Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bende iyiyim canım çok şükür ilaçların çoğunu 10. Haftada bıraktım şu an sadece ecopirin oksapar ve gün aşırı folik asit haftada 1 dvitamini kullanıyorum.Sende nedir ilaç durumu 😊11. Haftadayim normal gebeliklerde 20. Haftada isteniyo yada ablamın Dr öyle istedi bilmiyorum daha yeni doğum yaptı ben o açıdan acaba tüp bebek diye mi erken isteniyor diye düşündüm aman sağlıkla kucağımıza alalım insAllah🤲🥰🧿
Neden hafta da bir defa mesela ben her gün D vitamini kullanıyorum

Dr Melek Vuslat Özdoğan'ın infertilite ve beslenme yazısı için link vereyim bu arada reklam sayılmaz umarım

🙇‍♀️
Glutensiz ürünler almadan unlu şekerli ürünleri hayatınızdan çıkararak devam edebilirsiniz. Yani ekmeksiz simitsiz makarnasız doymam diye düşünüyorsunuz ancak glutensiz beslenmeye başladığınız vakit pilav koyuyorsunuz yerine daha çok sebze tüketiyorsunuz, üzerinde glutensiz yazan süslü ürünlere kulak asmayın, kendi yapabileceğiniz mercimek krakerleri nohut yemekleri var. Son taktirde elbette sizin kararınız ancak inanın bana kendinize böyle bir süre verirseniz çok faydasını görürsünüz.

Şu alıntıyı ben değil, başarılı hekim Melek Vuslat Özdoğan diyor,

"Öncelikle eğer yoğun bir infertilite yaşıyorsanız süt ürünlerini çoğunlukla hayatınızdan çıkarmanızı öneririm. Özellikle de yoğun IVF tedavileri yaşamışsanız. Çalışmalar özellikle gösteriyor ki günde 1 adet yoğun yağlı süt ürünleri tüketiminden daha fazlasının infertiliteyi arttırdığı belirtilmiş. Çalışmada yağsız süt ürünlerinin daha çok infertilide etkili olduğu belirtilmiştir ve yağsız süt ürünleri gerçekten de çok daha tehlikelidir sağlıksal birçok nedenlerden yağsız süt ürünlerini tüketmeyi de önermemekteyim. Çünkü yağsız ürünlerde daha çok kazein ve laktoza maruz kalıyorsunuz! Süt ürünleri modarete olarak beslenmenizde olabilir ama dediğim gibi eğer infertilite konusunda çok çekmiş iseniz süt ürünlerinden uzak durmanızda fayda var! "

Yani yağsız yağlı inek sütü ürünlerini tüketmeyi bırakın, çok faydasını görürsünüz.
Peki bişey daha sorucam transfer sonrası test gününe kadar bekleme suresindede mi kesilmeli süt ve süt ürünleri glutensiz vs..

🙇‍♀️

Peki bişey daha sorucam transfer sonrası test gününe kadar bekleme suresindede mi kesilmeli süt ve süt ürünleri glutensiz vs..
Bunlari birakmak icin en guzel gun bugundur. Abartmak icin soylemiyorum, vucudunuzda bugun yapacaginiz degisikligin yumurtaliklariniza tam olarak yansimasi neredeyse 90 gunu bulabilir. O nedenle en guzel gun bugundur. Transfer sonrasinda da tuketmeyin, hatta hamileliginizde de zaten 21 gunde etkilerini hissedeceksiniz daha rahat uyanacaksiniz daha rahat tuvalete gideceksiniz saciniz cildiniz canlanacak, zihinsel yorgunlugunuz azalacak uykulariniz duzene girecek. Inek sutunden bebeginize fetus asamasinda gecen antibiyotikleri hormonlari bilseniz kaymak dahi tuketmezdiniz. Insanlari korkutmak istemiyorum ama devasa sut endüstrisinin izin vermedigi gercekleri de artik soylemek onurlu hekimlerin boynunun borcu. Bundan once bir yerlerde genis bir sut urunleri yazisi yazmistim sanirim. Vaktiniz olursa bir ara bakarsiniz. Bir hocanin guzel sozu vardir. Beslenme dogruysa ilaca gerek yok, beslenme yanlissa ilactan fayda yok der. Bence cok haklidir.

Bunlari birakmak icin en guzel gun bugundur. Abartmak icin soylemiyorum, vucudunuzda bugun yapacaginiz degisikligin yumurtaliklariniza tam olarak yansimasi neredeyse 90 gunu bulabilir. O nedenle en guzel gun bugundur. Transfer sonrasinda da tuketmeyin, hatta hamileliginizde de zaten 21 gunde etkilerini hissedeceksiniz daha rahat uyanacaksiniz daha rahat tuvalete gideceksiniz saciniz cildiniz canlanacak, zihinsel yorgunlugunuz azalacak uykulariniz duzene girecek.
Tamam çok saol kesiyorum bugünden itibaren🙇‍♀️🤗 sizin mesleğiniz saglıkcımısınız bu kadar bilgi akılda kalması araştırıp okumakla pek mümkün değil gibi

remziye_06 remziye_06 selam benim durumumu biliyorsun herseye silbastan baslarsam istanbul da devam etmek istiyorum bulent tiras cok iyi diyorlar?prp yontemi varmis bilgin varmi ileri yas benim gibi olanlarda cok basarili diye paylasimlari var cok.izmirden istanbula nasıl gidip gelinir olurmu mümkün mü bilmiyorum ama son birkez deniyeceksem onuda ıyi bir doktorda yapmak istiyorum.ama nasıl bir yol izliycemi bilmiyorum 🙄😔
Merhaba bende bu tedavimi Bülent tıraş da gördüm çok şükür 7+5 ikiz bebislere hamileyim 🙏🙏🙏🙏 başka yerde 2 başarısız tüp bebek denemesi 2 başarısız aşılama oldu bilseydim ilk giderdim Bülent hocaya diyorum şimdi herşey Kısmet tabiki bu zamanda olması gerekiyormuş demekki daha öncede tavsiye eden çok olmuştu bende şimdi tavsiye ediyorum gerçekten işinin ehli bir ekip olması için herşeyi yapıyorlar biraz maddi kısmı zorlayıcı tabiki ama başka yerlerde boşa gitmesindense dene derim nacizane fikrim ve tavsiyem bu. İzmir'den Ankara'dan Almanya'dan bile gelenler vardı valizleri ile otururlardı bekleme salonunda kesin zordur İstanbul'da yaşayan birine göre farklı şehirden gelmek ama istenilen şeye ulaşmak için çaba şart 🙏🙏🙏🙏 Allah isteyen herkese nasip etsin en yakın zamanda 🙏🙏🙏

Kızlar ben o kadae heycanlıydım ki bi şey soramadım doktora.bende kalsium kullanmak istiyorum.önceden de kullanmışlığım var.dişlerim çok ağrıyor.bende de 12.haftada detaylı ultrason ve testler istedi.o zaman kadar yine gitmem gerekirmi ultrasona?
Canım nasılsın ne yaptın görmedim yazdın mı bilmiyorum ama kaç tane tutmuş yanlış hatırlamıyorsam 3 tane mi transfer edilmişti senin dimi

Kızlar ben o kadae heycanlıydım ki bi şey soramadım doktora.bende kalsium kullanmak istiyorum.önceden de kullanmışlığım var.dişlerim çok ağrıyor.bende de 12.haftada detaylı ultrason ve testler istedi.o zaman kadar yine gitmem gerekirmi ultrasona?
Prenatal kalsiyum içeriği normalde kullanılandan farklıdır, doktorunuza sormadan tablet olarak almayın, o zamana dek çiğ badem ve sardalya doğal ve yi kalsiyum kaynaklarıdır, dişlerinizin ağrısı daha çok dişeti rahatsızlıklarından kaynaklanıyorsa lütfen paradontax diş macunu kullanın ve az miktar karbonatla gargara yapın, progesteron dişetlerinde apse, kanamayı arttırır, soft diş fırçaları kullanın ve hamilelikte asla beyazlatıcılı diş macunu kullanmayın.

Tamam çok saol kesiyorum bugünden itibaren🙇‍♀️🤗 sizin mesleğiniz saglıkcımısınız bu kadar bilgi akılda kalması araştırıp okumakla pek mümkün değil gibi
Doktoram sağlık alanında, fonskiyonel sağlık eğitimi de aldım doktorlarla dolu bir aileden geliyorum ve çok doktor arkadaşım var ama hayır hekim değilim. Dolayısıyla akşam yemeklerimizin ve sohbetlerimizin dörtte üçü tıp üzerine oluyor alıştım artık.

20210815_111710.jpg
arkadaşlar 5.gun embriyosu transferin 6.gunu bugün.birisini bu sabah birisini dün yaptım.yapar yapmaz silik çizgi gördüm ama durdukça daha da koyulasti. Sevinmeli miyim

Eki Görüntüle 2901499 arkadaşlar 5.gun embriyosu transferin 6.gunu bugün.birisini bu sabah birisini dün yaptım.yapar yapmaz silik çizgi gördüm ama durdukça daha da koyulasti. Sevinmeli miyim
Çizginizi ben de görüyorum ve eğer taze transfer değilse göz kırpıyor :) erken gebelik testlerinde belki daha net görürsünüz hatta :) ben de 6. gün normal gebelik testinde öyle görmüştüm. Tebrik ederim :)

Merhaba bende bu tedavimi Bülent tıraş da gördüm çok şükür 7+5 ikiz bebislere hamileyim 🙏🙏🙏🙏 başka yerde 2 başarısız tüp bebek denemesi 2 başarısız aşılama oldu bilseydim ilk giderdim Bülent hocaya diyorum şimdi herşey Kısmet tabiki bu zamanda olması gerekiyormuş demekki daha öncede tavsiye eden çok olmuştu bende şimdi tavsiye ediyorum gerçekten işinin ehli bir ekip olması için herşeyi yapıyorlar biraz maddi kısmı zorlayıcı tabiki ama başka yerlerde boşa gitmesindense dene derim nacizane fikrim ve tavsiyem bu. İzmir'den Ankara'dan Almanya'dan bile gelenler vardı valizleri ile otururlardı bekleme salonunda kesin zordur İstanbul'da yaşayan birine göre farklı şehirden gelmek ama istenilen şeye ulaşmak için çaba şart 🙏🙏🙏🙏 Allah isteyen herkese nasip etsin en yakın zamanda 🙏🙏🙏
Hayırlısı olsun inşallah Allah kucağınıza da almayı nasip etsin 🙇‍♀️ benim nasıl olucak bakalım perşembe kontrolüm var hayırlısıyla kesinlessin sonrası için nasip kısmet diyorum tavsiyeniz için çok tesekkurederim canım inşallah hepimizin günün birinde yüzü güler 🙇‍♀️🤗🌸💕

Yaptırdım canım test 11. Gün 14 13. Gün 66 çıktı dünden beri kahverengimsi kanama var o yüzden igne verdiler yarın tekrar test inşallah sağlıkla artar değer birşey olmaz :KK43:
Lütfen ümitsizliğe kapılmayalım pozitif düşünelim iyi olsun 🙏 değerlerin artacak bende pazartesi tekrar yaptıracağım hepimizin olumlu sonuçlansın inşallh

Eki Görüntüle 2901499 arkadaşlar 5.gun embriyosu transferin 6.gunu bugün.birisini bu sabah birisini dün yaptım.yapar yapmaz silik çizgi gördüm ama durdukça daha da koyulasti. Sevinmeli miyim
Maşallah inşallah mucizen seninledir ve kat kat artar inşallah güzel haberlerini alırız insalalh🙇‍♀️🌸💕🤗

12 gün önce oldum iğneyi bir tam bi de yarimdi.ignenin etkisi midir sizce
Fikrimi soracak olursaniz 12 gun evvel olan iğnenin etkisi kalmaz derim ancak catlatma ignesi oldugunda bazen vucuttan atilmasi zaman alabiliyor tamamen metabolizmaya bagli o nedenle oraya kucucuk bir soru isareti birakiyorum. Cizginiz giderek koyulasti degil mi? isterseniz yarin yeniden bir erken gebelik testi yapin ama mutlaka sabah idrari ile, cizginin giderek koyulasmasini takip etmek isterseniz de ayni marka testinize ayni saatte devam edin. Kan verin demiyorum cunku simdi baslarsaniz iki gunde bir vereyim diye diye stresten yıpranmış olursunuz. 9. gun kan testi sonucunuz bize aciklayici bir sonuc verir.

Fikrimi soracak olursaniz 12 gun evvel olan iğnenin etkisi kalmaz derim ancak catlatma ignesi oldugunda bazen vucuttan atilmasi zaman alabiliyor tamamen metabolizmaya bagli o nedenle oraya kucucuk bir soru isareti birakiyorum. Cizginiz giderek koyulasti degil mi? isterseniz yarin yeniden bir erken gebelik testi yapin ama mutlaka sabah idrari ile, cizginin giderek koyulasmasini takip etmek isterseniz de ayni marka testinize ayni saatte devam edin. Kan verin demiyorum cunku simdi baslarsaniz iki gunde bir vereyim diye diye stresten yıpranmış olursunuz. 9. gun kan testi sonucunuz bize aciklayici bir sonuc verir.
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için söylediklerinizi dikkate alacağım 🤩

X