Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Sağlık ocağında kan tahlili almadılar. 5 yaş üstüne yapıyoruz dediler. Bizde bir haftalık kontrol doktoruna götürdük. Benimkiler kavak ağacı gibi boyuna veriyor kilo tartı farklılığı var onu anlamam için burda aynı yere üst üste götürmem lazım haftaya sağlık ocağına kilo için giderim ki anlayayim. Tahlilleri verdik eşim biraz önce gitti. Hamileyken ast alt değerlerim yükselmişti bebeklerinde onlar yüksek çıkmış. Çok değil ama yinede değer aralığında değil. Takip edeceğiz bitkisel ilaç dâhi vermeyin dedi arada kuru öksürük oluyor diğer doktor bitkisel ilaç vermişti onu bazen veriyordum. Onun dışında şekerleri falan normal. Hormonlara bakılmış normal çok şükür . TLF soracaklarimi sordum iki bebek ile o an soramadim. Su içmiyorlar dedim kaşıkla ver dedi yada mama yi biraz sulu yap dedi yazın isteyeceklerdir dedi. Ek gıda benim kafada doktor ben biraz yavaş gitme taraftarıyım dedi. Baklagiller haftada bir defa mercimek ver ben yaşından sonra verilse daha iyi olur dedi soğan sarımsak içinde aynısını dedi tam buğday unu mısır unu ver korkma çok olmaz dedi. Şükür iyidi

Saglık ocakları alıyorlar rutin 9. Ayda Allah Allah şaşırdım. İyi yapmıssın götürmüşsün için rahat etmiştir en azından canım. Bizimde alt ast yüksek cıktı. Cok degıl ama bı bakalım dedı ultrason cektırdık bişi cıkmadı ama anlamadım neden yükseldı. Nedenini söyledi mi doktor canım? Benim hıc yukselmemıstı hamıleyken fılan.

Canım benim aklıma bir şey geliyordu sen deyince emin oldum sanırım tüp bebek ilaçları etti. Nette de şöyle bir yazı var.
Bebeklerde Alt Ast Yüksekliği Nasıl Düşer?

Birçok nedenden dolayı bebeklerde AST yüksekliği meydana gelebilmektedir. Özellikle karaciğere fazla yük binmesi ya da toksin madde etkisi gibi sorunlar söz konusu olabilir. Bu durum özellikle gebelik döneminde anne de yaşanan problemlerin bebeği yansıması olarak da ön plana çıkar. Çok ciddi rahatsızlık ve hastalıklara neden olabilecek bu durum karşısında, erken dönem doktor teşhisi ile beraber tedavi yöntemleri ele alınır. Özellikle enzim eksikliği ile beraber bu konuda yapılacak teşhis karşısında, enzim odaklı tedaviler söz konusudur.
Anneden geçebiliyor. Doktor her ikisinde de olmasına şaşırdı . Bir enfeksiyon geçirmiş olabilirler dedi ilaç kullanımı oldu mu dedi benimkiler 5 Şubat ta grip oldu ve antibiyotik kullandı fazla kullandık o ara ilaç etmiş olabilir dedi. Onbeş gün sonra tekrar tahlil istedi.

5 yaştan küçükleri almiyormus bizimki 50 lerde kızımın 60 larda oğlumun çıktı. Ve ben kendi değerime baktim doğum yapmadan önce kan verdik ya orda ikiside normal seviyeye inmiş. Oksapardan şüphelendim ben onu doğumdan bir hafta önce kestim.

Evet canım bana da hemşiremiz hastanede yaptırıp getirirsin demişti bende oğlumu alerji için üniversitesiye götürdüm orda istedim yaptılar yalnız bize sadece hemogram dedi ast alt değerlere bakilmamis benim oğlumun Lenfosit değeri çok aşırı yüksek çıkmış kanı da 10.5 çıkmış doktor kanına normal dedi lenfosit içinde bı enfeksiyon atlatmış yakın zamanda dedi farkedelir bı rahatsızlığı olmadı arada hafif öksürük hapşırma dışında bende virüsten şüphelendim iki haftamız var kontrole bu arada biz henüz ne diş çıkardık nede emeklemeye başladık alerji testimiz temiz çıktı süt katkılı ürünlere var dediler mama yediğini öğrenince ona da yok demek ki dediler cildi çok kuru yağlı tut dedi iki haftadır losyan yağ bayağı iyi şükür peynir yumurta meyve ve kuruyemiş yediremedim hiç yeşillik ve bakliyat gittik şimdiye kadar kıyma da veriyorum yemekler içinde ve biz ne yersek oda onu yiyo bakalım yavaştan basliycaz yine inşallah yine yarıda kalmaz epeydir takipteyim burayı bı fırsat bulup yazamadım he birde oğlum bazen ağlamaklı anne diyo ama bilinçli bı şekilde kullandığı hiç bı cümle yok çığlık çığlığa bağırıyo mutlu olduğundan yada sinirlendiğinde

Bebeğin kaç aylıktı kuzum senin. Ek gıda tam bir olmadı kıyamam Yavrucuk başladı bıraktı inşallah bu sefer rayına tam oturur canım. Hepsini istemiş doktor iyi oldu. Demir oranı demir tutma oranı vitamin değerlerine varana kadar . Hafif bir grip bile onları göründüğünden daha fazla sarsıyor. Sağlıklı bir şekilde büyüsünler inşallah,

Canım ben 9 haftalıktım bütün ilaçlarımı bırakmıstım sadece progesteron fitil kullanıyordum o kadar. Biz herhangi bir enfeksiyon geçirmedik ilaç kullanmadık. Kontrolde demedı kan için. 10 gün sonra idrar tahlili istedi sadece anlamadım ki. Bizim protein de düşük

Allah Allah o zaman neden ast alt etkileniyor. Benim hem kendimde düşüktü hem boğaz enfeksiyonu geçirdiler. Protein ne olarak geçiyor tahlilde. İdrar testi istemedi. Kan testinden hormon vitamin demir falan baktırmis.

Allah Allah o zaman neden ast alt etkileniyor. Benim hem kendimde düşüktü hem boğaz enfeksiyonu geçirdiler. Protein ne olarak geçiyor tahlilde. İdrar testi istemedi. Kan testinden hormon vitamin demir falan baktırmis.
Bizim doktorumuz 6. Ay kontrolünde tüm testleri yaptırdı idrar ve kan tahlili hepsini istemişti

8.5 cnm aynen öyle hemen değerler değişmiş ben hastalandığıni fark edemedim bile Allah'a emanetler her an bizde iki gündür yine yoğurtla başladık aslında yoğurda olmadığını biliyorum ama doktor döküntü görünce herşeyi kestiriyo

İnşallah bulursun neden olanı çünkü büyük sıkıntı. Baharat veriyorsan bence onları kes. Rabbime emanetler

Bilemiyorum ki canım bende anlamadım. Total protein yazıyor. Bizim idrarda azalma vardı o şikayeti söyleyince kan idrar istedi zaten. Kristalleşme cıktı. Sıvı azlıgından oluyordu yenıdogankende olmustu ama o zaman ememiyordu. Sımdı neredeyse butyn gece meme de gündüz de emmesi guzel su da içiyor cok degıl ama anlamadım

Senin doktor süper ötesi canım bizim sabit bir doktor yok bize her yer Trabzon şimdiye kadar 3 doktor gördüler. Üçte sağlık ocağı
Bizim sadece 2. Doktorumuz ilki doğum yaptığım hastanede 5. Gün ve sarılık takibi yapan ona sigortadan dolayı gidemedik sonra birde 1. Aydan itibaren sürekli gittiğimiz doktor artık değiştirmiyoruz

Canım 3 gün kuralına göre ekleme yapıp ne eklediysem onu kesiyorum 15 gün sonra tekrar yine alerji yaparsa 2 3 ay sonra deniycem. Tamamen keserek nasıl ek gıdaya devam edecek ki. Benim bebeklerimde alerjik mesela dün keçiboynuzu unu koyduk keke direk kusma ve döküntü yaptı onu tekrar vetmedim bugün sorun yoktu

Anladım canım protein yazan iki yer var ikiside referans aralığında. Benimkiler su içmiyorlar. Mama içtikleri için ordan sanırım alıyorlar. Birde meyve çok veriyorum çorba sulu yaparım. Doktor yazın içerler dedi. B12 vitamin değeri çok güzel doktor ile TLF konuştum. Alır almaz her ne yapıyorsan devam et dedi. Sorularım var diyemeden. Ne buluyorsam değilde faydalı olacak zararlı olmayacak şeylerle gidiyorum. Doktor acele etme yavaş git 1 yaşına kadar deyince daha da içim rahatladı.

Bu arada benimkilerde artık 9 dan önce uykuyu gece uykusu kabul ediyorlar. Çok zor iki hafta geçirdik ama çok şükür iki uyku bize iyi geldi

Bu arada benimkilerde artık 9 dan önce uykuyu gece uykusu kabul ediyorlar. Çok zor iki hafta geçirdik ama çok şükür iki uyku bize iyi geldi
Anca alıştılar 2 uykuya. Bizde aynıydık düzeldi cok şükür. 1.5 ay rahatız dıye düşünüyorum sonra tek uyku muhabbeti baslar

Anca alıştılar 2 uykuya. Bizde aynıydık düzeldi cok şükür. 1.5 ay rahatız dıye düşünüyorum sonra tek uyku muhabbeti baslar
Üç aya hemen olmasın bunu zor atlattık yaza tek uykuya merhaba mümkünse anneanneye gidince dussunler , yazinki hedef desteksiz uyuma. 1 yaşları olacak yeter annemle hallederiz inşallah. Eylül dönüşü rahatlarim artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…