Haziran ve Temmuz 2016 da tüp bebeğe başlayacaklar

Cok ağır geldi mide bulantim hala var hala titriyorum yarınki sondu nasil yapicam bunda boyleysem catlama ignesinde nasil olurum oda agirmi?
Catlatma ignesi agir degil ancak bu halin de iyi degil. Bi sure takip et agirlasirsan hemen hastaneye git. Karin altinda sislik ve agri var mi ? Ohss belirtisi cunku bu.

Ohhs ne oluyor? Bogazim sisti gibi yaniyo evet karnimda sis
OHSS ovulasyon indüksiyonu (yumurtlama için verilen haplar ve iğneler) tedavilerine verilmiş bir
aşırı cevap ile meydana gelen durumdur.. Klomifen sitrat, gonadotropinler, GnRH agonist veya antagonistlerini kullanımı sırasında ortaya çıkabilir. Yumurtalıklarda çok sayıda kistler oluşur, intravasküler valüm azalır ve vücutta ekstravasküler dokularda sıvı birikimi meydana gelir.

Risk faktörleri:
- Genç olmak
- Zayıf olmak
- Polikistik over sendromu
- Yüksek doz gonadotropin kullanımı
- Geçirilmiş OHSS öyküsü

Bulgular:
- Bulantı ve kusma
- Karın şişliği, karında hassasiyet ve ağrı
- İshal
- Hızlı kilo artışı
- Oligüri/Anüri (idrar miktarında azalma veya hiç idrar yapmama)
- Nefes darlığı
- Hiponatremi, hiperkalemi, asidoz

Ayy bunlar bende var ya bugun kontrolum vardi doktor bisey demedi peki bunlar engellermi tedaviyi

hayır canım engellemiyor bildiğim kadarıyla ama sanırım ağrın biraz oluyor.yumurta sayın fazla oluyor.
Doktor yumurta sayimi soylemedi ama bugun sayarken 5 6 tane bir tarafta diger taraftada okadar saydi olcumlerini aldi bu 2. Igne onlar catlamasin diyeymis

Doktor yumurta sayimi soylemedi ama bugun sayarken 5 6 tane bir tarafta diger taraftada okadar saydi olcumlerini aldi bu 2. Igne onlar catlamasin diyeymis
evet yumurtalar çatlamasın diye o ikinci iğne. kontrol altına alıyorlar.

Canim ilgin icin ilginiz ayrica tesekkur ederim panik oldum simdi biraz daha iyiyim insaAllah bisey olmamistir yatin doktoru arayip anlatiyim bakiyim ne dicek
Canim yumurta sayin fazla olmasa da yumurtaliklarinda sivi birikmesi oluyor bundan kaynaklaniyor. Mutlaka kendini takip et cunku Ohss varsa transfer de yaptirma riskli, bosuna gider embryo tutma riski daha dusuyor. Dondururlar dinlenirsin.

Canim yumurta sayin fazla olmasa da yumurtaliklarinda sivi birikmesi oluyor bundan kaynaklaniyor. Mutlaka kendini takip et cunku Ohss varsa transfer de yaptirma riskli, bosuna gider embryo tutma riski daha dusuyor. Dondururlar dinlenirsin.
Oyle bisey olsaydi doktor farketmezmiydi ki

Oyle bisey olsaydi doktor farketmezmiydi ki
Bu oyle bi sey ki bi anda oluyosun. Mesela benim yumurta toplamadan sonra midem bulandi asiri agrim oldu ve karnim sisti. Doktor Ohss oldum diye korktu beni musaade altinda tuttu. Pko lular daha musait olmaya galiba cunku coktan kucuk kistler var vucutta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…