• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibim !!

Benim eski evsahibim de boyle darlak bir teyzeydi. En son binadaki komsularimi arayip “bunlar kira odemiyor” diye iftira atmisti. Biz de gozu karartip ev aldik 3 sene oldu. Sonra emlak piyasasi patladi evin degeri 3 katina cikti. Simdi dua ediyorum deli teyzeye.
Güle güle oturun valla kötü komşu kötü ev sahibi insanı ev sahibi yapar derlermiş

Sosyal statü veya diğer mal varlıkları tabiki beni ilgilendirmez ama kontratım varken neden yılın ortasında 2. Zammı kabul edeyim anlamadım .. çok demedim o zaman en başından yapsaydı 3000 yada ne yapacaksa şimdiden yapmak doğru mu anlamadım
2.zammi kabul etmeyin tabi yılda 2 kere zammı olur 3 bin istiyorsa kontrat zamanı söyleyecekti size.

Kızlar selam
Konu başlığından da anlaşıldığı gibi ev sahibimle başım dertte ..
her ay bir şeyler buluyor huzursuz etmek için canı sıkılıyor herhlde .
70 yaşında eski İstanbullu maddi açıdan sıkıntısı olmayan bi kadın kocası deniz subağıymış ölmüş 2 çocuğu var kışın Bursa da yazın buraya geliyor yalnız yaşıyor çocukları evli .. yalnız yaşadığı içinde eşimle ben yardımcı oluyoruz işte hastanelere götürüyoruz market pazar alışverişi falan tabiki bunlar söylenmez herkese yaparım kim olduğunun önemi yok . Ama sağolsun kendisi her ay huzursuz edecek bir şey buluyor yok kira her ayın 3ü ve 5inde yatırılır siz bana ayın sonunda veriyorsunuz yahu söylüyoruz biz dedik ay başı yapalım arada ki farkı verip sen istemedin diyoruz yok her ay aynı sonra gidiyor çocuklarına soruyor haklısınız diyip kapatıyor konuyu . Geçen yıl temmuz da 1250 kiraydı üzerine 250 koyup 1500 üzerinden %25 yaptı sağol fln dedik kontrat yeniledik 1850 oldu .. bu zamana kadar böyle ödüyorduk şimdi mesaj atmış siz çok uyguna oturuyorsunuz bir sonraki aydan itibaren 3000 olsun gerekeni yapmanızı rica ediyorum diye cvp vermedim eşimin uyanmasını bekliyorum şimdi yazsam konu uzayacak bir de gerçekten bunaldım her ay bir şey bulmasına yani kontrat var ise bir şey yapamaz ama nedir bu her ay her ay rahat batıyor herhlde ben genelde sinirli bir insanım ne dediğimi bilmem 🤷‍♀️ bu yüzden eşime devrediyorum o daha sakin benden . Amacı bezdirmek çıkmamızı istiyor ki daha pahalıya verecek bende eşime sabret bu yıl geçsin diyorum. Bakalım neler olacak …
3 bin az olur biz 8 binden aşağı oturmayız deyin

2.zammi kabul etmeyin tabi yılda 2 kere zammı olur 3 bin istiyorsa kontrat zamanı söyleyecekti size.
Bende onu diyorum zaten yani baştan deseydi siz uyguna oturuyorsunuz o zamanlar öyleydi ama şuan olmaz bu deseydi bende işime geliyorsa ona göre hareket ederdim. Maddi açıdan ihtşyacı da yok kirayla geçiniyor diyeyim

Yaşlı işte valla hepsi aynı hiç farkları yok birbirinden bi takıntılı bi uyuz oluyo insan yaşlandıkça…

Hiç takmayın valla hatta sürekli arayıp mesaj atmasına dönmeyin bile, kiracı çıkarmak artık o kadar kolay değil, devletin belirlediği yüzde dışında zam da yapamaz. Siz çok yüzgöz olmuşsunuz nineyle böyle kendi çocuğuna konuşur gibi konuşup uğraşıyor sizle.

Yaşlı işte valla hepsi aynı hiç farkları yok birbirinden bi takıntılı bi uyuz oluyo insan yaşlandıkça…

Hiç takmayın valla hatta sürekli arayıp mesaj atmasına dönmeyin bile, kiracı çıkarmak artık o kadar kolay değil, devletin belirlediği yüzde dışında zam da yapamaz. Siz çok yüzgöz olmuşsunuz nineyle böyle kendi çocuğuna konuşur gibi konuşup uğraşıyor sizle.
Valla haklısınız baya yüz göz olduk .. yaşlıdır diyip yardımcı olduk oda sağolsun her ay bir şey buldu. Her ay kiramızı aksatmadan veriyoruz hatta ilk yıl güvenmedi bize şahitli fln evini kiraya verdi sonra güvendi evinin anahtarını bile verdi .. ama dediğiniz gibi yüzgöz olduk çok . Ben cevap vermedim zaten

Ne alakası var maddi açısından banane ben sadece durumunu dile getirdim bende ev sahibiyim gelenin üstüne koyup kiramı veriyorum ..
Tamam da işte burada ev sahibinizin maddi durumunu anlatarak size “aman ihtiyacı yokmuş bırak boşver kira vermesen de olur” tarzında bir cevap gelmesini bekliyorsunuz gibi oluyor. Madem sizin de eviniz var,çıkarın kiracınızı kendiniz oturun ev sahibinizden de kurtulun,en doğal hakkınız.

Tamam da işte burada ev sahibinizin maddi durumunu anlatarak size “aman ihtiyacı yokmuş bırak boşver kira vermesen de olur” tarzımda bir cevap gelmesini bekliyorsunuz gibi oluyor. Madem sizin de eviniz var,çıkarın kiracınızı kendiniz oturun ev sahibinizden de kurtulun,en doğal hakkınız.
Elbette hayır bende ev sahibiyim .. ben sadece onu yazdım aaa belki o kirayla geçiniyordur kısmı olmasın diye . İsterse çöm zengin olsun sonuçta kiracıyım kiramı vereceğim zaten . Benim söylemek istediğim kiramla geçinmiyor ki her 5 ayda zam yapma hakkına sahip olsun hatta kiramla geçinse de o hakkı yok . Kiramla geçinse baştan yapması lazımdı onu. Benim evim var evet biri İstanbul’da biri yaşadığım şehirde ikisinde de kiracı var . İstanbul’a gidemem bu şehir deki eve de tadilat yapmam gerekiyor ..

5 yili gectiyseniz ev sahibi dava acarak emsal kiralara benzer kira isteyebilir .siz ne kadardir oturuyorsunuz evde

Kızlar selam
70 yaşında eski İstanbullu maddi açıdan sıkıntısı olmayan bi kadın kocası deniz subağıymış ölmüş 2 çocuğu var kışın Bursa da yazın buraya geliyor yalnız yaşıyor çocukları evli .. yalnız yaşadığı içinde eşimle ben yardımcı oluyoruz işte hastanelere götürüyoruz market pazar alışverişi falan tabiki bunlar söylenmez herkese yaparım kim olduğunun önemi yok . Ama sağolsun kendisi her ay huzursuz edecek bir şey buluyor yok kira her ayın 3ü ve 5inde yatırılır siz bana ayın sonunda veriyorsunuz yahu söylüyoruz biz dedik ay başı yapalım arada ki farkı verip sen istemedin diyoruz yok her ay aynı sonra gidiyor çocuklarına soruyor haklısınız diyip kapatıyor konuyu . Geçen yıl temmuz da 1250 kiraydı üzerine 250 koyup 1500 üzerinden %25 yaptı sağol fln dedik kontrat yeniledik 1850 oldu .. bu zamana kadar böyle ödüyorduk şimdi mesaj atmış siz çok uyguna oturuyorsunuz bir sonraki aydan itibaren 3000 olsun gerekeni yapmanızı rica ediyorum diye cvp vermedim eşimin uyanmasını bekliyorum şimdi yazsam konu uzayacak bir de gerçekten bunaldım her ay bir şey bulmasına yani kontrat var ise bir şey yapamaz ama nedir bu her ay her ay rahat batıyor herhlde ben genelde sinirli bir insanım ne dediğimi bilmem 🤷‍♀️ bu yüzden eşime devrediyorum o daha sakin benden . Amacı bezdirmek çıkmamızı istiyor ki daha pahalıya verecek bende eşime sabret bu yıl geçsin diyorum. Bakalım neler olacak …
Maddi açıdan sikintisi yok diye evini siz hibe etmek zorunda mı ?

Kızlar selam

Ya yanlış anlamayın ama bu kadar iyi niyetli olmanız fazla değil mi? Ailesi var sonuçta. O kadar çok yardımcı olmuşsunuz, benzin masrafı, kendi zamanınızı vermek. Kadının yaptığı nankörlük. İhtiyaç sahibi yaşlı hasta biri değil sonuçta. Ben olsam yaptığım iyilikleri yüzüne vurur, yaptıklarıma yapmasını söylerdim.

Elbette hayır bende ev sahibiyim .. ben sadece onu yazdım aaa belki o kirayla geçiniyordur kısmı olmasın diye . İsterse çöm zengin olsun sonuçta kiracıyım kiramı vereceğim zaten . Benim söylemek istediğim kiramla geçinmiyor ki her 5 ayda zam yapma hakkına sahip olsun hatta kiramla geçinse de o hakkı yok . Kiramla geçinse baştan yapması lazımdı onu. Benim evim var evet biri İstanbul’da biri yaşadığım şehirde ikisinde de kiracı var . İstanbul’a gidemem bu şehir deki eve de tadilat yapmam gerekiyor ..
Kiranızla da geçinse her 5-6 ayda bir zam yapma hakkına sahip değil zaten. Kontratınızda zam dönemleri bellidir,kontrat süresi bitince kanun kural neyse ona göre zam yaparsınız nasıl olsa.

fazla yüz göz olunduğu için oluyor bunlar. hani arada yardımcı olunur, hastalık olur kimsesi yoktur bir iki sefere mahsus yemek götürülür, market ihtiyacı alınır vs ama sürekli bu kadar içli dışlı olmaya gerek yok. kontrat dışına çıkamaz. bence cevao bile yazmayın kontrat süresi bitene kadar kiranızı aynen yatırmaya devam edin.

Colugunun cocugunun yapmadigi ilgiyi siz neden yapiyosunuz banane ev sahibimin hastanesinden marketinden asla yapmazdim bide zam falanda yapmazdim kisa bir mesaj atin yeter kontrat bitene kadar anlastigimiz fiyati odeyecegiz yasal hakkimiz bu iyi gunler bitti gitti

fazla yüz göz olunduğu için oluyor bunlar. hani arada yardımcı olunur, hastalık olur kimsesi yoktur bir iki sefere mahsus yemek götürülür, market ihtiyacı alınır vs ama sürekli bu kadar içli dışlı olmaya gerek yok. kontrat dışına çıkamaz. bence cevao bile yazmayın kontrat süresi bitene kadar kiranızı aynen yatırmaya devam edin.
Ya haklısınız yüz göz fazla olduk aslında tabiki yapılanlar söylenmez ama fazlasına gerek yokmuş onu anladım

Kızlar selam
Kontrat bitince evden çıkın.Ugrasilmaz böylesiyle

Colugunun cocugunun yapmadigi ilgiyi siz neden yapiyosunuz banane ev sahibimin hastanesinden marketinden asla yapmazdim bide zam falanda yapmazdim kisa bir mesaj atin yeter kontrat bitene kadar anlastigimiz fiyati odeyecegiz yasal hakkimiz bu iyi gunler bitti gitti
Çok haklısınız işte . Bi dönem bunun ağrısı oldu iğne vurulması gerekiyordu oğlu İstanbul’da kızı Bursa da eşim de götürmüş sağlık ocağına bir kaç kere gece fenalaşmış eşimi aradı kalktık hastaneye götürdük evinin anahtarını verdi kalkamıyorum siz girin diye yemek fln götürdük sonra dedim böyle olmayacak oğlunu yada kızını arayalım aradık geldiler hastaneye yatırdılar giderkende anahtarını verdi evinin arada bakarsın diye ..

Back