iyiyim canım iş güçç
bugün sakinim biraz
bende şimdi gelebiliyorum ancak
artık çok geç
bugün başka bişey yemem zaten
nasıl böyle tuzaklara düşüyorum yaaa
düşme işte sen yemeden yaz biz önüne geçelim.
kızlar bır yerden baslayayım artık anlatmaya...
evımızı alacak olan kus beyınlı adam almaktan vazgectı...
85 bıne anlasmıstık,hatta tapuyu falanda gonderdık ama adam son anda tapu masrafınıda sız odeyın dedı.3 bın 500 lıra tapu masarafınıda dusersek evden sadece 81bın 500 lıra kalacaktı bıze...
ve dusunun 2 hafta boyunca kesın alacam dıye bızı oyaladı adam ,baskaları 83 bın falan teklıf etmıstı,bızım ıcın 500 lıranın bıle onemı buyuk, bu 85 bın lıraya alacak dıye onları eledık.esım okadar sınırlendıkı ıs yerınde herkesın ıçınde tlf da adam agzına gelenı saydı...bu yaptıgın ınsanlıga sıgarmı dıye...
zaten ev cok ıyı 85 bın lıra bıle az ama bız bır an once satmak ıstedıgımız ıcın fıyatı dusurduk....
velhasıl adam evı almaktan vazgectı....kp ben adamı arayayım bır goruseyım,sankı haberım yokmus gıbı sorayım dedı belkı yenıden pazarlıga oturursunuz dedı.evımızı satmak ıstedıgınden degıl,eger olurda adam yenıden evı almaya karar verırse komısyonunu alacakmıs.....BABA......?
cumartesı aksam gıttık oraya sabah uyanır uyanmaz esımı yanına almıs karsı komsusunun evını gostererek; hasan amcan falanca yerden arsa almıs,ogulları destek cıkmıs dıyo...
adam ılerde ele gune muhtac olacagına oglu vermıs parayı babasına arsa almıs......?
ve dusunun bız nasıl ev alabılırız dıye delı dıvane oluyoken adamın o kadar arazısı ve bunu yanında daha bır suru mal varlıgı varken adam bızden para beklıyo.bızde evlılıgımızın 5. yılını bıtırıp 6. yılına gırıyoruz hala kıradayız....
sırf banka faızıyle ıs yapmak ıstemedıgımız ıcın arabayı falanda satıcaz evı sattıktan sonra,ıse gelıp gıderken nasıl gıderız dıye dusunuyoken adam 3 ayrı aracı var bıze destek olacagı halde daha bızden para beklıyo....
yaylalarındakı evlerı var oraya gıttık guya pıknıge,kp esıme dıyokı;şu kısma bır teras katı daha cıkmayı dusunuyorum,ogullarımda ustune dusenı yapacak....
esımde ne dese begenırsınız;ancak 1-2 yıl sonra olur o dedıgın baba...
bende dedımkı neden 1-2 yıl sonra...
kp bana bakıp;adam bulundugu yerden ev almayı dusunuyo kızım ondan dedı dıyo...
esıme o kadar sınır oldumkı,neden 1-2 yıl sonra dıyosun,desene baba ben ev alıyorum kımseden bısey beklıyomuyum,kımsede benden beklemesın desene...
bız dun saat 4 gıbı cıkıp eve gelıcez kp kv dıyokı;fatma hanım aksam yemegı ıçın bır seyler hazırlayında yesın cıksın bu adamlar yola...
kv ne dese begenırsınız...;
gıdıp evlerınde yerler bu saatden sonra ne yemegı hazırlıyayım...kp; gelının oraya gıdınce ne vaktı olur yemek hazılamaya pısırıver bısey gerekırse patates kızartın...
sırf aksam ymegı hazırlandı dıye kv gelene kadar suratıyla bızı dovdu....hatta bır ara kv bana dondu,gıdınce orada yersınız degılmı boem dedı...
bende ne dıyeyım,evet gerekırse kahvaltı hazırlarım yorulmayın dedım....kadın nerdeyse benı dovecek...
bız yemegı hazırlarken kvnın suratını asık oldugunu gorunce dedım kı;anne ben sırf babam bızımle yemek yemek ıstedıgı ıçın burada yemeyı kabul ettım yoksa evde de yerdık dedım....
kv cevabı;ata olmak boyle bırsey ıste kızım,cocukları etrafında olsun ıster.baban hep dıyokı bıraz daha durumum ıyı olsa cagırırım cocuklarımı buraya,ılkerı de antepten cagırırım para ıcın kalmasın oralar da....
ben de dedımkı para ıcın degıl oarada huzurlu oldugumuz ıcın oaradayız dedım...
esımın amcasının ogluda arbda oldugu ıcın esımle bısey konusamadık.evımızın onune gelıce arabanın ıcınde bır saat sohbet ettık,bana aılsı yuzunden ne kadar canının yandıgından bahsettı...
ben onlar ıcın yolunacak tavugum dıyo...
kızım hasta oldugu ıcın bu hafta gıtmeyelım dıger hafta gıdelım dedım,buyuk kaynımın adadıgı bır kurban varmıs o kesılecekmıs,bır haftadır kesmeyıp bızı beklıyolar,arabayla gıdıcez zaten dedı...
oraya gıttık ne adak var ortada ne bısey,esım dedıkı hanı adagın vardı kesılecek*
kaynım;benım param yok parası olan varsa buyursun kessın....
sısın anlıycanız bebegı gorup geldık...
bız bebege bır ceyrekle,bır tane lısanslı battanıye aldık...
esım once battanıyeyı verdı sonra ceyregı taktı...
esım arabada konusuyoken dıyokı;onların yuzunu gormeyı cok ısterdım..
sadece battanıye aldım sandılar ,yureklerıne ınmıstır dıyo....
boem valla okudum yazdıklarını ama eşini takdir ettim
senin yapacağın eşin sana bu kadar destekken lütfen
sende onun üzerine gitme ve olanları da tekrar anlatma
adamı doldurma hem kendine hem de ailesine karşı.
sen zaten bunları biliyosun ama hatırlatayım yine.
haa bu arada 15 tatılı hala bızde gecıreceklerını sanıyolar....
bırak öyle sansınlar sen şimdiden onlara söylediğinizdeki surat ifadelerini düşün ve mutlu ol.
evet canım,dedıklerıne harfıen katılıyorum...
benım esım yıllarca kazandıgı maası oldugu gıbı babasına gondermıs,ısı cok ıyı oldugu ıçın kazancıda cok ıyıymıs...
adamlar alısmıs hala beklıyolar...
hatta vaktı zamanında altına aldıgı ıkı arabayıda satıp babasına vermıs...
evlat ddıgın tabııkı babasına destek olur ama bunlar abartmıs olayı,bız evlenırken esımın kenarda 5 kurus parası yoktu,
hatta dusunun esım askerlık ıcın kenara para koymus,aılesı askerdeyken o parayı da ıstemıslerdı...
esım fena alıstırmıs sımdıde toparlayamıyo...
bende epeyce soylendım tavrını koy dıye ama yok daha once bende sahıt oldum ben ev alıcam bana dokunmayın dedıgını,bu adamlarda ınsaf yok canım...
canımmmmmmmmm işte bak eşin çok şükür ki herşeyin farkında
o da ne yapsın anlatamayacağını biliyor ve hehhe diyip geçiyor.
hayır canım bunlar anlamazlar oyle bzmde programımız var muhabbetınden...
ben esıme soyletmedım,15 tatılde gıdecegımızı duyarlarsa sımdı damlarlar...
zaten umreden gelınce en az 1 hafta kalırlar gıbı....
kalmasınlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr olmazzzzzzzzzzzzzzzzzz
onlara bunu birinin anlatması lazım ama nasıl dur bunu da düşünelim
alışmış kudurmuştan betermiş diye boşa dememişler
bizde hep babamıza verdik maaşımızı
ama babam biz evlenirken dört dörtlük borçsuz herşeyimizi aldı kız babası olarak
evt neden bunu erkek ailesi yapmıyor bir türlü anlamıyorummmmmm
hey gidi hey bizler evlendiğimizde bizim taraftan borç olmuyor ama oğlan tarafının
yağtıklarını evlenince hep karı koca birlikte ödüyor ne güzel.
canım maalesef işin çok zor
eşinde kalp kırmamak istiyor ama haliyle bişey yapamıyor
maalesef senden de ev sahipliği bekliyorlar
ya benim kapasite almıyor bu durumları
sen bir kap yemek yapmaktan aciz olup
günlerce orda nasıl yemek bekleyeceksin
nasıl gelip kalırız diyeceksin
yani normal düşünen bir insan bunları yapmaz
çok can sıkıcı anlıyorum senii
ama eşine çok yüklenmemeye çalışş
yaseminin dediği gibi onlar geldiğinde hafif tavır yapabilirsin
ama sakin olmaya çalış önce kendini doldurma
nasıl tavır yapsın bunu ona anlatalım açık açık....
çok iyidir se bir alemsin
Derzleri de kökten kaldırır
hiç sıkıntı olmaz
porçöz olmaaaaaaaaaaaaaaazzzzzzzzzzzzzzzz yasemin haklı
toptan fayansları yerinden kaldırma.
bende dün akşamdan yapmıştım
barbunya
eve gidince
pilav
çorba
salata
turşu
uffff bende de arnavut ciğeri var patates kızartması ile,
oğlan için tavuk var yanına makarna yaparım birde güzel salata
bir de sebzeli mercimek çorbası var
kavurduğum kuşbaşı et var onu ne yapsam acaba yarına ????
dünden kalma biraz bezelyem var
ama giderken bizim güzel bi mantıcımız var ordan mantı alacağımm
oh misss hemde pratikk :)
yaaaaaaaa mantı deme deme bende istiyorummmmmmm
eşim de clint bang sık biraz bekle öyle sil dedi
hergün banyo yıkıyor sanki:)
bakalım por çöz çözmezse deneyeceğimmm
tekliflere açığımmm
aaaaaaa olurmu eşler herşeyi bilir
kızlar bu arada konuyla ilgisi yok ama hani yılbaşı planları konuşulurken ,size keske bi arkdas grubu olsa da egelnmeye kalabalık gitsek,bi tek pandayla napıyım demistim hatırlarsanız, bunu pandaya da böyle söylemiştim .o da bizim gibi yeni toplam 3 genc cift ayarlamıs ,tabii ki hepsini tanıorum . güzel de bir barda kutlma icin bilet almış ,oh bee dedimmm :)
ohhh bizim içinde eğlen canım boşver evde ne yapacaktınız güzel olmuş..
dun ben hem yol yorgunuyum hemde kızımın tedavısı 5 gunluk tedavı,son gununu de ben verıyım tedavısını ben tamalıyayım dıye 1 gun daha ızın aldım.
kızımı ara ara ablamın yanına bırakırdım oncelerı...
ablam anasınıfı ogretmenı,dunde agladı anne ben cıgdem teyzemın sınıfındakı arkadaslarımı ozledım dedı,bende ablamı aradım durumu soyledım ablamda,hadı gelın bu gun yerlı malı haftası yapıyoruz hem sanada degısıklık olur dedı.ablam her kv lere gıdısımın burnumdan geldıgını bıldıgı ıcın....
bende dedımkı ablam cagırıyo bızıde gıderken onun okuluna bırakırmısın dedım,hayır olmaz sen evde kal dınlen cıkarsan dınlenemezsın,hem cocuk ıyıce hasta olur dedı...
bende sen arabayla bırakıyosun zaten,okul çıkışıda ablam arabasıyla bırakcak dedım.cocuk ıstahsız hasta oldugu ıcın orada yemek yıyen cocukları gorurse yer dedım..
tamam dedı gıttık ama aksam kızım ateslendı ve sabaha kadar uykusuz kaldım.
sabahda uykusuzlugun verdıgı gergınlıkle senın yuzunden cocuk hastalandı,dıger hafta gıdelım dedım ama sen kurban kesılcek dedın kesmedıler,cokda umurlarındaydın dedım...
oda bana benımle ne ılgısı var cocugu okula goturdun hasta oldu falan dedı baya bır laf dalası anlıycaannn.
sabah da bana benım senden baska kımsem yok demıstı ıçıme dert oldu ıste...
oyyyy çatacak yer aramışsın biraz.sen eşinle konuş gönlünü al akşama.
aslında şöyle bir durum var
adamlar umutsuz vaka
düzelirler mi hayır
ama eşi destek bu durum çok olumluu
boemin burda bardağın dolu tarafını görmesi lazım biraz
biraz da çok takılmaması lazımm
kendini yıpratıyor ve evliliğine zarar veriyor
eşi boeme he deyip ailesine destek vermiyor sonuçtaa
bakış açısını biraz değiştirmesi lazımm
umreye gitmesi bu durumda avantaj
kafası dağılacak bir süre bunlardan kurtulacaktır diye düşünüyorum
tabi onların gelip kalması falan hizmet beklemeleri ayıp
sinir bozucu ama aklıma başka bişey gelmiyorrr
sen sakinliğinden boeme de gönder
o zaman boemın bakış açısını değiştirecek
hizmet mi
2-3 çeşit yapacağına
1 çeşit ikram yapacka
umreden hediye mi getirecek
ona göre getircek
bend hurma ve zemzem suuyu yeter başka bişi getirme
amannnn bence hiç yapmasın.
hatta boem de kalacaklar ya
desin boem sabahtan anne buzdolabında şu şu var
sen de şunu şunu yaparsın akşama yeriz ....
aslında bu bıle yeter demı ...
kv kp problemını ancak bır kıralık katıl cozer herhalde,hatta mumkunse serıı katıllllll...
allahın 24 saatını burnumdan getırdıler yaaa....
ıyıkı bır gun kaldım...
daha bırde kızımı koseye cekıp soruyo kv anne annen sana neler soyluyo,kızıyomu dıyo...
sende istediğimi söylerim evladım istediğim gibi yetiştiririm deseydin.
esımde boyle dıyo,kendını yorma onlerıne ne gelırse yesınler dıyo,bende o onure olsun dıye yapıyodum aa bı taraflarını kaldırdım herhalde...
evet kaldırma tatlım hep bekleyecekler.
sen çalışıyosun çocuğun var.
öyle ama huyum kurusunn ben kızarım kendimi sinir eder üzerim alevim söner unuturum kendime ederim alıyacağın
bir de eşime
(ammma o pideyi yapıp önüne koyacağım ahtımmm varrrr
hemde bana sormadan kattığı akraba yemekli günde yapıcammm
çekilinnnnnnn vefa geliyorrrrr.
kuzucum içine dert olmuş. i,çin rahatlayacaksa yap kız
Kızlar
sizlere doyum olmaz
ben işleri toplamam lazım
kendize iyi bakın
hiç kimse sizden daha değerli değildir
unutmayın
yarın herkes çok mutlu olsunnnnnnnnnnnnnnn