Haziran & Temmuz ayında doğum yapacak tüp bebek anneleri 🤰

Her ağladığında aç bu diye bebelerini şişirilmiş halde bulamazsın inşallah iki defa çıktım birinde kuaföre birinde e bebek e gittim döndüğümde gaz topu olmuş oğlan buldum da sinirden gülüyorum

benim annem kalıyo yanımda Allahtan dediklerimden çok dışarı çıkmıyo. Kayınvalide olsa ne olurdu bilmem ama doğumdan 1 hafta önce kaldı yanımda 1 hafta kurdeşen döktüm sinirden. insan ikisini doğurrmadan 3. ü yü sorar mı yaa. korunmayın sonra çocuğunuz olmaz diyo bide. Elinden de çok iş gelmiyo. doğum yaptım kızımı seviyorum. kirpikleri güzel kızım rimeller alırım ben sana dedim ne dese beğenirsiniz hırlı bişey almazmışım zaten ben. kansızlıktan gözümü açamıyorum ikide bir emzir diyo. hiç dua etmiyomuşuz dua etcekmişiz. o dua etmişte benim çocuklarım olmuş. neler neler. annem ters bişey dicek diye o halimle gerilen ben. doğuma bi kaç gün var. dedim ki ultrasonda allahtan sıkıntı çıkmadı. sağlıkla doğururum inşallah. kayınvalide de ultrasonda herşey görünmüyo diyo. sürekli yatalak olmaktan ölümden bahsetti. bi daha gelse neler der Allah bilir. eşimde eğer yorulduysan annem gelsin diyo ismim koyulsun diye baskı yaptığı cabası.

Aslında ara ara patlıyorum (daha dün bir bugün iki yalnız ) annem geçen sene kardeşimin bebeğinden tecrübeli, kayınvalidem en son 20 yıl önce bebek bakmış, ama her şeyi kendi yapmaya kalkıyor, her konuda uzman ama işte yaşı var bi şey demek istemiyorum, sonra patlıyorum. Allah sonumu hayır etsin.
Ben de bir tek dışarı çıkabilme avantajıyla teselli buluyorum. Gerçekten çok zor onun dışında. Annem panik, kv en çok ben bilirim kafasında. Bazen diyorum ben lohusayım her an delirebilirim haberiniz olsun buna sığınıp küçük çaplı cinnetler hazırlamayı düşünüyorum onlara
Yalnız olmadığımı bilmekte iyi geliyor al bedende o kadar durumlar öyle
En kötü ihtimalle kırkı çıkana kadar sürecek, sonra biz bize baş başayız çekirdek aile. Eşim sal boşver diyor, dinlen rahatına bak diyor, kendini düşün diyor, ama duramıyorum resmen
Ben ilk günümüzde sadece emzirdim, bi de gece 1-2 kere sağdığım sütü verdim, mama yoktu bugün mama aldık, birkaç öğün mama gerisi emzirmeyi düşünüyorum ama bakalım evdekilerle nasıl olacak. Gece üç kere kakasını yapmış ikisi de, ama sürekli aranıyo bunlar diye senin sütün yok oldu evet bezlerini de ben dolduruyorum zaten

Benimki iyidir allahtan, iyi de aramız. Ama en iyisini en doğrusunu ben bilirim kafasında bi insan. Sadece bebek değil, bi yemek yapılacaksa onda da ben yapayım diye öne çıkar, çünkü o yemeği ondan daha iyi ya da onun kadar iyi yapabilecek biri olduğuna asla inanmaz. Niye böyle bilmiyorum, çok takılmıyorum da. Ama konu bebeklerim olunca dayanamazmışım bunu anladım. Annem bebek bakımında daha tecrübeli, ona rağmen ona bile fırsat vermiyor çünkü bebek bakımında da en doğruyu o biliyor.

Bu arada 5 yıllık evliyim, her hafta sonu görüşürüz, ilk defa kayınvalide çekiştiriyorum ana olduysam demek ki, zoruma gitmiş.

Benimki de durumu bile bile bir tane daha yapın diyor bende dondurulmuşlardab birini daha transfer edin diyorsan herhalde dedim artık susmuyorum. Rabbim bunlara sağlık versin üçüncü birkaç yıl sonra doğal yolla gelirse gelir bu konuda çok dertliyim yeni bir topik açabilirim bunun için

Yalniz degilsin cnm k.v soyledikleri bizimki de tipe tip ayni seyler soyledi aa bide bak bir oglan yapacakmisim kizlar babaya daha duskunmus oglan anneye haberin olsun diyor esimle ortak kararimiz baska cocuk dusunmuyoruz dedim. Yeterince emzirmiyormusum gobegim emzirirsen inecekmis, bezleri yeterince doldurmadan atiyormusum, fazla mama yedirmesin flan flan ayni seyler ,kendi anneme bu tarz seyler yengemi soyledin mi acaba diye sordum yok diyor ama k.v senin buyugun alttan alip he deyip gec diyor esim uzulmesin diye zaten hep oyle yaptim. K.v genel olarak iyi niyetli iyi bir insan ama dogumdan sonra bekledigim destegi goremedim acikcasi. Onlarin ilk torunlari, annemin baska torunlari var o daha cok ilgilendi. Dogumdan sonra bir kac kez geldi her geliste 3-4 gun kaldi ama yaptigi destek degil yani. Bu aralar biz hallediyoruz deyip cagirmiyorum

Kizlar ben bugun regl oldum sanki cokmu erken olan varmi baska?

Ben büyük oğlumda sezeryandan sonra 38 gün kana gördüm 1 ay sonra da normal adet görmeye başlamıştım. Normal herkesde değişiyor biraz hormanlarla ilgili emzirme vs.
Şimdi yine 37 gün kana gördüm kesildi bekliyorum bakalım yarın 2 ayık olacağız

Ay bizde öyle yaptık bebeler obur oldu doymuyolar

Yaa biz aranıyo diye vere vere obur yaptık doymuyolar şimdi de aranan bebek uyumaz bide açsa ağlar ama sarılık oldular hastaneye yatmasınlar diye sürekli verdik 2 saati bile beklemedik

Doğumdan sonra korse takan var mı? Ne zaman başladınız takmaya? Bebeğim 28 günlük oldu artık başlasan mı takmaya yoksa geç mi kaldım
Ben owli aldım aslında çok rahat ama çocuklarla resmen memede savaş verdiğimiz için bunalıp çıkarıyorum benim doktor 1 hafta sonra kullnabilirsin demişti toparlamasından ziyada belim çok ağrıyor yorulduğumda ona da iyi geliyor

Hayır verdi diyelim bide gazını çıkarsa uyudu deyip beşiğe bırakıveriyolar eşim işe başladı diye ben çağırdım nasıl bi safsam artık neyle yolunu bulup göndercem sanırım

Kızlar Allah sabır versin Ben bi bebeyle başa çıkamıyorum siz hem ikizlerle hem de kayınvalideyle uğraşıyorsunuz. Bizim kv ile zaten sorunlarımız vardı doğuma gelmek istiyorum dedi eşim de gelmeyin zaten hanım lohusa olacak ilk bebeğimiz bir de üstüne kriz yaşamayalım dedi annem kaldı yanımda 2 hafta onunla bile zaman zaman sürtüşmelerimiz oldu iyi ki kv gelmedi düşünemiyorum bile şimdi sizin yaşadıklarınızı okudukça iyi ki diyorum. 2 haftadan sonra annem de gitti kaldık başbaşa. İkiz olunca birilerinin yardım etmesi şart ama yardıma gelenler de nerdeyse cinnet sebebi olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…