Canim doktoruna sor ağır gelmiş olabilirKizlar biri bana cevap versin lutfen bugun 2. Igneden sonra cok kotu oldum butun vucudum titriyo midem bulaniyo az once cikardim normal mi bunlar
Cok ağır geldi mide bulantim hala var hala titriyorum yarınki sondu nasil yapicam bunda boyleysem catlama ignesinde nasil olurum oda agirmi?Canim doktoruna sor ağır gelmiş olabilir
Catlatma ignesi agir degil ancak bu halin de iyi degil. Bi sure takip et agirlasirsan hemen hastaneye git. Karin altinda sislik ve agri var mi ? Ohss belirtisi cunku bu.Cok ağır geldi mide bulantim hala var hala titriyorum yarınki sondu nasil yapicam bunda boyleysem catlama ignesinde nasil olurum oda agirmi?
canim doktorunu ara istersen e2 aşırı yükselmiş olabilir ama hemen olur mu oyle bilemedimKizlar biri bana cevap versin lutfen bugun 2. Igneden sonra cok kotu oldum butun vucudum titriyo midem bulaniyo az once cikardim normal mi bunlar
Ohhs ne oluyor? Bogazim sisti gibi yaniyo evet karnimda sisCatlatma ignesi agir degil ancak bu halin de iyi degil. Bi sure takip et agirlasirsan hemen hastaneye git. Karin altinda sislik ve agri var mi ? Ohss belirtisi cunku bu.
doktorunun cep numarası varmıCok ağır geldi mide bulantim hala var hala titriyorum yarınki sondu nasil yapicam bunda boyleysem catlama ignesinde nasil olurum oda agirmi?
OHSS ovulasyon indüksiyonu (yumurtlama için verilen haplar ve iğneler) tedavilerine verilmiş birOhhs ne oluyor? Bogazim sisti gibi yaniyo evet karnimda sis
Yok canim sadece hastane var cikarinca rahatladim iyi gibiyim simdidoktorunun cep numarası varmı
sen yinede ihmal etme yarın ara sor canım. gecede kötüleşirsen hastaneye git. her hastanede doğum hanede kadın doğumcu mutlaka vardırYok canim sadece hastane var cikarinca rahatladim iyi gibiyim simdi
Ayy bunlar bende var yaOHSS ovulasyon indüksiyonu (yumurtlama için verilen haplar ve iğneler) tedavilerine verilmiş bir
aşırı cevap ile meydana gelen durumdur.. Klomifen sitrat, gonadotropinler, GnRH agonist veya antagonistlerini kullanımı sırasında ortaya çıkabilir. Yumurtalıklarda çok sayıda kistler oluşur, intravasküler valüm azalır ve vücutta ekstravasküler dokularda sıvı birikimi meydana gelir.
Risk faktörleri:
- Genç olmak
- Zayıf olmak
- Polikistik over sendromu
- Yüksek doz gonadotropin kullanımı
- Geçirilmiş OHSS öyküsü
Bulgular:
- Bulantı ve kusma
- Karın şişliği, karında hassasiyet ve ağrı
- İshal
- Hızlı kilo artışı
- Oligüri/Anüri (idrar miktarında azalma veya hiç idrar yapmama)
- Nefes darlığı
- Hiponatremi, hiperkalemi, asidoz
hayır canım engellemiyor bildiğim kadarıyla ama sanırım ağrın biraz oluyor.yumurta sayın fazla oluyor.Ayy bunlar bende var yabugun kontrolum vardi doktor bisey demedi peki bunlar engellermi tedaviyi
Doktor yumurta sayimi soylemedi ama bugun sayarken 5 6 tane bir tarafta diger taraftada okadar saydi olcumlerini aldi bu 2. Igne onlar catlamasin diyeymishayır canım engellemiyor bildiğim kadarıyla ama sanırım ağrın biraz oluyor.yumurta sayın fazla oluyor.
Canim ilgin icin ilginiz ayrica tesekkur ederim panik oldum simdi biraz daha iyiyim insaAllah bisey olmamistir yatin doktoru arayip anlatiyim bakiyim ne dicekhayır canım engellemiyor bildiğim kadarıyla ama sanırım ağrın biraz oluyor.yumurta sayın fazla oluyor.
yumurta sayında fazla değilmiş o konudaDoktor yumurta sayimi soylemedi ama bugun sayarken 5 6 tane bir tarafta diger taraftada okadar saydi olcumlerini aldi bu 2. Igne onlar catlamasin diyeymis
evet yumurtalar çatlamasın diye o ikinci iğne. kontrol altına alıyorlar.Doktor yumurta sayimi soylemedi ama bugun sayarken 5 6 tane bir tarafta diger taraftada okadar saydi olcumlerini aldi bu 2. Igne onlar catlamasin diyeymis
Canim yumurta sayin fazla olmasa da yumurtaliklarinda sivi birikmesi oluyor bundan kaynaklaniyor. Mutlaka kendini takip et cunku Ohss varsa transfer de yaptirma riskli, bosuna gider embryo tutma riski daha dusuyor. Dondururlar dinlenirsin.Canim ilgin icin ilginiz ayrica tesekkur ederim panik oldum simdi biraz daha iyiyim insaAllah bisey olmamistir yatin doktoru arayip anlatiyim bakiyim ne dicek
Cetrotide yapmaz da muhtemelen yumurta gelistiricilerden olmussun.Canim ilgin icin ilginiz ayrica tesekkur ederim panik oldum simdi biraz daha iyiyim insaAllah bisey olmamistir yatin doktoru arayip anlatiyim bakiyim ne dicek
Oyle bisey olsaydi doktor farketmezmiydi kiCanim yumurta sayin fazla olmasa da yumurtaliklarinda sivi birikmesi oluyor bundan kaynaklaniyor. Mutlaka kendini takip et cunku Ohss varsa transfer de yaptirma riskli, bosuna gider embryo tutma riski daha dusuyor. Dondururlar dinlenirsin.
Bu oyle bi sey ki bi anda oluyosun. Mesela benim yumurta toplamadan sonra midem bulandi asiri agrim oldu ve karnim sisti. Doktor Ohss oldum diye korktu beni musaade altinda tuttu. Pko lular daha musait olmaya galiba cunku coktan kucuk kistler var vucutta.Oyle bisey olsaydi doktor farketmezmiydi ki
Ama sen o kadar kotu degil gibisin. Ben telefonu bile elime alamiyordum.Oyle bisey olsaydi doktor farketmezmiydi ki