- 9 Ocak 2021
- 1.221
- 2.127
Tekrar cok gecmis olsun.Merhaba remziye hanım çok tesekkurederim ilginize sizin tavsiye ettiğiniz iki vitaminide aldım biri bugün geldi diğeri 2gun önce geldi kullanıyorum ve çok şükür iyiyim tekrardan tesekkurederim ilginize
Tüp bebek tedavisi görüyorum zaten izmir medicalpark da yaptırdım kendi tüp bebek doktorum yaptıNerde yaptırdınız devlet yada özel hastanelerde hangi bölüm de baktırabılırım bende.
Hem kombine risk hem ikili test ikiside 1:50 , trisomy 13/18 + NT ise 1:10000,Bu asagidaki sonuc ornegini gormektesiniz, size kombine risk mi 1:50 denildi? Size daha iyi yardim edebilmek icin soruyorum.
ultrason degerlendirmeniz cok kiymetli olacak. Nazal kemik goruldugu olcude uzun kemiklerde kisalik da saptanmadiysa endiselenecek bir sey kalmaz diye dusunuyorum.Hem kombine risk hem ikili test ikiside 1:50 , trisomy 13/18 + NT ise 1:10000,
yaş 1:251
İlginiz için teşekkürler
Ankarada değilim başka şehirden test için gideceğim, şu an 13 haftalık ayrıntılıda belli olurmu dedikleriniz ?Genox hakkinda bir bilgim yok. Ankarada iseniz Ali Ipek hocaya da gider misiniz? Kalpte odak, ense kalinligi da degerlendirilsin. Nazal kemigin varligi ve ölçümü iyi bir gosterge, endisenizi anliyorum, uzuntunuzu anliyorum; nifty ya da diğer testlerin bekleme suresindede iyi bir ayrintili ultrason degerlendirmesi sizi rahatlatir diye soyluyorum.
NGS yaklasik %99 down sendromu riskini elimine eder, insallah sizin icin de oyledir.
Tabiki haberdar ederim, değerlendirmeleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkürlerultrason degerlendirmeniz cok kiymetli olacak. Nazal kemik goruldugu olcude uzun kemiklerde kisalik da saptanmadiysa endiselenecek bir sey kalmaz diye dusunuyorum.
Surecinizden haberdar edin olur mu.
Ali Hoca radyologtur, ayrintili ultrason, anomali taramasinda dunyada otoritedir. Muayenehanesini ararsaniz sanirim ozelde artik tamamen kendi yerinde, size haftasi itibariyle gel ya da bekle de der. Isinin ehli olmasi acisindan cok guvenirim. Ankaraya madem nifty icin geleceksiniz, lutfen ugrayin.Ankarada değilim başka şehirden test için gideceğim, şu an 13 haftalık ayrıntılıda belli olurmu dedikleriniz ?
Bahsettiğiniz Ali İpek hoca perinatologmu? Onada ayrıntılı için gitmek isterim inş. sağlıkla gelsinde bebişlerimiz
Ankaraya hemen yarın gideceğim beklemek istemiyorum, randevu varsa onada görünürüm öyleyse ..Ali Hoca radyologtur, ayrintili ultrason, anomali taramasinda dunyada otoritedir. Muayenehanesini ararsaniz sanirim ozelde artik tamamen kendi yerinde, size haftasi itibariyle gel ya da bekle de der. Isinin ehli olmasi acisindan cok guvenirim. Ankaraya madem nifty icin geleceksiniz, lutfen ugrayin.
Guzel sonuclariniz gelir Insallah. Endiseyle uykusuzlukla kalmayin, bebeginiz saglikli bir sekilde sizlere kavussun insallah.Ankaraya hemen yarın gideceğim beklemek istemiyorum, randevu varsa onada görünürüm öyleyse ..
Teşekkür ederim hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız inşallahGuzel sonuclariniz gelir Insallah. Endiseyle uykusuzlukla kalmayin, bebeginiz saglikli bir sekilde sizlere kavussun insallah.
Gözünaydın canımDoktordan geldim, çok şükür bebek halini gördüm bendeiçerde hoplayıp zıplıyor herşey normal görünüyor dedi. Ama cinsiyet için ben baya geç öğrenecekmişim rahim ters olduğu için, ona biraz üzülmüş olabilirim sağlıklı olsun yeter diyip beklicez
Genellikle hic gebelik olusmamis, ilk 3 ayinda dusuk yasamis, bir onceki saglikli gebeligi 5 6 yil evvel olmus, agir erkek faktoru saptanmamis ve ozellikle de hashimato, zehirli guatr, graves, lupus, iltihapli eklem romatizmasu gibi otoimmun bir hastalik sahibi olan anne adayi varsa; cd 56 rahimden parca alinarak bakilmasi tavsiye edilir. Umarim bu seferki transferiniz size ugurlu gelir, bebeginize kavusursunuz.remziye_06
Remziye hanim iyi aksamlar beni hatırlar mısınız haziran temmuz ayı bende topikteydim 3. Tüp bebek denemesi ancak transferim henuz olmadığı icin Ekim kasım grubuna geçtim
Genetik incelememiz vardi cok şükür 1 tek kalan embriyomuzde sağlıklı geldi . Bu ay adetimi bekliyordum 10 gun gecikti dün oldum doktorum haber ver demişti önce histereskopi yapacak sonraki adet ile uygun olursa transfer yapacak inşallah.
Size sormak istediğim bir şey var. CD 56 testi
Ben daha önceki 2 denemede hiç gebelik oluşmadı bu deneme öncesi genetik inceleme , histerekopi .. derken biraz tedbirli doktorum ben hiç konuşamadım yani embriyomuzun saglikli olup olmadığı bir belli olsun öyle konuşuruz dedik. Sizce cd56 testini de yaptırayım mi pek bir bilgim yok yani bu test kimlerden ne amaçla isteniyor hani hangi hasta profilinden .
Şimdiden teşekkür ederim bilgileriniz için
Aminn inşallah çok teşekkür ederimGenellikle hic gebelik olusmamis, ilk 3 ayinda dusuk yasamis, bir onceki saglikli gebeligi 5 6 yil evvel olmus, agir erkek faktoru saptanmamis ve ozellikle de hashimato, zehirli guatr, graves, lupus, iltihapli eklem romatizmasu gibi otoimmun bir hastalik sahibi olan anne adayi varsa; cd 56 rahimden parca alinarak bakilmasi tavsiye edilir. Umarim bu seferki transferiniz size ugurlu gelir, bebeginize kavusursunuz.
Merhabalar, cok gecmis olsun ancak bahsettiginiz durum tamamen kurtaj sonrasi kalan rahim dokusunun vucuttan atilma sureciyle ilgili. Oyle saniyorum ki doktorunuz kurtaj sonrasi size antibiyotik de vermistir, cinsel iliski de bir sure olmasin demistir. Tum bunlar zaten sizi enfeksiyondan korumak icin. Agrilariniz da alisildik adet agrisi disinda olabilir, endiselenmeyin. Yine de enfeksiyon acisindan bir endiseniz varsa, kan testinde crp degeri baktirabiliriz.Selamremziye_06 30ağustos kürtaj olmuştum 3ekim kanamam adet gibi başladı 4gun kadar sürdü. 2gun önce çok özür dilerim kanamam başladı sandım ama baya kahverengi çamur gibi geldi kesildi adette olmadım enfeksiyonmu var acaba karantinadayım diye doktorada gidemiyorum doktoru kürtaj sonrası muayenemde hafif pıhtı kalmış demişti ve fitil atmıştı acaba kahverengi kürtaj sonrası normal mi yoksa enfeksiyon olabilirmi acaba
Çok Teşekkür ederimMerhabalar, cok gecmis olsun ancak bahsettiginiz durum tamamen kurtaj sonrasi kalan rahim dokusunun vucuttan atilma sureciyle ilgili. Oyle saniyorum ki doktorunuz kurtaj sonrasi size antibiyotik de vermistir, cinsel iliski de bir sure olmasin demistir. Tum bunlar zaten sizi enfeksiyondan korumak icin. Agrilariniz da alisildik adet agrisi disinda olabilir, endiselenmeyin. Yine de enfeksiyon acisindan bir endiseniz varsa, kan testinde crp degeri baktirabiliriz.