Benim embriyolarımın sorunu yavaş gelişmeleri
5. günde değil 6. günde blast oluyor çoğu. İlk opumda 14 yumurta toplandı, 2 tane 6. gün embriyosu oldu biri orta biri kötü kalite. Doktor bunları transfer etmeyelim bir kere daha deneyelim dedi.
İlaçlarımı değiştirdi, ikinci opuda 6 tane toplandı. Yumurtalıklara
prp de yaptı o sırada. Az toplandı diye üzüldüm ama toplam 5 embriyo oluştu, ilk opudan daha iyi yani. İki tanesi 5.gün iyi kalite, üç tanesi 6. gün orta kalite. 2 tane iyi 5. gün embriyosunu pgt'ye yolladım, bir tanesi uygun geldi.
Şu an opu sonrası 2. adetimi bekleme dönemindeyim, yakında olurum. Pgtli embriyoyu hemen transfer ettirsem mi, yoksa hazır prp etkisi varken bir kez daha opu yaptırsam mı diye düşünüyorum. Yaşım ilerlemeden mümkün olduğunca yedek koymak istiyorum, daha hiç çocuğum yok ama olur ya belki ilerde ikinciyi de düşünürüz diye.
Madem ikinci doktor da öyle dedi, istatistik olarak şansı arttırmak için biraz donmuşlardan deneyin madem. Hem sizin iki negatif deneme olduğu için çifter çifter koyulabilir artık yasal olarak.
Ekstra testleri eğer doktor söylemediyse bence de hiç karıştırmayın. Çünkü o testlerde bir sıkıntı çıksa bile çok ekstra bir şey yapılamaz ki, yine denemeye devam edilecek. Bütçeyi kesinliği kanıtlanmayan tedavilere yönlendirmektense transfere yönlendirmek daha mantıklı olabilir.