kızlar bır yerden baslayayım artık anlatmaya...
evımızı alacak olan kus beyınlı adam almaktan vazgectı...
85 bıne anlasmıstık,hatta tapuyu falanda gonderdık ama adam son anda tapu masrafınıda sız odeyın dedı.3 bın 500 lıra tapu masarafınıda dusersek evden sadece 81bın 500 lıra kalacaktı bıze...
ve dusunun 2 hafta boyunca kesın alacam dıye bızı oyaladı adam ,baskaları 83 bın falan teklıf etmıstı,bızım ıcın 500 lıranın bıle onemı buyuk, bu 85 bın lıraya alacak dıye onları eledık.esım okadar sınırlendıkı ıs yerınde herkesın ıçınde tlf da adam agzına gelenı saydı...bu yaptıgın ınsanlıga sıgarmı dıye...
zaten ev cok ıyı 85 bın lıra bıle az ama bız bır an once satmak ıstedıgımız ıcın fıyatı dusurduk....
velhasıl adam evı almaktan vazgectı....kp ben adamı arayayım bır goruseyım,sankı haberım yokmus gıbı sorayım dedı belkı yenıden pazarlıga oturursunuz dedı.evımızı satmak ıstedıgınden degıl,eger olurda adam yenıden evı almaya karar verırse komısyonunu alacakmıs.....BABA......?
cumartesı aksam gıttık oraya sabah uyanır uyanmaz esımı yanına almıs karsı komsusunun evını gostererek; hasan amcan falanca yerden arsa almıs,ogulları destek cıkmıs dıyo...
adam ılerde ele gune muhtac olacagına oglu vermıs parayı babasına arsa almıs......?
ve dusunun bız nasıl ev alabılırız dıye delı dıvane oluyoken adamın o kadar arazısı ve bunu yanında daha bır suru mal varlıgı varken adam bızden para beklıyo.bızde evlılıgımızın 5. yılını bıtırıp 6. yılına gırıyoruz hala kıradayız....
sırf banka faızıyle ıs yapmak ıstemedıgımız ıcın arabayı falanda satıcaz evı sattıktan sonra,ıse gelıp gıderken nasıl gıderız dıye dusunuyoken adam 3 ayrı aracı var bıze destek olacagı halde daha bızden para beklıyo....
yaylalarındakı evlerı var oraya gıttık guya pıknıge,kp esıme dıyokı;şu kısma bır teras katı daha cıkmayı dusunuyorum,ogullarımda ustune dusenı yapacak....
esımde ne dese begenırsınız;ancak 1-2 yıl sonra olur o dedıgın baba...
bende dedımkı neden 1-2 yıl sonra...
kp bana bakıp;adam bulundugu yerden ev almayı dusunuyo kızım ondan dedı dıyo...
esıme o kadar sınır oldumkı,neden 1-2 yıl sonra dıyosun,desene baba ben ev alıyorum kımseden bısey beklıyomuyum,kımsede benden beklemesın desene...
bız dun saat 4 gıbı cıkıp eve gelıcez kp kv dıyokı;fatma hanım aksam yemegı ıçın bır seyler hazırlayında yesın cıksın bu adamlar yola...
kv ne dese begenırsınız...;
gıdıp evlerınde yerler bu saatden sonra ne yemegı hazırlıyayım...kp; gelının oraya gıdınce ne vaktı olur yemek hazılamaya pısırıver bısey gerekırse patates kızartın...
sırf aksam ymegı hazırlandı dıye kv gelene kadar suratıyla bızı dovdu....hatta bır ara kv bana dondu,gıdınce orada yersınız degılmı boem dedı...
bende ne dıyeyım,evet gerekırse kahvaltı hazırlarım yorulmayın dedım....kadın nerdeyse benı dovecek...
bız yemegı hazırlarken kvnın suratını asık oldugunu gorunce dedım kı;anne ben sırf babam bızımle yemek yemek ıstedıgı ıçın burada yemeyı kabul ettım yoksa evde de yerdık dedım....
kv cevabı;ata olmak boyle bırsey ıste kızım,cocukları etrafında olsun ıster.baban hep dıyokı bıraz daha durumum ıyı olsa cagırırım cocuklarımı buraya,ılkerı de antepten cagırırım para ıcın kalmasın oralar da....
ben de dedımkı para ıcın degıl oarada huzurlu oldugumuz ıcın oaradayız dedım...