Çorba, pilav, fırında tavuk, taze fasulye, yanında cacık, ya da salata. Yeter de artar bile. Tavuk yoksa, yalnızca fasulye, ya da türlü yemeği de olur.
çok yanlış yapıyorsunuz. Alıştırıyorsunuz yalnızca. Canları et çekiyorsa, kendi evlerinde yiyebilirler. Size gelmekte maksat sizi görmek mi, et yemek mi? Sizi görmekse neye gücünüz yetiyorsa o olur.
benim ailemde bir kişi salatada çiğ soğan yemez, diğerinin de süt alerjisi olduğu İçin tereyağlı yoğurtlu yemez. Onlar gelince birinin salatasını ayırır, diğerinin yemeğine tereyağı, süt koymam.
misafire göre yemek yapmak ancak böyle olur. Kalkıp da tüm menü, üstelik imkan yokken, onlara göre hazırlanmaz. Sağolsun bizimkiler de hiç azmış, çokmuş demez. Ben de onların evinde demem. Herkes elinde olanı koyar. Kimse de kimseye gönül koymaz.
deseniz ki, senede bir defa geliyorlar. Onun İçin de mükellef bir sofra hazırlamak istiyorum. O bile bir nebze anlaşılabilir. Ama sizinkisi artık misafirlik değil, kendinizi çok afedersiniz, aptal yerine koydurmak.
Siz yapmayın, eşinize de yaptırmayın. Bir yemez, iki yemez, üçüncü de alışır gider. Et Yok mu derse,şu anda sıkışığız dersin olur biter.