Haydi Yine Yeniden...

Oyyy kiyamam sana belinmi agridi yat dinlen canim bel agrisi cok zor zorlarsan kendini kolay kolay gecmiyoda gecmis olsun

Selam kızlarrr geldim şükür...
Maşallahınız var bütün işler bitmiş ben dün bitirdim sözde bugün günüm vardi evde kaldı çocuklar şu an anlatmayayım evin halini...
Bugün orucumuzu tuttuk çok şükür ailecek şimdide üstüne kahvemi içiyorum bir kendime geleyim hemen evi toplıycam inşallah
İki gündür burdada yağmur yağıyor camlar gitti benimde olsun napalım bayramdada yağışlı olacakmış takmıyorum artık

hayırlı akşamlarrr ancak gelebildim canım arife suyu ile yıkamak demişsin hiç duymamıştım nedirki hikmeti
Arife gunu aksami cocuklari banyo ettirmek iyidir der buyuklerimiz arife suyu dedigim banyo suyu saglik sihat verdigi soylenir ben bildim bileli arife gunu aksami banyo yapip yatilir buyuklerde o gece kuran okur evin icinde olmuslerimizin ruhuna hediye edilir arife aksami bunlar yapilir bizde birde erken yatilir boyle iste canim insallah aciklayabilmisimdir

allah kabul etsin
afiyet olsun kahveni iç afiyetle
hamuru mayaladım sarma içi hazırladım yaprakları sudan çıkarıp sarmaya başlıycam birazdan bir de film bulayım netten hem izler hem sararım :)

bizde yarın bayram hadi banyoya denirdi adı yoktu sadece :))
sabah erkenden erkekler namaza gider gitmez yaz kış denmez tüm camlar açılırdı ev havalandırılır ortalık toplanır kahvaltı hazırlanırdı ben küçükken ne güzel günlerdi ah ahh:))

Bizim cocuklugumuzda daha guzeldi bayramlar bende elimden geldigi kadar bayrami bayram gibi gecirsin cocuklarim diye ugrasiyorum onlara geleneklerimizi ogretmek ve ilerde onlarda boyle yasasin diye caba gosteriyorum ...geleneklerimiz unutulmasin cocuklugumuzu susleyen guzel adetler bunlar ...

Anladım canım bencede bu geleneklerimiz bitmesin bizde sabahı kuranımızı okur bağışlarız kabir ziyaretimizi yaparız akşamı hep bir koşuşturma olur
Ama yapıcam dediklerinide teşekkür ederimmm

Kızlar bende geldim öncelikle menüm maydanoz kürü ile güne başladım kahvaltı nesfitli yulaflı karışım öğle yemeği sebzeli makarna yoğurt ara yeşil çay küçük muz akşam 4 köfte domates salatalık ayran azıcık kaçamak yapmak zorunda kaldım eşim seviyorum diye kadayıf almış Allahtan şerbeti az koymuşlar

Camları tekrar silmeye fırsat bulamadım 2 saat yağdı bende diğer temizlikleri hallettim biber turşusu yaptım dondurucuya biraz daha 5 kilocuk kırmızı biber attım çatal bıçak kaşık çamaşır suyuyla bütünleşti bardaklarda aynısı şimdi hepsini makineye attım

Iyi geceler kizlar iki gundur gunduz cok iyi gidiyorum geceleri krakerler kolalar moralim bozuldu ya acilen toparlanmam lazim daha bayram gelmeden cozuttum neyse bakalim herkese iyi uykular opuyorum yarin gorusuruzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…