• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep kiracılar mı haklı ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ben dedim benim de üye olduğum bi platforma yazarsanız bende yorum yaparim
Siz de benim üye olduğum platforma yazmışsınız bende yorum yapmışım.Neden dokundu size bu kadar da neden buraya yazdınız diye sordunuz.?Ayrıca konu sizin değil ben konuya yorum yaptım.İssiz misiniz?Böyle her konuya atlayıp yorum yapanlara soruyor musunuz.?

Pardon da nasıl bir uyanıklık yapıyorum anlamıyorum.Ben 10 tane kirada evi olan zengin bir insan değilim.Kira benim evimi geçindirmek için bir gelir kaynağı.Her evin bir geçim matematiği var.Bunu ilkokul çocuğunun önüne koysan hesabı çıkarır önünüze.Gelirim belli kira+ maaş ama giderim %25 mi arttı benim. Benim şikayetim devletin tefe tüfe oranında zam artış hakkı vermesiydi.

Çok kötü oldu bu durum. Kiracılar evet haklı, siyasete girmek istemiyorum ama bazı yanlışların sonucunu ev sahipleri ödememeliydi. Kiradan gelen paraya tabiki ihtiyacım var neden kiracı babasının malıymış gibi bedavaya yakın bir paraya otursun ve zamda yapmıyorum çıkmıyorumda diye uğraştırsın ev sahiplerini. Herşeye hergün zam geliyor

Pardon da nasıl bir uyanıklık yapıyorum anlamıyorum.Ben 10 tane kirada evi olan zengin bir insan değilim.Kira benim evimi geçindirmek için bir gelir kaynağı.Her evin bir geçim matematiği var.Bunu ilkokul çocuğunun önüne koysan hesabı çıkarır önünüze.Gelirim belli kira+ maaş ama giderim %25 mi arttı benim. Benim şikayetim devletin tefe tüfe oranında zam artış hakkı vermesiydi.
Bunların elinden gelse gelip evlerimizin tapusunu alacaklar.:-)Bosverin uğraşmayın değmez😂

Yasal hakkını kullanıyor kiracınız . Anladığım kadarıyla sadece eşiniz çalışıyor bir de kira geliriniz var. Bunlar yetersiz geliyor. Çalışmayı düşünmez misiniz ? Hem ekonomik açıdan rahatlarsınız hemde ben kadınların da iş dünyasında olmasını mantıklı görüyorum. Ekonomik özgürlük harika birşey

Tefe tüfe oranına göre bile isteseniz iyi niyetli hadi 1790 1800 civarı istemeniz lazım %200 lük zam iyi niyetli mi sizce?

Ama şunu soylemezsiniz aldığınız ev üç dört katına çıktı maaşınız da arttı çektiğiniz kredi de kuş kadar oldu taksidi şimdi o çektiğiniz kredi taksitiyle külüstür arabayı alamazsınız . Yüzde elli zamlı yatırmış adam kirayı hakkı olmasina rağmen küfür ediyor gibi davranmissinzi . Siz ev fiyatını da abartarak yazdığınızdan elinizde kalır onu da satamazsiniz . Binbir emekle aldığınız evi kar ederek satmasan satmazsn değil mi ?

Ev sahipleri tarafından insafsızca yapılan zamlara karşıyım. Ama piyasa bu kadar yükselmişken kiracıların makul bir tutarın altında yapmak istedikleri zamlarıda doğru bulmuyorum. Sadece kiracılar için değil ev sahipleri içinde yükseldi piyasa neticede. Makul bir fiyatta anlaşılması gerekir iki taraf içinde. Bu gidişat böyle ne olur hiç bir fikrim yok Allah herkesin yardımcısı olsun.

Bunların elinden gelse gelip evlerimizin tapusunu alacaklar.:-)Bosverin uğraşmayın değmez😂
Bunların derken? Hanımefendi benimde kiracım var ama ben insanım sizin gibiler yüzünden de bu gidişat aynı boyle gider.benim evim var ayrıca kiracılı bir evim daha var ama ben diger insanları dusunuyorum sadece kendimi değil. Geçinemiyorum diye ağlarsıniz siz anca. Ev fiyatı bi milyona çıktığında ağladınız mi? Ozaman padisahim cok yaşa demissinizdir. Ama kira zammi %25 ten fazla yapamayibca aman taşlayalım devleti. Ama evinizim fiyatını bi milyon üzeri de yapan aynı devletti sevinmemiş lazım değil mi?

Ev sahipleri tarafından insafsızca yapılan zamlara karşıyım. Ama piyasa bu kadar yükselmişken kiracıların makul bir tutarın altında yapmak istedikleri zamlarıda doğru bulmuyorum. Sadece kiracılar için değil ev sahipleri içinde yükseldi piyasa neticede. Makul bir fiyatta anlaşılması gerekir iki taraf içinde. Bu gidişat böyle ne olur hiç bir fikrim yok Allah herkesin yardımcısı olsun.
Sorun o makul da işte.. Kime neye göre dedirtiyor?!

Bunların derken? Hanımefendi benimde kiracım var ama ben insanım sizin gibiler yüzünden de bu gidişat aynı boyle gider.benim evim var ayrıca kiracılı bir evim daha var ama ben diger insanları dusunuyorum sadece kendimi değil. Geçinemiyorum diye ağlarsıniz siz anca. Ev fiyatı bi milyona çıktığında ağladınız mi? Ozaman padisahim cok yaşa demissinizdir. Ama kira zammi %25 ten fazla yapamayibca aman taşlayalım devleti. Ama evinizim fiyatını bi milyon üzeri de yapan aynı devletti sevinmemiş lazım değil mi?
Yooo çok şükür 2 memur çalışıyoruz iki de kira gelirimiz var.Aglayan biri varsa o siz olabilirsiniz.Gecen yıllarda büyük bir deprem in olduğu şehirde ev ve dükkanımız var.Deprem den sonra insanlar ev bulamayınca bizim insanlarimiz evsiz kalan insanlara iki katına kiralık ev verdiler.Biz 1 kuruş bile arttırmadik.İnsafsiz olsaydık biz de aynen diğerleri gibi yapardık.Ama bazı kiracılar var ev sahibinden daha çok sahipleniyorlar evleri.Ya ev onun onun sen hangi hakla evden çıkmayacam diyorsun şehir eskiyasi gibi.

Yasal hakkını kullanıyor kiracınız . Anladığım kadarıyla sadece eşiniz çalışıyor bir de kira geliriniz var. Bunlar yetersiz geliyor. Çalışmayı düşünmez misiniz ? Hem ekonomik açıdan rahatlarsınız hemde ben kadınların da iş dünyasında olmasını mantıklı görüyorum. Ekonomik özgürlük harika birşey
Hanımefendi konuyu nereye çekmişsiniz hemen çalışan bayanın ev hanımını küçük görme ezme çabası niye.2020 yılına kadar 15 sene kesintisiz çalıştım ve kiradaki evimizi aldık ödedik.10 yıllık çektiğimiz kredi ile.Son 2 yıldır ciddi sağlık problemlerim nedeniyle çalışamıyorum rahatladınız mı küçük gördüğünüz ev hanımlarının değilim o evi alnımın teriyle gece gündüz çalışarak aldım .Asıl kiracımın hanımı ev hanımı ben de o na mı deyim yani kirayı arttıramıyorsan git çalış diye.

Hanımefendi konuyu nereye çekmişsiniz hemen çalışan bayanın ev hanımını küçük görme ezme çabası niye.2020 yılına kadar 15 sene kesintisiz çalıştım ve kiradaki evimizi aldık ödedik.10 yıllık çektiğimiz kredi ile.Son 2 yıldır ciddi sağlık problemlerim nedeniyle çalışamıyorum rahatladınız mı küçük gördüğünüz ev hanımlarının değilim o evi alnımın teriyle gece gündüz çalışarak aldım .Asıl kiracımın hanımı ev hanımı ben de o na mı deyim yani kirayı arttıramıyorsan git çalış diye.
Ben sizi küçük görmedim. Aklımın ucundan bile geçmedi. Siz konuyu çarpıtıyorsunuz . İyi siz bu kafa devam edin . %200 zam diye takılın ne diyeyim . Bazıları hak ettiklerini yaşıyor.

Aslında ödediğiniz kredi de ilk çekilen aya göre kuşkadar kalmıştır.
Kiracı haklı şu an.
Sizin girdiğiniz borcun kefili değil sonuçta. Yapmazsa yapmaz hakkı var sonuçta.
Yalniz o sozlesmeler imzalanjrke. Kiracilarin boyle bir hakki yoktu.suan hukumet bazi nedenlerden dolayi boyle yapiyor hepimiz biliyoruz .

Eski evimizdeki bazı sıkıntılardan dolayı biraz toplu paramız vardı üstüne de kredi çekerek yeni bir ev alıp 2020 de taşındık.Eski evimizi de o dönemin piyasasından 1000tl ye kiraya verdik.Masraflarımızı ve kredi borcumuzu maaşımız ve kira ile ödüyebiliyorduk.Ama son 2 yılda artan enflasyon hepimizin evine bomba gibi düştü.Evdeki hesabımız çarşıya uymadı kredi kartlarının hepsi ekside.Evi döndüremiyoruz yani.Biz de dolayısıyla kiramızı zam zamanı arttırmak istedik.Şuan evimizin kira piyasa değeri 6000tl.Biz kiracıdan en azından kirayı 3000tl olarak güncellemesini istedik ama benim hakkım var %25 den fazlasını yapmam diyerek bu ay 1500 TL olarak kira ödemesi yapmış.Her ev sahibi zengin değil ki kiracısını koruyabilsin bu ülkede kira geliri ile geçinen birçok insan var.Ev sahiplerinin de belini büktü herşeye %200 zam gelirken devletin koyduğu %25 lik kira zammı sınırı.Devletin artık ev sahiplerinin de hakkını koruyacak bir düzenleme yapması şart yoksa bütün eski kiracılar ve ev sahiplerini mahkemelere düşürecek.
Bu insanlar icin evi satio malinizdna mulkunuzden olmayin verin mahkemeye eve zarar veriyor diye o ugrassin . 1500 liraya kiralik oda yok artik .olmadi evinizi satis gosterin anne babaniza fakan 6 ay sonra pasa pasa cikar.mahkeme masraflarinida oder .

Eğer krediyi ödeyemiyorsaniz evi satmanız çok daha mantıklı. Çünkü hayat pahalılığına göre evi kiraya verecek olursaniz zaten gelen kiracı kirayı ödeyemeyecek. Mahkemelerde ugrasacaksiniz boşu boşuna. Ya şuan aldığınız kiraya razı olun yada evi satıp parasını altına yatırın. Haksız değilsiniz ama makul olmak lazım.

Sen geçinemiyorsan kiracın da geçinemiyor. Sen bu zaman aralığında evine, kiracının iyiliği için bi tadilat vs yaptın mı? Evini güzelleştirdin mi ki o insandan utanmadan üç katı zam istiyorsun? Evini kiraya verirken artısını, eksisini düşünmek zorundasın. O ev seni zarara da sokabilir, sana kar da getirebilir. Altın alıp birikim yaptığında fiyatı ile istediğin gibi oynayabiliyor musun? Evle de oynayamazsın işte. Evet, yasal olarak %25'in üzerinde zam yapamazsın. Bunun da faturasını kiracıya kesemezsin. Hesaplaşmanı kiracınla değil kanun koyucu ile yapacaksın kardeşim. O zam %25 değil de %90 olsaydı hayır demezdin, şimdi mi zoruna gitti? Yok bu ev senin işini görmüyorsa satarsın evi koyarsın paranı cebine. Enflasyonun sorumlusu kiracı değil git sorununu devletle çöz. Adamın sana yapması gereken zam 1250 bu arada, 1500 değil. %50 zam yapmış işte, daha ne?

Yalniz o sozlesmeler imzalanjrke. Kiracilarin boyle bir hakki yoktu.suan hukumet bazi nedenlerden dolayi boyle yapiyor hepimiz biliyoruz .
Evet biliyoruz ama şu an var ve kiracının vicdan veya isteğine kalmış fazlasını yapmak.
Sonuçta yatırımlık ev alıyorsun riskleri var. Şu an onu yaşıyor konu sahibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back