Gebeliğe Hazırlık Haziran ve Temmuz ayı Tüp Bebek Tedavisi Yapacaklar 🍀💉💊🔬

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Rahim filmi temizdi ilk denememdi acaba buyüzden mi yapılmadı Histeroskopi yapanlar cevaplar belki herkesin ilk denemede mi yapıldı acaba

Hesapladım dediğiniz gibi yaptım 4+2 çıkıyor kuzum teşekkür ediyorum bakalım benim hesap doktorun hesaba uyacak mı nasıl hesaplamak merqk ettim.
Rica ederim canım Allah kucağına almayı nasip etsin.Kese için Dr ne zaman giddceksin.Burda okuduğum kadarıyla ve kendimle kiyaslarsam 6 hafta olmadan kalp atışı duyulmuyo o yüzden 6 haftadan erken gidersen sakın canını sıkma.

Rahim filmi temizdi ilk denememdi acaba buyüzden mi yapılmadı Histeroskopi yapanlar cevaplar belki herkesin ilk denemede mi yapıldı acaba
İlk denemede yapılmadı ama ben taze transfer istediğim için yapmadık.taze transfer tutmayınca ikinciyi denemeden önce Dr yapalım çizik atalım dedi.Histereskopi yapıldı çizik atıldı çok şükür 8 haftalık gebeyim. Ne kadar etkisi var bilemem ama arkadaşın dedigi gibi önce yapılması gerekeni yapıp sonrasında denemesi daha mantıklı.Cunku hem maddi hem manevi zor süreç yani bundada tutmazsa sonra histereskopi yaparız demek banada mantıksız geldi acikca.Tabiki Dr daha iyisini bilir ama önce engel olabilecek ihtimalleri eleyip öyle denemek gerek.Birdd ben bu drlarin kimisinin neden 5. Günde ısrar ettiğini anlamadım onca tedavi çöp oluyo bir çok arkadaşta okudum.yumurta toplaniyo 10 tane 15 tane sonra 7_8 dolleniyo 3 güne gidiyo 5. Gün bekliyorlar bütün yumurtalar tedavi çöp.
Benim 3. Gün Embriyosu Dr dedim 5. Gün neden beklemedik diye zaten yumurta sayın az risk almayalim dedi .Hangisi daha iyi bilmiyorum gerçi ama 3. Günün tutma ihtimali var sonuçta 5. Gün de garanti değil o açıdan 3. Günde olsa transfer etmek tedavinin çöp olmaması bana daha mantıklı geliyo tabi bu benim fikrim .Herkes hakkında hayırlısı olsun

Benim ilk 6 toplandı 2 tane 3. Gün kaldı sonraki de 14 görünüyordu 10 toplandı 2 boş 8 döllenen ama 5 tane 3. Güne giden oldu bunların 3 iyi kalite 2 si orta kalite.Yumurta toplama işleminde önemli olan sayı değil yumurtanın kalitesi tabi spermde iyi olacak ki döllenme şansı artsın.Bizde hem yumurta rezervi ve kalite sorunu var hem morfoloji sanırım oyuzden dollenen yumurta sayisı dusuk oluyo.Son yumurta toplamada spermler de morfoloji 0 di

Merhaba benim de rahimde filminde rahimim sol yatikti ama daha önce gebe kaldığım için sorun olmaz denildi ve de olmadı. martta 8 yumurta toplandı 5 tanesi döllendi.3 günden donduruldu, aslında taze transfer yapılacaktı ama opudan önceki kontrolde rahimde polip gördü doktorum. Histeroskopi oldum. Transfer temmuza kadar uzadı, mutlaka bi yumurta artigim kalıyordu. Cok şükür gebeyim. İlk cocugum doğal yolla oldu ama ikinci epey yordu Allah gönlümüze göre versin.

Doktor arayacakmış beni ne zaman çağıracak bilmiyorum teşekkür ediyorum ona dikkat edeceğim cok sağolun bekliyorum şuan

Kızlar hepinize sorum olacak bi kaç kez tüp bebek yaptırıp deneyımı olan arkadaşlara soruyorum embiroyo kaliteniz %50 olduğu halde neden tutunma olmamiştır
Canım benim ilk denememdi, doktor bana transfer günü eğer içi de dışı gibi kaliteli ise tutacaktir demişti. Yani eğer pgt yaptırmadiysan ve embriyonun genetiginde sorun varsa dışı ne kadar kaliteli olsa da tutunma olmayabiliyor, ya da rahimle alakalı bir sorun da olabilir. Sen pgt yaptırmış mıydın ya da rahim kalınlığın nasıldı ? Çok bilgim yok ilk denemem olduğu için kusura bakma Allah bir an önce bebeğine kavuştursun

Hanımlar biri dha sormustu ama tekrar sormak ıstıyorum lutinus fitil kullananlar çamaşırınıza dıtılın kalıntıları gelırken sıvı da geliiyor mu acaba
Canım ben progestan fitil kullanıyorum ve fitilin kalıntıları gelirken ya da geldikten sonra sıvı akıntı da oluyor. Fitil akıntıyı çoğaltıyor diye biliyorum.

Arkadaşının da 5.gune gitmediği icin doktoru daha önce 3.gun ile deneme yapıyor olmuyor 3.de yumurta kalitelendirici ilaçlar veriyor 5.gune beklemek istemiyor riske atmayalım diyor 2.kalite ve orta kalite iki embriyo transferi yapıyor ikisi de tutuyor Mutlu sonlu

İlk deneme öncesi mutlaka yapılıyor ben de histeroskopi yapıldı rahimde septum görmüşlerdi temiz olsun olmasın yapılıyor tüp bebek başırısına önemli katkısı var o yüzden histereskopiyi es geçmiyo doktorlar

Allah razı olsun Hepimiz güzel haberleri hayırlısıyla tez vakitte alalım inşallah. Sağlıkla kavuşalım.
Dilerim Rabbim tez vakitte hayırlıs ile evlatlarına kavuşturur istiyorum ki herkes güzel haber versin burası bayram yeri gibi olsun gönül böyle istiyor insallah Rabbim kolaylaştırsın yüzünüzü güldürsün insallah

Canim benim iki denemem oldu 3. Deneme için 2. Niçin yapılmasından 2 ay sonra doktor muayenesine gittiğimde doktor rahminin şekli bozulmuş ilaçlardan 2 ay sonra birdaha muayene edelim dedi
Yani düşün 2. Denemedki doktorum taze transfer yapmıştı olmadı ilaçlar çok etkiliyor üzerinden 2 ay geçmesine rağmen demek hala toparlanmamis
Hatta muayanedeki doktor bu haliyle transfer olmaz histeroskopi yapmam gerekir dedi

Histeroskopi rahim şeklinin düzeltilmesi yani başta yapılması daha iyi benim 2. Deneme öncesi yada embriyo doldurulup yapılsaydı tutardı belki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…