• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibim !!

Maddi açıdan sikintisi yok diye evini siz hibe etmek zorunda mı ?
Elbette hayır söylemek istediğim bu değildi zaten maddi açıdan sıkıntısı yok yani benim kiramla geçinmiyor zorda değil yılda 2 kere zam yapmasını gerektirecek manada söyledim hoş zor da olsa da hakkı yok

Ya yanlış anlamayın ama bu kadar iyi niyetli olmanız fazla değil mi? Ailesi var sonuçta. O kadar çok yardımcı olmuşsunuz, benzin masrafı, kendi zamanınızı vermek. Kadının yaptığı nankörlük. İhtiyaç sahibi yaşlı hasta biri değil sonuçta. Ben olsam yaptığım iyilikleri yüzüne vurur, yaptıklarıma yapmasını söylerdim.
Ya iyilikleri yüze vurmak olmazda hani insan bi der bunlar bana çok yardımcı oldu üstelik kira kontrat var hakkım yok der ama yok düşünüyor kuruyor hop yazıyor sonra söyleyince haklısınız oluyor her ay bir şey çıkıyor ..

Kiranızla da geçinse her 5-6 ayda bir zam yapma hakkına sahip değil zaten. Kontratınızda zam dönemleri bellidir,kontrat süresi bitince kanun kural neyse ona göre zam yaparsınız nasıl olsa.
Elbette değil be bileyim hani ihtiyacı olur ondan diyor derim böyle yapıyor derim ama o da değil

ev sahibiniz enflasyon ve binanızdaki diğer kiralık dairelerin kira fiyatı oranında kirayı arttırabilir bu yasal hakkı aslında. ben de anlamıyorum neden herkes ev sahiplerine bu kadar düşman. ben ev sahibi değilim ailem de kirada aynı zamanda.
ben üniversitede öğrenciyken 70li yaşlarında hayırsever bir teyze bir evden aldığı kirayı her ay bana gödnerirdi durumu olan bir öğrenci değildim.
burada isyan edilmesi gereken kısım ev sahipleri değil maalesef, para basıp enflasyona sebep olanlar.
aynı market fiyatlrındaki gibi... sebep olan başka şamarı yiyen başka.

ev sahibiniz enflasyon ve binanızdaki diğer kiralık dairelerin kira fiyatı oranında kirayı arttırabilir bu yasal hakkı aslında. ben de anlamıyorum neden herkes ev sahiplerine bu kadar düşman. ben ev sahibi değilim ailem de kirada aynı zamanda.
ben üniversitede öğrenciyken 70li yaşlarında hayırsever bir teyze bir evden aldığı kirayı her ay bana gödnerirdi durumu olan bir öğrenci değildim.
burada isyan edilmesi gereken kısım ev sahipleri değil maalesef, para basıp enflasyona sebep olanlar.
aynı market fiyatlrındaki gibi... sebep olan başka şamarı yiyen başka.
Konuyu anlamamışsınız .. Söz konusu kira bedeli değil neyse hakkı onu yapsın zaten . Kendi belirledi kirayı ona göre kontrat yapıldı eyw dedik ödemeye başladık aradan geçmiş 5 ay kafasına göre kirayı artırıyor bir sonraki ay bunu yatırın diyor biz buna laf ediyoruz hee günü gelir kira 10 bin işinize geliyorsa der anlarım .. yada kontratı yenileyeceğimiz zaman deseydi her şey pahalandı bu çok az kaldı ben bunu istiyorum diye işime geliyorsa otururdum gelmiyorsa çıkardım vs vs .. düşmanlık bir şey yok bende ev sahibiyim .. Düşman olsam yaşlı başlı kadına yardım etmem yani hee lafını etmiyorum ama bundan sonra her ihtiyacına koşmam çocuğu gelsin akıllandım artık ..

Sorunlu bir kadın belli ki, ben olsam sözleşme bitince çıkardım. O zaman kadar da kirayı arttırmaya hakkı yok, kafasına göre, sözleşme dönemi ortasında.

sizin evlerde kiradaymış, kiracılarınız kaçtan devam ediyor zammı ne zaman yaptınız. ona göre yorum yapalım :KK53:

Sorunlu bir kadın belli ki, ben olsam sözleşme bitince çıkardım. O zaman kadar da kirayı arttırmaya hakkı yok, kafasına göre, sözleşme dönemi ortasında.
Evet sorunlu ama yaşlı diye biz çoğu şeyi alttan aldık sustuk fln

sizin evlerde kiradaymış, kiracılarınız kaçtan devam ediyor zammı ne zaman yaptınız. ona göre yorum yapalım :KK53:
Valla ben biraz saf yada kıyımsız bi kiracıyım . İstanbul da 1+1 balkonlu salonu geniş holü olan bi daireyi daha yeni zamlı olarak 1600 yaptım 5 yıllık bina .. yani ben örnek alınacak ev sahibi değilim . 1100 dü ama çocuğu yeni oldu eski kiracım (4yıllık) diye pek maddi durumu da yok ses etmiyorum hee şimdi çıksa 4000 aşağı vermem o da mahalle arası diye

Ev sahibinin maddi durumunu niye yazıyorsunuz çok parası var size hibe mi etsin evi? Valla kiracılarda takmış bir ev sahibine. Adam malıyla kötü olur.

Ev sahibinin maddi durumunu niye yazıyorsunuz çok parası var size hibe mi etsin evi? Valla kiracılarda takmış bir ev sahibine. Adam malıyla kötü olur.
Maddi durumunu yazmamın sebebi tek benim kiramla geçinmiyor anlamında yazdım öyle sanılıp yorum yapılıyor çünkü yoksa banane kadının kaç evi var

Maddi durumunu yazmamın sebebi tek benim kiramla geçinmiyor anlamında yazdım öyle sanılıp yorum yapılıyor çünkü yoksa banane kadının kaç evi var
Kiradaydık zaten . Daha sonra miras davaları oldu aileler uzakta gelir kalma durumu olur diye yeni yapıldı ev taşındık ..

6 odalı evi herkes kalsın diye aldık yani aileler arkadaşlar yurtdışından gelecek çok insan var . Sizce böyle düşünerek evi alıp kv kp kalmasında sıkıntı yaratmak düşününce saçma gelmiyor mu 😂 . Kv geleceklerini erkenden bilseydim en azından 1 odaya bir şeyler yapmaya çalışırdım …

Evi yeni aldık eksikler var tamamlamadan açamadık buz gibi soğuk oda da tadilat fln düzelince 3-5 eşya ile tamamlanacak zaten ..

Eşimle ilgili bu yıl yeni olan bir şey yok evlendiğimizden beri kaynaklanan sorun var zaman zaman konuşmalar oluyor .

Ayrıca annem geleceği zaman eşime söylüyorum evet ne zaman geleceği ve ne kadar kalacağı konusunda ..

Peki bir şey sormak istiyorum. Siz 6 odalı bir ev almamış mıydınız ve o eve taşınmamış mıydınız :)
Yoksa annenizin kış boyu sizde kalmasına bir şey demeyip kv ve kp der sizde alt tarafı 20 gün kaldığında eşinize ve anne babasına hayatı dar edip onu da burada anlatıp aldığınız tepkiler neticesinde mi bize bu yalanı söylediniz.
Gerçi tabi siz görmediğiniz kişilere yalan söylemezsiniz :)

Back