• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımdan Herkesi Çıkartasım Var

Kendi ailem çok uzakta ama 1000km yol tepip kalmak ayrı yakınımızdaki eş ailesi ayrı. Onlara da kırıldım zaten ama annemin bir ay kayınvalide gelsin bir ay ben teklifi oldu. Eşim kayınvalideye konuyu açamadı bile buraya getir diyince.

Annen eşini evden kovuyordu. Kusura bakmada eşinde annenin yüzüne bakmasa hakli yani.

Konu annen bile değil, hadi o yaşli gelmedi. Kardeşi niye yollamiyor?

Sadece kv'deye kizmak mantiksiz. Ikiside al birini, vur ötekini cinsinden. Ben trip atardim iki aileyede. Bir süre kendimi herşeyden çekerdim.

Hem seyreltilmiş sınıf hem haftada 2 gün yüz yüze 3 gün online demişler

Öğretmeni ikiye mi böleceklermiş

Bana bu durum çok garip geldi ailelerle başka bi probleminiz yok değil mi?
Annemle oldu ama benden kaynaklı değil. Annem yaşadığı şehirden nefret ederdi. Evlenmemi hiç istemedi. Kardeşim de burayı kazandı bu sene ve beni arayıp bunun vebalini nasıl vereceksşn tarzı konuşmalar yaptı. Oysa asla burayı yaz falan demedin ki kendisi zaten bana oldukça uzak, alakamız olmaz yani.
Kayonvalide ve kayınpeder yaklaşık 3 sene benim evimde yaşadı gibi oldular.
Yani bilemiyoruö bildiğim yaşanmış bir şey yok.
Ay hangi sehirdesin 9 14 arasi kendi cocugumla ben bakayim yani deli mi bunlar? Asiri sinirlendim.
Ama esini takdir ettim.minnet etmemis.
Hepsini herkesi bosver cekirdek ailenle mutlu huzurlu ol canım.
Haklisin ama yapacak bisey yok
İstanbul :(

Annen eşini evden kovuyordu. Kusura bakmada eşinde annenin yüzüne bakmasa hakli yani.

Konu annen bile değil, hadi o yaşli gelmedi. Kardeşi niye yollamiyor?

Sadece kv'deye kizmak mantiksiz. Ikiside al birini, vur ötekini cinsinden. Ben trip atardim iki aileyede. Bir süre kendimi herşeyden çekerdim.
Annem evden kovmadı, evimiz çok ufak. Ben kardeşimle bizim yatakta yatarım, annemle babam salonda yatar gibi plan yapmış kendince. Sonrasında tek gelmeyi teklif etti bir ay kadar.
Kayınvalideye kızıyorum çünkü tamam diyip ortada bıraktı, bugün aramadı bile ne yaptınız diye.

O konu çok sıkıntılı. Kalabalık okullar ne olacak? 60 kişi bir sınıf. Böl ikiye 30. Bir sıra aralıklı otursalar sanırım bir sınıf yaklaşık 20 kişi civarı alabiliyor. Geri kalan öğrenciler ne olacak?

Bunu duymadım ama yüz yüze ders anlatıtken diğer gruba canlı ders açmak gibi bir şey olabilir

Annemle oldu ama benden kaynaklı değil. Annem yaşadığı şehirden nefret ederdi. Evlenmemi hiç istemedi. Kardeşim de burayı kazandı bu sene ve beni arayıp bunun vebalini nasıl vereceksşn tarzı konuşmalar yaptı. Oysa asla burayı yaz falan demedin ki kendisi zaten bana oldukça uzak, alakamız olmaz yani.

İstanbul :KK43:

Annem evden kovmadı, evimiz çok ufak. Ben kardeşimle bizim yatakta yatarım, annemle babam salonda yatar gibi plan yapmış kendince. Sonrasında tek gelmeyi teklif etti bir ay kadar.
Kayınvalideye kızıyorum çünkü tamam diyip ortada bıraktı, bugün aramadı bile ne yaptınız diye.

Yahu eşini o evde bile düsünmedi. Olmayacak teklifleri bilerek yapiyor. Sanki eşinin annesinden kalmasinin saçmaliğini bilmiyormu? Güya istiyor gibi gösteriyor kendini ama tabiki istemiyor.

Sanki cokmu önemli ille babanin yaninda durmasi? Yook, ama mahsus bahane iste. Kv'de bunu yapsa bunada küserdin. Kv'denin yaptiğida doğru değil. Ancak sadece kayin aileye tavir yaparsan, ben senin eşin olsaydim kirilirdim. Iki aile ayni şekilde hata yapti.

Bunu duymadım ama yüz yüze ders anlatıtken diğer gruba canlı ders açmak gibi bir şey olabilir

Özel okullar öyle yapıyor ama geçen dönem bildiğim kadarı ile sizde öyle değildi

Gönderilmeyeler de sınıfla birlikte online katılıyordu dersten canlı

İstanbul :KK43:

Bu şekilde bir şey olmayacağı açık

Yani oğlanın odasına yere atarsın bir yorgan yatar kardeşin ya da salonda

Annenin teklifi saçmalığın ötesinde

Eşin çocuğu ve seni ne zaman görecekmiş

Yahu eşini o evde bile düsünmedi. Olmayacak teklifleri bilerek yapiyor. Sanki eşinin annesinden kalmasinin saçmaliğini bilmiyormu? Güya istiyor gibi gösteriyor kendini ama tabiki istemiyor.

Sanki cokmu önemli ille babanin yaninda durmasi? Yook, ama mahsus bahane iste. Kv'de bunu yapsa bunada küserdin. Kv'denin yaptiğida doğru değil. Ancak sadece kayin aileye tavir yaparsan, ben senin eşin olsaydim kirilirdim. Iki aile ayni şekilde hata yapti.
İyi de bu tarz teklifleri onlar da yaptı ama ciddiye almadım. Oğlumu gönderecekmişim 5 gün kalacakmış bozulmadım. Görümcem dedi ver burada bakalım diye bozulmadım. Ciddiyetsiz teklifler. Yani bozulur tabi insan ama yokuşa sürldüğünü anladım. Ama tamam ben bakarım, gelirim size hiç problem değil diyip güvendirmek ve bir gün kala çark etmek benim için daha büyük bir sıkıntı. Yoksa ben bu işleri çoktan halletmiştim.

Sürekli aileler bakmak zorunda değil deyip dururum ancak bu demek değil ki bu kadar zor durumda kalan birine yardım edilmesin. Sizi haklı buldum. Şu süreçte Allah yardımcımız olsun, küçük çocuklu anneler olarak mahvolduk.
Aynısını yazacaktım
Allah yardımcınız olsun. Komşu veya arkadas yok mu ya da eşiniz biraz idare etse. Saatlerimiz cok kısaymış. Tüh ya.

Özel okullar öyle yapıyor ama geçen dönem bildiğim kadarı ile sizde öyle değildi

Gönderilmeyeler de sınıfla birlikte online katılıyordu dersten canlı
Bizde pek olacak bir şey değil. Okulun alt yapısı 30 bilgisayarın aynı anda canlı yayın yapabileceği kadar güçlü değil

Bu şekilde bir şey olmayacağı açık

Yani oğlanın odasına yere atarsın bir yorgan yatar kardeşin ya da salonda

Annenin teklifi saçmalığın ötesinde

Eşin çocuğu ve seni ne zaman görecekmiş
E tabi canım. Ama onun asıl derdini biliyorum ben, yer yok bahane.

Off konuyu okuyunca kendim yazdım sandım🥺
Sadece meslekler değisik,bide bende bakacak kardes de yok😅
9-14.00 calısıyorm.
10 aydır yediğim lincin haddi hesabu yok.
Hadi onu kulak arkası ettik artık,annem kvdemle dönüsümlü bakıyır.
Ben Ramazanda bakamam dedi annem
Oruc tutma diyemeyz tabi ama 1 ay Ramazanda napcz bilmiyorm.
Yagmur yagdı izin al erken cık,kar yagdı bugun gitme,rüzgar cıktı gitmesen mi acaba🥺
Krese vercm 2 yasında diyince (19 aylık kzıım)el kadar bebe krese mi verilir🤦🏻‍♀️
E napalım ?
Cidden cok zor,ins gececek ama delip de geciyor🥺

İyi de bu tarz teklifleri onlar da yaptı ama ciddiye almadım. Oğlumu gönderecekmişim 5 gün kalacakmış bozulmadım. Görümcem dedi ver burada bakalım diye bozulmadım. Ciddiyetsiz teklifler. Yani bozulur tabi insan ama yokuşa sürldüğünü anladım. Ama tamam ben bakarım, gelirim size hiç problem değil diyip güvendirmek ve bir gün kala çark etmek benim için daha büyük bir sıkıntı. Yoksa ben bu işleri çoktan halletmiştim.

Peki sormadın mı neden diye

Yani buraya getir burada bakalım deyince kv

“olur mu öyle şey, çocuk evinde bakılır, akşam da anne babası ile kalır” diyememiş mi eşin

Yine bakmasın ama cevabını alsın

Ya da görümceye orada nasıl bakılsın hem sen çalışıyorsun hem çocuğun herşeyi evde demedin mi

Ben en net tepkilerin ilk şaşkınlıkla verilmesi gerektiğini düşünürüm yani versin bir cevap da bakalım asıl derdi neymiş

Son düzenleme:
Peki sormadın mı neden diye

Yani buraya getir burada bakalım deyince kv

“olur mu öyle şey, çocuk evinde bakılır, akşam da anne babası ile kalır” diyememiş mi eşin

Yine bakmasın ama cevabını alsın

Ya da görümceye orada nasıl bakıldın hem sen çalışıyorsun hem çocuğun herşeyi evde demedin mi

Ben en net tepkilerin ilk şaşkınlıkla verilmesi gerektiğini düşünürüm yani versin bir cevap da bakalım asıl derdi neymiş
Geçen gün görüntülü konuşurlarken söyledi bunu. Bana saçma sapan olmayacak şeyler söylemeyin, ne işi var 2 yaşındaki çocuğun dedi. Daha ayrıntılı bir şey konuştu mu bilemiyorum. Kayınvalidem yaz tatilleri boyunca torunlarına bakmış ama kaç yaşında başlamış onu bilemiyorum. Ona yatılı göndermişler hep, o yüzden belki normal geliyordur herkese. Beni de annem göndermiş anneanneme , köyde kalıyorlarmış çok soğuk diye göndermişler beni. Daha yaş bile değil 8 aylık bebekmişim :D aylarca kalmışım ama artık üzüntüden saçlarım dçkülünce almaya karar vermişler. Bu sefer anneannem veremem diye olay çıkarmış.
Herkes kolayca bırakmış yani çocuğunu.

Son düzenleme:
Cocuk bakma konusunda ben de aileme asiri kırgınım o sebeple sizi çok iyi anlıyorum biz hep eşimle baktik yetisemedigimiz yerde annem her zaman geldi sag olsun
Simdi bir tane daha cocuk dusunuyorum ama ona bakici bulacağım insallah
Bir iki haftalığına gelebilirlerdi kardeşin de gelebilirdi okullar zaten uzaktan ne var fayda saglasa kayinvaliden de bastan deseymis keske ona göre bakardiniz duruma yani bu da cocuk.ha deyince hemen emanet edilmiyor ki

Geçen gün görüntülü konuşurlarken söyledi bunu. Bana saçma sapan olmayacak şeyler söylemeyin, ne işi var 2 yaşındaki çocuğun dedi. Daha ayrıntılı bir şey konuştu mu bilemiyorum. Kayınvalidem yaz tatilleri boyunca torunlarına bakmış ama kaç yaşında başlamış onu bilemiyorum. Ona yatılı göndermişler hep, o yüzden belki normal geliyordur herkese. Beni de annem göndermiş anneanneme , köyde kalıyorlarmış çok soğuk diye. Daha yaş bile değil 8 aylık bebekmişim :KK70: aylarca kalmışım ama artık üzüntüden saçlarım dçkülünce almaya karar vermişler. Bu sefer anneannem veremem diye olay çıkarmış.
Herkes kolayca bırakmış yani çocuğunu.

Anladım bir bunu imkansız bulan biz kalmışız 😂😂

Off konuyu okuyunca kendim yazdım sandım🥺
Sadece meslekler değisik,bide bende bakacak kardes de yok😅
9-14.00 calısıyorm.
10 aydır yediğim lincin haddi hesabu yok.
Hadi onu kulak arkası ettik artık,annem kvdemle dönüsümlü bakıyır.
Ben Ramazanda bakamam dedi annem
Oruc tutma diyemeyz tabi ama 1 ay Ramazanda napcz bilmiyorm.
Yagmur yagdı izin al erken cık,kar yagdı bugun gitme,rüzgar cıktı gitmesen mi acaba🥺
Krese vercm 2 yasında diyince (19 aylık kzıım)el kadar bebe krese mi verilir🤦🏻‍♀️
E napalım ?
Cidden cok zor,ins gececek ama delip de geciyor🥺
Ben bakıcının nazını çekemeyip 19 aylık kreşe başlatmıştım. Haftada bir kendi hasta oluyor , bir de kızı hasta oluyordu. Eve geldiğimde el yüz yıkayacak vaktim bile olmazdı, hazır giyinmiş beni bekler olurdu. Kreş güzeldi, sorunlar çıkmasaydı ...

Ben tüm çocuk konularına bakmak zorunda değiller diye yazarım.
Ama senin duruma üzüldüm.
Ne var annelerden biri 2 haftalığına gelip idare etmeye çalışsaymış.
Çocuk evde oradan oraya gitmeyip yanlarında dursaydı.
Çocuk biraz büyüse gelmiyorsunuz etmiyorsunuz diye sitem ederler.

Benim ogluma anneanne ve babaanne donusumlu bakiyor belki hatirlarsin. Allah razi olsun ancak baZen keske Benimkiler de bakmasaydi da ben de mecburen baska alternatifler arasaydim diyorum...okadar sikintili seyler yasiyorum ki...her turlu zor cocuk buyutmek ancak bizim gibi hassas insanlar icin zor...kirilmakta haklisin, calisma saatlerin uzun degil. Kardesin gayet de idare edebilirdi. Ailenin istemeyisi cok tuhaf. Isi yokusa surmek istiyor gibiler. Annen esinle anlasamiyor tamam ama kardesine neden engel oluyor? Yoksa kardesin once kendi teklif etti de sonradan mi cark etti de annenle babani one suruyor? Bu arada oglun kreste ne gibi problemler yasadi merak ettim sakincasi yoksa paylasir misin?

Back