• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımdan Herkesi Çıkartasım Var

yahu ne alakası var? çocuk zaten doğduğundan beri kreşe gidiyormuş. kimseye güvenip doğurmamış konu sahibi.

şu an maddi ve manevi olarak darda,başka çaresi yok, diyor ki bir süre yardımcı olun. sizin dediğinizle ne alakası var??

annem baksın diye doğurmamış zaten.

kayınvalidesi de bakacağım diyip son gün iptal etmiş,ona sinirlenmiş koalina haklı olarak. yoksa en başından kv'den de beklentiye girmemiş ki.

ayrıca psikiyatriye gitmek ayıp bir şey değil. nasıl ki vücudunuz hastalanınca dahiliyeye vb gidiyorsanız,ruhunuz hastalanınca da psikiyatriye gidersiniz. her şey biz insanlar için.
Alakasız cevaplar vermişsiniz, okuduğunu anlamak lazım.

Annem bir ay ben bir ay kayınvaliden gelsin şeklinde teklif etti ama. Onlara da kırıldım ayrı tabii ki belirttim zaten konuda da
Bırakıp gelemem hep beraber geliriz koCan gitsin evden demiş olması istemedigini ve zora koştuğunu gösteriyor bence .
Teklifi samimiyetsiz o yüzden .
Kardeşiniz için ise ayrıca kızdım
Bende ablamın çocuğuna 3 ay baktim sınıfta kaldim hatta bu yüzden .
Ailem gidemezsin demedi bende koşa koşa gittim zaten .
İstemekle alakalı isterse sizde derste çalışır derslerini feda da eder :KK43:

Son düzenleme:
Bırakıp gelemem hep beraber geliriz koçan gitsin demiş olması istemedigini ve zora koştuğunu gösteriyor bence .
Teklifi samimiyetsiz o yüzden .
Kardeşiniz için ise ayrıca kızdım
Bende ablamın çocuğuna 3 ay baktim sınıfta kaldim hatta bu yüzden .
Aileme gidemezsin demedi bende koşa koşa gittim zaten .
İstemekle alakalı isterse sizde derste çalışır derslerini feda da eder :(
Tabii ki bence de öyle. Çünkü önce banane kayınvaliden baksın dedi, sonrasında aramadım bile yani sorduğu için söyledim. Ne yaptınız diyor söylüyorum o zaman da böyle bir teklifte bulundu. Bizde sınıfta kalınacak bir durum bile yok, haftada 4 gün öğlene kadar oyun oynayacak sadece. Sonrasında serbest. Yani mecbur değil tabi ki ama ilk dönem nasıl ders çalıştığını bildiğim için aynı şeyi burada da yapabilir diye düşünmüştüm. İlk teklif ondan geldi zaten e ben geleyim dedi bana da olabilir gibi geldi.

Tabii ki bence de öyle. Çünkü önce banane kayınvaliden baksın dedi, sonrasında aramadım bile yani sorduğu için söyledim. Ne yaptınız diyor söylüyorum o zaman da böyle bir teklifte bulundu. Bizde sınıfta kalınacak bir durum bile yok, haftada 4 gün öğlene kadar oyun oynayacak sadece. Sonrasında serbest. Yani mecbur değil tabi ki ama ilk dönem nasıl ders çalıştığını bildiğim için aynı şeyi burada da yapabilir diye düşünmüştüm. İlk teklif ondan geldi zaten e ben geleyim dedi bana da olabilir gibi geldi.
Şuannki konuya yardımcı bı yorum olmayacak ama ileride kardeşiniz doğum yaptığında sizde onu pek onemsemeyin

Ben kısasa kısas yapıyorum ablamlara

Valla hanimlar baska bir kadin aynen bu derdi yazsaydi döktürürdünüz onlara güvenipte mi doğurdun diye burada az biraz nicki bilinen biri olunca hemen karlı tarafı düşünmeden aynı şeyleri yazıyorsunuz.
Konu sahibesi bu derdiniz kv derdiymiş gibi ilk satıra yazmışsınız ama ailenizden daha çok yakınmışsınız.
Şimdi şöyle ki gerçekten yazdıklarınızdan anlaşılıyorki insanlar sizden fellik fellik kaçıyor. Kardeşiniz misafir olarak gelince çocuğa bakabiliyor diye hemen işi ona yüklemeye çalışmışsınız, o da baktı elini verince kolunu kurtaramayacak gelmemiş işte.
Ne aileniz ne de eşinizin ailesi size destek olmak istemiyor, psikiyatriye gideceğim demişsiniz acaba psikolojik sıkıntılarınız ike milleti bezdirmiş olabilir misiniz?
Çocuk kreşte ne tür şeyler yaşıyor nasıl etki ediyor biraz detay verirseniz belki size farklı bakış açısı ya da sorunun üstesinden gelmeniz için tavsiye verebilirdik, bunun yerine bir karar vermişsiniz başka kreş arayışına gitmişsiniz bu iyi ama topyekün seferber olamaz kimse size malesef.
Kökten çözümler için tam bilgi gerekli.
Meslek olarak ta çoğu insandan daha rahat bir mesleğiniz var, valla mahallenin delisi olmadıkça kendi kendimi yemezdim, madem böyle bir sorun yaşıyorum alırdım çocupu götürürdüm okula, baktıracak kimsem yok derdim meb düşünsün gerisini.Ne kadınlar var çocuğunu meclise götürüyor işini yapıyor.
Mecbur kalınca insan kendi göbeğini kendi kesmeli, çok büyütüyorsunuz çok..
Günde 12 saat bilfiil özel sektör çalışanı olsaydınız ne yapacaktınız?
Buradan atip tutmuyorum size esinden uzak yerde gorev yapan ve cocuguna tek bakan bir memurum.Cocugu ise de tasidim, analik hakkim var deeim genel mudurluk buraya koymasaydi dedim, getiriyorum cocugumu napayim.Yeri geldi dis gorevlere goturdum cocugu elinden tuttum, sırtımda taşıdım.Ben değil onlar düşünsün, bu salgın hastalıkta ben istemedim bu şartları.
Konu sahibini tanimam etmem neden tarafli yorum yapayim ki, kardesi gezmeye gelebiliyor ama gunde 5 saat 2 haftaligina cocuk bakmaya gelemiyor, ben olsam ben de kizardim...cocuk zaten 2.5 ayindan beri bakicidaymis, sonra dr kresten alinmasi gerektigini soylemis davranislarindan oturu, dr oyle deyip aile o sekilde karar verdikten sonra neden bize sorsun ki kresten alinmasini ?farkli bakis acisi istemiyor karar vermisler, sadece ailesi olarak gordugu insalardan 2 hafta deste istemis ki gorunen o ki aileler de musait ama deste olmamislar ve konu sahibi uzuntusnu dile getiriyor...bence cok da hakli cunku surekli bakilsin demiyor, cocugun saglikli bir krese gidebilmesi icin 2 hafta deste istiyor

Şuannki konuya yardımcı bı yorum olmayacak ama ileride kardeşiniz doğum yaptığında sizde onu pek onemsemeyin

Ben kısasa kısas yapıyorum ablamlara
Ama o kendi gelmek istiyor. Hatta hiç gitmek istemedi zaten okulum kapalı diye ama ailem istemedi.

Evet muhtemelen ama aşırı bir kızgınlık ve kırgınlık içindeyim.
Sanki tüm dünyayı sırtlamışım ve tek başımayım gibi geliyor. Düşsem kaldıran yok resmen.
Hafta sonuna ben de psikiyatriden randevu aldım.
üzüldüm yau. istanbuldaysanız getirin ben bakayım.

Alakasız cevaplar vermişsiniz, okuduğunu anlamak lazım.
şu laf dokundurmanıza binaen :
Valla hanimlar baska bir kadin aynen bu derdi yazsaydi döktürürdünüz onlara güvenipte mi doğurdun diye burada az biraz nicki bilinen biri olunca hemen karlı tarafı düşünmeden aynı şeyleri yazıyorsunuz.
1.
Şimdi şöyle ki gerçekten yazdıklarınızdan anlaşılıyorki insanlar sizden fellik fellik kaçıyor. Kardeşiniz misafir olarak gelince çocuğa bakabiliyor diye hemen işi ona yüklemeye çalışmışsınız, o da baktı elini verince kolunu kurtaramayacak gelmemiş işte.
2.
yahu ne alakası var? çocuk zaten doğduğundan beri kreşe gidiyormuş. kimseye güvenip doğurmamış konu sahibi.

şu an maddi ve manevi olarak darda,başka çaresi yok, diyor ki bir süre yardımcı olun. sizin dediğinizle ne alakası var??

annem baksın diye doğurmamış zaten.
1 ve 2'nin cevabı
Konu sahibesi bu derdiniz kv derdiymiş gibi ilk satıra yazmışsınız ama ailenizden daha çok yakınmışsınız.
3.
kayınvalidesi de bakacağım diyip son gün iptal etmiş,ona sinirlenmiş koalina haklı olarak. yoksa en başından kv'den de beklentiye girmemiş ki.
3'ün cevabı
Ne aileniz ne de eşinizin ailesi size destek olmak istemiyor, psikiyatriye gideceğim demişsiniz acaba psikolojik sıkıntılarınız ike milleti bezdirmiş olabilir misiniz?
4
ayrıca psikiyatriye gitmek ayıp bir şey değil. nasıl ki vücudunuz hastalanınca dahiliyeye vb gidiyorsanız,ruhunuz hastalanınca da psikiyatriye gidersiniz. her şey biz insanlar için.
4'ün cevabı

siz mi biraz okuduğunuzu anlasanız acaba bana laf atmadan önce?

her neyse,zaten anlaşabileceğimizi düşünmüyorum,sadece kendinizce üstten üstten konuşup bana laf dokundurduğunuz için cevap vermek durumunda kaldım.

Kızlar selam, aslen kayınvalide konusu gibi görünse de genel manada yalnızlığımı anlatan bir konudur.
27 aylık bir oğlum var, sene başından beri kreşe gidiyordu ancak kreşteki istikrarsızlık ve başkaca sorunlar sebebiyle oğlumu aldım. Yalnız yıllık finansman olarak ödediğimiz için okula peşin versek de aslen aydan aya ödüyoruz. Biz okuldan alınca hem bir aylık ücretin kesileceği söylendi (sözleşmede yazıyor) hem de ödeme 3 ay içinde olacakmış. Bizim de değil başka kreş, bakıcı vs ekstradan 100 tl verecek durumumuz dahi yok. O parayı almadan kıpırdayamıyoruz. Kreşten almamak bir seçenek değildi, oğlumda artık davranış bozuklukları başgöstermişti, pedagog ile de görüşerek bu karara vardık ancak ücreti de hemen alamayacağımı düşünmedim. HOş bilsem de devam edemezdi kreşe.
Okullar açılacak olup ben işe başlayacak olunca da idare etmesi için kardeşime söyledim. Üniversite öğrencisi olacak kendisi zaten saatler az, bakabilirdi. Yakın zmanda da 2 hafta kadar bizde kaldı, gördük yani. Ailem ona izin vermedi, annem de ben babanla kardeşini bırakamam dedi. Zaten uzak bir şehirdeler ama belki annem gelir diyerek sordum ona da. Hep beraber gelecbilirlermiş ama kalacak yer olmadığı için eşim annesinde kalacakmış. Buna da saçma dedim, zaten ev 2+1 kıpırdayacak yer yok. Ayrıca annemle de yakın zamanda problemler yaşadık, eşim aşırı kırgın ona. Neyse eşim annesine söylemiş, o da kabul etmiş. Ben tabi sevindim ve okulların durumu da istikrarsız olunca belki tekrar kapanır boşa değişiklik olmaz çocuğa da diyerek bu konuda arayışımı devam ettirmedim.
Yalnız dün eşim annesiyle konuşurken gelmeyecek gibi imalarda bulunmuş. Siz bana bırakın pazartesi getirip cuma götürün gibi şeyler söylemiş. Eşim de sinirlendi, gitmiş kredi çekmiş başka bir kreşe vereceğiz mecburen diyerek. Şimdi yarına kadar hem kreş araştırıyoruz hem de oryantasyon döneminin nasıl olacağına bakıyoruz. Kimse de arayıp sormuyor nasıl yaptınız, ne olacak diye. O kadar zoruma gitti ki son dakikada ortada bırakılmak baştan bakamam dese inanın bozulmazdım. Zaten 2.5 aylıktan beri bakıcı ve kreşlerde oğlum. Yani kocaman iki aileden bir kaç hafta idare etmelerini istedik ama kimseden olumlu dönüş alamadık. Bakılacak saatler de 9-14 arası (çarşamba evdeyim), oğlum en geç 1 de uyur. Kendi ailem de ayrı, zaten yakın zamanda kardeşim geldi ve kaldı, yine öyle düşünüp 2 hafta gelmesine razı olabilirlerdi. Onun okulu uzaktan eğitimle devam ediyor, daha başlamadılar ve zaten kendisi istedi bunu.

Eskiden beri tanıyanlar bilir eşimin ailesini fazlaca idare etmişimdir ama benim için son nokta buydu. Cidden yüzlerine bakasım yok, yani bakmak zorunda değiller zaten orası ayrı ama tamam diyip de son gün mırın kırın etmek de nedir? Hayır deseydiniz ben geçtiğimiz haftada hemen oryantasyon sürecine girecektim. Ben kendi kendime mi kuruyorum yoksa cidden ağır bir şey mi bu yapılan inanın kestiremiyorum ve çok da sağlıklı düşünemiyorum.
Kesinlikle haklısın baştan bakamam dese bu kadar sorun yapma derdim ama bakcam diyip vazgeçmesi problem

Kardeşiniz gelip bakabilirdi. Mecbur kaldığınız için soylemissiniz aileden yardım görmemek kötü bir durum. İnşallah çocuğa uygun bir yer bulabilirsiniz.

Bir de kreş bulamadık arkadaşlar, geziyordum ancak pandemi şartlarından belirli zamanlarda gezebiliyorum, çocuklar içerideyken gezilmiyor. Eşim yoğun çalışıyor (sağlık sektöründe) benim canlı derslerim var. Baktığım kreşlerde güvenlik önlemlerinden tutun da sayıya kadar saçma sapan haller. 3 yaş alabilen kreşler sizi de alırız diyebiliyor. hangi bir kreşi hangi açıdan inceleyeceğimi şaşırdım. Daha 5 kreş daha gezmem gerekiyordu. Bu aşamada da öyleesine bir yere vereceğim mecburen gibi görünüyor. Zaten illa ki kreşe vereceğiz sene sonuna kadar kimseden bakmasını istemedik ama bari aceleye gelmesin dedik onda da karşılık bulamadık.
Özelden yaşadığınız yeri yazarsanız düzgün bir kurum tavsiye etmeye çalışayım.

Sizi o kadar iyi anliyorum ki. Benim de cocuguma, 8 saatlik mesafede oturan annem dort ay bakti. Daha fazlasi olamazdi zaten herkesin kendi hayati var. Bir gun bakicim aksam bir mesajla pat diye isi birakti. Yarin ise gitmem gerek ogretmenim ben de. Esim ayni sehirde oturan annesini aradi. Bir hafta gel bakici bulana kadar idare et diye ki iki tane de bekar kiz kardesi var evde. Baban var, kardeslerin var birakip gelemem dedi ve gelmedi. O zaman anladim ben de tirnagin varsa basini kasiyacaksin. Hepsi ile de mesafeliyim su anda.

Okul öncesi, ilkokul kademesi, 8. Ve 12. Sınıflar tüm illerde açılıyor açıklama gayet net.
Düşük riskli illerde diğer kademelerde de eğitime başlanacak.

Bana bu durum çok garip geldi ailelerle başka bi probleminiz yok değil mi?

Ay hangi sehirdesin 9 14 arasi kendi cocugumla ben bakayim yani deli mi bunlar? Asiri sinirlendim.
Ama esini takdir ettim.minnet etmemis.
Hepsini herkesi bosver cekirdek ailenle mutlu huzurlu ol canım.
Haklisin ama yapacak bisey yok

Back