ev sahibi kirayı iki katına çıkartmak istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dediği zammı kabul ederseniz şayet sözleşme yenileme karşılığında kabul edin. o zaman önümüzdeki beş yıl yeniden değerleme yapamaz.

1700 ü kabul edecekmişsiniz ,300 tl icin zıtlaşmaya gerrk yok bence ki ciksaniz ne kadar kuş uçmaz kervan gecmez yerde bile otursaniz kiralar 4_5 bintl den basliyor artik.Keske 2000 tl kiram olsa ... Tasinma masrafi vs vs de cabasi cikarsaniz.2000 tl cok iyi rakam.

Evet konu başlığından da anlayacağınız gibi durum bu.
Un uçmaz kervan geçmez bir mahallede oturuyorum. Şaka gibi gelecek belki şuan 1000 liraya oturuyorum mevcut evimde. Merkeze uzak değilim ama ters bir lokasyondayım doğru düzgün toplu taşıma geçmiyor. Evim temiz bir ev. Taşınmayı düşünmüyorum normal şartlarda.
Açıkçası %25 rakamı bana da komik geliyor ne onu ne kendimizi üzecek bir oranda zam yapalım diye düşündük.
Ancak ev sahibi bugün %100 zam yapacağım bilginiz olsun dedi. Geçen sene de tüfe oranına göre değil dolar kuru üzerinden 100 dolara tekabül edecek şekilde zam yapmak istediğini söyledi ve kirayı 800'den 1300'e çıkarmak istedi ve biz pazarlık ile 1000'e anlaştık. Şimdi de bunu söyledi.
Yani bu adam kafasına göre zam oranı belirliyor. Bu durumdan oldukça rahatsızım.
4 yıl önce kontratı yaparken vergi ödememek için kirayı saçma sapan bir rakam yazmıştı. Tanıdığımız da birisi olduğu için ters düşmek de istemiyoruz. 2000 lira para değil şu dönemde farkındayım ama böyle zam mevzusunu işine geldiği gibi yönetmesi canımı sıkıyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz? Başına benzer bir durum gelen var mı diyecegim ama öyle bir dönemdeyiz ki muhakkak vardır.
şehre gore değişir. buyuk sehırde 1000 e ev kalmadı. benım oturdugum site etrafında 4500 den baslıyo kiralar. normal mustakıl sobalı evlere 1700 istiyolar daha dogal gazı yok dusun :) ıstememesı lazımdır belkı ama ıstıyolar. ınsanlar da zam begenmeyıp tasınmaya kalksa depozıto, varsa emlakcıya kira bedeli, yok iste bazı ev sahipleri 2 kira bedeli de onceden alıyo sacma sacma isler yanı altından kalkamıycaz dıyıp cogu tasımıyo anlatabıldim mi. hak hukuk bılmem belkı yasaktır. ama begenmıyosan cık dıycek .. cok sıkıntılı durumlar. arayı bulman lazım. bide bankaya havale iş yapın herzaman elden verme kıraya bulasmayın aklınızda olsun

şehre gore değişir. buyuk sehırde 1000 e ev kalmadı. benım oturdugum site etrafında 4500 den baslıyo kiralar. normal mustakıl sobalı evlere 1700 istiyolar daha dogal gazı yok dusun :) ıstememesı lazımdır belkı ama ıstıyolar. ınsanlar da zam begenmeyıp tasınmaya kalksa depozıto, varsa emlakcıya kira bedeli, yok iste bazı ev sahipleri 2 kira bedeli de onceden alıyo sacma sacma isler yanı altından kalkamıycaz dıyıp cogu tasımıyo anlatabıldim mi. hak hukuk bılmem belkı yasaktır. ama begenmıyosan cık dıycek .. cok sıkıntılı durumlar. arayı bulman lazım. bide bankaya havale iş yapın herzaman elden verme kıraya bulasmayın aklınızda olsun
Yok. Zaten her zaman havale ettik bize uzak oturuyor kendisi ama kira yazmayın diyor dekonta 🤣 eve ilk girerken de 600 ödediğimiz kirayı 300 yazmıştı kontrata.
Ben arayı bulmaktan yanayım da yaptım dedi beyefendi hazretleri.

Naptiniz acaba mahkeme ne yaptı?süreç hakkında bilgi verirmisiniz?
Karşı tarafın avukatı gelmemiş ,yerine idareden başka avukat tutmuşlar oda konuya hakim değilmiş, hakime annesi kirada kalıyor demiş,halbuki annelerinin kendi evi. Hakimde daha konuya hakim değilsiniz diyip karşı tarafa sinirlenmiş bu bizim için bir artı.. Şahitlerin dinlenmesi ve kanıtların sunulması için mahkeme Nisan ayina atıldı.Yani Nisana kadar rahatız şükür

Karşı tarafın avukatı gelmemiş ,yerine idareden başka avukat tutmuşlar oda konuya hakim değilmiş, hakime annesi kirada kalıyor demiş,halbuki annelerinin kendi evi. Hakimde daha konuya hakim değilsiniz diyip karşı tarafa sinirlenmiş bu bizim için bir artı.. Şahitlerin dinlenmesi ve kanıtların sunulması için mahkeme Nisan ayina atıldı.Yani Nisana kadar rahatız şükür
İyi çok şükür bari.bu arada sizi rahatsız etmiyorlar mı? Hep ondan korkuyorum. Siz bu arada kirayı nasıl ödüyorsunuz %25 zamlami?

Cidden gülüyorum bu konulara attık. Asgari ücret ocaktan bu yana 2800’den 8500’e çıkmış, kira zammı %25. Bir de orman kanunları demişsiniz. Şu an devletin yaptığı zaten yasal değil. Ama ülkede hukuk olmadığından kiracılar ötüyor böyle. Normalde devletin iki kişi arasında yapılan sözleşmeye böyle damdan düşer gibi müdahale etme hakkı yok. Özel okul zamlarına tavan oran koyma hakkı yok. Ülkede serbest piyasa bırakmadılar. Hala orman kanunları diyorsunuz yani komik. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Kanuni olması adaletli olduğu anlamına gelmez. Bu kadar basit. 2000 lira kiraya bile şu zamanda bık bık konuşan kiracıya yağmurlu havada su vermem ben. Ev sahipleri aç gözlü deniliyor sürekli ama kiracılar daha beterler. Allah ikisinin De hayırlısını versin.

Evet konu başlığından da anlayacağınız gibi durum bu.
Un uçmaz kervan geçmez bir mahallede oturuyorum. Şaka gibi gelecek belki şuan 1000 liraya oturuyorum mevcut evimde. Merkeze uzak değilim ama ters bir lokasyondayım doğru düzgün toplu taşıma geçmiyor. Evim temiz bir ev. Taşınmayı düşünmüyorum normal şartlarda.
Açıkçası %25 rakamı bana da komik geliyor ne onu ne kendimizi üzecek bir oranda zam yapalım diye düşündük.
Ancak ev sahibi bugün %100 zam yapacağım bilginiz olsun dedi. Geçen sene de tüfe oranına göre değil dolar kuru üzerinden 100 dolara tekabül edecek şekilde zam yapmak istediğini söyledi ve kirayı 800'den 1300'e çıkarmak istedi ve biz pazarlık ile 1000'e anlaştık. Şimdi de bunu söyledi.
Yani bu adam kafasına göre zam oranı belirliyor. Bu durumdan oldukça rahatsızım.
4 yıl önce kontratı yaparken vergi ödememek için kirayı saçma sapan bir rakam yazmıştı. Tanıdığımız da birisi olduğu için ters düşmek de istemiyoruz. 2000 lira para değil şu dönemde farkındayım ama böyle zam mevzusunu işine geldiği gibi yönetmesi canımı sıkıyor. Nasıl bir yol izlemeliyiz? Başına benzer bir durum gelen var mı diyecegim ama öyle bir dönemdeyiz ki muhakkak vardır.
Vallah ne derseniz diyin adam haklı. Bizim kreş bile yüzde yüz zam yaptı 3500tl dedi ister alın diyor ister kabul edin hiç umrunda bile degl düşünün normal bir kreş şuan 1800den 3500yapti... Ev mirasından fazla napiyim kendime yeni bir kreş anaokulu bakiyorm

Cidden gülüyorum bu konulara attık. Asgari ücret ocaktan bu yana 2800’den 8500’e çıkmış, kira zammı %25. Bir de orman kanunları demişsiniz. Şu an devletin yaptığı zaten yasal değil. Ama ülkede hukuk olmadığından kiracılar ötüyor böyle. Normalde devletin iki kişi arasında yapılan sözleşmeye böyle damdan düşer gibi müdahale etme hakkı yok. Özel okul zamlarına tavan oran koyma hakkı yok. Ülkede serbest piyasa bırakmadılar. Hala orman kanunları diyorsunuz yani komik. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Kanuni olması adaletli olduğu anlamına gelmez. Bu kadar basit. 2000 lira kiraya bile şu zamanda bık bık konuşan kiracıya yağmurlu havada su vermem ben. Ev sahipleri aç gözlü deniliyor sürekli ama kiracılar daha beterler. Allah ikisinin De hayırlısını versin.
Kesinlikle katılıyorum iki bin yapmış ya şuan ikibine imkansız bulamax

Kiracı değil ev sahibi olduğunuzu düşünün ve kenarda duran bir evnizden aylık sadece bin lira gelir olduğunu düşünün. O ev sizin olsa hakkı neydi diye vicdanınıza koyarak bi sorun. Sonra deyin ki ev sahibi haksız çok istemiş. Şuan oturduğum sitede kiralar 15 binden başlıyor. Çok şükür ki ev sahibiyim. Ancak bin lira kira şuan şaka gibi emin olabilirsiniz. Öğrenci yurt apartları dahi aylık 3 4binden aşağı almazken kimsenin hakkına da girmeye gerek yok diye düşünüyorum
Sizin kiranın adamın aylık doğalgaz faturası dan bile ucuz şuan Mersin'de bana 1200tl doğalgaz geldi. Önceden üç yüz TL oderdik ya şaka gibi

Ben gecen sene 2000 tl ye kiraci olmayan eve simdi 7000 tl veriyorum. Daha 1 aylik bile degilim.

Ev sahibim 1 sene sonunda %25 ustunde zam yapamaz sozlesme var.

Ama 3-4 sene gecse 7000 e anca iki uc bisey alinsa sanirim bende sozlesmeyi unutur adama gel şunu 14 yapalim derim.

babamın ev sahibi de 1200 den 2000 yaptı.
ben makul buldum. 1800 de anlaşabilirdik aslında ama 2000 dediği için üstelemedik

Bizde ev sahibiyiz çevredeki emsal evler 10-15 bin civarıyken,eski kiracı diye kiracımız 3000 tl ye oturuyor şu an.Pandemi zamanı bazı ev sahipleri insanların kanını emerken biz zam bile yapmadık hiç. Malum geçim zor dedik,insanlar çalışamıyor dedik hiç zam koymadık. O zaman bizden iyisi yoktu. Şimdi biraz zam koymak istedik,kiracı devletin belirlediği oranda koyarım dedi. Gayet iyi bir sohbetimiz varken olay mahkemeye döndü. Kusura bakmayın hanımefendi ama geçim kiracıya zorsa ev sahibinede zor. Market zamları,okul zamları,yakıt zamları vs vs bir tek kiracıya değil,ev sahibinede geliyor. Bizimde aldığımız kira anında uçup gidiyor. Bu devirde resmen bedavaya oturup,kafasına göre zam koyamaz diyorsunuz. Koyar efendim kusura bakmayın. Ev onun eviyse hele ki kira ile geçiniyorsa bal gibide koyar. Ki yine insaflı davranmış 2 katı değil,3-5 katı zam koyanlarda var. O yüzden belirlediği rakamı vermeyecekseniz kimseyi meşgul etmeyin başka bir ev bulun. Çünkü olay iyi niyeti suistimale giriyor artık.

Yazdıklarıma beğenmedim atan insanlar oluyor. Muhtemelen kiracılar. Arkadaşlar, 2 milyon bi eve verip alıyoruz. Hak mı reva mı bin lira kira yahu. Kiracıya ev çok ev sahibine öyle değil. Beğenmiyorlarsa çıksınlar 2000 yapmak istemeyen insan gitsin başka yerde 10 bine otursun. Herkes mi kendi kesesini düşünür yahu. Sizin verdiğiniz kira ile geçinen insan var. 2020de miyiz bin lira kira kaldı şaka gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X