Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba ben Bülent Tıraşa Ordudan gittim bence siz de gidebilirsiniz inşallah sağlıkla ilerler kürtaja gerek kalmaz

Glutensiz ürünler almadan unlu şekerli ürünleri hayatınızdan çıkararak devam edebilirsiniz. Yani ekmeksiz simitsiz makarnasız doymam diye düşünüyorsunuz ancak glutensiz beslenmeye başladığınız vakit pilav koyuyorsunuz yerine daha çok sebze tüketiyorsunuz, üzerinde glutensiz yazan süslü ürünlere kulak asmayın, kendi yapabileceğiniz mercimek krakerleri nohut yemekleri var. Son taktirde elbette sizin kararınız ancak inanın bana kendinize böyle bir süre verirseniz çok faydasını görürsünüz.

Şu alıntıyı ben değil, başarılı hekim Melek Vuslat Özdoğan diyor,

"Öncelikle eğer yoğun bir infertilite yaşıyorsanız süt ürünlerini çoğunlukla hayatınızdan çıkarmanızı öneririm. Özellikle de yoğun IVF tedavileri yaşamışsanız. Çalışmalar özellikle gösteriyor ki günde 1 adet yoğun yağlı süt ürünleri tüketiminden daha fazlasının infertiliteyi arttırdığı belirtilmiş. Çalışmada yağsız süt ürünlerinin daha çok infertilide etkili olduğu belirtilmiştir ve yağsız süt ürünleri gerçekten de çok daha tehlikelidir sağlıksal birçok nedenlerden yağsız süt ürünlerini tüketmeyi de önermemekteyim. Çünkü yağsız ürünlerde daha çok kazein ve laktoza maruz kalıyorsunuz! Süt ürünleri modarete olarak beslenmenizde olabilir ama dediğim gibi eğer infertilite konusunda çok çekmiş iseniz süt ürünlerinden uzak durmanızda fayda var! "

Yani yağsız yağlı inek sütü ürünlerini tüketmeyi bırakın, çok faydasını görürsünüz.

Son düzenleme:
Guzel kadinlar gunaydin. Biraz destege ihtiyacim var size geldim, basla gidecek kimsem de yok acikcasi... Dun oglen biraz kanamam oldu, pihti vb yoktu, nasip ki tam hastanenin onundeydim, proluton depot vurduk hemen kesildi, lekelenme de yok cok sukur.. kadin dogumcu olmadigi icin usg ile bakamadik, durumu bilmiyoruz. su an yatakta yatistayim, tavsiye edildigi gibi bol su iciyorum, pazartesi keselere bakacagiz. Bu ikinci tup bebek denemem ilkini 8 haftalik kaybettim, bu sefer en korktugum sey kanama/lekelenmeydi, gene gordum. Bana dua eder misiniz?

Endişelerinizi anlıyorum, inşallah hiç sorunsuz sıkıntısız bebeklerinizi kucağınıza alırsınız, gebelerin beste biri, tüp bebek annelerinin daha fazlası ilk 12 haftada kanama yaşarlar ancak bebeklerini sağlıkla kucaklarına almalarına engel değildir. Geçmiş olsun.

Not: Reçetenizde oksapar, coraspin var mı? Tüp bebek doktorunuz ya da hemşirenize ulaşıp durumu ifade edin, belki bu kan sulandırıcıları kesmenizi ya da ara vermenizi söylerler.

Kestik hemen kan sulandiriciyi, umarim dediginiz gibi olur ve atlatiriz.. cevabiniza tesekkur ederim su anda oyle ihtiyacim vardi ki bir sese

Kestik hemen kan sulandiriciyi, umarim dediginiz gibi olur ve atlatiriz.. cevabiniza tesekkur ederim su anda oyle ihtiyacim vardi ki bir sese
USG'de göreceksiniz rahatlayacaksınız, buraya da gelip kanama alanı görülmedi sorun yokmuş, biraz dinlendim atlattım yazacaksınız. Bu arada bu kan sulandırıcılar garip etkilere neden oluyor, kuvvetli hapşırık öksürüklerde dizlerinizi kendinize çekin, ıkınmamaya gayret edin, bazen sırf bu yüzden azıcık kanama olabilir.

Valla süpersiniz o kadar faydalı şeyler duydumki hep yanlış yoldaymışız Allah razı olsun bundan sonra kesinlikle daha dikkatli olucam çok saol

Canım günaydın, moralini bozma lütfen hepimizin başına gelen şeyler ne yazık ki. Bende 5. Haftadan beri lekelenme ve kanama yaşıyorum tüp bebek de sık olan bir durummuş. Dayanicaz sabredecegiz inşallah bebeklerimizi kucaklarımıza almak nasip olacak

Canım sen gönlünü ferah tut bak çok şükür hemen önlemlerini de almışsınız allah’ın izniyle kolayce geçip gidecek yarın keselerini sağlıkla göreceksin

Yarın güzel haberlerinizi alacağınıza yürekten inanıyorum insallah hayırlısıyla evladını Rabbim sana bağışlasın kuzum kanama oluyor maalesef ilk aylarda kac haftalık oldunuz acaba benim de yarın kontrolüm var kese evde ultrasyon olsa da sürekli baksam iyiler mi diye sürekli merak içindeyim ilk olunca bir de bekleyişten sonra gelince onca hayal kırıklığından sonra ister istemez endişeler oluyor ufak tefek

Amin canım insAllah

İyiyim canım sen nasılsın. Aslında ikili tarama testi 12/14 haftalar da isteniyor normal yani canım endişelenme sen kaçıncı haftatasin şuan
Bende iyiyim canım çok şükür ilaçların çoğunu 10. Haftada bıraktım şu an sadece ecopirin oksapar ve gün aşırı folik asit haftada 1 dvitamini kullanıyorum.Sende nedir ilaç durumu 11. Haftadayim normal gebeliklerde 20. Haftada isteniyo yada ablamın Dr öyle istedi bilmiyorum daha yeni doğum yaptı ben o açıdan acaba tüp bebek diye mi erken isteniyor diye düşündüm aman sağlıkla kucağımıza alalım insAllah

Aslında ikili ve üçlü testlerin istenme haftası normal gebelik ve tüp bebekte değişmemektedir. Ablanızdan o haftalarda istenen üçlü test olmasın?

Olabilir belki ben yanlış hatırlıyorum ve bu yanlış hatırlamayan dolayı boşuna endişe ettim desenize
Tüpbebeklerin gelişim haftaları normal bebeklerden farklı ilerlemez, bir kaç gün embriyo farkı olur, o da zaten 11. haftaya geldiğimizde artık ihmal edilecek seviyeye gelir, kendinizi hiç endişelendirmeyin, hekiminiz ikili ve üçlü testler için en doğru zamanı bilir. NGS embriyom var neden ikili test yaptırayım diyorsanız ki bilmiyorum belki genetik taramalı değil embriyonuz ama ikili test sadece down sendromu değil bebeğin doğum kilosu ve annenin preeklemsi riski hakkında da bilgi verir, ihmal etmeyin ama kendinizi korkutmayın.

Cd56 testik bu şekilde çıktı doktorum seruma gerek yok dedi.Sizde yaptırmıştıniz sınır kaç bu teste. remziye_06 

Eklentiler

• Screenshot_2021-08-15-11-45-47-71_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg
    57,7 KB · Görüntüleme: 74
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…