• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep kiracılar mı haklı ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bir iş yerinde çalışıyorsunuz. Yılların personeli olduğunuz için yeni girene göre maaşınız fazla, diyelim 7 bin olsun. Yeni girenler de asgari ücretten girmiş. Fabrika sahibi artık kar edemiyorum herkes asgari ücret dese olur mu. Eski kiracı ile yeni kiracı bir olmaz. Çevre kiralarla kiyaslayamazsiniz. Eski personelle yeni personel de aynı işi yapmasina rağmen farklı ücret alır.

Gözüm gayet doymuş.Doymus olmasa 2500 kiraya verilen bir muhitte evimi 1250 TL kirwya vermezdim.Kiraci nın sözleşmesi bitti.İsteseydim kapının önüne koyar istediğim fiyattan yeni kiracı alırdım.Bilip bilmeden boş yorum yapmayın.
Kiracının 10 yıl süresi dolmuş mu? Dolmadoysa sözleşme bitti diye bir şey yok ki. Çıkaramazsınız zaten.

Kiracı eve zarar mı vermiş? Duvarlsrı mı yemiş? Ben konuda okumadım. 5 yıl dolmadan hangi gerekçe ile mahkemeye verecek?
Ailem oturacak diyecek .bu kadar .
Veya kimsular rahatsiz diyecek 2 3 komsuyu sahir gisterecek .veya evi guvendigi birine satis gosterip 6 ay icinde cikarttiracak

Ev temel barinma hakkiysa bu ev sahiplerinin problemi degil.insanlar sabit gekir olsun risksiz yatirim diye ev aliyorlar .yakinda mahkemede bu kararlar bir bir iptal edilecek cunku bu mantikli bir karar degil ,adamin malina kacta. Kiraya verip enflasyonun altinda az zam yapacaksiniz denilemez.dunyanin hic bir yerinde boyle bir sey yok.bu saydigimiz faktre yatirim riski bile degildir .

Bu problem tüm insanlığın
Biraz piyasayı koklarsaniz nereye gittiğimizi görebilirsiniz örneğin yaşadığım şehirde evlerin cogu boş muhitimde bir sürü kiralık boş aylardır tutulmuyor
Ama avm ile bir rezidans ayarında bahçeli eşyalı 1+1ler dolu tayinle gelenlerin tamamı bunları tutmuş. 2 tane bu şekilde yer var kirası da 3500 4000 civari eşyalı çöp hizmeti- kapida guvenlik bazılarında fatura dahil
Bir uyanık biz değiliz yani iş sirketlesmeye gittiğinde ev sahipleri arar bulur kiracı
Kiracılar patron yada maaş sağlayıcı da değil.

Kiracının 10 yıl süresi dolmuş mu? Dolmadoysa sözleşme bitti diye bir şey yok ki. Çıkaramazsınız zaten.
Zaten çıkarmayı düşünmüyoruz.Ne zaman isterse çıksın aç gözlü değiliz ki iki kuruş yüzünden insanları sokağa atalım.Ben bazı kiracıların ev sahibinden çok evi sahiplenmesi ne kıziyorum.

İste bu yuzden artik kimse tahliye taahutnamesi olmadan kiralamiyor,hatta 6 aylik kirayi pesin istiyor.kiracilar boyle yaoarak gene kendi ayaklarina sıkıyor.
Böyle yaparak kısmını anlamadım tam verilen hakkını kullanarak mı?
Mesela bu konuda da ev sahibi birden çok arttırmak istemiş o da haklı değil ki.
Ev sahipleri önceden kirasını düzgün ödeyecek,uğraştırmayacak kiracı arardı. Hatta belirli meslek gruplarını isterdi.
Şimdi sadece parasına bakarak üç ay sonra ödemeyi aksatacak kiracı alıp uğraşıp da durabilir.
Birden tercihleri hatta davranışları değişti.
Ev sahipleri de kendi ayağına sıkıyor olabilir.
Böyle giderse 2-3 seneye kiraları ödeyebilecek çok az kişi kalır çünkü

Ailem oturacak diyecek .bu kadar .
Veya kimsular rahatsiz diyecek 2 3 komsuyu sahir gisterecek .veya evi guvendigi birine satis gosterip 6 ay icinde cikarttiracak
Jshshs denesin de alsın cevabını. Hele ailem oturacak demesi. Konu sahibi nolue bunları dene sonra sonucu bize yaz

Böyle yaparak kısmını anlamadım tam verilen hakkını kullanarak mı?
Mesela bu konuda da ev sahibi birden çok arttırmak istemiş o da haklı değil ki.
Ev sahipleri önceden kirasını düzgün ödeyecek,uğraştırmayacak kiracı arardı. Hatta belirli meslek gruplarını isterdi.
Şimdi sadece parasına bakarak üç ay sonra ödemeyi aksatacak kiracı alıp uğraşıp da durabilir.
Birden tercihleri hatta davranışları değişti.
Ev sahipleri de kendi ayağına sıkıyor olabilir.
Böyle giderse 2-3 seneye kiraları ödeyebilecek çok az kişi kalır çünkü
Başka şehirleri bilmiyorum ama İstanbul sadece yabancılara kalacak. Kapılara falan bile ıslak çamaşır asan yabancı nüfusa. Ondan sonra aldıkları kira kadarını evin içini geri yaptırmaya harcarlar. Kaçsa muhatap bulamazlar. Ev sahipleri de kendi ayağına sıkıyor evet. Karşılıklı hoşgörü ile orta yolda bulusulabilir ama fazlasını istemek hile hurdayla kiracıyı çıkartmak vs bunlarin sonucu da zamanla görülecek.

Biraz piyasayı koklarsaniz nereye gittiğimizi görebilirsiniz örneğin yaşadığım şehirde evlerin cogu boş muhitimde bir sürü kiralık boş aylardır tutulmuyor
Ama avm ile bir rezidans ayarında bahçeli eşyalı 1+1ler dolu tayinle gelenlerin tamamı bunları tutmuş. 2 tane bu şekilde yer var kirası da 3500 4000 civari eşyalı cop hizmeti bazılarında fatura dahil
Bir uyanık biz değiliz yani iş sirketlesmeye gittiğinde ev sahipleri arar bulur kiracı
Valla nerde yasiyosunuz anlamadim 3500 liraya rezidans varsa orda boyle problem olmaz tabii .kiracilar tuttuklari malin oarasini bedekini vermek zorundalar .cok geliyorsa begenmiyorlarsa tutmazlar.kimse malini ucuza millete hibe etmek zorunda degil . Zaten kiraci ev shaibinin patronu olamaz 😂

Ama avm ile bir rezidans ayarında bahçeli eşyalı 1+1ler dolu tayinle gelenlerin tamamı bunları tutmuş. 2 tane bu şekilde yer var kirası da 3500 4000 civari eşyalı cop hizmeti bazılarında fatura dahil
Ne alaka yahu. Temel barınma hakkı sağlamak sosyal devletin görevidir kişilerin değil. Zaten devlet yapması gerekeni yapamadığı için düzen bu durumda. İnsanlar şahsi olarak amme hizmeti mi yapsın ne münabeset. Benim aldığım herşey %200 zamlanacak ama ben evime %200 zam yapmak isteyince bana belalar okunacak. Komik yani, devletten hesap soramayanlar tek geliri kira olan zor bela bi ev sahibi olmuş insanların malına çökmeye çalışıp beddualar ediyolar. Çok tuhaf bi milletiz gerçekten.

Valla nerde yasiyosunuz anlamadim 3500 liraya rezidans varsa orda boyle problem olmaz tabii .kiracilar tuttuklari malin oarasini bedekini vermek zorundalar .cok geliyorsa begenmiyorlarsa tutmazlar.kimse malini ucuza millete hibe etmek zorunda degil . Zaten kiraci ev shaibinin patronu olamaz 😂

2+1 e 7000tl kira istenen bir yerde yaşıyorum
Marmara bölgesinde
Üniversitesi tıp fakültesi olan sanayisi gelişen bir yer

Bir şeyin yasal olması etik olduğu anlamına gelmiyor yalnız.
5bin yapsın o zaman kiracı en iyisi.
Neden etik olmuyor onu da anlamadım.
Biz enflasyon oranından yaptık kiramızı önce onu diyeyim.
Ama burda kiracı girmiş iki sene önce şurda kalmış üç senesi. Ee iki senede her şey uçtuysa ev sahibinin aldığı ev de uçtu. Ordan kendince karda zaten.
İki sene önce ya da üç sene önce kiraya girenler yasal orana göre yapar yandaki eve göre değil.
Bu iş böyle bir yerden kazanmış bir yerden kaybetmiş konu sahibi.
Bence kaybetme de sayılmaz ya.
Üç sene sonra o da yasal hakkını kullanıp emsallerine göre yapar.

Jshshs denesin de alsın cevabını. Hele ailem oturacak demesi. Konu sahibi nolue bunları dene sonra sonucu bize yaz
Vallla denesin bu kadar basit .1.derece karavam oturacak bosaltin evi diyecek verecek mahkemeye sonrada hop sahte bi satis sonra tekrar kendi ustune alis.tum masrafi yeniden kiralayinca 1.kiradan cikarir zaten

Ne alaka yahu. Temel barınma hakkı sağlamak sosyal devletin görevidir kişilerin değil. Zaten devlet yapması gerekeni yapamadığı için düzen bu durumda. İnsanlar şahsi olarak amme hizmeti mi yapsın ne münabeset. Benim aldığım herşey %200 zamlanacak ama ben evime %200 zam yapmak isteyince bana belalar okunacak. Komik yani, devletten hesap soramayanlar tek geliri kira olan zor bela bi ev sahibi olmuş insanların malına çökmeye çalışıp beddualar ediyolar. Çok tuhaf bi milletiz gerçekten.

Niye kiracı garanti mi verdi size?
Bu yoruma yapılacak hiç yorum yok
Böyle devam edelim bakalım nereye varacağız?

Başka şehirleri bilmiyorum ama İstanbul sadece yabancılara kalacak. Kapılara falan bile ıslak çamaşır asan yabancı nüfusa. Ondan sonra aldıkları kira kadarını evin içini geri yaptırmaya harcarlar. Kaçsa muhatap bulamazlar. Ev sahipleri de kendi ayağına sıkıyor evet. Karşılıklı hoşgörü ile orta yolda bulusulabilir ama fazlasını istemek hile hurdayla kiracıyı çıkartmak vs bunlarin sonucu da zamanla görülecek.
Aynen öyle. Orta yolda buluşmak lazım hele vaktinde ödeyen evine iyi bakan biri varsa.
Buluşmuyorsa da vaktini beklersin.

5bin yapsın o zaman kiracı en iyisi.
Neden etik olmuyor onu da anlamadım.
Biz enflasyon oranından yaptık kiramızı önce onu diyeyim.
Ama burda kiracı girmiş iki sene önce şurda kalmış üç senesi. Ee iki senede her şey uçtuysa ev sahibinin aldığı ev de uçtu. Ordan kendince karda zaten.
İki sene önce ya da üç sene önce kiraya girenler yasal orana göre yapar yandaki eve göre değil.
Bu iş böyle bir yerden kazanmış bir yerden kaybetmiş konu sahibi.
Bence kaybetme de sayılmaz ya.
Üç sene sonra o da yasal hakkını kullanıp emsallerine göre yapar.
Bence değil yani herkesin kendi görüşü. Ev şu an değer kazandı tamam da 1 sene sonra fiyatı tepe taklak da olabilir sonuçta burası Türkiye. Cebe girmiş olan bi para yok. Yani piyasası aşırı artmış bir şeyi sırf yasal hakkım diye tepe tepe kullanmak karşı taraf da zor durumda kalır mı dememek bana bencilce geliyor. Bence iki tarafın da rızası olan orta bir rakamda buluşmak her zaman en güzeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back