Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Ay bizimki elma püresine öğürüyor yeni tatlara hiç alışık değil. Kaç kere denedim. Belki alışmıştır diye. Her teklif ettiğinde yedirdigimde aynı şeyi yapıyor tiksinerek yiyor bende de bıkkınlık oluyor.

Aynı durumdayız canım yoğurtla başladı ağız kapatma işi yemiyor onu tatlı şeylere bayılıyor mesela muz iki eliyle elimi agzina çekiyor ama çorba yemiyor ( havuç+ patates) e 3.sebzeyle yapıyorum. Annem bizim yedigimiz çorbadan verdi bayıla bayıla içti. Önceden iyiymiş ver sütü yesin

Canım inan ben de artık bizim yediğimiz şeylerden veriyorum alışsın diye. Sürekli aynı şeyleri yemek isterse yandık . İleride alışması baya zor olur. Evet bizimki de muzu seviyor. Tam dayaklık bunlar bir de gülmüyor mu bizim ki

Ay bu dertten bir tek ben muzdarip değilim sevindim türünün tek örneği değilmiş

Nesir canım öğürmesi hatta hafif kusar gibi olması çok normal. Benimkiler yoğurt, havuç, patates bugün de balkabağı ile tanıştı oğlum kızıma göre çiğneme refleksi ve yutma işinde zorlanıyor. Kızım maşallah şuana kadar gayet güzel gidiyor. İkiside en çok havuçlu patates püresini sevdiler patates kabız yapar diye tek vermedim. Nesir ben sebze ile bu nedenle başladım ve muhallebi falan bütün tadımlar bitip akşam öğünü gelmeden vermeyi düşünmüyorum çünkü seveceklerine eminim. Tadım sonra çorba sonra yulaflı irmikli pirinçli muhallebi gece yatmadan önce vermeyi düşünüyorum. Vallahi doğumdan daha stresliymii,

Ay bilmiyorum canım. Elma püresi mi muhallebi mi daha tatlı şekerli. Bana sorarsan elma püresi derim enfes poronc unlu muhallebide tat yok inanır mısınız? Anlamıyorum bu kızı . Acaba farklı dokuda diye yutmakta daha zorlanıyor diye mi isteniyor şuan onu düşündüm. İrmik muhallebisini de seviyor. Ay sen de iki tane var Allah kolaylık versin gerçi benim tek uşak srnin ikisine bedel galiba.

Canim bende basta muhallebiyle basladim ama sukur yiyor meyveleri yogurt yemiyordu onuda doktorum cicibebeyle karstr ver dedi ole yedi severek sukur.. meyveleri nasil veriyosu canim cam rendede mI rendeliyosun buharda mi?

Bence muhallebi mamalarını andırıyor yani onu mama sanarak yiyorlar çünkü şuana kadar onu yemeyen bebe duymadım. Banada öyle geldi canım seninki bayağı yaman benim ikisini topla bir bebe biri uykuda iyi biri yemede biri oyunda derken dengeliyorlar şükür

Canim bende basta muhallebiyle basladim ama sukur yiyor meyveleri yogurt yemiyordu onuda doktorum cicibebeyle karstr ver dedi ole yedi severek sukur.. meyveleri nasil veriyosu canim cam rendede mI rendeliyosun buharda mi?
Meyveleri başta buharda pisirerek veriyordum sonra dedim acaba pişince sevmiyor mu şimdi rendeleyrek veriyorum hatta pütürleri sevmiyor diye blendera vuruyorum yani pürüzsüz oluyor yine sevmiyor. Benim kız bir acayip.

Kesinlikle yeme konusunda beni doğduğundan beri uğraştırıyor. Bu da zor yani. Allah sağlık sıhhat versin bütün bebislere

Nesir canım ben baştan beri blendr kullanmadım alışmasın diye sende yavas yavas pütürlüye gec birden gecme. Bizde tadımlara devam ediyoruz ama sabahları da artık birşeyler yemek istiyor kahvaltıya ne zaman geceriz acaba?
Minnaklarimm canım az mı verıyorsun yoksa bebecikler istediği kadar mı yıyor? Ben kendisi istemeye devam ettikce veriyorum yarım kase yiyordur masallah. Şuana kadar sırayla bal kabagı kereviz patates havuç kabak tadımı yaptık yarın ne eklesem diye düşünüyorum. meyve olarakta meyve filesine koyup veriyorum ben püre yapmıyorum elma ve armutun tadına baktı oyalanıyor öyle.
Angelnursee kuzum benim oğlum 3 gün yogurt yedi daha sonra yemedi 3-4 kere taze taze mayalayıp teklif ettim ama yine yemiyor. Sen nasıl verıyorsun tarif eder misin

Tamamen tadım amaçlı veriyorum canım birinci gün çay kaşığı ikinci gün tatlı üçüncü gün yemek kaşığı. Yoğurt bu hafta istedikleri kadar vereceğim ama tadım yaptık geçtik daha vermedim bu hafta artık hergün öğlen vermeyi düşünüyorum. Kereviz bu ay için uygun mu canım? Ben yoğurt, havuç, patates, balkabağı verdim annem normal kabağı şimdi verme biraz daha bekle dedi ishal için dedi sanırım onun için zaten balkabağı verin deniliyor. Ben meyveyi de öğün ve tadım şeklinde vereceğim. Yarın elma, armut, avakado, muz sonra brokoli ve artık akşam gelecek. O zaman da 6.5 aylık olmuş olurlar daha rahat veririm pirinç irmik soğan sarımsak ile çorbalar yapacağım. Meyveli yoğurt muhallebi falan vereceğim en son kahvaltı dedi doktor bize. Bende bu arada blender kullanmadım cam rende ile rendeleyip bir turda çatal ile ezip veriyorum.

Ben doyumluk verıyorum sadece yeni eklenen besini bir dilim koyuyorum. Doktorumuz bu ay tadım ayı dedi gerisini hiç konuşmadık 10 gün sonra sorarım bakalım ne dıyecek. Ben sadece catalla eziyorum sebzesini.

Canım çok doğru diyorsun. Blendera alışınca o da sıkıntı. Biraz sert olunca ben korkuyorum boğulacak diye. Bir kere tükürüğü ile boğulma tehlikesi yaşamıştık 4 aylıkken ondan dolayı çok korkuyorum. Ama pütürlü vermeye başlayayım. Pütürlü yemek istemiyor aklı sıra.

Minnaklarimm canım bu arada bugün ben de patates ağırlıkta havuç kabak üçlü karışık püre yapıp yedirdim yedi şükürler olsun. Patatesi seviyor anladığım kadarıyla tadım dışında vermemiştim havuç ve kabakla yedi . Yedi ama ilk kasıkta suratının aldığı ifadeyi görseniz ilginç bir evladım var

Benimkiler de sadece havuçtan ziyade patates havucu cidden böyle istekle yediler. Sadece patates biraz fazla katı oluyor ikisi güzel bir ikili olsa gerek ki ikiside iştahlı yedi canım o ifade çok normal istemsiz bir refleks olarak düşün çok takılma kusma ağzını sıkı kapama ağlamadıkça problem yok bunları yapıyorsa zorlamayın diyorlar. Seninki cimcime fena olacak gibi kuzum çok şükür ya bu halleri bile çok zevkli

Selam kızlar bu ek gıda olayından herkes bayağı dertli benim oğlumda bugün 5 ay 8 günlük oldu kilo alımı iyi aslında ama son bir haftadan fazladır geceleri çok fazla uyaniyo ve devamlı emmek istiyo önceleri yatarken verdiğim 120 CC mama 4 saat falan giderdi şimdi ilk doğduğundaki gibi 2 saate bir uyaniyo memeye bende artık yavaştan başlamak istiyorum ben aslında pirinç unlu muhallebiyle başlamayı düşünüyodum ama acaba benim oğlumda onu beğenip sebzeye burun kıvırir mi direkt bende yoğurt sebze Allah ne verdiyse devam mı etsem sizler gibi bilemedim

Ben doyumluk verıyorum sadece yeni eklenen besini bir dilim koyuyorum. Doktorumuz bu ay tadım ayı dedi gerisini hiç konuşmadık 10 gün sonra sorarım bakalım ne dıyecek. Ben sadece catalla eziyorum sebzesini.
Ne derse bana de canım ben bu ay sadece aşıya götüreceğim orda da doktorla görüşmüyorum. Boy kilo takibine bakıp aşı vurulup dönüyoruz.

Bence yoğurt sebze Allah ne verdiyse en mantıklısı yinede fikirleri al en son karar ver bizde siz kadarken başlamış olduk biraz daha oyalayıp 5.5 aylıkken start verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…