• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep kiracılar mı haklı ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ev ve temel barınma hakkı engellenmesi hiç bir hak hukuka uymaz. Yatırım risktir isterseniz farklı bir yerde değerlendirebilirsiniz
Bu şekilde yaklaşımda hayır sizi haklı bulmuyorum kiraciniz patronunuz yada maaş sağlayıcısı değildir. Hepimiz ayni gemideyiz ama bu tavrınız ile işler sadece daha çok zora giriyor. Mahkemeye gitseniz de bir hakkınız yok
Yüzde 25 i mantıklı bulmuyorum kiraciniz da bulmamış ki 1500 tl yapmış.
Barınma temel hak evet ama bu devletten beklenir hiç kimse sizin ihtiyaçlarınızı karşılamakla mükellef değil. Seyahat özgürlüğü de anayasal hak ama ben artan bilet fiyatlarından dolayı seyahat edemiyorum. Anayasal haklar devletten beklenir kişilerden değil devlet sosyal konut yapacak. Adam evet ev satın almış riske girmiş evi de değer kazanmış. Doğal olarak kirasının da artması gerekir enflasyon oranında. Ama devlet serbest piyasaya müdahale edip %25 zam sınırı getirdi. Normal bir ülkede olsak bu olanlar yaşanmazdı. Temmuzdan sonra olacakları öngörmek hiç de zor değil…

Hem böyle diyosunuz hem de konu sahibinin 1000 liradan 1500 liraya çıkan kirasına inanılmaz yüksek bi paraymış gibi cevaplar yazıyosunuz ama 🤣
Ben 1500 liraya çok mu dedim ? Sorun aç gözlülük hanımefendi yüzde şu zam yapip hayır bu yetmez daha fazla en fazla bana altı bin TL ye veren var en çok ben almalıyım tavrına gicigim ben . İnsanlar asgari ücret alıp ne verecek ? Ne olsun istiyorsunuz evinize oturan kişi bir ay boyunca sizin için mi çalışsın ? Bu nasıl bir vicdan nasıl bir düşünce sistemi ben bunu anlayamıyorum

Valla hayal dünyasında yaşayan sizsiniz. Tekrar soruyorum. Kiracı sizin tüm ekonominizi finanse etme sözü verdi mi? 1000 liradan 6 bin liraya kira çıkarmak mantıklı mı?

Bence tüm bu olanların hiçbirinde mantık yok mantık arıyosanız. Sadece hepimiz hayatta kalma yolları arıyoruz. Bence lcw’de çocuğuma aldığım eşofman takımının 120 liradan 550 liraya çıkması da mantıklı değil ona bakarsak. Bir litre ayçiçek yağının senelerce 12 lira olup sonra 50 lira olması da mantıklı değil. E napsın insanlar ben sürünüyüm kiracım rahat etsin mi desin 🤣 olsun ben herseyin 5 katını öderim o ödemesin mi desin ne istiyosunuz

1000 tl lik eve lööpp diye 3000 istemek artniyet işte. %200 ü çamlıca kulesi kadar ki enflasyonumuz bile görmedi 🙄
Allah gözünü doyursun ne diyeyim, İstanbul depremi de kapıda. Benim evim istanbulda dememek lazım, koca metropol o depremiyle ülkenin bi ucundan diğer ucuna etki eder emin olsun herkes.

Bence tüm bu olanların hiçbirinde mantık yok mantık arıyosanız. Sadece hepimiz hayatta kalma yolları arıyoruz. Bence lcw’de çocuğuma aldığım eşofman takımının 120 liradan 550 liraya çıkması da mantıklı değil ona bakarsak. Bir litre ayçiçek yağının senelerce 12 lira olup sonra 50 lira olması da mantıklı değil. E napsın insanlar ben sürünüyüm kiracım rahat etsin mi desin 🤣 olsun ben herseyin 5 katını öderim o ödemesin mi desin ne istiyosunuz
Hadi alabiliyorsan al bakalim beş katı parayı 🤣 ay ne kadar iyi bir ev sahibim varmış ya Allah razı olsun ya işini gücünü rast getirsin

Ben zaten kiracı haksız demiyorum empati yapmaya çalışıyorum zaten.Ama kiracılar korunurken ev sahiplerini kendi malı ile çok mağdur ettiler.O fazladan 500tl ev sahiplerinin de bütçesini darmaduman etti
Tabi ki kiracı korunacak,barınma temel ihtiyaç sizin 2 tane varmış,öncelik o kiracının sorunu sizin kart ekstrelerinize gelene kadar adamın barınma sorunu var

Ben 1500 liraya çok mu dedim ? Sorun aç gözlülük hanımefendi yüzde şu zam yapip hayır bu yetmez daha fazla en fazla bana altı bin TL ye veren var en çok ben almalıyım tavrına gicigim ben . İnsanlar asgari ücret alıp ne verecek ? Ne olsun istiyorsunuz evinize oturan kişi bir ay boyunca sizin için mi çalışsın ? Bu nasıl bir vicdan nasıl bir düşünce sistemi ben bunu anlayamıyorum
Yoo nesi açgözlülük allah aşkına bin liraya yüzde yüz zam yapsan ne yüzde beş yüz yapsan ne ya. Bin lira diyoruz on bin değil. Piyasası 6 bin olan eve 3 bin istemek aç gözlülük de değil kimse kusura bakmasın. Asgari ücretli olan bile iki kişi çalışıyo 10-11 bin giren eve de 3 bin yüksek bi para değil bu devirde.

Oturulacak ev elbette alınır. Ama parayı gayrimenkule yatırayım kirayı yerim olayı da bu kadar oluyor işte. Türkiye kanunları her zaman kiracıyı koruyor. 10 sene hayır bekleme sonra
E cahil çünkü bizim insanımız. Ben şu kadar verdim ev aldım, bu ev şu kadar kira ile şu kadar yılda parasını çıkarır, şu zamandan sonra da bana kar sağlar diye düşünüp yatırım getirisi hesaplamıyorlar çünkü kapasiteleri bu kadar yani, beyin iflas ediyor. Evi kiraya vermenin bir sürü negatif tarafı var bunları düşünüp taşınmak da lazım bak bunu da hesaba katan çok az insan var. Çünkü dünya kendi etraflarında dönüyor sanıyorlar. Daha bir saat önce başka bir konu okudum, insanlar kiracı, ev satılmış. Yeni ev sahibi o kadar cahil ki, benim neyi yapmaya hakkım var neye hakkım yok diye açıp internetten dahi bakmamış, kiracıyı tehdit ediyor. Ekime kadar çık evden, çıkmazsan kapına eşyamı yığarım falan diyor. Be sivri zekalı, eşyayı yığsa ne olacak kendini rezil ettiği ile kalacak. Halbuki araştırsaydı biraz, yeni ev sahibinin kiracıyı çıkarmak için belirli sürelere ve prosedürlere göre hareket etmesi gerektiğini öğrenecekti. Asla eğitilmez bizim milletimiz ya rezillik.

Yoo nesi açgözlülük allah aşkına bin liraya yüzde yüz zam yapsan ne yüzde beş yüz yapsan ne ya. Bin lira diyoruz on bin değil. Piyasası 6 bin olan eve 3 bin istemek aç gözlülük de değil kimse kusura bakmasın. Asgari ücretli olan bile iki kişi çalışıyo 10-11 bin giren eve de 3 bin yüksek bi para değil bu devirde.
Tamam sen yap alabiliyorsan al bakalim 🤣 üç katını alacakmış valla en akıllı sizsiniz tabi

QUOTE="inekobasi, post: 72779314, member: 284294"]
Barınma temel hak evet ama bu devletten beklenir hiç kimse sizin ihtiyaçlarınızı karşılamakla mükellef değil. Seyahat özgürlüğü de anayasal hak ama ben artan bilet fiyatlarından dolayı seyahat edemiyorum. Anayasal haklar devletten beklenir kişilerden değil devlet sosyal konut yapacak. Adam evet ev satın almış riske girmiş evi de değer kazanmış. Doğal olarak kirasının da artması gerekir enflasyon oranında. Ama devlet serbest piyasaya müdahale edip %25 zam sınırı getirdi. Normal bir ülkede olsak bu olanlar yaşanmazdı. Temmuzdan sonra olacakları öngörmek hiç de zor değil…
[/QUOTE]

Yüzde 200 mu etik olan?
Kiracı ztn yuzde 50 yapmış, yine kibar insanmis. 2 senelik kiracı iken yüzde 50 gayet yeterli
Ev sahibi içeridekini kovalayıp yüzde 600 de yapabilir tabi tercih ve vicdan meselesi. Öyle yazmış çünkü ederi 6000tl imiş. Yüzde 600 enflasyonu kim nasıl açıklayacakbiliir?

E napsın insanlar ben sürünüyüm kiracım rahat etsin mi desin 🤣
Yok kiracının ne haddine efendim. Ben yemem içmem çocuğu okula da göndermem. Gözünü sadecw toprağın doyuracağı ev sahibime veririm tüm maaşımı. O yeter ki paraları saysın şak şak diye

E cahil çünkü bizim insanımız. Ben şu kadar verdim ev aldım, bu ev şu kadar kira ile şu kadar yılda parasını çıkarır, şu zamandan sonra da bana kar sağlar diye düşünüp yatırım getirisi hesaplamıyorlar çünkü kapasiteleri bu kadar yani, beyin iflas ediyor. Evi kiraya vermenin bir sürü negatif tarafı var bunları düşünüp taşınmak da lazım bak bunu da hesaba katan çok az insan var. Çünkü dünya kendi etraflarında dönüyor sanıyorlar. Daha bir saat önce başka bir konu okudum, insanlar kiracı, ev satılmış. Yeni ev sahibi o kadar cahil ki, benim neyi yapmaya hakkım var neye hakkım yok diye açıp internetten dahi bakmamış, kiracıyı tehdit ediyor. Ekime kadar çık evden, çıkmazsan kapına eşyamı yığarım falan diyor. Be sivri zekalı, eşyayı yığsa ne olacak kendini rezil ettiği ile kalacak. Halbuki araştırsaydı biraz, yeni ev sahibinin kiracıyı çıkarmak için belirli sürelere ve prosedürlere göre hareket etmesi gerektiğini öğrenecekti. Asla eğitilmez bizim milletimiz ya rezillik.
Bir sürü para yatırıyorlar bir de o evlere. Elinde ki bütün parayı veriyor belki de ama gram araştırma yok. Evi alınca kiracı ne olacak, haklarım ne olacak sıfır bilgi. Az araştırsa oysa içinde kiracı olan evin kiracıyla anlaşılmadan alınmayacağını bilir. Ters birine denk gelse senelerce çıkmayabilir. Sırf bu yüzden kimse kiracılı ev almıyor ya da fiyat kırıp herkes. Ama araştırıp yatırım yapmaya ne gerek var tabi.

Uc senedir aynı evde oturuyorum her sene enflasyonun biraz üstünde ev sahibime kira verdik hakkı olan o diye bu sene yüzde 25 olmasına rağmen biz direk yüzde 50 ödeme yapacağız diyeceğiz ben işten çıktığım halde çünkü o da evi ödüyor ama surdakiler gibi ev sahibim olsa süründürürüm kaç sene sürerse sürsün evden çıkasim varsa da çıkmam mahkeme de uğraşsın dursun gerekirse benden yüzde 300 isteyen kendince "akilliya" o parayı vermem gider avukata yediririm 🤣 hiç acımam da

Bir sürü para yatırıyorlar bir de o evlere. Elinde ki bütün parayı veriyor belki de ama gram araştırma yok. Evi alınca kiracı ne olacak, haklarım ne olacak sıfır bilgi. Az araştırsa oysa içinde kiracı olan evin kiracıyla anlaşılmadan alınmayacağını bilir. Ters birine denk gelse senelerce çıkmayabilir. Sırf bu yüzden kimse kiracılı ev almıyor ya da fiyat kırıp herkes. Ama araştırıp yatırım yapmaya ne gerek var tabi.
Bu konuda çok tarafsızim iki tarafta haklı ama sizin yorumlar bi garip. Resmen ev sahiplerini asagilayio duruyorsunuz. Sonra da o evsahiplerinin evinde oturuyorsunuz. Öyle ya da böyle evlerini almışlar, asagilamayin bence, ev almak o kadar kolaysa siz de alın madem. Farkında değilsiniz belki ama kiracıların yaşam kalitesi düştü, çoğu eskisinden daha kötü evlerde oturuyor. Kiracılı evin alınmadığını nerden cikariyorsunuz onu da anlamadım.

Eski evimizdeki bazı sıkıntılardan dolayı biraz toplu paramız vardı üstüne de kredi çekerek yeni bir ev alıp 2020 de taşındık.Eski evimizi de o dönemin piyasasından 1000tl ye kiraya verdik.Masraflarımızı ve kredi borcumuzu maaşımız ve kira ile ödüyebiliyorduk.Ama son 2 yılda artan enflasyon hepimizin evine bomba gibi düştü.Evdeki hesabımız çarşıya uymadı kredi kartlarının hepsi ekside.Evi döndüremiyoruz yani.Biz de dolayısıyla kiramızı zam zamanı arttırmak istedik.Şuan evimizin kira piyasa değeri 6000tl.Biz kiracıdan en azından kirayı 3000tl olarak güncellemesini istedik ama benim hakkım var %25 den fazlasını yapmam diyerek bu ay 1500 TL olarak kira ödemesi yapmış.Her ev sahibi zengin değil ki kiracısını koruyabilsin bu ülkede kira geliri ile geçinen birçok insan var.Ev sahiplerinin de belini büktü herşeye %200 zam gelirken devletin koyduğu %25 lik kira zammı sınırı.Devletin artık ev sahiplerinin de hakkını koruyacak bir düzenleme yapması şart yoksa bütün eski kiracılar ve ev sahiplerini mahkemelere düşürecek.
Haklısınız her şeye yüzde 300 zam yapılırken ev sahibinden sadece yüzde 25 zam yap demek olmuyor.
Bir emekli maaşı ve kirayla geçinen insanlar var

Uc senedir aynı evde oturuyorum her sene enflasyonun biraz üstünde ev sahibime kira verdik hakkı olan o diye bu sene yüzde 25 olmasına rağmen biz direk yüzde 50 ödeme yapacağız diyeceğiz ben işten çıktığım halde çünkü o da evi ödüyor ama surdakiler gibi ev sahibim olsa süründürürüm kaç sene sürerse sürsün evden çıkasim varsa da çıkmam mahkeme de uğraşsın dursun gerekirse benden yüzde 300 isteyen kendince "akilliya" o parayı vermem gider avukata yediririm 🤣 hiç acımam da
Neye acıyosunuz yahu. Ev sahibinizin 2 senesi kalmış sonra emsal değer davası açar fiyatı emsaline çeker zaten yapabileceğiniz bişi yok istediğiniz yere dava açın. Hepsi de yasal hiçbişi yapamazsınız. Bence kendinize acıyın o yüzden.

Neye acıyosunuz yahu. Ev sahibinizin 2 senesi kalmış sonra emsal değer davası açar fiyatı emsaline çeker zaten yapabileceğiniz bişi yok istediğiniz yere dava açın. Hepsi de yasal hiçbişi yapamazsınız. Bence kendinize acıyın o yüzden.
Aa sen yasal falan bilir miydin? Kiracı yasalara uygun davransa diyorsunuz ki nau nau. Ama ev sahibi yasal hakkını kullanınc oo ye şukela.

Bu konuda çok tarafsızim iki tarafta haklı ama sizin yorumlar bi garip. Resmen ev sahiplerini asagilayio duruyorsunuz. Sonra da o evsahiplerinin evinde oturuyorsunuz. Öyle ya da böyle evlerini almışlar, asagilamayin bence, ev almak o kadar kolaysa siz de alın madem. Farkında değilsiniz belki ama kiracıların yaşam kalitesi düştü, çoğu eskisinden daha kötü evlerde oturuyor. Kiracılı evin alınmadığını nerden cikariyorsunuz onu da anlamadım.

Evet fiyatlarda yarı yarıya düşüş var bazı evlere fotoğraf bile eklenmemiş ama satılacak öyle mi Cook zor daha geçen hafta gördüm bulursam atayim piyasa sandığınız kadar atesli değil ztn krediler durmuş insanlar oturmak isterse 6 ay beklemez kira için alacaksa eski fiyatı niye kabul etsin

Neden acidiginizi bende anlamadım. Evi var evi, gider satar, başka yerden alır, siz de 6 ay içinde boşaltmak zorunda kalırsınız. 2 bin vermezken 6 bin, üstüne taşınma parası, emlakçı komisyonu verirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back