Bi yangına, depreme bakar o evin gitmesi, insan Allah'tan korkar yahu bunu isterken.
1000 tl lik eve lööpp diye 3000 istemek artniyet işte. %200 ü çamlıca kulesi kadar ki enflasyonumuz bile görmedi

Tamam ama burada yüzde 200 isteniyor o ayrı bir durum kesinlikle savunmuyorum
Ama ikimizde etkilendik ortak yol bulalım diye konuşulsa sonuç bu olmazdı
Kiracı ztn yüzde 50 yapmış bakın 25 yapmamış

Bir de üste denmiş ya barinmayi sağlamak devletin görevidir diye. Ben TOKİ konutlarında oturuyorum. Taksitleri 4500-7000 arası değişiyor. Ama kiraya 12 bine vermek için kiracıları çıkarmaya çalışıyorlar. Yani öyle yıllarca ödenmiş bir yatırım da yok ortada. Satsa zaten şu an 3-3.5 milyon falan. Yani hersekilde bir piyango vurmuş ama insanların acgozlulugunun sınırı da yok. Çok insanları yerlerinden ettiler. Ki burası şehre uzak bir yer. Sadece bazı yatırımlar yapıldı son yıllarda. Ondan birden yükseldi buranın değeri. Şimdi tabi o paralari verecek türk bulamiyorlar. İki yabancı aile bir tane 2+1 i tutmus mesela daha yeni. Çünkü 2+1 in kirası 8 bin.

Bu işin sonu böyle gitmez de bakalım ne olacak. Bir İstanbul depreminde yabancı nüfus kaçar. O zaman herkes konutuyla bas basa kalır. Ben hem ev sahibiyim hem kiraciyim. Kiracim 1000 TL ye otururken ben 2100 e ev tuttum. Kiracim su an 1350 ye oturuyor ben 5 bine. Hatta 6 istedi de ben en fazla 5 bine razı olurum dedim. Tefe tufenin üstünde bir rakam bu da. Benim de çok ihtiyacim var ama aksini ben vicdanıma yediremem. Olması gereken neyse ona göre davraniyorum.

8 TL ye aldım silgiyi 5 TL idi geçen sene %60 zam.. Görülen enflasyona bile zam yapsam %120 yapman gerekir. %200 diye bir oran yok. Komik olan siz oluyorsunuz bu durumda. 6000 eder kime neye göre tartışılır. Çok şikayetçi iseniz satın evi

En son benim şehrim bu hale geldiğinde yerle bir olmuştu
Ama şimdi tüm ülke böyle
Ben açıkça dile getiriyorum artık, gözümüze gözükecek var arkadaş ..
enflasyon günah keçisi oldu kimse dönüp kendine bakmıyor
Burada yabancıların gözde mekanında 2 avm dibinde 515 bin 2+1 yazmışlar. Emsali 1milyon civari. Hala satilmadi kiracı 1100tl ye devam edecekmiş evin fotoğrafı bile yok. Kiraciyi dolandırmadin çünkü, yeni sahibi uğraşsın evet. Kolay kolay kiracili ev satılmaz artık
Yurt dışında sirketlesme ve oda kiralama var oda yayılmaya başlamış ilanlar öğrenci odası ile dolu amaç kiraya destek
Ama bu ülkede kim gider güvenir kalır bilemem
Neyse asabım bozuldu ben gidiyorum

Hangi tarihte görüşmüş tepetaklak olduğu. Cebe girmiş para normalde ben de yok derdim ama iki sene önce o ev alan biri bir sene daha bekleyeyim deseydi alamazdı mesela.
Elinde bir evin yarı parasıyla kalırdı. Başka bir şeyde tutsaydı parayı bile alamazdı. Ya da istediği evin çok daha düşük standartında bir ev alırdı.
Para yok cepte ama beton var.
Bencildir değildir bilemem belki onun da ödeyecek durumu yok.
Belki emekli ve iki sene önce girdiğinde ödeyebiliyordu ama bu rakamı ödeyemiyor.
Biraz rahat bırakmak lazım kiracıları artık.
Bana da telle arayıp aslında zam oranı şu kadar ama ben 2-3 katını istiyorum abes geliyor.

Benim de asabim bozuluyor. Enflasyon var evet. Ekonomi kotu evet. Ama çok art niyetli insan da var. Sanki kiracıya enflasyon yok. Kiracının maaşına gelen zam ne kadar ki. İnsanlar barınmak için ac mi kalacak.
Hangi yatırım aracı bu oranlarda kar getiriyor ki. Evlerden bu kadar kar amacı gutmeyi anlamıyorum. Su an zaten tek sebep yabancı nüfus. Eğer ki o evler boş kalsa mecbur fiyatları yukseltemeyecekler. Biri ilana 6 yazıyor diğeri onu görüyor 7 yazıyor diğeri görüyor 8 yazıyor.
Zorunlu göçen mülteciler hariç zengin Arap da çok var İstanbul'da. Parası değerli diye sirf burda gezmek tozmak için rahatça tutuyorlar evleri.

Bir 2. El eşyanın fiyatı sıfırdan pahalı ise bu bizim ac gozlulugumuzu gösterir, malina kıymet bicemiyor kimse.

Ama alıcı da yok. Herkes ev satıyor. Evler milyon milyon. Kredi cikmiyor. Çıksa da milyonu ödeyecek taksit miktarını kimse karşılayamıyor. Nakit dönmüyor ortada.

A

Ben geçen yıl güncel kiradan girdiğim halde ev sahibi yüzde yüz zam istedi. Yüzde 60 kusur yapmis olduk son haliyle. Şimdi de evi satıyorum diyor. Ne hikmetse iki hafta içinde satması lazımmış ve kayincosu almak istiyormuş. Tesadüfe bak. Ve kayincosu da iki hafta içinde 3 milyonu şak diye ortaya koyabiliyor. Ben bu sefer davalık olcam. Kanıtlasin bakalim önce satış gerçek mi değil mi. Bu kadar masrafı bir yıl oturmak için yapmadım. Emlakciyi nakliyecisi iki kira depizotusu boyası.

Şimdi ev sahibi haklı öyle mi. Artan piyasadan dolayi memur maasimla ev sahibini tatmin edemediğim için ev sahibi mi haklı. Borsa sanki iniş çıkışa göre sürekli şekil alacagiz.

Bizim burada 1+1 evler 2400 liradan veriliyor. 300 bine alınan evler oldu 1 milyon.
Bu durumda kiracıyı da ev sahibini de suçlayamam ben.
Dümdüz evde giymelik pamuklu tişörtler var ya hani bir bir buçuk yıl önce 20-30 tlye alınan, onlar bile olmuş 70 tl. İnsanlar da bir şekilde geçinmek zorunda. Kiracıya anlayışlı davranacak diye kendinden niye kıssın ki? Böyle bir mecburiyeti yok ki ev sahiplerinin de. Kiracı yönünden de bakarsak onlar da haklı. Ev kirasına yetişemiyor insanlar, aç mı yatsınlar?
Yani ne diyelim şimdi?

Parayı tanıyan insan ztn parasını şu an eve bağlamaz. Benim kirada çok mutlu olan asla ev almayacak tanıdıklarım var ticaret ile uğraşıyorlar.
Eşim turizmci gelen turistlerin çoğu çok uzun zamandır evlerine geliyor İstanbulda uzun yıllar çalıştı. Otellere gelenler bakicilari veya yardimcilari .Yabancıya ev satışının durması ve belli sayıdan sonra yüklü vergi örneğin 3 bu işi belki yumuşatır ama ben zor goruyorum

Herkes kendince haklı malesef

Böyle şeylerin yükü vatandaşa yıkılmamalı.
Gördüğüm kadarıyla Ev sahipleri de kiracılar da zor durumda.
Bir de sözleşmeler bitince ne olacak . O zaman yüksek fiyattan kiralanacak evler. Bu geçici bir çözüm . Sözleşmeler bitene kadar zamlar %25 .sonra yüksek fiyattan başlanır zam %25 devam etse bile .
Gerçi Herşeye hiç durmadan uçuk zam gelirken ev kiraları aynı kalamaz. Finansal olarak mantıksız bu durum.
Ama çok moral bozucu . Satılık, kiralık evlerin emlak sitelerinden girip baktığımda fiyatlar çok yüksek .
Bence şöyle olacak bu kavgalar bir iki yıla bitecek . Çünkü fiyatlar yüksek fiyattan sabitlenecek .

Bu arada ev fiyatlarında ki artışın tek sebebi enflasyon değil. Çılgın gibi nüfus artışı da etkiliyor . Ülkeye ciddi göç var . Ülkemizin insanın da doğum oranları fazla. Nüfus artışı barınma fiyatlarını çok etkiler .
Benim bir tanıdığım Afrika ülkelerinden gelen birine kiraya verdi . Küçük bir ülke adını unuttum ama insanları varlıklılar . Adamın altında pahalı araba falan varmış .

Son düzenleme:
Yatırım aracı olarak ev almayı seçmişsiniz, bir evde oturup diğerini kiraya veriyorsunuz. Hiçbir yatırım aracını bana şu kadar kar vermeliydi diye şikayet edemezsiniz. Mesela evi satıp parasını faize koysanız, vay faiz oranları enflasyonun altında kalıyor bana ekstra faiz yapsın diyebilir miydiniz hayır. O zaman yatırımlık evim anlaştığımız paranın üstünde kar sağlasın diyemezsiniz. Hem eviniz durduğu yerde değer kazanacak hem de devletin ekonomik politikalarının telafisini kiracınız yapacak. Öyle bi şey yok

Kira geliri ile geçim olmaz, yani buna bel bağlamamak gerekir. Kira ile geçim iki taraf içinde sıkıntılı bir durum. Barınma en temel haklardan biri

lcw ye gittim bugün.2 yarım atlet çocuk için 100 tl 3 külot 89 tl.onları aldım mecbur.eşofman altı alayım dedim ona 250 tl etiketi görünce hemen bıraktım.nevresim takımı da 800 tl idi lcw de valla.evsahiplerid e haklı fazla kira istemekle o kiraları veremecek olan kiracılar da haklı.valla hepimşz battık aslında aynı gemideyiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…