Evet ben de öyle düşündüm. Sanki bi göreyim bakalım yıllar geçti değişti mi hala güzel mi diye once bi bakmak istemiş gibi. Döndükten sonra telefonum arıza yapınca diyor ki sana telefon alalım. Bu bile ne kadar barzo bir tavır. Ben birine hediye alacaksam surprizin kralını yaparım hiç bahsetmeden. Ne bileyim hesap ödenecekse tuvalete diye kalkar çaktırmadan öderim. Sana telefon alalım diyor ayı sanki kendim alamam. Buna da yaranılmiyor diye düşünenler olacak Belki ama bunu laf olsun diye söylediğini anlayan anlamıştır eminim. Yıllar sonra flash bellek getiren adam beni görüp güzel buldu diye telefon alalım diyor işte klasik barzo tavırlarımühendis kafası işte. kâr getirip getirmeyeceği belli olmayan bir şeye masraf yapmak istememiş. ekşide de okuyoruz bu akıllara zarar tiplemeleri. "ne para harcıcam ekmek çıkmayacak yere yeaa" diye. sanki ondan bişey isteyen olmuş.
Ya bahsetmedim ama bu ilk eşantiyon vakası değilbir kitap bir cicek alabilirdi. ilk gorunce verirdi. Ayrilirken de bizim sirketin boyle boyle bir seyleri var ihtiyacin oluyor mu senin icin getirdim dese olurdu ben hoslanirim esantiyon ivir zivirdan. sunun önemli.
Mesela cok guze bir cikolata alsa. Yanina kahve.. ve french press boyle sepet gibi jelatinle suslese. Kitap icine.. flash i bile koysa siritmazdi..
Başlığı okuyunca herhalde adam flashla resimlerle slayt yaptı ya da mektupların yazıldığı text dosyaları vardı diye düşündüm ama durum farklıymış.buraya konu açmayalı aylar yıllar olmuştu ama hem şöyle bir iç döküp rahatlayayım hem de objektif olarak fikirlere göre adama bir cevap hazırlamak için desteğe ihtiyacım var kızlar.
önce biraz özet geçeyim, şimdi diyelim ki biri var ve bu kişi eski sevgiliniz, yıllar once ayrılmışsınız ve ayrı kaldığınız yıllarda çok büyük bir hata yapmış ama o yıllar içinde sizinle olan bağı hiç koparmamış. her seferinde reddetseniz de hep bir sekilde sansını denemiş ve pesinizi hiç bırakmamış. e yaş kemale ermiş, bay doğruyu da bulamamışsınız. en son köpek gibi aşık olup aşktan sağlam bir ders de alınca acaba mı diye düşünüp bu adama bir şans vermek istemişsiniz. çünkü bu adam sizi zamanında gerçekten çok sevmiş.
yıllar sonra ilk kez görüşeceksiniz, görüşme gününü de doğum gününüze denk getiriyor. neyse geldiği gün biraz hastasınız pek bir sey anlamıyorsunuz tadınız kaçık vs tam eve girecekken aldığı hediyeyi veriyor ama oncesinde ne bir çiçek ne başka bir sey yok. aç bakalım falan diyor paketi bir açıyorsunuz üzerinde çalıştığı şirketin logosu olan bir adet masa saati, bir adet yine şirket logolu flash bellek (nereye sokacaksam), bir tane dümdüz ve mühtemelen şirkette dagıtılan basit bir french press, bir kücük paket ot (bitki çayıymış ne bitkisi onu da bilmiyor) bir de mentollü sigara bulamıyorum diye sigara getireyim sana demişti onları koymuş
ay bu kadarla kalsa iyi nasıl unuttum. bir ayakkabı muhabbeti olmustu aramızda, nike'in rengarenk bi modelini görmüştüm bu çakma mı ya diye konusurken çakma olduğunu, orijinalde öyle bir renk olmadığını konusmustuk 1-2 ay önce ve benim için konu kapanmıştı orada, sen git o ayakkabıyı al bana, hem de çakma olanı
32 yaşındayım ben yazıyla otuz iki. bu yaşta birine alınacak hediye mi bu allah askına adamı boğmak istiyorum aklıma geldikçe. maddi değeri değil anlatmak istediğim ben zaten kendi paramı kazanıyorum ama allah aşkına kızlar ben şu paketi sıradan bir arkadaşa vermeye utanırım. herkese ilgi alanına göre hediye secerim en uzaktan tanıdık bile olsa. sen beni geri kazanmaya calısan biri olarak yıllarca peşimden koştun, bu mudur yani ? beni hiç tanımıyormuş. bir çicek alsa bile yeterdi, flash bellek nedir ya cakma ayakkabı almak nedir ? pasta getirmiş tek porsiyonluk olandan
ay çok uzattım ama demek istedğimi anladınız umarım, hediyenin maddi degeri değil konu bu kadar degersiz hissettirilmez bir insan. bir de gidince sana yeniden aşık oldum diye mesaj atıyor, bütün gece beni izledi zaten ve daha fazla üzerime düştü döndüğünden beri. bense onu sapanın bir ucuna takıp olabildiğince uzağa fırlatmak istiyorum . yarın yine gelmek istiyor beni gezdirecekmiş. içimde bir gram görüşme isteği kalmadı. zaten zamanında yaptıkları var, adam telafi için flash bellek getirmiş. içine belki şiir miir yazıp koymuştur dedim şiir sevmememe rağmen yine de açtım baktım yok anam baya dümdüz boş flash bellek
buraya kadar okuyan varsa hakkını helal etsinlaptoptan yazıyorum biraz zorlandım. şimdi ben bu gerzeği ne yapayım allah aşkına bir seyler söyleyin beynim durdu. yarın için her seyi ayarlayıp plan yapmıs ama ben yarın da görmek istemiyorum, bütün hevesimi kırdı. ne diyeyim o hediyeleri yüzüne vurmak istiyorum söylemezsem içimde patlar. bana bunları mı layık gördün temalı bir mesaj yazmalıyım ona ama ne? siz olsanız ne yapardınız ? bir kere daha görüşüp ufak ufak mı sıyrılırdınız yoksa bu geceden her seyi söyleyip sayfayı kapatır mıydınız? yarın hiçbir şey yokmuş gibi rol yapamam. uyumadan önce mesaj at dedi o yüzden açtım konuyu. hadi bana bi el atalım
Rengarenk ama pastel renkler öyle çingene işi değil de çakması biraz çingene işi lmus evetBen normal insanlarin devamli rededildigi halde yillarca birine takili kalacagini dusunmuyorum acikcasi. Bu buyuk aşk filan degil baya takintililik...
Harika ötesi bir adam olsa illa kapan olurdu. Siz de zaten baskasini bulamadiginiz icin dönüp bakmissiniz adama yani
Ne bekliyordunuz?
O sirket logoli saat, bellek filan asiiiriii berbat ve utanc verici şeyler, butun verdigi hediyeler rezil ama cakma ayakkabi bile onlarin yaninda daha az rezil olabilir.Gerci ayakkabi da rengarenk dediniz simdi bilemedim o da ayri feci...
Daha iyisini bulamam diyorsaniz devam edin ne diyeyim..
Yorumlarını okurken kendimi gördüm sende. Adam takıntılı veya aşık falan değil, bildiğin başka enayi bulamamıştır. Bende genelde iz bırakırım ilişkilerimde. Ama öyle of ulan ne kızdı diye bi iz değil, ulan ben böyle enayiyi bidaha nerden bulacağım izi. O yüzden genelde yıllar sonra ısrarla görüşmek isterler eski sevgililerim, hepsi sonradan dönüş yaptı ama maymun gözünü açmıştı çoktanRengarenk ama pastel renkler öyle çingene işi değil de çakması biraz çingene işi lmus evet
Ben yakın zamanda sağlam bir aşk acısı atlattım zaten diyorum ya öyle büyük aşk olsa zaten araya başkaları girmezdi tamamen bir gaflet haliyle tekrar cevap verdim yoksa senelerdir yazıyor bıkmadan usanmadan. Numaram değiştirdim annemden ulaşmıştı. Takıntı konusunda haklısın hem takıntı hem de benim gibi salagini bulamayacağını düşünmüş olabilir
mesajla boz at saydır lafları görüşmeye de gitme. biraz daha peşinden koşması gerekiyor anlaşılan.Rengarenk ama pastel renkler öyle çingene işi değil de çakması biraz çingene işi lmus evet
Ben yakın zamanda sağlam bir aşk acısı atlattım zaten diyorum ya öyle büyük aşk olsa zaten araya başkaları girmezdi tamamen bir gaflet haliyle tekrar cevap verdim yoksa senelerdir yazıyor bıkmadan usanmadan. Numaram değiştirdim annemden ulaşmıştı. Takıntı konusunda haklısın hem takıntı hem de benim gibi salagini bulamayacağını düşünmüş olabilir
Hahaha çok güldüm buna gece geceYorumlarını okurken kendimi gördüm sende. Adam takıntılı veya aşık falan değil, bildiğin başka enayi bulamamıştır. Bende genelde iz bırakırım ilişkilerimde. Ama öyle of ulan ne kızdı diye bi iz değil, ulan ben böyle enayiyi bidaha nerden bulacağım izi. O yüzden genelde yıllar sonra ısrarla görüşmek isterler eski sevgililerim, hepsi sonradan dönüş yaptı ama maymun gözünü açmıştı çoktan
Ya nolur kızmayın ama acayip güldümYa bahsetmedim ama bu ilk eşantiyon vakası değil
Bizim onunla bi sakız kavgamız vardı ünideyken. Sana bir kutu sakız seker aldım evde unuttum demişti. Uzak mesafe ilişkisi yaşadık son 1 yıl. Ben de o gün regl olmuştum baya kızdım buna. Bana geçtiğimiz aylarda bir kutu sakız yollamış yine içine şirket logolu powerbank ve kalem koymuştuama o özel bir gün değildi ve bir kutu sakıza mutlu olmuştum ben düşün:) Şjmdi canlı kanlı yıllar sonra ilk kez buluşuyoruz ve ben doğum günümu ona ayırıyorum daha neyin eşantiyonu be adam. Bizim ofiste zsten gırla oluyor öyle esantiyonlar napıcam ben onları acaba. Aramızda konuyu okuyan öğrenci arkadaşlar falan varsa göndereyim bunları ona birinin işi görülsün 16 gb mis bellek baktım şimdi baya gönlü bolmus
Aklına gelmemiştir yoksa baya iyi fikir onun icinİyi yine annesinin sandığından örülmüş lif patik getirmemiş
Yazdım zaten sonra deli gibi aradı mesaj attı cevap vermedim okudum bıraktım öyle ve yarın da gitmiyorum ohh rahatladım vallahimesajla boz at saydır lafları görüşmeye de gitme. biraz daha peşinden koşması gerekiyor anlaşılan.
Tabii ki düzgün bir şey alsın tercihim olurdu insan kendini değerli hissediyor tabi maddi durumu çerçevesinde şeyler. Ben alırım çünkü değer verince arkadaş akraba sevgili hiç fark etmez. Laf olsun diye hediye almam bu zaten almamis bile. Benim de en son eşantiyona mutlu olduğum zamanlar bankaların verdikleri kumbaralardi:)Benim çocukluk arkadaşımın babası doktordu, biz küçükken babasına ilaç firmalarından gelen eşantiyonlardan veriyordu bana. Çok mutlu oluyordum hala saklıyorum. Hani amcalar olur ya bazı devlet dairelerinde ufak çocuklara üstünde kurumun adının yazdığı kalemlerden verir, bu bey gözümde o amcalar gibi canlandı şuan. Benim maddi beklentim olur siz yine iyisiniz , sevgilim olacaksa gitsin düzgün bi şey alsın. Siz çiçek bekliyorsunuz adam eşantiyon getiriyor , size haksızlık ediyor
ne yazdın o ne cevap verdi :))Yazdım zaten sonra deli gibi aradı mesaj attı cevap vermedim okudum bıraktım öyle ve yarın da gitmiyorum ohh rahatladım vallahi
Hahaha dimi ya sizinki eşantiyonları karıya kıza dağıtıyor haberiniz olsun diye yazayımYa nolur kızmayın ama acayip güldümuykum falan açıldı gülcem diye
Bence adamın çalıştığı şirkete mail atın “Bir tane çalışanınız sizin eşantiyonları biriktirip biriktirip bana gönderiyor manyak mıdır nedir “ diye , ya adam çok komik hiç mi görgü görmemiş bu tarz konularda yani sevgilikte falan. Ben eşantiyonlara bayılırım bu arada siz biriktirip bana yollayabilirsiniz
Bu kadar güldüm ama adamın gğnahını almış olabilir miyim belki gerçekten bilmiyordur kimseyle sevgili olmamıştır ? Belki hediyeleşme kültürünü de bilmiyordur kimseden görmemeşştir , hani bazıları tamamen Anadolu çocuğu olur ya pek kız arkadaşı olmaz. Onlar gibi olabilir mi kendisi ?Tabii ki düzgün bir şey alsın tercihim olurdu insan kendini değerli hissediyor tabi maddi durumu çerçevesinde şeyler. Ben alırım çünkü değer verince arkadaş akraba sevgili hiç fark etmez. Laf olsun diye hediye almam bu zaten almamis bile. Benim de en son eşantiyona mutlu olduğum zamanlar bankaların verdikleri kumbaralardi:)
Allah Allah çok garip biri ya çok mu saf anlamadım size resmen yeğeni gibi konuşuyor. Masa saati ışıklı demiş bi deHahaha dimi ya sizinki eşantiyonları karıya kıza dağıtıyor haberiniz olsun diye yazayımestağfurullah niye kızayım ben de gülüyorum zaten bir de matah bir şey gbi bak bu masa saati ışıklı diyor, hmm ışıklıysa tamam o zaman
Arıyordu sürekli yarın napıcaz diye. Ben de düşünmek için vakit yaratmak adına disardsyiz dedim evdeydim halbuki. Sonra buraya konu açtıktan sonra gaza geldim. Ben eve geldim yazdım. Cevap vermedi. Bir daha yazdım. Dedim senin eşantiyon flash belleği taktım şimdi, belki içinde bi şarkı, 2satir cümle bir sey yasmissindir diye ama baya dümdüz flash bellekmis senin gibi dedim. Biizm ofiste bunlardan tonla var sana göndereyim daha çok ihtiyacın olur dedim.ne yazdın o ne cevap verdi :))