• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımdan Herkesi Çıkartasım Var

Koalina gerçekten çok üzüldüm. Normal şartlarda ben de derim kimse bakmak zorunda değil diye ama ortada verilen bir söz var. O zaman en baştan bakmam diyecekti ki sende kendini ona göre hazırla. Bilemiyorum. Umarım çözersiniz. Ben senin yerinde olsam sanırım kreş arardım senin gibi. Güvenilir kreş bulmakta zor biliyorum ama bence çok az da olsa standartlarını düşür. Şu dönemi atlatin seneye artık daha detaylı araştırırsin. Seni çok iyi anlıyorum. Bende çok ince eleyip sık dokurum ama şu durumda biraz daha farkı yaklaşmak gerekir diye düşünüyorum.

Kesinlikle sen haklisin koa
Gezmeye 2 hafta gelenlerin yardima gelmemesi gercekten dusuncesizlik. Hayatindan cikarmak istemekte haklisin yerden goge.
konu komsuda kimse yok mu sevabina yardim edebilecek,guvendigin birisi? Ben esimin kuzeninin cocuguna bakmistim aynen bu sekilde ortada kaldiklarinda,nolacak ki.
Yok maalesef arkadaşlarım hep öğretmen. Çalışmayan komşumuz da yok. Bir kaç arkadaş getir dedi ama birinin 4 aylık oğlu var, biri çocuğunu kreşe gönderiyor. Çok sıkışırsam 1-2 günlüğüne yardımcı olabilirler sadece

Ama şu an pazartesiyi iptal ederek bütün sistemi karıştırdılar. Mecburen yeni haftadan başlatırlar sınavları.
Bilemiyorum açılmayacaksa bir süre kafam rahatlar ama yapılanlar değişmiyor.

aslında pazartesi sınavlarını bütün sınavlar bittikten sonraki güne almışlardı.
ama bilemiyorum tabi. dediğin gibi de düşünmüş olabilirler.

Kesinlikle sen haklisin koa
Gezmeye 2 hafta gelenlerin yardima gelmemesi gercekten dusuncesizlik. Hayatindan cikarmak istemekte haklisin yerden goge.
konu komsuda kimse yok mu sevabina yardim edebilecek,guvendigin birisi? Ben esimin kuzeninin cocuguna bakmistim aynen bu sekilde ortada kaldiklarinda,nolacak ki.

Bu zamanda az dostun olsun, daha iyi.
Herkesle uzaktan hoş beş edip geçmeli.
Can gözünü açınca görüyor ki insan.
En büyük düşmanıymış en çok güvendiği.
Ömer Hayyam

Pek severim Hayyam'ı, rubaileri hayat görüşüme ışık tutmuştur hep.

Koalina gerçekten çok üzüldüm. Normal şartlarda ben de derim kimse bakmak zorunda değil diye ama ortada verilen bir söz var. O zaman en baştan bakmam diyecekti ki sende kendini ona göre hazırla. Bilemiyorum. Umarım çözersiniz. Ben senin yerinde olsam sanırım kreş arardım senin gibi. Güvenilir kreş bulmakta zor biliyorum ama bence çok az da olsa standartlarını düşür. Şu dönemi atlatin seneye artık daha detaylı araştırırsin. Seni çok iyi anlıyorum. Bende çok ince eleyip sık dokurum ama şu durumda biraz daha farkı yaklaşmak gerekir diye düşünüyorum.
Çok ince bir şey de aramıyorum aslında. Standart güvenlik önlemleri olsun, sayı fazla olmasın. birinde enine fransız parmaklık var ve güvenlik ağı yok. Çocuğun birinin tırmanması an meselesi. Bir diğerinde bildiğin bizim salon kadar ufacık bir sınıfta 12 öğrenci varmış. Bir diğerinde muhattap bulamıyorsun, kaç kere aradım ne açan var ne dönen. Böyle sıkıntılar işte.

Anneniz size gelebilir, kız kardeşiniz de evle gayet ilgilenebilirdi. Siz hayır deyin, biz teklif ettik o istemedi olsun diye beraber geliriz demiş, gün gibi ortada değil mi hepinizin o eve sığamayacağı yani. Kayınvalideniz de ortada bırakmış tam son gün. Çalışan anne olarak ailelerin desteği çok iyi geliyor, mecbur değiller ama biraz yükümüzü alsalar fena da olmaz. Baştan net olsa herkes siz de ona göre bir plan yapardınız. Üzüldüm sizin adınıza inşallah en doğru en güzel kreşe denk gelirsiniz. İnsan düştüğü yerden kendi kalkacak demek ki bu devirde. Sıkmayın canınızı

Bu zamanda az dostun olsun, daha iyi.
Herkesle uzaktan hoş beş edip geçmeli.
Can gözünü açınca görüyor ki insan.
En büyük düşmanıymış en çok güvendiği.
Ömer Hayyam

Pek severim Hayyam'ı, rubaileri hayat görüşüme ışık tutmuştur hep.
Vallahi ben de yazacam rubai en sonunda. Bu tarz konulari okudukca sisiyorum cunku. Benim de cevremde hic kendim gibi bir insanim yok. Basim agriyor desem arkasina bakmadan kaciyor insanlar acaba bir aspirin isterim de zarara mi ugrarlar diye. Sen iyiysen iyiliginden kaybediyorsun,yaptigin iyilikler de asla cezasiz kalmiyor,nasil bir dunyada yasiyoruz valla cozemedim

Çok ince bir şey de aramıyorum aslında. Standart güvenlik önlemleri olsun, sayı fazla olmasın. birinde enine fransız parmaklık var ve güvenlik ağı yok. Çocuğun birinin tırmanması an meselesi. Bir diğerinde bildiğin bizim salon kadar ufacık bir sınıfta 12 öğrenci varmış. Bir diğerinde muhattap bulamıyorsun, kaç kere aradım ne açan var ne dönen. Böyle sıkıntılar işte.
Nasıl izin aliyor o kreşler o da ilginç.🤷 Umarım daha gezmedigin kreşlerden biri içine siner.

Vallahi ben de yazacam rubai en sonunda. Bu tarz konulari okudukca sisiyorum cunku. Benim de cevremde hic kendim gibi bir insanim yok. Basim agriyor desem arkasina bakmadan kaciyor insanlar acaba bir aspirin isterim de zarara mi ugrarlar diye. Sen iyiysen iyiliginden kaybediyorsun,yaptigin iyilikler de asla cezasiz kalmiyor,nasil bir dunyada yasiyoruz valla cozemedim
dark, 49 yaşına geldim çoook şey gördüm yaşadım, birçok şeye de bizzat şahit oldum, insan yalnız doğuyor yalnız ölüyor, kaşınacak tırnağın varsa iyisin, birinden bir şey istersen kötüsün, he iyiliğini dile getirirler ama başkalarına iyiliğin dokunduğu müddetçe :))
Bu ailen olur, eşinin ailesi olur ya da arkadaşın olur bilmem, yalnızlık iyidir o yüzden, ne kimseyle kötü olursun ne de kimsenin gerçek yüzünü görüp üzülmezsin hiç olmazsa.
Konuyu okur okumaz Hayyam geldi aklıma:))) seviyorum adamı hayata isyanı bile dörtlükleriyle, bu zamanın adamı olsaydı kanka olurdum🤣

normal zamanda tabi ki aileler devamlı bakmak zorunda değil ama böyle zor bir durumda da insan evladı için değil torununun iyiliği için bile koşa koşa gelir. aslında en mantıklısı kardeşinizmiş ama kayınvalideden çok sizin ailenize kızdım bu konuda. bir iki haftalığına kardeşinizi göndermemeleri gerçekten saçma olmuş. böyle durumlarda ailelerin birbirine az da olsa yardımı dokunur. inşallah güzel bir kreş bulursunuz

Bu devirde ne ana ne baba kimseden fayda yok. Yazdıklarınızı fazlasıyla yaşadım,nekadar zorda kalıyor insan,nasıl yalnız hissediyor çok iyi bilirim. Kardeş gezmeğe gelince oluyor,bebek bakmaya gelince olmuyor. Allah yardımcınız olsun,tavırlarınızda haklısınız.

İnsan insana böyle zamanlar da lazım oluyor. İnsan torunu zor durumda kalmasın diye bile kabul eder. Sizin eski konularınızı hatırlıyorum. Aynı evde bile kalmıştınız onların eşyasıyla. İnsan o günlerin hatrına idare eder.

Bundan sonra sizde kendi ailenize de kayınvalideye de ona göre davranırsınız. Umarım bir çözüm bulursunuz. Okullar açılmaz gibi geliyor bana da

Bilemiyorum annem de babam da ayrı ayrı arayıp olmaz dediler. Dersleri varmış vs. Geçen dönem derslere nasıl girdiğini de biliyoruz, sınavları dahi ona buna çözdürdü bütün sınıf öyle ciddi bir uzaktan eğitim olmadı yani.
Atın bu durumu içinize elbet onlarında size ihtiyacı olacaktır sizde ırım kırım ederdiniz.. kardeşiniz sizde kalmak isteyecek illaki sizde sudan sebepler üretin anlarlar belki hatalarını.

Valla hanimlar baska bir kadin aynen bu derdi yazsaydi döktürürdünüz onlara güvenipte mi doğurdun diye burada az biraz nicki bilinen biri olunca hemen karlı tarafı düşünmeden aynı şeyleri yazıyorsunuz.
Konu sahibesi bu derdiniz kv derdiymiş gibi ilk satıra yazmışsınız ama ailenizden daha çok yakınmışsınız.
Şimdi şöyle ki gerçekten yazdıklarınızdan anlaşılıyorki insanlar sizden fellik fellik kaçıyor. Kardeşiniz misafir olarak gelince çocuğa bakabiliyor diye hemen işi ona yüklemeye çalışmışsınız, o da baktı elini verince kolunu kurtaramayacak gelmemiş işte.
Ne aileniz ne de eşinizin ailesi size destek olmak istemiyor, psikiyatriye gideceğim demişsiniz acaba psikolojik sıkıntılarınız ike milleti bezdirmiş olabilir misiniz?
Çocuk kreşte ne tür şeyler yaşıyor nasıl etki ediyor biraz detay verirseniz belki size farklı bakış açısı ya da sorunun üstesinden gelmeniz için tavsiye verebilirdik, bunun yerine bir karar vermişsiniz başka kreş arayışına gitmişsiniz bu iyi ama topyekün seferber olamaz kimse size malesef.
Kökten çözümler için tam bilgi gerekli.
Meslek olarak ta çoğu insandan daha rahat bir mesleğiniz var, valla mahallenin delisi olmadıkça kendi kendimi yemezdim, madem böyle bir sorun yaşıyorum alırdım çocupu götürürdüm okula, baktıracak kimsem yok derdim meb düşünsün gerisini.Ne kadınlar var çocuğunu meclise götürüyor işini yapıyor.
Mecbur kalınca insan kendi göbeğini kendi kesmeli, çok büyütüyorsunuz çok..
Günde 12 saat bilfiil özel sektör çalışanı olsaydınız ne yapacaktınız?
Buradan atip tutmuyorum size esinden uzak yerde gorev yapan ve cocuguna tek bakan bir memurum.Cocugu ise de tasidim, analik hakkim var deeim genel mudurluk buraya koymasaydi dedim, getiriyorum cocugumu napayim.Yeri geldi dis gorevlere goturdum cocugu elinden tuttum, sırtımda taşıdım.Ben değil onlar düşünsün, bu salgın hastalıkta ben istemedim bu şartları.

Valla hanimlar baska bir kadin aynen bu derdi yazsaydi döktürürdünüz onlara güvenipte mi doğurdun diye burada az biraz nicki bilinen biri olunca hemen karlı tarafı düşünmeden aynı şeyleri yazıyorsunuz.
Konu sahibesi bu derdiniz kv derdiymiş gibi ilk satıra yazmışsınız ama ailenizden daha çok yakınmışsınız.
Şimdi şöyle ki gerçekten yazdıklarınızdan anlaşılıyorki insanlar sizden fellik fellik kaçıyor. Kardeşiniz misafir olarak gelince çocuğa bakabiliyor diye hemen işi ona yüklemeye çalışmışsınız, o da baktı elini verince kolunu kurtaramayacak gelmemiş işte.
Ne aileniz ne de eşinizin ailesi size destek olmak istemiyor, psikiyatriye gideceğim demişsiniz acaba psikolojik sıkıntılarınız ike milleti bezdirmiş olabilir misiniz?
Çocuk kreşte ne tür şeyler yaşıyor nasıl etki ediyor biraz detay verirseniz belki size farklı bakış açısı ya da sorunun üstesinden gelmeniz için tavsiye verebilirdik, bunun yerine bir karar vermişsiniz başka kreş arayışına gitmişsiniz bu iyi ama topyekün seferber olamaz kimse size malesef.
Meslek olarak ta çoğu insandan daha rahat bir mesleğiniz var, valla mahallenin delisi olmadıkça kendi kendimi yemezdim, madem böyle bir sorun yaşıyorum alırdım çocupu götürürdüm okula, baktıracak kimsem yok derdim meb düşünsün gerisini.Ne kadınlar var çocuğunu meclise götürüyor işini yapıyor.
Buradan atip tutmuyorum size esinden uzak yerde gorev yapan ve cocuguna tek bakan bir memurum.Cocugu ise de tasidim, analik hakkim var deeim genel mudurluk buraya koymasaydi dedim, getiriyorum cocugumu napayim.Yeri geldi dis gorevlere goturdum cocugu elinden tuttum, sırtımda taşıdım.Ben değil onlar düşünsün, bu salgın hastalıkta ben istemedim bu şartları.
Neden döktürsünler pardon? Kimse gelin kalıcı olarak bakın demedi, ben çocuğum ufakken bile demedim ki şimdi sıkıntılı bir durumdayız sadece idare etmelerini istedim. Etmeyedebilirler ama gelirim diyip son dakika ortada bırakılmaz insan.
Kardeşim misafir gelince çocuk falan bakmadı, oğlum kreşe gitti zaten o dönem, oynadı sadece arada. Bir tabağını bile makineye yerleştirmedi hatta ama bir kaç saatliğine gayet bakabilir. Bu yargıları da nasıl böyle kinlenip uydurdunuz anlayamadım. Seferber olmalarını isteyen yok zaten tek tek herkese derdimi anlattım, sonuçta aile dediğin destek olur diye düşünerekten ama aradığımı bulamadım. Kreş için tavsiye veremezsiniz, almak şarttı aldık. Zaten çare olsaydı yıllık ücret ödediğim ve bir taksidi havaya gidecek şekilde göze alıp almazdım bu yoklukta. Başka seçenek yokmuş ki almışım.
Ayrıca 2 yaşındaki çocuğu okula götürüp 1. sınıflara da ders anlatamam. Neticede bunların sorumlusu ne devlet ne çocuklar. Pandemi şartlarından olmadı bu durum, beklenmedik bir olay gerçekleşti ve durumu toparlayamadık hepsi bu kadar.
Günde 12 saat özel sektör çalışanı olsaydım, erkek olsaydım, seyahat etseydim diye bir şey yok. O zaman şartlarım ona göre olurdu neden alakasız bir konumu düşüneyim tüh ne yapardım diyeyim?
Tek olmak mesele değil zaten, herkes etrafında-destek gibi görünüp tek olmak can sıkan. He biz de ortada kalmıyoruz göründüğü gibi. Okula götürmek gibi saçma bir şey yapacağıma kredi çekip öyle bir kreşe alelacele yazdıracağım. Kızdığım noktayı da belirttim, ortada bırakılmak ve destek olunmaması. YOksa tek başıma her şeye yetiyorum zaten.

Çok iyi anlıyorum sizi, o kadar haklısınız ki ben küser uzun süre iletişim kurmazdım herhalde. İşe yarar bi yöntem olduğundan değil sadece kırıldığımdan

yahu ne alakası var? çocuk zaten doğduğundan beri kreşe gidiyormuş. kimseye güvenip doğurmamış konu sahibi.

şu an maddi ve manevi olarak darda,başka çaresi yok, diyor ki bir süre yardımcı olun. sizin dediğinizle ne alakası var??

annem baksın diye doğurmamış zaten.

kayınvalidesi de bakacağım diyip son gün iptal etmiş,ona sinirlenmiş koalina haklı olarak. yoksa en başından kv'den de beklentiye girmemiş ki.

ayrıca psikiyatriye gitmek ayıp bir şey değil. nasıl ki vücudunuz hastalanınca dahiliyeye vb gidiyorsanız,ruhunuz hastalanınca da psikiyatriye gidersiniz. her şey biz insanlar için.

açıkcası sılmemız gereken kısılerı sılmek ,mesafe koymamız gereken kısılere mesafe koymak gerekır

sureklı bı tarafın ıdare etmesıyle altdan almasıyla sabır gostermesıyle bı yere kadar
aıle -akraba-ıs ortamı-okul ortamı -komsu
kım olursa olsun gecerlı

bır yasa gelmısız ve hayatda bırseyler gormus ogrenmısız ustelık kendı duzenımızı kurmusuz... hayat zaten zor ve streslı sızın derdınız sıze yeter geren negatıflıgıyle boğan rahatsız eden kısıler uzak tutulmalı.

Kızlar selam, aslen kayınvalide konusu gibi görünse de genel manada yalnızlığımı anlatan bir konudur.
27 aylık bir oğlum var, sene başından beri kreşe gidiyordu ancak kreşteki istikrarsızlık ve başkaca sorunlar sebebiyle oğlumu aldım. Yalnız yıllık finansman olarak ödediğimiz için okula peşin versek de aslen aydan aya ödüyoruz. Biz okuldan alınca hem bir aylık ücretin kesileceği söylendi (sözleşmede yazıyor) hem de ödeme 3 ay içinde olacakmış. Bizim de değil başka kreş, bakıcı vs ekstradan 100 tl verecek durumumuz dahi yok. O parayı almadan kıpırdayamıyoruz. Kreşten almamak bir seçenek değildi, oğlumda artık davranış bozuklukları başgöstermişti, pedagog ile de görüşerek bu karara vardık ancak ücreti de hemen alamayacağımı düşünmedim. HOş bilsem de devam edemezdi kreşe.
Okullar açılacak olup ben işe başlayacak olunca da idare etmesi için kardeşime söyledim. Üniversite öğrencisi olacak kendisi zaten saatler az, bakabilirdi. Yakın zmanda da 2 hafta kadar bizde kaldı, gördük yani. Ailem ona izin vermedi, annem de ben babanla kardeşini bırakamam dedi. Zaten uzak bir şehirdeler ama belki annem gelir diyerek sordum ona da. Hep beraber gelecbilirlermiş ama kalacak yer olmadığı için eşim annesinde kalacakmış. Buna da saçma dedim, zaten ev 2+1 kıpırdayacak yer yok. Ayrıca annemle de yakın zamanda problemler yaşadık, eşim aşırı kırgın ona. Neyse eşim annesine söylemiş, o da kabul etmiş. Ben tabi sevindim ve okulların durumu da istikrarsız olunca belki tekrar kapanır boşa değişiklik olmaz çocuğa da diyerek bu konuda arayışımı devam ettirmedim.
Yalnız dün eşim annesiyle konuşurken gelmeyecek gibi imalarda bulunmuş. Siz bana bırakın pazartesi getirip cuma götürün gibi şeyler söylemiş. Eşim de sinirlendi, gitmiş kredi çekmiş başka bir kreşe vereceğiz mecburen diyerek. Şimdi yarına kadar hem kreş araştırıyoruz hem de oryantasyon döneminin nasıl olacağına bakıyoruz. Kimse de arayıp sormuyor nasıl yaptınız, ne olacak diye. O kadar zoruma gitti ki son dakikada ortada bırakılmak baştan bakamam dese inanın bozulmazdım. Zaten 2.5 aylıktan beri bakıcı ve kreşlerde oğlum. Yani kocaman iki aileden bir kaç hafta idare etmelerini istedik ama kimseden olumlu dönüş alamadık. Bakılacak saatler de 9-14 arası (çarşamba evdeyim), oğlum en geç 1 de uyur. Kendi ailem de ayrı, zaten yakın zamanda kardeşim geldi ve kaldı, yine öyle düşünüp 2 hafta gelmesine razı olabilirlerdi. Onun okulu uzaktan eğitimle devam ediyor, daha başlamadılar ve zaten kendisi istedi bunu.

Eskiden beri tanıyanlar bilir eşimin ailesini fazlaca idare etmişimdir ama benim için son nokta buydu. Cidden yüzlerine bakasım yok, yani bakmak zorunda değiller zaten orası ayrı ama tamam diyip de son gün mırın kırın etmek de nedir? Hayır deseydiniz ben geçtiğimiz haftada hemen oryantasyon sürecine girecektim. Ben kendi kendime mi kuruyorum yoksa cidden ağır bir şey mi bu yapılan inanın kestiremiyorum ve çok da sağlıklı düşünemiyorum.
Kendi aileniz de kizilacak ve kirilacaginiz çok şey yapmış bence.

Back