- 11 Mayıs 2009
- 27.408
- 92.964
-
- Konu Sahibi tomurcukkk
- #1.281
Oyyy kiyamam sana belinmi agridi yat dinlen canim bel agrisi cok zor zorlarsan kendini kolay kolay gecmiyoda gecmis olsunhay maşallah sen de süpersin canım kendimden şüphelenmeye başladım şimdi :))
ben evi süpürüp sildim salonun tozunu aldım yemek yaptım vitrin boşalttım sildim ufak tefek işler yaptım pilim bitti vallahayaprak çıkardım sarılacak bir de hamur mayalanacak poğaça yapıcam ama gözüm şu an kesmiyor hamuru yapıp az yatıcm galiba belim ağriiiii
kız ben ıskartaya çıkmışımmmOyyy kiyamam sana belinmi agridi yat dinlen canim bel agrisi cok zor zorlarsan kendini kolay kolay gecmiyoda gecmis olsun
isteme canım direk katılMrb bende 156 boyundayim bu sene başı 68 kiloydum suan 52 kiloyum hedefim 46 kilo olmak size katılmayı çok isterimm
oh ohh ne güzel tam çıtır zamanınHoşbuldum teşekkür ederim. 20 yaşındayım
hayırlı akşamlarrr ancak gelebildim canım arife suyu ile yıkamak demişsin hiç duymamıştım nedirki hikmetiGunaydinnn kizlarrrrrrr
arifeniz hayirli bereketli gecsin cocuklarimizi aksam arife suyu ile yikamayi unutmayalim onlara saglik sihat versin rabbim hepinize kolayliklar diliyorummm
Arife gunu aksami cocuklari banyo ettirmek iyidir der buyuklerimiz arife suyu dedigim banyo suyu saglik sihat verdigi soylenir ben bildim bileli arife gunu aksami banyo yapip yatilir buyuklerde o gece kuran okur evin icinde olmuslerimizin ruhuna hediye edilir arife aksami bunlar yapilir bizde birde erken yatilir boyle iste canim insallah aciklayabilmisimdirhayırlı akşamlarrr ancak gelebildim canım arife suyu ile yıkamak demişsin hiç duymamıştım nedirki hikmeti
allah kabul etsinSelam kızlarrr geldim şükür...
Maşallahınız var bütün işler bitmiş ben dün bitirdim sözde bugün günüm vardi evde kaldı çocuklar şu an anlatmayayım evin halini...
Bugün orucumuzu tuttuk çok şükür ailecek şimdide üstüne kahvemi içiyorum bir kendime geleyim hemen evi toplıycam inşallah
İki gündür burdada yağmur yağıyor camlar gitti benimde olsun napalım bayramdada yağışlı olacakmış takmıyorum artık
bizde yarın bayram hadi banyoya denirdi adı yoktu sadece :))Arife gunu aksami cocuklari banyo ettirmek iyidir der buyuklerimiz arife suyu dedigim banyo suyu saglik sihat verdigi soylenir ben bildim bileli arife gunu aksami banyo yapip yatilir buyuklerde o gece kuran okur evin icinde olmuslerimizin ruhuna hediye edilir arife aksami bunlar yapilir bizde birde erken yatilir boyle iste canim insallah aciklayabilmisimdir
Bizim cocuklugumuzda daha guzeldi bayramlar bende elimden geldigi kadar bayrami bayram gibi gecirsin cocuklarim diye ugrasiyorum onlara geleneklerimizi ogretmek ve ilerde onlarda boyle yasasin diye caba gosteriyorum ...geleneklerimiz unutulmasin cocuklugumuzu susleyen guzel adetler bunlar ...bizde yarın bayram hadi banyoya denirdi adı yoktu sadece :))
sabah erkenden erkekler namaza gider gitmez yaz kış denmez tüm camlar açılırdı ev havalandırılır ortalık toplanır kahvaltı hazırlanırdı ben küçükken ne güzel günlerdi ah ahh:))
Anladım canım bencede bu geleneklerimiz bitmesin bizde sabahı kuranımızı okur bağışlarız kabir ziyaretimizi yaparız akşamı hep bir koşuşturma olurArife gunu aksami cocuklari banyo ettirmek iyidir der buyuklerimiz arife suyu dedigim banyo suyu saglik sihat verdigi soylenir ben bildim bileli arife gunu aksami banyo yapip yatilir buyuklerde o gece kuran okur evin icinde olmuslerimizin ruhuna hediye edilir arife aksami bunlar yapilir bizde birde erken yatilir boyle iste canim insallah aciklayabilmisimdir
İyi geceler Emelcimİyi geceler kizlarrrr.