• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep kiracılar mı haklı ev sahiplerinin hakkını kim koruyacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne alaka yahu. Temel barınma hakkı sağlamak sosyal devletin görevidir kişilerin değil. Zaten devlet yapması gerekeni yapamadığı için düzen bu durumda. İnsanlar şahsi olarak amme hizmeti mi yapsın ne münabeset. Benim aldığım herşey %200 zamlanacak ama ben evime %200 zam yapmak isteyince bana belalar okunacak. Komik yani, devletten hesap soramayanlar tek geliri kira olan zor bela bi ev sahibi olmuş insanların malına çökmeye çalışıp beddualar ediyolar. Çok tuhaf bi milletiz gerçekten.
Bu mala çökme de iyi dillere pelesenk oldu. Kimse bedavaya oturayım demiyor. Ben kiralarken ev X liraydı. Sen yüzde 200 100 75 artık her neyse zam yapıp 1 yıl sonra fahiş fiyat çekemezsin. Yasal olarak da etik olarak da buna hakkın yok. Her şeye yüzde 200 zam getirenin kapısını çal benim değil. Bana kiralarken aklın neredeydi? Kiracı sana sponsor olmak zorunda mı? Seni doyurmak, çocuğunun okul parasını ödemek zorunda mı?

Evet tam olarak bu

Eşimin arkadasi ben enayi miyim suriyelilere xx tlye veririm diye anlatıyordu 2senede zor cikardi kapıları baltalamislar duvarları Arapça yazılar ile doldurmuşlar muslukları bile sökmüsler şimdi kredi çekip tadilat yaptırıyor
Xdxsxs beter olsun

lcw ye gittim bugün.2 yarım atlet çocuk için 100 tl 3 külot 89 tl.onları aldım mecbur.eşofman altı alayım dedim ona 250 tl etiketi görünce hemen bıraktım.nevresim takımı da 800 tl idi lcw de valla.evsahiplerid e haklı fazla kira istemekle o kiraları veremecek olan kiracılar da haklı.valla hepimşz battık aslında aynı gemideyiz.
Ya bir tanecik külot bile indirimle 30 tlye satılır olmuş. Ne yapalım donsuz mu gezelim? :olamaz:
5 parça atıştırmalık alıyorsun 70 tl tutuyor. Bir kare çikolata olmuş 18 tl. Şaka mı bu ya?

Belli bir yıldan fazla oturuyorsa piyasa değerine göre artırabilirsiniz. Bizde memlekette ki evi 10 yılı geçtiğinden artırdık. Tabi yine de güncel rakam olmadı maalesef. ama en az 5 yıl diye biliyorum. Tam yılı bir araştırın. haklısınız ne diyeyim.

Ev sahipleri şimdi sık sık dile getirdikleri tefe tüfeye bağlı kalsalardı zamanında yüzde 25 diye bir rakam hiç ortaya çıkmayabilirdi. Ama zamanında tefe tüfe yüzde 40 lardayken ev sahipleri kiralarını 3-4 katına çıkarma derdine düştü.

Tamam zor bir dönemden geçiyoruz ama bakın evinizin satış değeri kat kat arttı. Kira değeri 1000 TL den 6000 TL olmuş. Yani her halükarda kardasınız. Kiracınınız 5 seneyi doldurunca tekrar değerine göre kira belilersiniz. Ama şimdiden mağdurum diye ağlamak nedir ya.

Kimsenin gelirinizi hesaplamak haddi değil ama siz bunun üzerinden konuştuğunuz için söylüyorum. Sizin ödediğiniz kredi maaş+kiranın yüzde kaçıydı? Son zamanlardan sonra yüzde kaçı oldu. Bir de kiracınız 5 seneyi doldurunca yeni kira bedeliyle yüzde kaçı olacak. Yani ev sahipleri her halükarda karda. 3 sene alacağınız kira emsallerinin altında kaldı diye mazlum olmazsınız.

Bu mala çökme de iyi dillere pelesenk oldu. Kimse bedavaya oturayım demiyor. Ben kiralarken ev X liraydı. Sen yüzde 200 100 75 artık her neyse zam yapıp 1 yıl sonra fahiş fiyat çekemezsin. Yasal olarak da etik olarak da buna hakkın yok. Her şeye yüzde 200 zam getirenin kapısını çal benim değil. Bana kiralarken aklın neredeydi? Kiracı sana sponsor olmak zorunda mı? Seni doyurmak, çocuğunun okul parasını ödemek zorunda mı?
İşte sorun böyle düşünenlerde başlıyor. Benim elektriğime suyuma yediğim içtiğim giydiğim her şeye zam gelecek ama ev kiraları aynı kalacak öyle mi. Nasıl bi hayal dünyası bu. İnsanların enflasyon oranında zam hakkı da gasp edildi. Fahiş fiyatları ben koymadım ki. Ödemek zorunda değilse çıksın gitsin insanların evinden, ödemeyeceği bi yerler olduğunu düşünüyosa orda otursun. Hadi şimdi düzen öyle böyle yürüyor insanlar %25’ten çok zam yapamazsın diyor. Bu böyle gitmeyecek nasıl olsa max 4-5 sene içinde zaten ucuza ev kalmayacak. Sizin mantığınıza göre ben de büyük marketlerin elektrik paralarını, manavın işçi masrafını, çiftçinin artan gübre masraflarını falan ödemek zorunda değilim ama hepsi tek tek tüketiciye dönüyor. Toplumda hiçbir sosyal veya maddi olgu birbirinden bağımsız işlemiyor sizin hayal dünyanızdaki gibi.

Eski evimizdeki bazı sıkıntılardan dolayı biraz toplu paramız vardı üstüne de kredi çekerek yeni bir ev alıp 2020 de taşındık.Eski evimizi de o dönemin piyasasından 1000tl ye kiraya verdik.Masraflarımızı ve kredi borcumuzu maaşımız ve kira ile ödüyebiliyorduk.Ama son 2 yılda artan enflasyon hepimizin evine bomba gibi düştü.Evdeki hesabımız çarşıya uymadı kredi kartlarının hepsi ekside.Evi döndüremiyoruz yani.Biz de dolayısıyla kiramızı zam zamanı arttırmak istedik.Şuan evimizin kira piyasa değeri 6000tl.Biz kiracıdan en azından kirayı 3000tl olarak güncellemesini istedik ama benim hakkım var %25 den fazlasını yapmam diyerek bu ay 1500 TL olarak kira ödemesi yapmış.Her ev sahibi zengin değil ki kiracısını koruyabilsin bu ülkede kira geliri ile geçinen birçok insan var.Ev sahiplerinin de belini büktü herşeye %200 zam gelirken devletin koyduğu %25 lik kira zammı sınırı.Devletin artık ev sahiplerinin de hakkını koruyacak bir düzenleme yapması şart yoksa bütün eski kiracılar ve ev sahiplerini mahkemelere düşürecek.
Hiç sormayın bende sizinle aynı durumdayım. Allah vicdan versin başka diyecek bir şey bulamıyorum. Fırsatçılar gibi 5 bin kira istemediğimiz için geliyor başımıza bunlar. Bende lanet olsun deyip evimi satacağım başka yol bırakmadılar. Üç büyük şehirden birinde şehir merkezinde nezih bir ilçedeki evimde kiracı şuan 1000 tl olan kirayı 1250 tl yaparak oturuyor. Ben başka ilde köy gibi bir yerde daha fazla kira ödüyorum. Benim ev sahibim zam yaptıgında ben itiraz etmedim herşey pahalandı haklısınız dedim ama benim kiracım bu enflasyon oranında 250 tlden tek kuruş fazla vermeyeceğni söylüyor. Ne olacak evi satacağım, kendisi de gidip 4 5 bin tlye başka bir eve taşınmak zorunda kalacak. Anlaşma yolunu kabul etse ne o mağdur olacaktı ne ben. Şimdi ikimiz de mağdur olacağız

Ayda 1000 lira ödeyerek 300 bine aldığı evi 2 milyona satacak olup mağdur edebiyatı yapan ev sahiplerinden gına geldi. Boş bıraksaydınız kıymetli evinizi o zaman. Betona yatırmasaydınız paranızı. Ayrıca kiracınıza üzülyormuş gibi yaptığınız için söylüyorum, üzülmeyin. Yenialacak kişi de çıkaramaz kiracıyı. O yüzden kiracı olan evler daha ucuza gidiyor kimse uğraşmak istemediği için haberiniz olsun.

Ev sahipleri utanmasalar biz çalışmayalim siz bizi besleyin tatile gidelim falan diyorlar herhalde 😅🤷

Ayda 1000 lira ödeyerek 300 bine aldığı evi 2 milyona satacak olup mağdur edebiyatı yapan ev sahiplerinden gına geldi. Boş bıraksaydınız kıymetli evinizi o zaman. Betona yatırmasaydınız paranızı. Ayrıca kiracınıza üzülyormuş gibi yaptığınız için söylüyorum, üzülmeyin. Yenialacak kişi de çıkaramaz kiracıyı. O yüzden kiracı olan evler daha ucuza gidiyor kimse uğraşmak istemediği için haberiniz olsun.
Şu yorumdaki betona yatirmasaydiniz kısmı biraz abes olmuş 🤣 farkındaysanız insanlar o betonlarda yaşamak için binlerce lira kira veriyor, keşke onlarda yatirsaymiş paralarını betona. Daha ucuza gidiyor dediğiniz de 20 bin ucuza gidiyordur. Milyonluk evde 20 binde para değil.

Ya bir tanecik külot bile indirimle 30 tlye satılır olmuş. Ne yapalım donsuz mu gezelim? :olamaz:
5 parça atıştırmalık alıyorsun 70 tl tutuyor. Bir kare çikolata olmuş 18 tl. Şaka mı bu ya?
Rosa hanim bugün alışverişe gittim meyve sebze var tavuk var yağ falan yok dolap dolmadı kişisel bakım ürünü şampuan ve saç kremi var 1000 TL tuttu

Şu yorumdaki betona yatirmasaydiniz kısmı biraz abes olmuş 🤣 farkındaysanız insanlar o betonlarda yaşamak için binlerce lira kira veriyor, keşke onlarda yatirsaymiş paralarını betona.
Oturulacak ev elbette alınır. Ama parayı gayrimenkule yatırayım kirayı yerim olayı da bu kadar oluyor işte. Türkiye kanunları her zaman kiracıyı koruyor. 10 sene hayır bekleme sonra

Ev sahipleri utanmasalar biz çalışmayalim siz bizi besleyin tatile gidelim falan diyorlar herhalde 😅🤷
Aynen öyle. Evimi öyle bir kiraya vereyim ki mutfak giderim tamamen karşılansın, oğlanın kolej taksini de çıksın, e biraz da altın alayım kenara atayım

Rosa hanim bugün alışverişe gittim meyve sebze var tavuk var yağ falan yok dolap dolmadı kişisel bakım ürünü şampuan ve saç kremi var 1000 TL tuttu
Hem böyle diyosunuz hem de konu sahibinin 1000 liradan 1500 liraya çıkan kirasına inanılmaz yüksek bi paraymış gibi cevaplar yazıyosunuz ama 🤣

İşte sorun böyle düşünenlerde başlıyor. Benim elektriğime suyuma yediğim içtiğim giydiğim her şeye zam gelecek ama ev kiraları aynı kalacak öyle mi. Nasıl bi hayal dünyası bu. İnsanların enflasyon oranında zam hakkı da gasp edildi. Fahiş fiyatları ben koymadım ki. Ödemek zorunda değilse çıksın gitsin insanların evinden, ödemeyeceği bi yerler olduğunu düşünüyosa orda otursun. Hadi şimdi düzen öyle böyle yürüyor insanlar %25’ten çok zam yapamazsın diyor. Bu böyle gitmeyecek nasıl olsa max 4-5 sene içinde zaten ucuza ev kalmayacak. Sizin mantığınıza göre ben de büyük marketlerin elektrik paralarını, manavın işçi masrafını, çiftçinin artan gübre masraflarını falan ödemek zorunda değilim ama hepsi tek tek tüketiciye dönüyor. Toplumda hiçbir sosyal veya maddi olgu birbirinden bağımsız işlemiyor sizin hayal dünyanızdaki gibi.
Valla hayal dünyasında yaşayan sizsiniz. Tekrar soruyorum. Kiracı sizin tüm ekonominizi finanse etme sözü verdi mi? 1000 liradan 6 bin liraya kira çıkarmak mantıklı mı?

Aynen öyle. Evimi öyle bir kiraya vereyim ki mutfak giderim tamamen karşılansın, oğlanın kolej taksini de çıksın, e biraz da altın alayım kenara atayım
Aldığı ev şu an en az üç dört kat değerlendi ödediği kredi borcu maaşının yüzde 30 u bile değil artık belki ama kiracı kira öderken asgari ücret kadar ödesin . Ee iki kişi çalışsın iki asgari ücretli ne yiyecek çocukları okula gidince ne olacak önemli değil ama herkes altı bin TL kiraya evini veriyor . Şimdi bu insanlarla reelde gorussen ekonomiden dem vurur hümanist takılır

Oturulacak ev elbette alınır. Ama parayı gayrimenkule yatırayım kirayı yerim olayı da bu kadar oluyor işte. Türkiye kanunları her zaman kiracıyı koruyor. 10 sene hayır bekleme sonra
Yo gayet oluyordu. İnsanlar ona göre borclanip ev aliyordu, ekonomi inanılmaz bozuldu. Bu ekonomiden ev sahipleri de kiracılar da suçlu değil.

Türkiye de çok zengin değilsen yatırımlık kev almak saçmalık bence. Maalesef büyük bir krizin ortasındayız. Ev sahipleri mağdur kiracılar mağdur. Ortalık yangın yeri. Sizin adınıza da üzüldüm. Ama gerçekten yapacak bir şey yok. Aldığınız kredi ödemeleri de şu an enflasyona kurban gittiği için ordan kardayız diye düşünün

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back