• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok daraldım...

Aynı dert bende de var. Bu dünyanın öbür tarafı da var Allah’a havale ediyorum ben artık .
Ne vicdan kalmış ne bir şey. korkarım ocaktan sonra daha zor olacak her şey benim ev sahibim 3 kere zam yaptı aynı yıl hala utanmadan ocaktan sonra yine konuşuruz diyor . Bunu diyen adamın da bir çok kiracısı var. Yani öyle tek evi var mecbur falan da değil . Düşene herkes vurur kısaca .bende bezdim .sizi anlıyorum . 😔

öyle zorunlu olduğunu söylediler emlakcı ve ev sahibi evi tutarken tarih yazmıyodu. İmzaladık öyle. Daha sonra ev sahibi bizim oturduğumuz fiyatın 3 katına vereceğini söyledi kirayı . Bizde cıkmayacağımızı söyledik yılllık tüfe kadar %39 sekilde zamlı ödedik kirayı. Sonra eve tahliye geldi kendiisi bu seneye denk getircek sekilde tarih koymus . cok belli zaten 2 hafta zaman vermiş bide itiraz ettik nisanda dava var ..

İnşaallah lehinize sonuçlanır 🙏 Uyanıklara bak sen

Aynı dert bende de var. Bu dünyanın öbür tarafı da var Allah’a havale ediyorum ben artık .
Ne vicdan kalmış ne bir şey. korkarım ocaktan sonra daha zor olacak her şey benim ev sahibim 3 kere zam yaptı aynı yıl hala utanmadan ocaktan sonra yine konuşuruz diyor . Bunu diyen adamın da bir çok kiracısı var. Yani öyle tek evi var mecbur falan da değil . Düşene herkes vurur kısaca .bende bezdim .sizi anlıyorum . 😔

Düşene gerçekten bi tekme de başları vuruyor. O kadar kötü bi his ki. Ben de sizi anlıyorum. İnşallah bir gün kendi evlerimize çıkarız 🙏

Selam hanımlar...

Gerçekten uyuyamıyorum. Huzurla başımı yastığa koyup uyuyamıyorum. Allah' a şükür şu an ev dışında bi problemim yok ama bu beni zihnen çok yoruyor. Kiradayız ve 7 senede türlü sebeplerle bu üçüncü evimiz... En son ağzımız yanınca bu eve geçerken "biz uzun süreli oturmayı düşünüyoruz, satma veya başka türlü planlarınız olacaksa hiç girmeyelim" dedik. Yok dediler... (Gerçi bi önceki eve de bu şekilde girdik ama adam 2 senenin sonunda satıcam diye tutturunca çıktık) Neyse şimdiki ev sahibiyle yıllık, Tüfe üzerinden kira artışı olmak üzere anlaştık. Sözleşmemiz iki yıllıktı ve iki yılımız dolunca bunlar bizi evden çıkartma çalışmalarına başladılar. Burda her gün açılan kiracı derdinden dolayı. Bizi çıkarıp dolgun kira almak istiyorlar. Neden ama iki yıl önce ben sadece bu evin kirasına çalışırken iyiydi ya? Çıkmayız dedik nasılsa 5 yıldan önce bi şey yapamazlar diye ama avukata arattılar bizi. Güya ellerinde tahliye taahhütümüz varmış. Eşim kesinlikle böyle bi şey imzalamadığını söylüyor. Pazartesi günü gidip bakacak artık. Biz buraya taşınmadan önce burada oturan komşularla muhit ve bina hakkında konuşurken "Binamız güzel ama ev sahibiniz çok sıkıntılı, sürekli zam ister, sizi rahat oturtmaz" dediler. Biz de nasılsa sözleşme var ne yapabilir ki diye girdik ama işte. Gerçekten kira oranı dışında çok kötü insanlar. Konuşurken karşında insan göremiyorsun. Bizden önce de herkesi burdan para nedeniyle çıkarmışlar.

7 aylık bebeğim var. Gerçekten çok sıkıldım artık. Sürekli düşünüyorum nasıl taşınırım diye. Sürekli taze mama ve ek gıda almak zorunda olan bebekle ne yaparım. Artık yıldım. Kıt kanaat geçinip ev kredisine girelim desek bankalar artan ev fiyatlarından dolayı kredi vermiyor. Ne eşimin ailesi ne benim ailemden bi şey yok. Gerçekten yandım Allah desek uzanacak bi el yok. Yalnızız.

Yani düşünüyorum, çok eski, dökük bi evde olmamıza rağmen burda bile barınamıyoruz... Evin kapılarını görseniz artık sayılı evde vardır bu kapılardan. O kadar eski... İnsan gibi yiyip içemiyoruz. Önceden çalışıyordum, anne oldum evdeyim diye iyice maddi olarak çöktük. Anne olmaya da mı hakkımız yok? Sürekli "Doğurun" diyen devletimiz anne olup işten çıkmak zorunda olan bizlere tazminatı bile hak görmüyor zaten... 6 yıl emek verdiğim işyerinden 1 lira bile tazminat almadan çıktım çünkü hak etmiyorum(!)...

Biz ikimiz de meslek sahibi, yıllarca çalışan bi çift olarak halimiz bu. Başka da diyecek bi şeyim yok...
Canim çikma. Bise yapamaz.ben ev aldim icine gececem kiraci cikmiyor.hic bisede yapamiyorum

Tahliye taahhütnamesinin tarihinin kontrat tarihinden farklı ve sonra olması gerek. Eşiniz ona dikkat etsin. Kontratla beraber imzalatmış olmaları için boş tarihe imza atmış olmanız gerekir.

Zaten kac sene sürüyomuş dava 😏 öyle kolay cıkaramıyorlar ödemeler zamanında ise 😊
Tabi günü gününe hiç aksatmadan ödeme yapıyoruz. Ev sahibimiz bize geçen sene bizden önceki kiracılarını geçiyordu. İşte ödemeden kaçıp giden olmuş filan. Demek onlara öylesi yaranıyo biz yaranamadık 🤷‍♀️

Tahliye taahhütnamesinin tarihinin kontrat tarihinden farklı ve sonra olması gerek. Eşiniz ona dikkat etsin. Kontratla beraber imzalatmış olmaları için boş tarihe imza atmış olmanız gerekir.
İşte tek şey o ama eşim çok pimpiriklidir asla boş şeye imza atmaz. Ve günlerdir avukata "bana fotoğrafını atın bi göreyim bem öyle bir şeye imza atmadım" diyor ama avukat sürekli müsait değilim dyie eşimi geçiştiyor. Müsait olunca ofisime gelin konuşalım diyor. Eşim "fotoğraf gelmeden gitmem, muhtemelen beni korkutmak için çağırıyor" diyor . Ah bi bitse şu günler ferahlıcaz...

Tabi günü gününe hiç aksatmadan ödeme yapıyoruz. Ev sahibimiz bize geçen sene bizden önceki kiracılarını geçiyordu. İşte ödemeden kaçıp giden olmuş filan. Demek onlara öylesi yaranıyo biz yaranamadık 🤷‍♀️
Çıkaramazlar o zaman hiç bi şekilde he diyin geçin kirayı atın 😊😊😊

Eğer öyle birşey imzalamadiysa içinizi ferah tutun, kirayı feshetme hakkı siz istemedikçe sizde,ev sahibi kafasına göre çıkaramaz, kendi veya alt üst soyu bahane etmedikce, bunlar olursa da gerçek olup olmadığını tespit edip yine dava acabilirsiniz.
Avukatın ise gelin konuşalım elimde var demesine kanmayın, eğer varsa atsın resmini. atsa dahi eşiniz imzalayıp imzalamadigini elbette hatırlar. Yok imzalamadiysa ben böyle birşey imzalamadim deyip üstüne dava açacağım diyebilir, ozaman görürüz kim kime göz dağı veriyor. Ama kendinizden eminseniz karşı tarafın avukatına kendiniz avukatsiz görüşmeyi derim, türlü bahaneler ve yasalar ile aklınizi bulandirabilir korkutabilir. Ama şuan yasalar agrilikli kiracıdan yana ha deyince zam da yapamaz sizi çıkaramaz da

Hangi şehirde hangi ilçedesiniz kiranız ne kadar şuanda iki kişi çalışıyor olmanız avantaj

Allah yardım etsin gerçekten çok üzüldüm

Yaşadığınız yer neresi bilmiyorum ama daha ucuz şehirlerden ev almayı düşünmez misiniz

Mesela Anadolu’da orada burada falan bir ev alsanız orayı kiraya verirsiniz , kira krediyi öder
En azından elinizde bir eviniz olur

Back