Hem kız hem erkek çocuk tecrübeleri buraya lütfen 🙏🏻

İşte siz böyle benimle aynı yoldan geçmiş birisiniz. Kaldı ki ben çocuk üzerine o kadar düşünmedim bile. Yazıda da dediğim gibi kendimi anne olarak hayal bile etmemiştim. Hala daha tam anlamış değilim zira daha tekmeler de başlamadı :) ama sizde benim gibi olursa kız olsun diyenlerden olmuşsunuz. Şimdide bebeğinize aşıksınız. Maşallah gerçekten çok sevindim. Hem sizin için hem ileride benimde yaşayacağım (inşallah) duygu için paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Beni çok motive ediyor gerçekten. Sevgiyle, aşkla, sağlıkla büyütün

Rabbim sağlıklı ömürleri olsun inşallah

Herkesin gönlünden bir cinsiyet geçmesi çok normal bence kız çocuğu daha hayırlı mesela erkeklerin ergenliği zor geçiyor ve kendi ailelerini kurunca daha uzaklaşıyorlar genel olarak kızlar öyle değil onlar hep daha bağlılar anne baba ve kardeşlerine tabi bu benim çevremde gözlemlediğim durum.hayal kırıklığına uğramayı normal buldum ama evlat bu ne olsa sevilir o yüzden kafaya takmazdım ben.

Son güncelleme ile geldim ben de konu sahibi cokkkk fena alıştım ben oğluşuma en son doktorda el salladı kalbine beynine baktı o sıra değil cinsiyet içim pır etti bisey olmasın diye şimdi deseler ki kızla değişelim yok derim içime çok büyük bir aşk geldi iyi ki oğluşum oluyorrr

Bende hep kız çoçuğu hayal etmistim ve 2 oglumolmustu 3. Kiz ama 10 sene aradan sonra oldu. 2 den fazlada cocuk dusunmedigim icin (sanki bu karar bana kalmis 3. Nasip oldu) bende üzülmüstüm. Nedeni ise en iyi arkadasim annemdi ve bende kızımla öyle olmayı hayal etmistim. ben kimle kiyafet alcakdim havuza gitcekdim vs vs. Ama ogullarlada gayet iyi arkadas olunuyomus. Kiz anneleri belki o sansi ogullarina vermiyor. Alisverisde yaparis kiyafetde danisirim dertlesirimde cok yardimda ederler tv saati yapariz yani erkek cocuguda arkadas sirdas dost olabiliyor. Suan biri 15 yasinda biri 12 ogullarimin kizim 1.5 yasinda iyikilerim onlar benim. Hic icinize dert olmasin bal gibide arkadasiniz olur sirdasinizolur. Yeterki ona o sansi verin. Sevgiler

Öncelikle hayırlı olsun sağlıcakla kucağına al inşallah
Yorumlara takılma insanlar ne tuhaf sanki kendileri hiç kızım olsun yada oğlum olsun diye dua etmemiş beklentiye girmişler gibi acımasızca eleştirmişler yazık.. Her anne yada anne adayı mutlaka bu düşünceye bu hisse girmiştir eminim ama kanıtlayamam.. Tabiki evlat evlattır önce sağlıklı olması önemli aahhh ikiside ne muhteşem duygu anlatamam..
Sana kısaca hikayemi anlatayım ben hep erkek çocuk hastasıydım istemsizce biyerde erkek çocuk bebek gördüğümde mıncırmak isterdim.. kızlarıda seviyordum ama çocukluğumdan beri hep kendimi erkek annesi olarak hayal ettim.. ( sanırım bizim bu isteklerimiz hayallerimiz yaşadığımız sevgi eksikliğinden kaynaklı çünkü bende pek baba sevgisi görmedim sanırım bu yüzden bi erkek evlat istedim bilmiyorum sende "annemle yaşayamadığım şeyleri kızımla yaşicam " demişsin sanırım bunun altında bu sebepler yatıyor) hep oğlum olsun isterdim. Kızıma hamile kaldığımda evliliğim bitmek üzereydi boşanma aşamasındaydım ve çok yeni hamileydim. Sevinç üzüntü hepsi birlikte karışık duygular yaşıyordum. Doktor kızın olucak dediğinde inanmadım ve tam 8 tane özel hastaneye gittim ne büyük cahillik dimi. En son çıktığım hastanede artık inandım kızım olucaktı annemde yanımdaydı hastaneden çıktığımda burnum kanadı üzüntü değildi yaşadığım ama hayal kırıklığı mı bilmiyorum günlerce kendime gelemedim.. sonra alışmaya başladım evet bir kızım olucaktı ona ciciler almaya isimler bakmaya başladım tabi bunların hepsini tek yapıyordum ama daha karnımdayken bile bana o kadar güç veriyordu ki yaşadığım zor zamanları bile düşünmüyordum.. sonra dünyaya geldi işte bu benim en yakın arkadaşımdı yol arkadaşım dedim ona hala öyle diyorum o kadar zor yollardan geçtik ki o minicik elleriyle hep hayat ışığı oldu bana beraber büyüdük sadece ikimiz herşeyin üstesinden geldik.. geriye baktığımda iyiki diyorum iyiki kızım olmuş.. 3 yıl oldu yeniden evlendim tabiki kızımın onayını aldıktan sonra karar verdik şimdi 11 yaşında bir ergen kendisi ailemiz büyüdü birde oğluşum oldu şimdi 10 aylık beraber büyüdüğüm kızımla şimdi oğlumuzu büyütüyoruz ikisinin sevgiside bambaşka Rabbim bana iki duyguyuda yaşattı çok şükür Yani demem o ki kızımla benim sihirli bi cümlemiz var " sarılınca geçer bilirsin sevgi herşeyi yener.." işte bu cümle bizim hayat ışığımız sizede ışık olsun sağlıkla sarılın bebeğinize inşallah

Senin mutluluğuna senin kadar mutlu oldum inşallah sağlıkla alırsın kucağına. Ne kadar süren kalmıştı B Buffalosos ? Sanırım benden önde gidiyordun değil mi?

Senin mutluluğuna senin kadar mutlu oldum inşallah sağlıkla alırsın kucağına. Ne kadar süren kalmıştı B Buffalosos ? Sanırım benden önde gidiyordun değil mi?
Bugün tam 18+0 oldu çok hareketli bi de sıpa fırıl fırıl hissediyorum her sabah özellikle sola yatınca dönüp duruyor onlar da çok bağladı beni

Yaa fotoğrafınız bile nasıl güzel zaten benimle hikayenizi paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Kısacık bir paragrafa aslında koca bir hayat hikayesi sığdırmışsınız. Allah size gerçekten yaşayacaklarınıza istinaden yoldaşınızı göndermiş. Şimdi de ödüllerinizi topluyorsunuz ne güzel. Evet çocukken yaşadıklarımız büyüdüğümüzde farkında olmadan yaptığımız seçimlere yansıyor. Dilerim yanlış seçimler bile yapsak finalde sizinki gibi doğru yönü buluruz. Erkek çocuğun da kız çocuğunda aslında onu çok seven annesi için bir önemi olmadığını biliyorum ancak bende sizin o günlerinizdeki gibi henüz o hisleri yaşamadığımız, sadece gebelik haberini aldığımız sürecin daha çok başında olduğumuz için ve bebeğimizle bağ kurmaya daha çoook zaman olduğu için, tercihlerimizin tersini yaşadığımızda hayal kırıklığına uğramamız elbette ki çok normal. Ancak bu topraklarda birçok kadın hem çocuk sahibi olmaya çalıştığı ve cinsellikle veya çocukla ilgili hemen herşey tabu olduğu için, “nasıl böyle düşünürsün, burda bu kadar kadın çocuk sahibi olmaya çalışıyor” “işte Allah böylelerine çocuk veriyor” gibi bir sürü yargı ile karşılaşıyoruz. Siz cesurca burda yazdınız ama bazı arkadaşlarım bana özelden yazdılar çünkü “insanların eleştirileri ile muhattap olmak istemiyorum” yazmışlar. Haklılar da. Kimse bunun geçici bir his olduğunu, bebeğine kavuşunca, bağ kurunca bu düşüncelerini hatırlamayacaksın bile demiyor. İlk aklımıza gelen yargılar.
Ben artık bundan sonra bir çocuğun bir anneyi nasıl dönüştürdüğünü görmek için sabırsızlıkla bekliyorum. Belki kolay olmayacak. Ama sizi nasıl güçlendirdiyse - ki belki zaten öyle bir kadınsınız - beni de güçlendirmesini, depresyona bile girsem onun sevgisiyle ayağa kalkmayı, bu çocuğu yaptıysam hayatta herşeyi yapabilirim hissini ve hakikate yakın sevgiyi tatmak istiyorum. Bir enerji geliyor merak etme diyorlar, o enerjiyle dolmayı büyük hevesle bekliyorum.
Size de çocuklarınızı bundan sonra sağlıkla, sevgiyle ve kolaylıkla büyütmenizi diliyorum. Allah evlatlarımızı sağlıkla bize bağışlasın

Oh maşallah ne güzel büyütmüşsünüz bile oğullarınızı. Onlar artık sizin hem arkadaşınız, hem yardımcınız hemde hem sizin hem güzel kız kardeşin korumaları Ne güzel hikayeler geliyor ya çok duygulanıyorum Allahım banada nasip etsin böyle bağ kurmayı, çocuğumla anlaşmayı.. Ben çocukken anne ve babamla ve hatta abimle çok daha yakın olmak isterdim. Çünkü yetişkinlikte sanki bu ilişki diğer tüm işlerinizi ve ilişkilerinizi etkiliyor gibi. Bu yüzden insan kız yada erkek , kendi çocuğunun kendisinden üstün olmasını istiyor. Mesela benden daha mutlu, daha sağlıklı, hayata daha tutunan, daha başarılı, insanlara güvenen ve sevilen bir insan olmasını istiyorum vs vs .. eminim sizde öyle , tüm anneler öyle.. O yüzden Allah çocuklarımıza güzel yazılar yazsın inşallah hep güzel günlerini görelim, zorlukları kolaylıkla halledelim paylaştığınız için çok teşekkürler sağlıkla büyütün evlatlarınızı

Bugün tam 18+0 oldu çok hareketli bi de sıpa fırıl fırıl hissediyorum her sabah özellikle sola yatınca dönüp duruyor onlar da çok bağladı beni
Ayy canım benim başladı demek annesine kendisini hissettirmeye ha? bende şu an 14. Haftanın içindeyim. Henüz hissetmiyorum ama karnım daha belirgin olmaya başladı. Bakalım bir sonraki ultrasonda biz ne göreceğiz. İlk hatekette ben ne hissedeceğim bakalım çok sevindim böyle mutlu hissetmene gerçekten. Ama şunu da biliyorum; birşey hissetmemek de normal. Arkadaşlarım var, kuzenim de dahil çok hazır olmalarına rağmen üstelik, düşüklere olumsuzluklara rağmen üstüne gidip , hamile kalıp, kucağa alıp emzirene kadar bişey hissetmeye tanıdıklarım var ve şu an çocuklarına tapıyorlar. Sanırım herşey geçiyor hayatta. Her duygu şekil değiştiriyor. Bu yüzden endişeye de gerek yok bunu anladım

Amin inşallah ya ne kadar tatlı dilli ne kadar özenli kurmuşsunuz cümlelerinizi daha şimdiden çok çok iyi bir anne olacağınız belli inanın anne olmak kolay değil ama Rabbim o gücü öyle bir veriyor ki bazen kendimi süper kahraman gibi hissediyorum evet evet hiç mütevazi olamicam annelik gerçekten mucizevi güçlerin olduğu bi şey bence en basiti küçücük bi yara ağrı öpünce geçiyor mesela

Evet çünkü sizin gibi güçlü ve kahraman anneler görünce şimdiden banada güç geliyor. Ben başkalarının hikayelerinden çok etkilenen bir insanım. Siz kendinizi nasıl görüyorsunuz bilmem ama bence zaten siz çocuklarınızın ve hatta güzel ruhlu kadınların ilham kaynağısınız. Çünkü gebelik haberini aldıktan sonra bunu eşiyle kutlayamamak, aynı mutluluğu paylaşamamak ve kalan tüm süreci tek başına ama sağlıkla atlatmak.. Üzülmek ama üzüntüyü bile yaşayamamak. O sıradaki psikoloji.. Yani sizi görmedim tanımıyorum ama zorluğunu anlamak için aynı yoldan geçmeye gerek yok, empati kurmak yetiyor. İşte bu yüzden inşallah bundan sonra Allah size hayatı aileniz ve sevdikleriniz ile kutlama değerinde yaşatsın inşallah Büyük sınavlar verip, alnınızın akıyla çıkmışsınız Yavrularınız çok şanslı. Benim yazı dilim budur , teşekkür ederim inceliğiniz için. Dilerim bende çocuğuma sevgimi hissettirebilirim, çok seven ve sevildiğini hissedebilen bir çocuk olur diye dua ediyorum Sizin gibi güzel kalplerle böyle yazışıyorum. Acımasız empati yoksunu arkadaşlar da kusura bakmasın, orada da benim acımam yok neticede benim kaldırabileceğimi düşünmeden yazanlar veya konuşanlara benimde bıçak gibi cümlelerim oluyor. Sizi tanıdığıma memnun oldum, iyiki yazdınız

Bir oğlum var gözümün içine her baktığında içim eriyor, babasinada banada aşırı düşkün, sevgi dolu, merhametli, bıcır bıcır unutmayın çocuk istediğiniz gibi değil yetiştirdiğimiz gibi olur, bir kızımda olsa yine aynı duyguları yaşardım sağlıkla gelsin bebeğiniz.

Aminnn ne güzel yazmışsınız. Arkadaşlarım sırdaşlarım yardımcılarım oğullarım iyiki varlar. Rabbim onları ve tüm kuzularıhayırlı kul eylesin

Ne güzel Allah bağışlasın inşallah sizin güvü öyle güzel bir ilişki yaşarız bizde oğlumuzla..

Edit kısmından sonra zaten bebeginizin cinsiyetine alıştığınızı söylemişsiniz. Buradan sonrasında hicbir sıkıntı yok, öncesinde kurduğunuz hayalde de sıkıntı yok sonuçta cinsiyeti bilmiyordunuz. Öğrendikten sonra kabullendiniz ve oglunuzu seviyorsunuz. Sağlıkla kavuşmanızı dilerim

Çok teşekkür ederim evet erken zamanda hissettiklerim olumsuzdu. Nedeni de tabiki aslında bugüne dek erkek çocuklarıyla herhalde bir iletişim kuramamış, onların dilinden anlayamamış olmam. Öyle görüyorum kendimi. Kız çocuğu ile zorlanmadım, yeğenimde dahil kendi çocukluğumdan bebeklerle nasıl oynandığını, evcilik oyunlarını, kızlarla olabilecek sohbet konularını bildiğimden olsa gerek, kız çocuk güvenli alanımdı. Ha birde erkek çocuklarının enerjilerinin daha yüksek olduğunu gözlemledim işte ben orada yetersiz kalıyordum. Ama bir sürü erkek annesi yazdı. Kiminin 2 oğlu vardı. Hepsi oğullarına aşık, onlarda annelerine bayılıyorlar. Allah ömür sağlık versin bende öğrenirim birde Allah’a şükür onu çok isteyen ve kız erkek tüm çocuklarla arası şahane olan bir babası var. Herşey aşama aşama aslında. Şimdiden bunlar için endişelenmenin bir anlamı yok ama işte bu benim karakterim. Fazla evhamlıyım. Yapabilecek miyim mutlu bir çocuk olmasını sağlayabilecek miyim vs.. en güzeli rahat olmak, akışa bırakmak ve Allah’a güvenmek. Her konuda biraz böyle olmak gerek. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim tekrar

Şuan bende tam o durumdayım. Doktor bana erkek olma ihtimali yüksek dedi o an bi hayal kırıklığı yaşadım ki.. hala kendime gelemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…