• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

sersumcum iki hafta önce 1.olmuştum daha sonra sonuncu oldumya işte o hafta aynı senin gibi reglime 4_5 gün vardı benimde kilo almıştım çok şişkinliğim vardı herhalde ona bağlı canım olabilir üzülme ya napalım reglden sonrasını düşüncez artık ben napayım tiroitten dolayı benim metobolizmam yavaş doktorum dedi belki boşa çabalıyorum sizler en azından şanslısınız beterin beteri var sıkma canını:16::16:

Filiz geçmiş olsun canım. Tiroid sorunun da olsa Karatayla kilo verebilirsin, üzülme. Ben, verdiğim 12 kilonun tamamını tiroid ameliyatımdan sonra verdim. Tiroidimin hepsi alınmıştı... Çok da kafana takma yani:34:

Akşamı da yazayım. Yarının tartı günü olduğu düşünülürse pek de hoş bir akşam yemeği olmadı. 3 tane lahmacun yedim!

Efsane listeye katkım olsun dedim birdy:111::111: (Bu 111 i çok seviyorum ben)

kizlar karata<yda tahin pekmezin hükü neydi ? :)

bide hfatada 1 mi 2 mi lahmacun du?

$941522_10151660552048619_735470525_n (1).jpg

:))))
kızlar tutun kendinizi yimeyin yimeyin:37::37:

Yoğurttan yumurtadan gına geldi ne çektik bee :37::37:

:16::16:

Hala ve hala veremedim üstüne spor esnasında içtiğim 1/2 lt su da eklendi. Şuan dışardan baksan tam 4 aylık falan hamile sanarsınız :52:

Ben seviyorum be, yoğurdu, yumurtayı... Hele şimdi yoğurdu küçük güveç kaplarına mayalıyorum, birer yemelik... Çok güzel oluyor.

Benim şişkin olmayan halim 7 aylık:9::9::9:

iyi geceler kızlar 45 dakika tempolu yürüdüm geldim.form çayı da içtim.davuldan halliceyim:)))yarın şişik bir liste olacağı kesin :27:hayırlısı bakem artık herkese iyi geceler.bu arada yeni gelen arkadaşlara hoşgeldin diyorum.birdy sana da çok geçmiş olsun silverdin sürdüysen yarına bişey kalmaz aynısı benim başıma gelmişti ordan biliyorum yani.BOL LEPTİNNNLERRRRR:42:

Ben seviyorum be, yoğurdu, yumurtayı... Hele şimdi yoğurdu küçük güveç kaplarına mayalıyorum, birer yemelik... Çok güzel oluyor.

Benim şişkin olmayan halim 7 aylık:9::9::9:

:9::9::9::9: Valla rahatsız oldum kendimden yahu. Kahve bile içtim bana mısın demiyor :27::27:

LEPTİN VE GHRELİN

Leptin hormonu, iştah, metabolizma ve kalori yakışını düzenlemede gerekli bir hormondur. Leptin beyninize tok olduğunuzu anlatan kimyasaldır. Yağ kaybettikçe veya kilo verdikçe kanımızdaki leptin hormonu düşüyor. Düşük leptin düzeyleri beyni uyararak yemek yemeyi artırır. Hormon, hipotalamusta başlayan ve tiroid bezinde biten bir dizi mesaj ve cevapları tetikler. Tiroid bezi enerji kullanımını ve depolanmasını kontrol ediyor.

Uyurken leptin seviyesi yükselir, beyne şimdilik enerjiyle dolu olduğu ve açlık duygusunu tetiklemeye ya da kalori yakmaya gerek olmadığını iletir. Yeterince uyumadığınızda, vücudunuzdaki leptin seviyesi düşüyor. Bu nedenle yemeğe ihtiyacınız olmasa bile beyniniz size aç olduğunuzu söylüyor. Uykusuzluk nedeniyle oluşan leptindeki düşüş, devamlı bir açlık duygusu oluşturuyor ve metabolizmanızda yavaşlamaya neden oluyor.

Diğer hormon olan ghrelinin de uyku ve kiloyla ilişkisi bulundu. Ghrelin hormonunun amacı temel olarak leptinin tam tersidir. Beyne yemek yemeye ihtiyacınız olduğunu, kalori yakmayı durdurması gerektiğini ve enerjiyi yağ olarak depolaması gerektiğini söylüyor. Uykudayken, ghrelin seviyesi düşer, çünkü uykudayken daha az enerji gerekiyor. Yeterince uyuyamayan insanların metabolizmasında çok fazla ghrelin birikiyor. Bu nedenle, vücudunuz aç olduğunu ve daha fazla kaloriye ihtiyacı olduğunu düşünüp kalori yakışını durduruyor.

Uykusuzluğun aynı zamanda stres hormonlarının seviyesini, insülin direncini de artırdığı bulundu. Bunların ikisi de kilo alımını destekliyor. İnsülin direnci ayrıca tip 2 şeker hastalığına yol açıyor.

Ulusal Uyku Kurumu, yeterince uyumak için şu önerilere uymanız gerektiğini açıkladı:

- Her gece 7 ile 9 saat uyumaya çalışın.

- Egzersiz seviyenizi arttırın, ancak yatmadan önceki 3 saat içerisinde egzersiz yapmayın. ( Ben uyguladım ondan mı gitti leptinlerim yoksa :18: ) Uykum gelmiyor çünkü

- Yatmaya yakın saatlerde kafein veya alkol almayın. Kafein, uyanık kalmanızı sağlarken, alkol de uykunuzun normal aşamalarını bozar

Herkes leptinleri çalıştırmaya gitmiş beyaaa bizde burda oyalanıyos. Bende yattım o zaman :10::10::10::10:

rumuz:sersum
başlangıç tarihi:15 nisan 2012
başlangıç kilo:85
geçen haftaki kilo:76.2 kg
bu hafta kilo: 76.5 kg
haftalık yüzde:++%0.393
fark:++300
toplam fark:8.5 kg
beden:42-44
spor:3 gün 45 dk yürüyüş

:37::37::37:

BİRDYYYY canım kolay gele:16::16:.liste ilk sayfada son haliyle emrine hazırdır..umarım hepiniz kilo vermişinizdir..:34::34:

rumuz:iğneoyası
başlangıç tarihi:21 mart 2012
başlangıç kilo:93,1kg
geçen haftaki kilo:81,8 kg
bu hafta kilo: 80,8 kg
haftalık yüzde:-%1,22
fark:-1kg
toplam fark:12,3 kg
boy:1,61m
beden:44-46
spor:5 gün 4km/45dak yürüyüş, 1 gün 1 saat pilates

Geçen hafta regl dolayısıyla kilo almıştım (hem ödemden hem yemeklere saldırdığımdan). Görece bir kilo veriş yani:34:

Birdy, kolay gelsin.

rumuz:tanenrm111
başlangıç tarihi:28 nisan2013
başlangıç kilo:97 900
geçen haftaki kilo:97 900
bu hafta kilo: 96 800
fark:-1
toplam fark:-1
boy:1,68
beden:50
spor:bu hafta yok bol bol ev temizliği var:1:

Kızlar bişey rica edeceğim biri benim için yüzde hesaplamasını örnek olarakm yaza bilirmi:26:

Rumuz:molar
Baslangic tarihi: 05.03.2013
Bas.kilo:68.8
Gecen hafta kilo:63.8
Bu hafta kilo:63.3
Fark:500gr
Toplam fark:5.5
Yuzde: 0.738
Yas:30
Beden:40
Spor:iki gun 20 dak eliptik
Hergun tibet beslisi